Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojo iškvietimas į namus

Pirma karta girdziu kad negalima issikviesti gydytojo i namus ...As visada kaip tik suserga tuoj skambinu i registratura ir kvieciu gyd ir nereikia meluoti apie vaiko bukle ,niekad nebuvo pasakyta kad nevaziuos .Tik paskutiniu metu daznai i iskvietimus yra siunciami rezidentai mad.gif, ...bet pries kvieciant gydytoja i namus pirma pasiskambinu gydytojai i jos kabineta ir tada viska papasakoju apie savo ligoniuka ir gyd sprendzia ar ji pati atvaziuoja ,ar reikia atvaziuot ir pasidaryt tyrimus .
Atsakyti
Oho schmoll.gif Mes tai kai reikia ir išsikviečiam gydytoją, ir niekas niekoniekad neklausia.... Tiesa, kad kada kviestųsuaugęs tai nepamenu unsure.gif
Atsakyti
Na ir margas tas pasaulis..Na ir nutarimai.. Kažkaip nepastebėjau, kad būtų vengimas ateiti į namus. Nors nelabai ir sirgom.. Va dėl GMP Kaune tai turiu prastą nuomonę - tai tik transportas. Įeina, apsidairo, kartais rankas plauna, kartais ne, pakiša popierių pasirašyti kad sutinku jog mano vaikas bus apžiūrėtas ir paklausia, kiek temp. Jei atsakymas juos "tenkina" tai paklausia "per kiek laiko susiruošit?" ir išveža. Ir jokios apžiūros neatlieka. Buvo taip bent 3 kartus.

Tai dabar pati suorganizuoju vaiko vežimą į gyd įstaigą, kad po apžiūros ten turėčiau kuo namo grįžti, nereiktų brangiai už taksi mokėti..
Bet susiduriu su kita problema - kai atveža ne GMP, tai ir apžiūri vėliau..

O šiaip daktarytę labai gerą turim. Galiu bet kada skambinti, pasikonsultuoti. Ji daug vyresnė už mane, bet mes kažkaip sutariam.. be žodžių. Prieš kvietimą registruojant visada jai paskambinu, pasiklausiu.
Net nepatogu pasidaro, jei kartais gydytoja užsuka sekančią dieną, nors mes jau lyg ir sveikstam..
Na, mano nuomone, reikia su vaiko gydytoja palaikyti tamprų ryšį. Kartais ir "be reikalo" heart.gif
Atsakyti
Na nežinau, Kaune tai visuomet ateina mūsų vaikų gydytoja, ir ne jokie rezidentai.
Atsakyti
apie tai kad gydytojai neina ir man sake ,kaimyno dukra karsciavo 39 ir veme ,reigistraturoje irgi pasake kad i namus neina jei labai blogai gali kviesti greitaja arba poliklinika gali atsiusti studentuka ,bet uz jo gydyma turbut niekas neatsako ,galbut pas maziukus eina iki kokiu 3 metu ,seip tai sunku isivaizduoti kaip su metinuku karsciuojanciu ir autobusu keliauciau i poliklinika lotuliukas.gif
Atsakyti
Na ne, isivaizduoti net labai lengva. Siandien buvau su saviske poliklinikoje ir ten pas musu gydytoja eileje maciau tevelius su kokiu 1-1,5 metu vailku. Si savaitgali mano mazoji susirgo: temp 40 visa para. Atvaziavo greitoji po 2 val - atvare gydytoja ir pirmas jos klausimas buvo "o kokia diagnoze rase jusu pediatre?" - geras klausimas. As gal greitaja savaitgali kvieciu ne savo malonumui, o butent todel kad pediatras nedirba. Po to atskaite moralus del vaiko aprangos (labai silti drabuziai) ir antklodes (stora silta antklode). O geriausiai tai buvo paskirtas gydymas - kuno vyniojimas i salta paklode arba kuno sluostymas su dregna kempine. Viskas Ok, as pripazistu netradicine medicina ir jos gydymo budus. Bet gal esant tokiai temperaturai reikia skirti kiek rimtesni gydyma??? O jau siandien ryte numusiau vaikui temperatura iki 38C ir vaziavom i poliklinika ir laukem eileje kol patekom pas gydytoja. Nes registraturoje talonu tai neduoda - eini lyg su papildomu (o dar pasako kad vos ne kas antras vaikas su temperatura ir prie kabineto didele eile). Tad visus su talonais turi praleisti. Tai tiesiog pasisieke, kad sesele paklause ar yra vaiku su temperatura. Kitaip tektu laukti dar ilgai, ilgai, ilgai... Na o grizus namo temperatura jau buvo 39. Ir visa ta laika vaikas ant ranku ir dar verkia, mat papildomai dar ausu uzdegimas.
Gaila, kad valdzia issidirbineja kaip nori ir gali, bet apie mus visai negalvoja mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2006 05 09, 15:12)
Po to atskaite moralus del vaiko aprangos (labai silti drabuziai) ir antklodes (stora silta antklode). O geriausiai tai buvo paskirtas gydymas - kuno vyniojimas i salta paklode arba kuno sluostymas su dregna kempine. Viskas Ok, as pripazistu netradicine medicina ir jos gydymo budus. Bet gal esant tokiai temperaturai reikia skirti kiek rimtesni gydyma???

Suprantu ir pritariu Tavo pasipiktinimui 4u.gif Manau, jei butu paskirtas normalus gydymas, o sitas metodas nurodytas, tik karsciui mazinti ir normalia intonacija issakytas, tai sakyciau thumbup.gif
Is tiesu, nesibaiminkit itrinti karsciuojanti vaikeli vesiu vandeniu ir neprirengti per siltai, kai slugsta karstis (matosi pagal odele)Taciau to negalima daryti kylant karsciui, tada ir aprengti/apkloti reikia silciau 4u.gif . Auksta tempa savo vaikuciams musu tik sitaip 4u.gif
Atsakyti
Ipylsiu alyvos i ugni, radau toki straipsni:
straipsnis
Atsakyti
QUOTE(Žmogė @ 2006 05 12, 12:48)
straipsnis

As sutinku moket, kad tik su serganciu vaiku nereiketu vaziuoti ir laukti prie kabineto. Bet dabar tai visai betvarke.
Atsakyti
QUOTE(Žmogė @ 2006 05 12, 09:48)
straipsnis

Ir aš sutinku mokėti, kad tik baigtusi tas bardakas, kuris yra dabar...
Atsakyti
QUOTE(palme @ 2006 05 12, 14:14)
Ir aš sutinku mokėti, kad tik baigtusi tas bardakas, kuris yra dabar...

Klausymas: kiek moket? Kita vertus, jei sako, kad uzsieny tokios paslaugos nera, bet gal ten bet kurio paros metu gali paskambint savo gydytojui ir pasikonsultuot? Arba atsivezt patiems i namus, ar susimokejus ...ir t.t. Kas kompetetingas tuo klausymu? Pakonsultuojyt. A? blush2.gif
Atsakyti
Manau mokesti turėtų būti mažesnis, nei privačiose klinikose. Privačioje klinikoje gydytojo iškvietimas į namus Vilniuje kainuoja apie 250 Lt. Manau tai yra daug.

Man būtų prieinama kaina valdiško, atgrąsaus (čia man vis dar pikta dėl to atvejo, dėl kurio rašiau anksčiau) gydytojo iškvietimas-50 Lt. Tai galėtų būti mokestis ne ligonių kasoms, o tiesiogiai gydytojo atlyginimas. Manau atsiskaičiuotų mokesčiai ir būtų patenkinti visi: pacientai, valstybė ir gydytojai smile.gif
Atsakyti