QUOTE(agurčikas @ 2009 07 24, 13:59)
Sveikos,
Paskaičiau aš čia jūsų pokalbius ir kažkaip man keista pasidarė. Kol kas vaikučio nežadam įsivaikinti, turim savo, bet minčių yra visokių ateičiai. Man toks labai keistas dalykas pasirodė - siūlo vaikutį. Aš bent jau galvojau, kad tu nuvažiuoji į vaikų namus ar pan. išsirenki tau patinkanti vaikutį ir tada jau viską formini. O ką, netaip? Pirma viską reikia susitvarkyti, visus formalumus, kursus praeiti ir tik tada tau pasiūlo tik vieną vaiką? O pats negali iš kokių nors vaikų nuvažiavęs išsirinkti?
Pasižiūrėkite Ledynmetį 3

Ten galima rasti gražų atsakymą į klausimą o kodėl pirma reikalauja susitvarkyti dokumentus (t.y. gauti patvirtinimą, kad esi tinkamas įvaikinti). Tad tam aš pritariu.
O dėl pasirinkimo - turiu savo nuomone, už tai kad reikia leisti pasirinkti, tai jau daug rašiau nebesikartosiu

beje, jei pasižiūrėsite įvaikinimo tarnybos svetainėje pamatysite parašyta, kad visoje Lietuvoje 2009 m. gimusių vaikų įvaikinti nesiūloma nei vieno, 2008 m. gimusių siūloma įvaikinti 5 ir t.t. Tai pasirinkimą galimybes sumažina labai smarkiai.
Kodėl vaikų dokumentai netvarkomi įvaikinimui - tai jau atskiras visiškai klausimas.