O as visada svajojau apie keturis. Vyras - apie daugiau nei keturis. Bet po treciojo (dar besilaukiant) is abieju pusiu prasidejo rimtos kalbos apie galutini Taska.
Taip ir nusprendem. Bet kas ten zino, gal Dievui dar anekdotu maza..
o kas pas mane priplanavo...
visa gyvenimą svajojau apie sūnų ir dukrelę. taigi kažkas pagalvojo,kad man tiek bus mažai,ir davė du sūnus ir dvi dukreles.
nu man daug. bet nesigailiu,kad jie 4. pati savo planavimais,niekada tiek nebučiau gimdžius.
visa gyvenimą svajojau apie sūnų ir dukrelę. taigi kažkas pagalvojo,kad man tiek bus mažai,ir davė du sūnus ir dvi dukreles.

Nu šaunios mamos, kad tiek vaikučių prisiplanuojat. Aš niekaip nepasirenku laiko trečiam...
Mano vyras labai nori ketvirto vaiko ir kad dar butu mergaite. Auginam panele ir du berniukus. Tik maza smulkmena, kad pinigus seimai uzdirbu as... As jam ir siulau gimdyk pats, tai bent gausi Nobelio premija:) O jei rimtai, noreciau pagranduku pagranduko, sulaukus per 40, bet ar tai nebutu egoistiska vaiko atzvilgiu? Ar nera sunku pastoti?
Galbut viskas ir grazu, bet kankina vienas klausimas- kokios turi buti pajamos, kad islaikyt 4 vaikus
, net neisivaizduoju
. na, nebent yra kas padeda: seneliai, teveliai, sodas t.t. ir pan.

Pasijuokit iš manęs: prisivalgiau slyvų, išpūtė pilvą. Čiupinėju ir galvoju: atrodau taip, kaip trečiam mėnesy... Gal nėštumo testą nusipirkti? O gal aš be reikalo slyvas kaltinu? Ot ir bus ketvirtas...
QUOTE(RamuneM @ 2005 10 20, 21:14)
Jei užtenka trim vaikams, tai užteks ir ketvirtam.
O aš taip negalvoju. Esu pragmatiška. Manau, kad jeigu vienam asmeniui nėra 500 lt, tai ketvirto vaiko nereikia...
Yra žmonių, kurie vadovaujasi posakiu- Dievas davė dantis, duos ir duonos. Ir gimdo krūvą vaikų, neturėdami normalių gyvenimo sąlygų, būdami bedarbiai ir t.t. Bet Dievas davė ne tik dantis, bet ir p r o t ą ...Juo ir reikėtų vadovautis, o ne instinktais...
Aš noriu, kad mano visi vaikai turėtų savo kambarį, savo lovą, savo rašomąjį stalą, savo spintelę, t.y. savo teritoriją; kad būtų normaliai pavalgę, gražiai aprengti; galėtų lankyti norimus būrelius; galėtų turėti kišenpinigių. Kad užaugę galėtų mokytis aukštosiose mokyklose.
Turiu tris vaikus ir jiems visa tai galiu suteikti. Bet jei būtų ketvirtas vaikas, atsirastų problemų. Kiti trys būtų nuskriausti dėl ketvirtojo.
QUOTE(vaižgantė @ 2005 10 21, 19:09)
O aš taip negalvoju. Esu pragmatiška. Manau, kad jeigu vienam asmeniui nėra 500 lt, tai ketvirto vaiko nereikia...
Yra žmonių, kurie vadovaujasi posakiu- Dievas davė dantis, duos ir duonos. Ir gimdo krūvą vaikų, neturėdami normalių gyvenimo sąlygų, būdami bedarbiai ir t.t. Bet Dievas davė ne tik dantis, bet ir p r o t ą ...Juo ir reikėtų vadovautis, o ne instinktais...
Aš noriu, kad mano visi vaikai turėtų savo kambarį, savo lovą, savo rašomąjį stalą, savo spintelę, t.y. savo teritoriją; kad būtų normaliai pavalgę, gražiai aprengti; galėtų lankyti norimus būrelius; galėtų turėti kišenpinigių. Kad užaugę galėtų mokytis aukštosiose mokyklose.
Turiu tris vaikus ir jiems visa tai galiu suteikti. Bet jei būtų ketvirtas vaikas, atsirastų problemų. Kiti trys būtų nuskriausti dėl ketvirtojo.
Su viskuo sutinku. Kad tu žinotum kokia aš pragmatikė (gal vis gi ožiaragiai visi tokie?). Ir tas pasakymas, kad užteko trim, užteks ir ketvirtam, tai kalbėjau labiau apie savo šeimą. Myli mus kažkas ten aukštai, nes mums kiekvienas vaikutis kartu ir atneša nemenka turtinį pagausėjimą. Gal mano vyras kaltas, kurio požiūris, kad pinigai mėtosi ant žemės, tik reikia netingėti pasilenkti

Teisybę pasakius, ir mums, atrodo, kartais pinigėliai iš dangaus nukrenta... Globėjų aukštybėse turim sočiai.
Pas mus irgi su kiekvienu vaikučiu kažkaip neplanuotai pajamos padidėja - tai atlyginimą gerokai padidina, tai papildomas darbelis atsiranda...
QUOTE(Baltike @ 2005 10 24, 12:41)
Pas mus irgi su kiekvienu vaikučiu kažkaip neplanuotai pajamos padidėja - tai atlyginimą gerokai padidina, tai papildomas darbelis atsiranda...
Vat būtent, kad lyg kažkas padovanoja. Dar aš prisimenu vieną rytiečių išminties perliuką, kad "jei eini teisingu kelių, tai į tavo gyvenimo krepšelį viskas ateina savaime". Kai tik prasideda ilgesnis periodas nesėkmių, aš sustoju ir imu galvoti, ką čia dabar pradėjau daryti ne taip, kad "gyvenimo krepšelis"* ėmė tuštėti. Ir dar kol kas nebuvo taip, kad nesurasčiau išeities

*"gyvenimo krepšelio" turinys pačia plačiausia prasme: nuo materialių iki dvasinių gėrių.