Įkraunama...
Įkraunama...

dvynukai?

QUOTE(Grigė @ 2009 07 27, 22:34)
Kaip sekėsi nešioti dvynukes? Aš dar nespėjau gydytojos išsiklausinėti, kas ir kaip. Kiek pasiskaičiau, turėtų būti atidesnė priežūra? Dažniau cezario prireikia? Vaikučiai kartais gimsta anksčiau? Kadangi nešiojau vieną, tai apie dvynių gimimą nelabai ką ir išmanau, tik žinau, kad tai ypatingesnis nėštumas  4u.gif

Mes irgi auginame dvynukes. Galiu trumpai papasakoti, kaip vyko mano nėštumas. Apie tai, kad laukiamės dvynių sužinojome gana anksti - maždaug 5 sav. Nėštumas nebuvo lengvas. Teko keletą kartų gulėti ligoninėje verysad.gif Pusę nėštumo praleidau lovoje. Pagimdžiau 35 sav. Iš pradžių lankiausi savo konsultacijoje, bet nesulaukiusi tinkamos priežiūros, ėjau pas privačią gydytoją, kurią rekomendavo bendradarbė. Tik jos dėka išnėšiojau savo mažyles iki šio termino.

Tikrai dvynukių nėštukėms turi būti didesnis dėmesys. Todėl patariu, jei jaučiate, kad jūsų gydytojas jumis nepakankamai rūpinasi, nedelsdamos kreiptis į kitą.

Jei kas turėsite klausimų, su malonumų atsakysiu.

Būkite sveikos ir ramiai auginkite savo mažučius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grigė @ 2009 07 27, 15:22)
Lauksim žinių iš klinikų smile.gif Tikrai labai įdomu, kad nešiojant dvynius taip neatidziai prižiūri...  g.gif Reikia pačiai prašyti siuntimo  g.gif  Na bet tikiu, kad viskas bus gerai  thumbup.gif

Viskas ciki piki,- vaikuciai tikrai du wub.gif wub.gif abu skirt lyciu ir neidentiski dvyniai, nes skirtinguose maisuose bigsmile.gif Mergaite sveria 937g, o berniukas 742g, abu vystosi normaliai thumbup.gif thumbup.gif Nemoku papasakoti kaip puikiai vakar jauciausiu cool.gif Tokia persivepusi ir isdidi vaiksciojau,- cia matyt suveike info, kad viskas gerai rolleyes.gif O ka jau kalbeti apie vyra,-jam gydytojas net pimapliuka sunaus parode lotuliukas.gif tai davolnas buvo kaip milijona gaves biggrin.gif Esme tame, kad as ji jau kuri laika erzinau, jog 'jauciu' kad bus dvi mergaites( angel.gif) Jis toks savimi patenkintas buvo,-esa koks as saunuolis, nes vienu kartu ir sunu ir dukra turesiu showoff.gif
O del neatidzios prieziuros mano poliklinikoje, tai ne tik kad siuntimo reikia prashytis, dingsta ir slapimo tyrimo atsakymai blink.gif O i koretele paskui ipaiso, kad viskas OK doh.gif
Atsakyti
sveikos...as vakar isgirdau tokia info,kad laukiantis dvynuku (ypacindentisku) reikia butinai lankytis antakalni prenatalinej klinikoj,kad toki nestuma stebetu,nes cia rimtas reikalas. Mano daktare nieko tokio neminejo,tad nezianu gal kazka ne taip supratau. Ar teko kam nors susidurti?
Atsakyti
QUOTE(chiukcia @ 2009 07 28, 08:46)
Viskas ciki piki,- vaikuciai tikrai du  wub.gif  wub.gif abu skirt lyciu ir neidentiski dvyniai, nes skirtinguose maisuose  bigsmile.gif Mergaite sveria 937g, o berniukas 742g, abu vystosi normaliai  thumbup.gif  thumbup.gif  Nemoku papasakoti kaip puikiai vakar jauciausiu  cool.gif Tokia persivepusi ir isdidi vaiksciojau,- cia matyt suveike info, kad viskas gerai  rolleyes.gif O ka jau kalbeti apie vyra,-jam gydytojas net pimapliuka sunaus parode  lotuliukas.gif tai davolnas buvo kaip milijona gaves  biggrin.gif Esme tame, kad as ji jau kuri laika erzinau, jog 'jauciu' kad bus dvi mergaites( angel.gif) Jis toks savimi patenkintas buvo,-esa koks as saunuolis, nes vienu kartu ir sunu ir dukra turesiu  showoff.gif
O del neatidzios prieziuros mano poliklinikoje, tai ne tik kad siuntimo reikia prashytis, dingsta ir slapimo tyrimo atsakymai  blink.gif O i koretele paskui ipaiso, kad viskas OK  doh.gif

Kaip fainai, kaip smagu girdėti, kad viskas puiku, net man linksmiau pasidarė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2009 07 28, 09:16)
sveikos...as vakar isgirdau tokia info,kad laukiantis dvynuku (ypacindentisku) reikia butinai lankytis antakalni prenatalinej klinikoj,kad toki nestuma stebetu,nes cia rimtas reikalas. Mano daktare nieko tokio neminejo,tad nezianu gal kazka ne taip supratau. Ar teko kam nors susidurti?

AK perinatologijos skyriuje stebi vaikučių augimą, vystymąsi. Dažniausiai ten siunčia, jei yra kokia patologija, ar besilaukiančias dvynukus, nes laikoma, kad tai padidintos rizikos nėštumas.
Manau reikia prašyti savo gydytojos siuntimą į AK PS. Kuo daugiau gydytojų apžiūrės, tuo geriau ir ramiau.
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2009 07 28, 10:16)

va kai pasakei apie identiskus dynius, tai prisiminiau, kad gydytojas minejo, jog jei dvyniai viename maise (identiski), rizika yra padidinta, o jei atskiruose, -tai jie jau saugus kai sulaukia 26 sav.

QUOTE(Grigė @ 2009 07 28, 10:51)
Kaip fainai, kaip smagu girdėti, kad viskas puiku, net man linksmiau pasidarė

aciu uz grazu zodi blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiukcia: 29 liepos 2009 - 07:48
As auginu dvynukus. Dabar metai ir menuo. Kas svajojat apie dvynukus tai pasakysiu yra minusu ir pliusu. Minusas tas kad po nestumo praradau sveikata. Isiplete venos (tikriausiai reiks operuot), skauda sanarius, o kad nugara neskaudetu miegot galiu tik ant ortopedinio ciuzinio. Po nestumo pasiliko striju ir zinoma CP randas. Taip pat naktimis keltis du kart dazniau. Tikriausiai savo pieno neuzteksit. Tad misinukas nepigus. Taip pat reikes aukles kad pailsetumet. Didele tikimybe, kad seneliams ilgai savo padauzu nepaliksit, nebent kai ugtels gerokai.

Pliusas tas kad du vaikai vienu vargu. Jei gimdysite pacios tikriausiai pagimdysit sekmingai. Vaikai nedideli tad ir gimdymo trauma mazesne. Tad su dvyniais patariu tik gimdyt o ne laukti CP. Pliusas dar kad siek tiek pasiseka sutaupyt is dvigubos pasalpos. Visgi dviems vaikams yra smagiau gyvent. Galima dziaugtis. Zaislus perku tik viena vnt. Tad mokosi zaisti ir dalintis kartu. Jei gimsta porele tai zinai kad daugiau gal nereiks gimdyt. Ir kas megsta demesi tai zmones labai nuziuri vaikus ir seima, giminems smagu.

Zinot gal pas mane yra taip kad ka turiu to nevertinu. Bet as kazkaip noreciau dvieju nestumu. Mano nestumas buvo sunkus. NUo 32 sav nuolat kildavo saremiai. Tris kart ligoninej buvau. Pirma trimestra pykinimo ziauriai. Praktiskai galejau pasidziaugti pilvuku tik nuo 16-30 sav. Dabar kankina manes ta nostalgija ir pavydas kitom mamom kurios pagimdo pacios ir is ligonines grista 3-5 diena. Pavydu toms kurios galejo maitinti vaikus i soties. Pavydu tai kad jos su vienu vaikiuku laksto visur, nes su dviem viesumoj/lauke ypac sunku susitvarkyt vienai. Ir galbut mano sveikata butu daug geresne nei dabar.

Tad turiu du uz dviguba kaina.

Kazkaip durnai jauciuosi bet noreciau trecio vaikelio. Vien delto kad galeciau pasidziaugti nestumu. O vaikelio auginimas butu dziaugsmas o ne kasdieninis darbas rutina. Galbut daugiau tureti ant ranku ir dziaugtis kasdiena. Galbut vaikams paaugus didesniems nei 3 metu. Nebenoresiu bristi ir is naujo auginti mazo vaiko. Galbut tada kai jie pataps savarankiskesni ateis i mane dziaugsmas begalinis ir nevaiksciosiu nuovargio kupinomis akimis.
Atsakyti
Ačiū mamytėms už išsamius atsakymus, ypač Paggy bundy 4u.gif Jau iš anksto žinau, kad manęs laukia išvardyti minusai, ir netikiu tomis mamomis, kurios sako, kad auginti dvynukus didelis malonumas ar pan. Tiesiog netikiu, turiu hiperaktyvų vaiką, ir nors jis tik 1, tačiau to malonumo mažai, o ką jau bekalbėti apie 2. Kokie 2, iš viso 3 turėsim doh.gif lotuliukas.gif Galvoju, gal netyčia echoskopas apgavo, gal tik 1 nešioju g.gif Už pusantros sav. bus aišku, kas laukia ateityje doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
Pas mane pilvuke taip pat du gyventojai wub.gif .Suzinojau 5sav. ir 5dienu.Buvo sokas,rankos kojos drebeti pradejo.Tuo labiau kad giminese nera dvyniu(as taip galvojau).Kai kavalieriui parodziau nuotraukyte su dviem taskeliais nesupratau is pradziu jo reakcijos,piktai paziurejo ''Dvynukai?!'' Nusisipsojo,jis visuomet svajojo apie dvynius rolleyes.gif .Kai pranesiau zinia tevams,jie apsiverke,o tada ir suzinojau kad tolimoj giminej yra dvyniai.
Na pats nestumas,nei gerai nei blogai.Nepykina,kol nereikia vitaminu gerti cool.gif ,krutine ohoho.Va tik pateplioja man,tai turiu gulima rezima.
Kavalierius svajoja apie du berniukus,o as noreciau poreles.
Atsakyti
del tos konsulatacijos AK PC tai nezinau....pas mane identiski dvyniai su viena placenta bet su atskirais vandenu maiseliais....tai net ir nzn...
kazkaip jauciuosi paliginus neblogai (pradzia tai buvo tragiska), bet kazkaip neramu juk dvyniai vis del to... mums 23 sav.
kazkaip turejo daryti 20 sav skrininga(echoskopija)bet vedeja pasake kad jau man dare echoskopija ligoninej (16 sav.) ir nera ko be reikalo ten ziureti, patologijos neitare ir nesiok ramiai iki kitos echo 30 sav. g.gif kazkaip nezinau... ar taip turi buti...kai pasiskaitai literatura tai nuo 26 sav su dvyniai turi echo daryt kas 2 sav,jei pastebi kazka negerai tada dazniau... bet kazkodel man atrodo kad taip niera...
idomu butu isgirsti kokia yra kitu nestukiu su dvynukais prieziura?
Atsakyti
As kaip turiu problemu su patepliojimais,tai apziuri mane kas savaite ar dvi.Veliau ziurines,manau,kas menesi.
Na,bet mes dar maziukai palyginus su jumis.
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2009 07 31, 14:13)
del tos konsulatacijos AK PC tai nezinau....pas mane identiski dvyniai su viena placenta bet su atskirais vandenu maiseliais....tai net ir nzn...
kazkaip jauciuosi paliginus neblogai (pradzia tai buvo tragiska), bet kazkaip neramu juk dvyniai vis del to... mums 23 sav.
kazkaip turejo daryti 20 sav skrininga(echoskopija)bet vedeja pasake kad jau man dare echoskopija ligoninej (16 sav.) ir nera ko be reikalo ten ziureti, patologijos neitare ir nesiok ramiai iki kitos echo 30 sav.  g.gif  kazkaip nezinau... ar taip turi buti...kai pasiskaitai literatura tai nuo 26 sav su dvyniai turi echo daryt kas 2 sav,jei pastebi kazka negerai tada dazniau... bet kazkodel man atrodo kad taip niera...
idomu butu isgirsti kokia yra kitu nestukiu su dvynukais prieziura?

Na man tai aishkiai buvo pasakyta, kad su dvynukais intensyvi priezhiura pradedama nuo 26sav, o tai reishkia, kas dvi savaites pas savo gine ir kas men echo. Bet chia teorishkai, nes mano atveju, lankausi pas gine, kuri nepriima gimdymu, ir nepaisant kiek man savaichiu, sekmingai paskiria vizita tik po men, o siuntimus i klinikas del echo vis turiu reikalauti doh.gif Chia tik mums musu atvejai individualus ir lb aktualus, o gydytojams tai kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad tik eilinis darbas, kuriuo nori kuo greiciau atsikratyti doctor.gif
Atsakyti