Dvigubai sveikinu visas dvynuku mamytes, pas mus tik vienas stebuklelis bet dziaugiames kaip ir uz visus keturis
nors paskaicius jus, ka cia gali zinot, dar tik 14 sav. o is vyro puses yra tikimybe dvyniu susilaukti
Sveikos, busimos dvieju stebukleliu mamytes,
As taip pat laukiuosi dvieju
esu be proto laiminga, tik pradzioje taip pat buvau sokiruota. Vyro senele yra is dvyniu, bet net negalvojome, ad gali ir mums taip nutikti. Ilgai dar negalejome patiket, kad laukiames dvieju. Kalbam su vyru ir sakom "DU" ir linguojam galva nuo abstulbimo. Mums dar tik 13 sav., bet labai laukiu savo mazuleliu judesiuku pajautimo, taip pat knieti suzinoti, kas mano pilvelyje gyvena 
Man tai pirmas nestumas, taciau tikiu, kad praktiko stoka nepakis kojos auginant savo atzaleles. Esu pilna optimizmo ir zinau, kad su viskuo susitvarkysiu. Todel noriu padrasinti visas nestukes, kurios baiminasi daugiavaisio nestumo, mergaites, jei Dievulis taip dave, tai ir pades
Laiykites
O siaip mane domina (gal liecia tas, kurioms jau arteja terminas), ka galvojate apie gimdymo budus? Galvoju apie naturalu gimdyma, taciau baiminuosi, kad nebutu, kaip mano draugei - pasirizo gimdyti naturaliai, prasikankino apie 7 val ir galiausiai padare Cezari, nes dukrytei virkstele apsivyniojus buvo. Tai taip pamastau, kad gal is kart taip ir rinktis.... Siaip zinau, kad su dvyniais daznai medikai ir rekomenduoja pjuvi. Pasidalinkite mintim
As taip pat laukiuosi dvieju
Man tai pirmas nestumas, taciau tikiu, kad praktiko stoka nepakis kojos auginant savo atzaleles. Esu pilna optimizmo ir zinau, kad su viskuo susitvarkysiu. Todel noriu padrasinti visas nestukes, kurios baiminasi daugiavaisio nestumo, mergaites, jei Dievulis taip dave, tai ir pades
Laiykites
O siaip mane domina (gal liecia tas, kurioms jau arteja terminas), ka galvojate apie gimdymo budus? Galvoju apie naturalu gimdyma, taciau baiminuosi, kad nebutu, kaip mano draugei - pasirizo gimdyti naturaliai, prasikankino apie 7 val ir galiausiai padare Cezari, nes dukrytei virkstele apsivyniojus buvo. Tai taip pamastau, kad gal is kart taip ir rinktis.... Siaip zinau, kad su dvyniais daznai medikai ir rekomenduoja pjuvi. Pasidalinkite mintim
na visu pirma del tu pasalpu...tai manau kad turetu moketi tikrai dvi pasalpas... nes turint omeny kad dar it mokes tik 85 procentus tai nezinau kaip reikes tuos dvynukus uzaugint,is mano juokingos pasalpos...
del gimdymo tai nesu del nieko dar tikra...pirmus du kartus gimdziau naturaliai todel manau kad abeju paprasciausiai neisgymdysiu,mirsiu ten gimdykloj... ir vyras labai pries kad dvynius gymdyciiau pati...
mano vaikai buvopakankamai dideli kaip mano sudejimui,ir sirdies yda turiu bet del cezario nejo net snekos... kaip bus si karta net nezinau....kolkas svarbiausia kazkaip juos danesiuot nes mums tik 21 sav,o jau labai sunku tai net baisu kad laukia manes ateity...
Papildyta:
as isvis mastau kodel negalima atsisakyt moket mokescius valstybei? nedarbinguma gauni juokinga kai susergi,sveikatos apsaugos beveik jokios turi pastoviai pas privatininkus begti ir pinigus moketi,vaika pagimdai tai vel nukerpa ar zada nemoket,pagyvene tevai gauna tokias pensijas kad paliginus kiek as sodrai sumoke tai 4 tokius pensininkus parent galeciau... ir kodel mano vaikai tures tai valstybei moketi mokescius uz tai kad jie nemoka tvarkytis ir is tu paciu vaiku atima?
cia as aisku jau nugribavau...bet reikia gal rimtai svarstyt apie emigracija...
del gimdymo tai nesu del nieko dar tikra...pirmus du kartus gimdziau naturaliai todel manau kad abeju paprasciausiai neisgymdysiu,mirsiu ten gimdykloj... ir vyras labai pries kad dvynius gymdyciiau pati...
mano vaikai buvopakankamai dideli kaip mano sudejimui,ir sirdies yda turiu bet del cezario nejo net snekos... kaip bus si karta net nezinau....kolkas svarbiausia kazkaip juos danesiuot nes mums tik 21 sav,o jau labai sunku tai net baisu kad laukia manes ateity...
Papildyta:
as isvis mastau kodel negalima atsisakyt moket mokescius valstybei? nedarbinguma gauni juokinga kai susergi,sveikatos apsaugos beveik jokios turi pastoviai pas privatininkus begti ir pinigus moketi,vaika pagimdai tai vel nukerpa ar zada nemoket,pagyvene tevai gauna tokias pensijas kad paliginus kiek as sodrai sumoke tai 4 tokius pensininkus parent galeciau... ir kodel mano vaikai tures tai valstybei moketi mokescius uz tai kad jie nemoka tvarkytis ir is tu paciu vaiku atima?
cia as aisku jau nugribavau...bet reikia gal rimtai svarstyt apie emigracija...
QUOTE(Afrodite69 @ 2009 07 15, 23:48)
Sveikutes dvynukais apdovanotos mamytes
Labai jauciuosi uz jus visas,bet...atejau tik pasakyti,kad sociainiu reikalu labirintu forume,subforume apie motinystes mazinima-labai priesiskai mamos nusistaciusios yra kad dvynukams moketu kaip uz du vaikus,o ne kaip jos nori kad moketu tik viena pasapa dviems,trims vaikams gimusiems tuo paciu metu.Mes su keliom mamytem kovojam,bet butu malonu jei kuri nors ir is jusu pasakytu savo pozicija
Nenoriu kirsinti tikrai mamu,bet manau neteisinga is dvynuku atimti jiems priklausancia ismoka kiekvienam.Nes kitaip kyla klausimas,kodel mama augindama pametinukus gali gauti ismokas uz abu,o kai gimsta dvynukai siulo moket tik viena ismoka.
Atleiskit,kad jums sutrukdziau
sveikatos jums ir jusu mazyliams
baltai pavydziu

Labai jauciuosi uz jus visas,bet...atejau tik pasakyti,kad sociainiu reikalu labirintu forume,subforume apie motinystes mazinima-labai priesiskai mamos nusistaciusios yra kad dvynukams moketu kaip uz du vaikus,o ne kaip jos nori kad moketu tik viena pasapa dviems,trims vaikams gimusiems tuo paciu metu.Mes su keliom mamytem kovojam,bet butu malonu jei kuri nors ir is jusu pasakytu savo pozicija
Atleiskit,kad jums sutrukdziau
Manau neverta nen listi ir nervus su tom furijom gadintis
kazkada dar budama
o
as tik nesuprantu...ko jos ten pavidi? as nei kiek nepavydziu trinuku ir dvynuku mamoms...jauciu joms pagarba ir uzuojauta,nes tai labai sunku...manau joms dar prikomet reiketu ar kokia aukle socialine paskirt kad zmogus galetu bent kiek neisikraustyt is proto...
Del pasalpu tai tegul draskosi tos, kurios draskosi, iki pazaliavimo,-nera ka cia galvoti, juk zmogeliukai DU!!!! Jei sveikos logikos valstybes vyrai neprarado, tai ir durniui aisku, kad turi palikti DVIGUBAS ismokas, juk visko po DU (dvi loveles, dvigubai pampersu, dvi auto kedutes, maistelio irgi dvejoms burnytems na ir pan.)
O del gimdymo, tai as tikrai nieko pries naturalu gimdyma, bet va o kur tikimybe kad abu maziai atejus laikus abu ir apsivers
??? Ko jau ko, bet jokiu znypliu ir vakumo tai tikrai nenoriu traukiant antra (jei butu situacija, kad vienas apsiverte, o kt ne)
Tokiu atveju, jau geriau cezaris. Tik kaip cia daryti, galvoju, -gal kokia sav pries gimdyma prasyti gultis i ligonine, kad stebetu maziu padeti, ar kaip
Gal kas turit patirties?
O del gimdymo, tai as tikrai nieko pries naturalu gimdyma, bet va o kur tikimybe kad abu maziai atejus laikus abu ir apsivers
as isvis nieko nezinau...net man dekreto zmoniskai nesutvarko...as prasisiu nedarbingumo nes jau nebegaliu atlikti savo pareigu... ka jau kalbet apie gimdyma...niekas nieko is vis nepasako...as kaip suprantu su tokiais nestumais tai po 30 sav jau ziuri vos ne kas savaite ir leidzia nesiuot maksimum iki38 sav (bent jau taip skaiciau).
as irgi ne pries naturalu gimdyma,bet bijau kad jau antram neuzteks jegu,o beto mano ankstesni gimdymai komplikuoti ,o cia tai dar du vaikeliai tai man baisu...
man idomu kaip ten dabar tam antakalny...viskas per kasa plious tam su kuo taresi? ar jau kasa panaikino...ir kiek gali kainuot jei tartis del tokio komplikuoto dvygubo gimdymo...man irgi daug klausimu...daug neaiskumu,na ir savaime daug baimiu...
specialiai paskaitinejau gimdymo istorijas su dvynukais...tai vienos paciuos gimde...kitom cezaris planuotas... tai labai neaisku kaip cia bus...be to labai placiai praktikuoja ta antro dvynio apsukima rankiniu budu...
as irgi ne pries naturalu gimdyma,bet bijau kad jau antram neuzteks jegu,o beto mano ankstesni gimdymai komplikuoti ,o cia tai dar du vaikeliai tai man baisu...
man idomu kaip ten dabar tam antakalny...viskas per kasa plious tam su kuo taresi? ar jau kasa panaikino...ir kiek gali kainuot jei tartis del tokio komplikuoto dvygubo gimdymo...man irgi daug klausimu...daug neaiskumu,na ir savaime daug baimiu...
specialiai paskaitinejau gimdymo istorijas su dvynukais...tai vienos paciuos gimde...kitom cezaris planuotas... tai labai neaisku kaip cia bus...be to labai placiai praktikuoja ta antro dvynio apsukima rankiniu budu...
Na as pati is Kauno, tai gimdysiu KMUK, jau ir su gydytoju, pas kuri zadu gimdyti, susitariau del susitikimo kt pirm. Sakiau, pries susitikima pasidarysiu sarasa klausimu ir lb tikiuosi prasiryskinti visus man rupimus niuansus
Laukiantis dvynuku, jau nuo 26 sav pradeda intensyviai stebeti gimdyve ir vaikucius (taip ir gydytojas man sake).
o del mokejimo, -ar i kasa ar i kisene, tai kazkaip manau, kad visur tas pats,-gydytojai labiau patenkinti kai gauna tiesiai i kisene, nes jei moki i kasa, tai jiems ten tik kazkoks procentas nubyra nuo tos sumos
Tik va, kas teisingiau
I kasa kaip suprantu, gautusi pigiau..bet juk planuojant gimdyma ne apie teisybe ir piguma galvoji, norisi tik kad vaikuciai patogiau ir ir be komplikaciju ateitu i si pasauli
O juk visi mes zinom, kad patepti ratai geriau vaziuoja
o del mokejimo, -ar i kasa ar i kisene, tai kazkaip manau, kad visur tas pats,-gydytojai labiau patenkinti kai gauna tiesiai i kisene, nes jei moki i kasa, tai jiems ten tik kazkoks procentas nubyra nuo tos sumos
tai pas mus padare kazkaip kad jei taresi su gyd tai moki i kasa...na ir akivaizdu kad moki dar ir jam kadangi su juo susitarej...tai gaunasi dvygubas mokejimas...
o jei nepaslaptis kiek jus mokesit?ar dar nezinot? o del cezario kaip suprantu dar nejo sneka?
o jei nepaslaptis kiek jus mokesit?ar dar nezinot? o del cezario kaip suprantu dar nejo sneka?
Na kam idomu tai mokejau 1000lt antakalnyje uz CP
jis buvo planuotas, nes berniukas sedejo mergaite skresa gulejo, tad apie joki naturalu gimdyma snekos nebuvo
jis buvo planuotas, nes berniukas sedejo mergaite skresa gulejo, tad apie joki naturalu gimdyma snekos nebuvo
aisku idomu...idomu viskas...
jei ne paslaptis pas koki gydytoja gimdet? teretes is anksto? ar reikejo moket i kasa?
jei ne paslaptis pas koki gydytoja gimdet? teretes is anksto? ar reikejo moket i kasa?
QUOTE(mentas @ 2009 07 22, 16:12)
tai pas mus padare kazkaip kad jei taresi su gyd tai moki i kasa...na ir akivaizdu kad moki dar ir jam kadangi su juo susitarej...tai gaunasi dvygubas mokejimas...
Oho, lupikavimas kazhkoks gaunasi
Del cezario, tai susitarus kainos tokios pat, mokama 800-1000lt (chia tiesiai i kishene). O kas nesitaria, tai chia uspermamose skaichiau, kad ir uzh achiu prasisuka