Įkraunama...
Įkraunama...

Šiai dienai neturim nė cento.. ar yra tokių?

QUOTE(mylimuke @ 2009 07 02, 19:42)
Gal dabar turėčiau jaustis kalta dėl jūsų senelių mirties? Ar jie mirė dėl to, kad neturėjo ką valgyti?
Iš kur tamsta taip žinot, iš kiek aš dabar gyvenu?
Papildyta:

ar aš rašiau apie jūsų pajamas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 07 02, 19:34)
o kaip verstis mažai uždirbančiam?

Uždirbti daugiau.
Atsakyti
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bulba: 03 liepos 2009 - 04:05
Nereikia užsiciklinti,kad vaistus valstybė kompensuoja.Ar žinot, kiek vidutiniškai už juos reikia primokėti,pvz. su populiariausia 80 proc. kompensacija? Jei smarkiau vyresnis žmogus serga už kokius 6-8 preparatus laisvai su tokia kompensacija vaistinėje palieka apie 300 lt. O jei be kompensacijos, tai ir pensijos neužtektų.Pro mano rankas tie receptai ir vaistai praeina, žinau, ką kalbu.O šimtą litų pensininkui vaistinėje palikti vienu užėjimu - labai dažnas reiškinys.Bobutės iš kaimo suvažiuoja kartą per mėnesį vaistų užsipirkti,tai tokius sąrašus išsitraukia,kad tenka pilną maišą prikrauti.Perka ir už grynus, jei kompensacijos nėra- gyventi visi nori, o vaistų kainos visi žinom kokios - 2-3 preparatai ir 100 lt. nėra.
Dažnai pensininkas pasako - gavau pensiją, pirmoj eilėj mokesčiai, po to- į vaistinę, o už tai, kas liko (jei liko) bandysiu nusipirkti valgyti.

Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2009 07 03, 11:20)
Nereikia užsiciklinti,kad vaistus valstybė kompensuoja.Ar žinot, kiek vidutiniškai už juos reikia primokėti,pvz. su populiariausia  80 proc. kompensacija? Jei smarkiau vyresnis žmogus serga už kokius 6-8 preparatus laisvai su tokia kompensacija vaistinėje palieka apie 300 lt. O jei be kompensacijos, tai ir pensijos neužtektų.Pro mano rankas tie receptai ir vaistai praeina, žinau, ką kalbu.O šimtą litų pensininkui vaistinėje palikti vienu užėjimu - labai dažnas reiškinys.Bobutės iš kaimo suvažiuoja kartą per mėnesį vaistų užsipirkti,tai tokius sąrašus išsitraukia,kad tenka pilną maišą prikrauti.Perka ir už grynus, jei kompensacijos nėra- gyventi visi nori, o vaistų kainos visi žinom kokios - 2-3 preparatai ir 100 lt. nėra.
  Dažnai pensininkas pasako - gavau pensiją, pirmoj eilėj mokesčiai, po to- į vaistinę, o  už tai, kas liko (jei liko) bandysiu nusipirkti valgyti.
taip ir yra drinks_cheers.gif man paciai vaistai sia liepa kelis simtus kainavo gulint ligoninej (!), gydytoja atvirai pasake, kad neitilps i jau isnaudota kvota doh.gif Pensininkui tokia suma apskritai neikandama butu buvus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 07 02, 20:17)

Būsiu apmėtyta akmenim, bet esu 100 % įsitikinusi, kad mūsų gyvenimas yra toks, kokio esam verti  blush2.gif

akmenimis kol kas nesitaškysime lotuliukas.gif ,ale sudominot,gal galima plačiau,ką turėjot minty?nors čia visai ne į temą.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 07 03, 12:23)
akmenimis kol kas nesitaškysime lotuliukas.gif ,ale sudominot,gal galima plačiau,ką turėjot minty?nors čia visai ne į temą.. ax.gif

Cie turbut is tos serijos: "kaip pasiklosi, taip ismiegosi", arba "kiekvienas savo likimo kalvis". Turbut niekas nepaneigs, kad jei nesistengsi gyventi geriau, niekas uz tave to nepadarys... Jei sedesi rankas sudejes ir dejuosi, tai taip ir liksi nelaimingas ir nepatenkintas esama situacija... Zinoma, esant ligai viskas keiciasi is esmes, pats jos vien noru neissigydysi, reikia vaistu, o vaistams- pinigu, neretai ir nemenku... Teisingai senoliai ir sako, dziaukis, kol dar paeini, rankas kojas krutini... Lyrinis nukrypimas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(wilimaite @ 2009 07 03, 18:42)
Cie turbut is tos serijos: "kaip pasiklosi, taip ismiegosi", arba "kiekvienas savo likimo kalvis". Turbut niekas nepaneigs, kad jei nesistengsi gyventi geriau, niekas uz tave to nepadarys... Jei sedesi rankas sudejes ir dejuosi, tai taip ir liksi nelaimingas ir nepatenkintas esama situacija...

drinks_cheers.gif Sutinku su jumis 100 % bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 07 02, 21:17)
Aš nors ir patriotė, bet realistė - geri laikai gali ir niekada neateiti... Bet dėl to gyvenimas LT man nėra mažiau prasmingas smile.gif

O jei apie LT dabartį - tai yra objektyvių priežasčių padarinys. Būtų labai keista, jei būtų kitaip... Niekas iš niekur neatsiranda...
Papildyta:

Gal galėtumėte trupučiuką paaiškinti, kaip jūs suvokiate paryškintą frazę mirksiukas.gif

Būsiu apmėtyta akmenim, bet esu 100 % įsitikinusi, kad mūsų gyvenimas yra toks, kokio esam verti  blush2.gif

o vaikai vaiku namuose palikti asocialiu tevu irgi verti tokio gyvenimo,koki turi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2009 07 03, 20:33)
o vaikai vaiku namuose palikti asocialiu tevu irgi verti tokio gyvenimo,koki turi? g.gif

Kalbėjau apie suaugusius, o vaikų namuose vaikai visą gyvenimą negyvens ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 07 03, 21:36)
Kalbėjau apie suaugusius, o vaikų namuose vaikai visą gyvenimą negyvens ax.gif

negyvens,bet kas is to,realybe tokia, kad prasimust gyvenime labai sunku,o dar be artimuju moralines ir materalines pagalbos doh.gif esme, kad jie tiesiog turi maziau galimybiu uz uzaugusius normalioje seimoje..o suaugusieji irgi verti tarkim ju uzklupusiu ligu?del to tarkim negalinciu normaliai dirbti ir kurtis sau gerbuvio.. o tie patys pencininkai verti,kad valdzia atimtu ju uzdirbtus per gyvenima pinigus? zodziu as tikrai nesutinku su jusu tuo posakiu,kad koki gyvenima turim ,tokio verti, ne viskas visada priklauso tik nuo zmogaus ir jo pastangu,dar yra aplinkybes ir pan..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kumiko: 03 liepos 2009 - 19:48
QUOTE(kumiko @ 2009 07 03, 19:43)
zodziu as tikrai nesutinku su jusu tuo posakiu,kad koki gyvenima turim ,tokio verti, ne viskas visada priklauso tik nuo zmogaus ir jo pastangu,dar yra aplinkybes ir pan..

pritariu smile.gif
Atsakyti