Įkraunama...
Įkraunama...

Šiai dienai neturim nė cento.. ar yra tokių?

O kas blogo palyginti, ne Marse gyvenam, kad aplinkos nematyti rolleyes.gif Siaip ir nekalbu apie turtingu vs neturtingu zmoniu senejima ir galimybes, bet apie eilini pensininka ir poreikiu tenkinimo galimybes vyresniame amziuje. Zinoma, Lietuva aukso kasyklos, jei vertinsim Kambodzos kontekste, bet zuvis iesko, kur giliau, zmogus - kur geriau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2009 07 01, 21:23)
O Jums tai atrodo normalu, kad pensininkas turi isgyventi uz 80 litu per menesi ? Kaip ilgai Jus busit jaunos, negi amzinai? Isejus i pensija turbut ir tesinores apsigobti balta drobule ir sliauzti i kapines  doh.gif Uzmuse mane komentaras apie tai, kad :"kiek gi tiems pensininkams reikia". Vat kazkodel uzsienyje pensininkams reikia pakankamai daug, o vat musiskiams - nieko, gali ir siukslyne pasirausti  doh.gif

Su mūsų dabartimi nesitikiu pensijos sulaukti, nes pensijinį amžių didins iki gyvos galvos spėju, jei taip ir toliau su demografija, ekonomika, politika ir t.t ir pan. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2009 07 01, 21:23)
O Jums tai atrodo normalu, kad pensininkas turi isgyventi uz 80 litu per menesi ? Kaip ilgai Jus busit jaunos, negi amzinai? Isejus i pensija turbut ir tesinores apsigobti balta drobule ir sliauzti i kapines  doh.gif Uzmuse mane komentaras apie tai, kad :"kiek gi tiems pensininkams reikia". Vat kazkodel uzsienyje pensininkams reikia pakankamai daug, o vat musiskiams - nieko, gali ir siukslyne pasirausti  doh.gif

Jeigu nežinojot, tai į senatvę maisto medžiagų poreikis ženkliai sumažėja. Be to, niekas jaunystėj netrukdė dirbti ir užsidirbti tai pensijai. Aš neturėjau omeny konteineriuose besirausiančių (akivaizdu, kad tai nenormalu) ar už 80lt gyvenančių (bet jeigu tai įmanoma...), bet ištisus tūkstančius gauti gyvybiško poreikio nėra.
Ir nebelyginkit jūs mūsų su užsieniu doh.gif Gal siūlot pensijas padaryti kaip užsienyje? Tik kieno sąskaita? Jūsų atlyginimų? biggrin.gif

QUOTE(Sophi @ 2009 07 01, 22:06)
O dabar ne pro šalį palyginti ferarį su žiguliais rolleyes.gif

Mano senelio žigulys jau skaičiuoja 5tą dešimtmetį. Ne kartą turėjo galimybę nusipirkt naujesnę ir geresnę, bet to nepadarė smile.gif Dabar būtų tiesiog nuodėmė jį parduot.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 02, 00:59)
Jeigu nežinojot, tai į senatvę maisto medžiagų poreikis ženkliai sumažėja. Be to, niekas jaunystėj netrukdė dirbti ir užsidirbti tai pensijai. Aš neturėjau omeny konteineriuose besirausiančių (akivaizdu, kad tai nenormalu) ar už 80lt gyvenančių (bet jeigu tai įmanoma...), bet ištisus tūkstančius gauti gyvybiško poreikio nėra.
Ir nebelyginkit jūs mūsų su užsieniu  doh.gif  Gal siūlot pensijas padaryti kaip užsienyje? Tik kieno sąskaita? Jūsų atlyginimų? biggrin.gif
Mano senelio žigulys jau skaičiuoja 5tą dešimtmetį. Ne kartą turėjo galimybę nusipirkt naujesnę ir geresnę, bet to nepadarė smile.gif  Dabar būtų tiesiog nuodėmė jį parduot.

va va.aš dirbu.ale kažin ar tai pensijai daug užsidirbsiu biggrin.gif ar iš vis jos sulauksiu,jei tą amžių ir toliau didins lotuliukas.gif kaip jūs pastebėjot,gyvybiškai nebūtina,ale sulaukus garbaus amžiaus ir pradirbus visą gyvenimą kažkaip nesinorėtų skaičiuot centus,bet...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 01, 23:59)
Jeigu nežinojot, tai į senatvę maisto medžiagų poreikis ženkliai sumažėja.

Nepamirškit, kad investicijos į sveikatą su metais labai smarkiai didėja.Žinau,kiek pensininkai palieka pinigų vaistinėse,jau nekalbant apie ligonines,operacijas,reabilitacijas ir pan.

Keli nuolaidų akcijų puslapiai,manau, bus į temą:

www.pigutis.lt
www.nuolaidele.lt
Atsakyti
Na jei pasisuko kalba apie pensininkus, tai mano mociute gauna palyginti tikrai nemaza pensija apie 1200 lt. (dirbo 50m, paskutiniais metais are pusantro etato, tai manau, kad tikrai nusipelne tokiu pinigeliu...
O tie pinigeliai tikrai nera labai dideli. Nes ka jaunas pravalgo, isleidzia pramogoms, senas isleidzia ant vaistu, akiu, klubo sanariu operaciju ir pan doh.gif
MB turi nemazai pensijinio amziaus giminiu USA, jie kasmet atvaziuoja i Lietuva. Tikrai, visi pasitempe (ypac moterys), zvalus, linksmi, atsipalaidave. Po ju vizitu pasiziurejus i moraliskai ir materialiai uzguitus musu pensininkus darosi tikrai graudu, o dar baisiau, kad musu laukia toks pat likimas.... verysad.gif
Atsakyti
dirbu biudžetinėj įstaigoj. kažin, kaip man "užsidirbti pencijai" jei vėl mažins algas? dirbdama tą patį, gaunu vis mažiau. ariu 1,5 etato, arčiau dėl tos pencijos ir dviem, bet gerbiamoji SODRA nebeleidžia. tiesiog sudarytos visos sąlygos neužsidirbti....

užbėgdama už akių sakau, kad tikrai be galo džiaugiuosi turėdama darbą, bet vistiek karts nuo karto užsuku pas jus, neatmesdama galimybės kad jei ir toliau taip bus tai teks prie jūsų ir prisijungti...
Atsakyti
na gerbiamosios ir pasakete... nors man toli grazu iki pensijos, bet nesuprantu poziurio, kad "kiek tam pensininkui reikia". zmogus are - dirbo - plusejo, vaikus augino, ir sulaukes aukso amziaus turi teise i atsipusti ir pagaliau pasidziaugti gyvenimu - pagaliau gyventi del saves!!!

na o dabar i tema, dar nebuvo taip, kad visai butu buve striuka su pinigais, gal todel, kad niekad nebuvau labai islaidi ir visada stengiuos tureti bent kazkiek pinigeliu juodai dienai.
na bet kiekviena diena atsivertus laikrasti ir paskaicius ekonomikos naujienas - darosi silpna... unsure.gif
Atsakyti
Su tais pensininkais. Aš visad galvojau, kad pats užsidirbi pensiją, maždaug, ariu dabar, po to ilsėsiuos, gausiu padorią pensiją ir pan. Bet dabar iš valdžios vyrų lūpų skamba frazės apie tai, kad dabartinis jaunimas turi išlaikyti pensininkus, maždaug neverkit dėl mokesčių, kad ir sumažintų įmokų į pensijų fondus, o rūpinkitės savo pensininkais tėvais mokėdami mokesčius. Taigi, pensiją gauni tokią, kiek yra mokesčių mokėtojų, kiek dirbančių ir pan. Tai ką čia gali planuoti? Gimstamumas mažėja, nebus kam mokėti tų mokesčių, jei ir sulauksim tos pensijos.
Atsakyti
O dar blogiau, kad i kojine irgi nekali kisti pinigeliu ramiai senatvei, nes nezinia kas bus atityje. Mano mociute ir sapnuot nesapnavo, kad visi jos rubliniai indeliai pavirs i niekala ir reikes senatveje centus skaiciuoti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2009 07 02, 15:30)
O dar blogiau, kad i kojine irgi nekali kisti pinigeliu ramiai senatvei, nes nezinia kas bus atityje. Mano mociute ir sapnuot nesapnavo, kad visi jos rubliniai indeliai pavirs i niekala ir reikes senatveje centus skaiciuoti cool.gif

Ir išvis, visi gudrūs kalbėti, ką reikėjo daryti. Jei mes žinotume, kas laukia ateityje, tai tikrai padarytume taip, kad toje ateityje būtų labai gerai gyventi. Tačiau deja, mes nežinome, kas laukia. Sprendimus priimame remdamiesi sukaupta patirtim, tuo, kas jau buvo. Tačiau tai gali nesuveikti. Tai, kas šiandein atrodo protinga, po 10 metų gal pasirodys visiška kvailystė ir netikęs sprendimas. Ką jau kalbėti apie tai, kas laukia po 40 metų.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 01, 23:59)
Ir nebelyginkit jūs mūsų su užsieniu  doh.gif  Gal siūlot pensijas padaryti kaip užsienyje? Tik kieno sąskaita? Jūsų atlyginimų? biggrin.gif
Mano senelio žigulys jau skaičiuoja 5tą dešimtmetį. Ne kartą turėjo galimybę nusipirkt naujesnę ir geresnę, bet to nepadarė smile.gif  Dabar būtų tiesiog nuodėmė jį parduot.

Jeigu nezinojote, tai zmogaus poreikiai apsiriboja ne tik maistu. Jeigu Jus ir Jusu aplinkos zmones patenkina tik fiziologiniu poreikiu tenkinimas, tada neverta ir diskutuoti toliau
Nu nu ir kaip gi galima buvo uzsidirbti tai pensijai ? Realus pavyzdys mano tevu kaimyne visa gyvenima pradirbo mesos kombinate, visa gyvenima su guminiais batais, guminiu ziurstu saltyje ir vandeny, na ir uztarnautame poilsyje pensija siek tiek virs 600 Lt doh.gif o kiek dar tokiu pavyzdziu
o kodel Jus nusprendet, kad tukstanciu Jums reikia, o vat pensininkams ne? Jeigu as dabar perku brangia kosmetika, tai Jus galvojate, kad senatveje man jos nereikes? Atvirksciai man reikes dar brangesnes tongue.gif
o ka mes ne zmones, o baltos bezdziones?
As sutikciau, kad man sumazintu alga jei zinociau, kad ismokos labiausiai socialiai pazeidziamiems paliks.
Atsakyti