Įkraunama...
Įkraunama...

Valgymo bėdos darželyje: vemia nuo streso,

jei mus varytu i rubine, eiciau is karto pas direktore... arba i kita darzeli, jei butu galimybe...
Dabar pas mus grupeje 19 vaiku doh.gif , nors ir pasitaiko melyniu ir guzu (visgi berniukas ir labai judrus), bet vaikai ir pamaitinami, jei patys nevalgo ir aprengiami/perrengiami, kam reikia ir pampersai pakeiciami 2-3 kartus per diena, o visiems teveliams ataskaita ka ju vaikas padare gero ar blogo. Viskas cia nuo aukletoju priklauso, nes kitose grupese irgi nesamoniu buna- aukletojos vaikus susaldo, susargdina, kad lengviau butu dirbt...
galu gale nuneskit laukneseli, nors siuo atveju nera uz ka... verysad.gif
Atsakyti
Manyciau turetu priprasti, tik reikia laiko. Maniskis irgi sunkiai valge darzelyje, bet pamazu pamazu. Tiesiog gal aukletojos paprasyti, kad pabandytu ji pamaitinti, gal tada isidrasntu vaikas g.gif O kad nenori mamytes g.gif tai kiti vaikai pamate kad pas drauga mama atejus gali pulti i asaras. Dabar juk tik pradzia, daugelis vaiku jau primirse darzelius o gal ir daugiau naujoku, sunku vaikams kad ne ju mama atejus. Mes kai pratinom prie lopsiuko tai aukletoja sake o ir pati vaizda maciau kai mergytes mama budama grupej sukele dar keliu vaku riksmus ir asaras, kad jie nori mamos ir pan. ax.gif ax.gif
Atsakyti
parasysim ir mes savo patirti, nors lankom darzeli neseniai ir visai dienai dar neesu palikus, bet mano berniukas nei pietu nei pusryciu nevalgydavo, atsisesdavo atsirai ir knygutes vartydavo duonos gabaliuka begrauzdamas blink.gif lotuliukas.gif
bet po poros dienu suprato kad liks alkanas ir pradejo valgyt, aisku ne po daug, bet valgo thumbup.gif tiiuosi kad veliau ir apetitas pageres 4u.gif
o kad isvaro i kolidoriu tai visiska nesamone, manau tai tik klaidina vaikas, jis ipras ir jam tai atrodys normalu taip valgyt, manau reikia vaika palikt grupej su kitais vaikais ir jei diena liks nevalges ( o pas mus taip ir buvo, parlekes puole valgyt doh.gif ) tai kita diena jau tikrai kasneli kita suvalgys, ir taip pamazu pamazu thumbup.gif zodziu sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
mes irgi tik savaite kaip lankom lopseli ir taip mano dukra atsisakydavo pirmom dienom valgyt be manes , taigi per pusrycius ir pietus maitinu as o siandien aukletoja pasake per pietus neateit, ir normaliai ja pamaitino , nzn kodel cia taip sugalvojo i rubine jus siust, jug tai noramlus dalykas kad vaikas pirmom dienom adaptuojasi prie aplinkos ir elgiasi ne taip kaip mums noretusi, beje o koki darzeli jus lankote?
Atsakyti
QUOTE(mixasia @ 2009 09 14, 18:37)
mes irgi tik savaite kaip lankom lopseli ir taip mano dukra atsisakydavo pirmom dienom valgyt be manes , taigi per pusrycius ir pietus maitinu as o siandien aukletoja pasake per pietus neateit, ir normaliai ja pamaitino , nzn kodel cia taip sugalvojo i rubine jus siust, jug tai noramlus dalykas kad vaikas pirmom dienom adaptuojasi prie aplinkos ir elgiasi ne taip kaip mums noretusi, beje o koki darzeli jus lankote?

mes lankome pilaites darzely giluzis. Bet penktadieny jau man truko nervai, pasakiau viska aukletojom, viskas prasidejo taip: penktadieny atejau puse dvylikos ir kalidoriuje sutikau auklyte nesancia pietus vaikams y grupe jinai man sako eikit pamaitinkite savo vaika as jums isnesiusiu maista y kalidoriu, nes jis visviena nieko nevalgys, as jai sakau tai jus turite jy maitinti ir padeti jam atsisesti su visais vaikais prie stalo o ne as, nes jis taip niekada nepripras. O jinai man ir sako cia ne mano problema o jusu kad jisai nevalgo, as su juo tikrai nesicackysiu ir nemaitinsiu, visi kiti vaikai valgo kaip vaikai. Pribloske mane jinai, siuo metu grupeje nuo 6-8 vaiku ir tai tikrai gali jos pasistengti ir mano vaikui padeti. Yra jau ir daugaiu tevu nepatenkintu nes yra vaiku kurie atvesti su pampersais tai pampersu niekada napakeicia nebent jau prikakoja.
Atsakyti
QUOTE(palmukas @ 2009 09 15, 12:31)
mes lankome pilaites darzely giluzis. Bet penktadieny jau man truko nervai, pasakiau viska aukletojom, viskas prasidejo taip: penktadieny atejau puse dvylikos ir kalidoriuje sutikau auklyte nesancia pietus vaikams y grupe jinai man sako eikit pamaitinkite savo vaika as jums isnesiusiu maista y kalidoriu, nes jis visviena nieko nevalgys, as jai sakau tai jus turite jy maitinti ir padeti jam atsisesti su visais vaikais prie stalo o ne as, nes jis taip niekada nepripras. O jinai man ir sako cia ne mano problema o jusu kad jisai nevalgo, as su juo tikrai nesicackysiu ir nemaitinsiu, visi kiti vaikai valgo kaip vaikai. Pribloske mane jinai, siuo metu grupeje nuo 6-8 vaiku ir tai tikrai gali jos pasistengti ir mano vaikui padeti. Yra jau ir daugaiu tevu nepatenkintu nes yra vaiku kurie atvesti su pampersais tai pampersu niekada napakeicia nebent jau prikakoja.

na geras zinokit!!! 6-8 vaikai! pas mus 12 maziausiai smile.gif as jusu atveju vesciau vaika i kita darzeli nes konfliktais nieko neispresit tik vaikui nuo to blogiau bus, pati suprantat kaip ten buna darzeliuose, arba jaigu aplinkui nere daugiau darzeliu tai gal i kita grupe prasykites... g.gif
Atsakyti
QUOTE(palmukas @ 2009 09 15, 11:31)

blink.gif nu čia jau išpindėjimas atsiprašant... Vat ir leisk į darželius tokius pyplius... O pas direktorę nebandėt eit? Burkitės su nepatenkintais tėveliais ir eikite visi kartu kalbėtis... Nors tiesą pasakius apie tuos darželius tiek visko prisiklausius, kad net bloga darosi, kokios ten dirbančios moterys gali būti raganos... Aišku yra ir atsidavusių darbui auklėtojų, bet deja tokių mažuma, tai sprendžiu iš savo aplinkos: draugų, kaimynų atsiliepimų...
Bet kokiu atveju jūsų vietoje pervesčiau į kitą grupę arba darželį... Nes man rodos, kai pradžia tokia, tai nieko gero... Gaila vaiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 15 rugsėjo 2009 - 15:35
QUOTE(mixasia @ 2009 09 15, 14:32)
na geras zinokit!!! 6-8 vaikai! pas mus 12 maziausiai smile.gif as jusu atveju vesciau vaika i  kita darzeli nes konfliktais nieko neispresit tik vaikui nuo to blogiau bus, pati suprantat kaip ten buna darzeliuose, arba jaigu aplinkui nere daugiau darzeliu tai gal i kita grupe prasykites...  g.gif

tai jai butu galimybe tikrai vesciau y kita darzely, bet pilaiteje yra tik du darzeliai ir jie yra paskirstyti pagal gatves, sitame darzelyje yra tik dvi lopselinuku grupes, tai vargu ar mus perkels y kita grupe.Beje as dirbu pilaiteje tai man nelabai patogu vezti y kita rajona. dabar y darzely eisim kita savaite nes susirgome, tai jai bus tas pats bandysiu kreiptis pas direktore.
Atsakyti
QUOTE(palmukas @ 2009 09 10, 21:14)
Auginu sunu, jam jau 2.8 metuku, jau trys savaites kaip pradejau leisti y darzely, is pradziu buvo labai sunku  verysad.gif , bet po truputuka pripranta  biggrin.gif  nes palieku tik pusei dienos. Bet turim tokia problema jisai atsisako valgyti visiskai pusryciu ir pietu  g.gif , net neseda su vaikais prie stolo,bet kai as ateinu jo pasiimti jisai is karto seda prie vaiku ir pradeda valgyti. Tai dabar aukletoja padare taip :pastate stala su kede rubineje ir mus tiesiog isvaro valgyti atskirai, sako mes niekaip jo negalim pasodinti tai valgykite tenai  , mane toks elgesys sokiruoja. Aukletojos klausiau ar dar yra kokiu problemu tai sake viskas gerai jisai ir zaidzia ir su vaikais puikiai bendrauja, jau nebeverkia.
Patarkite ka daryti, gal ir jus turite panasiu problemu, kaip jas sprendziate?

Kas cia per nesamone?! I rubine valgyti?! Maniskis mazylis (2metai 5men) turi lygiai ta pacia problema. Darzelyje nevalgo nieko. Na, duonos pakramto. Namie jis irgi nevalgiukas. Bet aukletojos tvarkosi, tikrai vaiko nuo bendro stalo nevaro.
Atsakyti
oi kaip baisu, maniske 2 savaites darzelyje nieko nevalge, is pradziu net prie stalo neidavo po to pradejo eiti aplink stalus su saukstu ir maitinti kitus vaikus lotuliukas.gif dar po kazkiek laiko obuoliuka suvalge ir galop pradejo valgyti, per visa ta laika nebuvo jokios prievartos, pacios aukletojos tevams isaiskina kad negalima versti, kad negalima skubeti, kad po labai truputi reikia pratintis prie darzelio, kad kuo maziau vaika traumuot ir miegojima patare nustum i kuo tolimesni laika... kadangi ateinu mazosios pasiimt kai visi vaikai buna jau lovelese tai pati matau kad buna paleista lopsine (CD) aukletoja tai prie vieno tai prie kito vaiko loveles sedi, paglosto, uzkloja , apkamso wub.gif
Atsakyti
QUOTE(palmukas @ 2009 09 10, 21:14)
Auginu sunu, jam jau 2.8 metuku, jau trys savaites kaip pradejau leisti y darzely, is pradziu buvo labai sunku  verysad.gif , bet po truputuka pripranta  biggrin.gif  nes palieku tik pusei dienos. Bet turim tokia problema jisai atsisako valgyti visiskai pusryciu ir pietu  g.gif , net neseda su vaikais prie stolo,bet kai as ateinu jo pasiimti jisai is karto seda prie vaiku ir pradeda valgyti. Tai dabar aukletoja padare taip :pastate stala su kede rubineje ir mus tiesiog isvaro valgyti atskirai, sako mes niekaip jo negalim pasodinti tai valgykite tenai  , mane toks elgesys sokiruoja. Aukletojos klausiau ar dar yra kokiu problemu tai sake viskas gerai jisai ir zaidzia ir su vaikais puikiai bendrauja, jau nebeverkia.
Patarkite ka daryti, gal ir jus turite panasiu problemu, kaip jas sprendziate?

Nuo rugsejo pirmosios ir as sunu pradejau leisti i darzeli. Jis toks "su tvirtu stuburu", tai kokias 3 savaites nei pusryciu nei pietu nevalge, rytais vis verkdavo, nes mamos noredavo.KAi atetidavau per pietus pasiimt, tai su manim prie visu valgydavo. Taigi nevalgymas truko 3 sav., mamos nebenori po 3 men. Viskas turetu susitvarkyti, tik manau nepasiseke su aukletojomis. Pedagogikos net pedsaku nera.
Atsakyti
Reik atpratint vaika nuo mamos, daznaiu palikt kitu draugijoj
Atsakyti