Įkraunama...
Įkraunama...

Valgymo bėdos darželyje: vemia nuo streso,

O aš tai iš vis labai baiminuos, kad tik ne vien dešreles virtu vaikams..........nes kaip tik nenueinu pasiimt vaiko, tai auklė taip ir sako, nu šaunuolė šiandien suvalgė 2 dešreles, kita diena, nu šaunuolė, suvalgė 1,5 dešrelės su raugintu agurku ir pan..

Aš tai iš vis prieš dešreles mažiukams iki 2 metu. Taip kad abėjoju, jei pasakysiu, kad maitinkit vaikus tik sveikai, įvairiai ir pan. ar tai ką nors pakeis..juk lengviausia dešreliu privirt ir tiek verysad.gif
Atsakyti
As tai nesuprantu kai lopselyje pietums duoda pyrageli su mesa. Dar keista kai duoda kondensuota piena su batonu ir sokoladini sureli vaikams iki 2m.
Atsakyti
o pas mus problemu nera,valgo viska thumbup.gif
Atsakyti
O gal kas turit ideju arba zinot nuoroda tipo "receptai nevalgiukams"?
Nes mano vaikas (2metai) viena diena eme ir kategoriskai atsisake koshiu : "fu kaka" doh.gif
dabar valgo tik deshreles ir uzkandi "kinder" (tiksliau ta kita paprastesni- be sokolado- varianta, nepamenu pavadinimo)... einam is proto sad.gif
Atsakyti
Mano zuika irgi nevalgiukė doh.gif na gal tiksliau būtų, kad išranki. Jei patiekalas patinka - tai pati griebs šaukštą ar šakutę ir puls valgyti. Jei patiekalas šiaip sau - tai sutiks bent būti pamaitinta, o jei patiekalas visai ne jos skonio - neįkiši nei pro kur. Blogiausia kad jai patinka ne visai sveiki ir ne visai vaikiški patiekalai - pvz. žirnių košė su spirgučiais, bulvių plokštainis su daug grietinės ir spirgučiais arba šašlykas blink.gif doh.gif Dievina įvairius blynelius na ir žinoma sausainius, bet jų gauna labai retai, nes pirmiausia dar visai nesenai buvo alergiška kvietiniams produktams, o antra, mano nuomone tai nėra sveika. Įsiūlyti kokį nors troškinuką su mėsyte ir daržovėmis didelis menas doh.gif va dar burokėlių sriubytę gana noriai srebia. Viena dėl ko džiaugiuosi ir kuom stebisi auklėtojos lopšely - manoji geria tik gryną vandenį, jokių saldintų kompotų ar sulčių neįkiši jai. Dar mėgsta pagraužti žalią agurką, morką ar obuolį. Jei maistas jai nepatiks - gali kad ir visą dieną prabūti gyva tik vandeniu blink.gif Ir tas pats tiek namuose, tiek daržely. Na žinoma kol kas dar adaptuojasi tame darželyje, tai gal todėl dar nelabai valgo, bet jau dabar auklėtojos stebisi - kad vieną dieną jei maistas patinka pati valgo, o kitą dieną kategoriškai atsisako.
Atsakyti
Mano berniuks irgi nera jau toks didelis valgytojas o ypac kosiu,,,bet kai pradejome eiti i darziuka ryte ten ivairi kosyte tau aukletoja sako siek tiek paragauja,o kartais ir truputuka daugiau suvalgo,o kai ateina pietus po lauko tai visa sriubyte suvalgo,ir antro patiekalo puse,nes buna tiek prisikalstes ir isalkes tai ir valgo vaikas,,,,
Atsakyti
Maniškė irgi kartais užsispiria. Kartais valgo, kartais ne. Ir kodėl man atrodo, kad nevalgiukams darželis kaip tik gerai g.gif Nes auklėtojos nelaksto visą dieną su šaukštuku paskui vaiką. Nenori- nevalgyk. Nevalgo pusryčių, nevalgo pietų, bet vakarienę sukerta kaip reikiant thumbup.gif Aš ir namie taip darydavau. Tai po nesuvalgytų pusryčių pietus sukerta ohoho kokiom porcijom bigsmile.gif
Daržely irgi ne viską valgo. Kad ir šiandien, per pietus nei sriubytės, nei dešrelės, bet košę visą iškabino blush2.gif Vakarienės apkepo nevalgė, bet bananą sukirto. Namie dar sriubytės ax.gif
Atsakyti
Mano nevalgiukas darzeli toks valgiukas, kad niekas netiki. Aukletoja sake - pats valgiausias grupes vaikas thumbup.gif Suvalgo praktiskai viska, vaisius, darzoves (namie neikisi). Aisku labai daug lemia tai kad ten nera uzkandziavimo tarp valgiu. Namie tai ziurek jogurta pirstu rodo, tai sausaini tai javaini, o ten pusryciai pietus vakariene ir be jokiu kramsnojimu.
Atsakyti
Maniškė nevalgo pupelių ir žirnių sriubos, virto kiaušinio, bulvių... Ir žuvies (kur darželyje duoda...)
Atsakyti
QUOTE(karl @ 2007 10 12, 17:10)
mamos galpakalbesime kokiu prpduktu ar patekalu vaikas nemegsta ir nevalgo tai pades darzelio virtuves darbuotojams

Tikrai nepades darbuotojoms, o tik pasunkins! Kiek vaiku, tiek skoniu. Cia tik aukle gali prisitaikyti prie kiekvieno vaiko skonio. g.gif
Atsakyti
Juk ne nuo vireju nuomones meniu priklauso,o nuo direktores,ji pagal savo poziuri ir skoni ji sudaro,atsizvelgdama i"nurodymus is auksciau".
Atsakyti
QUOTE(Rebeka @ 2008 12 14, 17:18)
Juk ne nuo vireju nuomones meniu priklauso,o nuo direktores,ji pagal savo poziuri ir skoni ji sudaro,atsizvelgdama i"nurodymus is auksciau".

Darzelyje meniu sudarineja dietologe kartu ir med. sesele viename asmenyje.
Atsakyti