Įkraunama...
Įkraunama...

Užmokestis už darželį

Tai negi nieks nezinot kokia situacija Vilniui su tom nuolaidom? Labai reikia info, bet tikslios ir konkrecios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(manima @ 2010 01 26, 15:38)
Tai negi nieks nezinot kokia situacija Vilniui su tom nuolaidom? Labai reikia info, bet tikslios ir konkrecios ax.gif

Sveikos, o mane labai domina kaip su minusine temperatura? Ar privaloma vesti i darzelius, ir jei nevesim, tai prie kokios temperaturos nereikes moketi uz darzeli? Cia Vilniuj
Atsakyti
QUOTE(aanniittaa @ 2010 01 25, 22:57)
Sveikos mamytes,noriu paklausti,gal kuri zinot kiek dabar savaitinis darzelis kainuoja?Vilniuj  g.gif

Berods, 8 lt, tik nerandu tai patvirtinančių dokumentų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ateresa @ 2010 01 26, 18:18)
Sveikos, o mane labai domina kaip su minusine temperatura? Ar privaloma vesti i darzelius, ir jei nevesim, tai prie kokios temperaturos nereikes moketi uz darzeli?  Cia Vilniuj

As klausiau musu lopselio aukletojos, sake kaip ir mokykloj, t.y. -20, bet jos jokiu konkreciu nurodymu neturi, tai cia, kad tiksliai suzinot reikia turbut, pas buhaltere ar pas direktore eit, reiks nueit ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manima: 27 sausio 2010 - 13:35
QUOTE(Upokšnis @ 2010 01 26, 19:52)
Berods, 8 lt, tik nerandu tai patvirtinančių dokumentų  unsure.gif

Aciu uz info,nors tiek zinosiu,nes neturejau netgi zalio supratimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(manima @ 2010 01 26, 15:38)

Nuolaidos likę tos pačios, kurios buvo nuo 2007 m. mirksiukas.gif

III. MOKESČIO LENGVATŲ TAIKYMAS IR JAS PATVIRTINANČIŲ DOKUMENTŲ PATEIKIMAS

8. Mokestis už vaiko maitinimą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų prašymu mažinamas 20 procentų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatytos vaiko dienos maitinimo normos už kiekvieną lankytą, nelankytą ir nepateisintą dieną, jeigu šeima į darželį leidžia 2 vaikus.
9. Mokestis už vaiko maitinimą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų prašymu mažinamas 50 procentų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatytos vaiko dienos maitinimo normos už kiekvieną lankytą, nelankytą ir nepateisintą dieną, jeigu:
9.1. vaikas (vaikai) turi tik vieną iš tėvų (jeigu vienas iš vaiko tėvų yra miręs, nenurodytas vaiko gimimo liudijime, teismo pripažintas dingusiu be žinios ar nežinia kur esančiu, teismo pripažintas neveiksniu arba atlieka laisvės atėmimo bausmę pataisos įstaigose), pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
9.2. šeima augina tris ir daugiau vaikų iki 18 metų arba vyresnių, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokykloje pagal nuosekliojo mokymosi programą, pateikus šeimos sudėtį patvirtinantį dokumentą;
9.3. tėvas atlieka tikrąją karo tarnybą, pateikus tai patvirtinančią pažymą;
9.4. vaikas auga moksleivių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje, pateikus pažymas apie mokslo tęsimą vasario ir rugsėjo mėnesiais.
10. Mokestis už vaiko maitinimą nemokamas, jeigu:
10.1. vaikas lanko specializuotas grupes bendrosios paskirties įstaigose bei ugdomas bendrose grupėse integruotu būdu arba specialius darželius, skirtus vaikams, turintiems įvairius vystymosi sutrikimus (intelekto, kompleksinius, kalbos ir kitus komunikacijos, kalbos neišsivystymo (vidutinis, žymus), sulėtėjusios kalbos raidos (žymiai arba labai žymiai), sutrikdytos kalbos raidos (afazijos), neprigirdėjimo (žymus, labai žymus), kurtumo, silpnaregystės (žymi), aklumo, judesio ir padėties (vidutinis, labai žymus), emocijų ir elgesio (autizmas), lėtinių somatinių ir neurologinių (onkologinės ligos, diabetas, epilepsija, tuberkuliozė, sunkios formos alergija);
10.2. šeima gauna socialinę pašalpą pagal Socialinės paramos centro pateiktas pažymas;
10.3. vaikas nelanko įstaigos dėl:
10.3.1. ligos, pateikus gydytojo pažymą;
10.3.2. tėvų (globėjų) kasmetinių ar nemokamų atostogų, pateikus dokumentą iš darbovietės;
10.3.3. prastovų tėvų darbovietėje, pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
10.3.4. tėvų darbo pagal kintantį darbo grafiką, pateikus dokumentą iš darbovietės iki kiekvieno mėnesio paskutinės dienos;
10.3.5. mokinių atostogų ( jeigu ikimokyklinio ugdymo įstaigą lankantis vaikas turi brolių ar seserų, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokykloje) bei vasaros (birželio–rugpjūčio) mėnesiais;
10.3.6. nelaimių šeimoje (artimųjų mirtis ir pan.);
10.3.7. oro temperatūra yra žemesnė kaip minus 20o C.
Atsakyti
Sveikos,turiu toki klausima verysad.gif va pas mus skola susikaupe darzelyje 250lt,aukletoja pareiske kad greitu laiku musu vaikas liks nevalges nes nesiruosia jo maitinti is kitu vaiku kisenes,buvau lengvai sakant pakraupusi tokiu jos elgesiu ir pasisakymais.
Taigi klausimas ar 250lt yra didelis isikolinimas?ar tik tiek tereikia kad mano vaikas darzelyje butu engiamas ir nepriziuretas?
Atsakyti
QUOTE(Perlute @ 2010 02 09, 17:47)
Sveikos,turiu toki klausima verysad.gif va pas mus skola susikaupe darzelyje 250lt,aukletoja pareiske kad greitu laiku musu vaikas liks nevalges nes nesiruosia jo maitinti is kitu vaiku kisenes,buvau lengvai sakant pakraupusi tokiu jos elgesiu ir pasisakymais.
Taigi klausimas ar 250lt yra didelis isikolinimas?ar tik tiek tereikia kad mano vaikas darzelyje butu engiamas ir nepriziuretas?

Įsiskolinimas pakankamai didelis, kad Jūsų vaiką pašalintų iš darželio unsure.gif

17. Už mokesčių surinkimą atsakingas Savivaldybės švietimo įstaigos direktorius ar jo įgaliotas asmuo. Jeigu dėl nepateisinamų priežasčių laiku nesumokamas mokestis, įstaigos direktorius turi teisę pašalinti vaiką iš ugdymo įstaigos sąrašų, prieš tai raštu įspėjęs tėvus.

Ujamas ir engiamas nebus, bet vietą galite prarasti unsure.gif Auklėtojos iš dalies teisios: kodėl mokųs tėvai turi maitinti Jūsų vaiką g.gif
Atsakyti
QUOTE(Perlute @ 2010 02 09, 15:47)

nu bet... ar jus einate i skola valgyti ar pagyventi? nea? tai kodel tai turetu buti daroma del jusu vaiko?

Atsakyti
QUOTE(minte @ 2010 02 09, 21:12)
nu bet...  ar jus einate i skola valgyti ar pagyventi? nea? tai kodel tai turetu buti daroma del jusu vaiko?

#

Ar buvote likusi be darbo?turbut tada nezinosite ka tai reiskia.Ir dar vienas dalykas,kodel mes turime is savo kisenes maitinti aukletojas ir seimininkutes?manau visos matete kada kaip jos sedi prie bendro stalo ir kraunasi po kelias porcijas,po to dar drysta pilna burna sneketi tevam i alis.Man negaila,tegul bet yra ribos viskam
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perlute: 10 vasario 2010 - 09:34
QUOTE(Perlute @ 2010 02 10, 09:31)
Ar buvote likusi be darbo?turbut tada nezinosite ka tai reiskia.Ir dar vienas dalykas,kodel mes turime is savo kisenes maitinti aukletojas ir seimininkutes?manau visos matete kada kaip jos sedi prie bendro stalo ir kraunasi po kelias porcijas,po to dar drysta pilna burna sneketi tevam i alis.Man negaila,tegul bet yra ribos viskam

O kas sakė, kad iš Jūsų kišenės maitinama auklėtoja ir šeimininkutė g.gif Mokėdama mokestį už darželį sumokat tik už savo vaiko maitinimą. Be to, nereikia pykčio lieti ant nekaltų žmonių mirksiukas.gif Ne auklėtojos sprendžia ar priimti, ar nepriimti vaiko į darželį dėl susidariusių skolų.

Rašykit biudžetinių įstaigų buhalterijai raštą, kodėl negalit padengti skolų, gal žinodami situaciją nesigriebs kraštutinių priemonių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Perlute @ 2010 02 10, 07:31)
#

aukletojos ir auklytes susimoka uz maitinima, jeigu ka, pagal patvirtintu ikainius. Ir teisetai kalba ta pilna burna Jums i akis.
Jeigu sedit be darbo, tai ir neleiskit i darza, jeigu negalit susimoket uz maitinima vaiko, o neiskokit aplinkui visu kitu kaltu.
Beje, uz vaiku ugdyma, uz patalpas, uz patalyne mes nemokam, uz nieka nemokma isskyrus uz savo vaiko vaiko maitinima.

Neber tarybiniu laiku, ir niekam niekas uz dyka nepriklauso. Netgi jusu vaikui maitinimas uz dyka neprsiklauso, jeigu nepatieket lengvatas patvirtinanciu dokumentu...
Atsakyti