Įkraunama...
Įkraunama...

Užmokestis už darželį

QUOTE(Sanita @ 2010 01 09, 14:50)
Man darzelio buhaltere aiskino taip, tarkim ateini rugseji juk iki 20d sumoki uz visa menesi.  blush2.gif  Spali skaiciuoja uz rugseji (pagal visas priduotas sirgimo ir nelankymo dienas), bet moki uz einama ir taip toliau kiekviena menesi.. Tarkim geguzi lankom paskutini menesi - geguzi moki uz geguzi,bet paskaiciavimai uz  balandi, birzelio menesi vyksta paskaiciavimas uz geguzi ir turim ateiti pasiimti pinigu likuti- jei jis liko paskaiciavus uz geguzi..  Nezinau ar suprantamai surasiau. Direktore sake: daznai teveliai neateina pasiimti likucio tai jiems jis kabo penkis metus, kol gali nurasyti..
O aukletojom gan sudetinga aiskinti kiekvienam teveliuj visa skaiciavimo sistema, nes net paaiskinus ne kiekvienas isikerta, o ir paciu aukletoju yra kuriom nelabai gal suvokiama.  biggrin.gif
Todel formuluote gana sudetinga ir vieni tai vadina mokejimas uz einama menesi, kiti jei remtis paskaiciavimo sistema vadina mokejimu uz praejusi.  blush2.gif

Skaičiavimo sistemą aš puikiai žinau, bet Jums pakankami painiai buhalterė paaiškino ax.gif Vln už maistą mokama einamąjį mėnesį, o už ugdymą - už praeitą mėnesį. Jei nelankyta dėl pateisinamų priežasčių - mokestis minusuojamas ateinantį mėnesį, o ne tą patį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 01 09, 19:14)
Skaičiavimo sistemą aš puikiai žinau, bet Jums pakankami painiai buhalterė paaiškino  ax.gif Vln už maistą mokama einamąjį mėnesį, o už ugdymą - už praeitą mėnesį. Jei nelankyta dėl pateisinamų priežasčių - mokestis minusuojamas ateinantį mėnesį, o ne tą patį  ax.gif

Va butent ta ir parasiau doh.gif , tik jei jums neatrode suprantama, tai vadinasi ir kiti nelabai supras. Aiskiai paaiskino user posted image , sitoje srityje as dirbu tik ne darzelyje. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanita: 09 sausio 2010 - 18:37
QUOTE(dominyka2009 @ 2009 12 20, 17:52)
Man aukletoja kai paprasiau kad paroditu zurnala,kiek lanke darzeli mano vaikas,tai parode ir paaiskino kad ,vienam vaikui pietus kainuoja 7.50 ir tie dienpinigiai po 1 lita.Ir mes kaip rasiau po 10 litu, nesame kiekviena menesi atskirai kanceliarinems prekems.Bet kadangi menesi yra 21 diena kur vaikas lanko darzeli,jei eina pilna menesi,as  suprantu kad 200 litu gal ir iseina ,bet mano vaikas lanke darzeli tik puse menesio ir reikia moketi vos ne 200 litu,tai cia jau absurdas.Ir kai si menesi tik uz 6 dienas atejo beveik 80 litu tai cia jau nezinau uz ka as moku.As pazimas esu pristaciusi visas kai sirgo mano vaikas.As jau pati nebesuprantu kazkokia saraskino kantora.

Jūs mokate už einamą pilną mėnesį, nepriklausomai nuo to kiek dienų lankėte šį mėnesį. Minusuojasi tik praėjusio menėsio permoka.
Atsakyti
QUOTE(Norna @ 2010 01 14, 11:18)
Jūs mokate už einamą pilną mėnesį, nepriklausomai nuo to kiek dienų lankėte šį mėnesį. Minusuojasi tik praėjusio menėsio permoka.

Šiaip tai kiek žinau ne taip turėtų būti, o mokėt reiktų už praėjusį mėnesį. Nors aišku priklauso nuo daržo buhalterės, kurios ojojoj kokios buna. Pati ėjau penkis sykius, kad man sutvarkytų visas permokas, kai pažymų neįtraukdavo laiku.

Mes mokam 150Lt/mėn (Radviliškio r.). Papildomai renkami pinigėliai grupėje retai ir ne po daug, kai būtinas reikalas. O Kaune rinko kas mėnesį po 10Lt. Esmė yra ta, kad dabartiniame darželyje, į mokamą sumą įskaičiuoti pinigėliai ugdymo reikmėms ir skiriami joms, o Kaune, kadangi tie a la ugdymo reikmėms skirti pinigėliai, nukeliaudavo direktorienei į kišenę, tai ir reikdavo tėvams viską patiems pirkti renkant kas mėnesį pinigus papildomai. Taigi kokio sąžiningumo darželio sistema tiek ir mokama, tiek ir turima. Aš visai nepykstu, kai yra renkami pinigai ir matoma jų investicija, o ne tai, kad darželis sugriuvęs, vaikams ugdymą perka tėveliai, o rinkliavos didžiausios. doh.gif
Atsakyti
Mes mokam uz darzeli 138,60 (lopselio grupe vienos dienos maitinimas 6.30, darzelyje - 7.00). Kas menese nesam po 5 Lt i grupes kasa, ugdymo priemonems, zaislams ir visiems kitiems dalykams, kuriu reikia musu vaikiukams mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykit ar yra likusios kokios nors kompensacijos uz darzeli socialiai remtinoms seimoms? Nes anksciau, zinau, kad visiskai kompensuodavo, o dabar nuo gruodzio pirmos viska nueme blink.gif , bet gal visgi bent jau procentali kokia nuolaida imanoma, jei keturiu asmenu seimos menesio pajamos yra 1300lt?
Papildyta:
QUOTE(Upokšnis @ 2010 01 07, 23:48)
1. Išsiskyrę tėvai neturi jokių lengvatų.
2. Bedarbiams lengvatos netaikomos, nebent gaunate socialiai remtini.

Ir dar tada man toks klausimas kyla ax.gif , ka reiskia ta savoka ''socialiai remtini'' jei bedarbiai jai nepriskiriami, cia tik tie zmones kuria gauna socialine pasalpa? ar kaip? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lemurmur @ 2010 01 08, 23:35)
Radau labai idomia info  g.gif 
Mokestis už vaiko išlaikymą darželyje nemokamas:
Jei šeima gauna socialinę pašalpą.
Jei vaikas auga socialinės rizikos šeimoje.
Jei vaikui nustatytas žymus raidos sutrikimas ar neįgalumas.
Jeigu vaikas nelanko ikimokyklinės įstaigos dėl ligos ir savaitę po jos.
Tėvų (globėjų) atostogų metu.
Jei vienas iš tėvų (globėjų) turi nedarbingumo pažymėjimus.
Vasaros mėnesiais, pateikus tėvų prašymą.
Jei vienas iš tėvų (globėjų) dirba pamaininį darbą.
Jei vienam iš tėvų (globėjų) suteikta poilsio diena.
Jei vaikai nevedami į ugdymo įstaigą dėl oro temperatūros žemesnės nei -20° C.
Moksleivių atostogų metu.
Nelaimingų atsitikimų šeimoje atvejais.
Užmokestis už vaikų išlaikymą mažinamas 50%:
Jei vienam šeimos nariui tenka mažiau nei 1,5 Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį.
Jei vaikas turi tik vieną iš tėvų (vienas yra miręs, jei vaikui nenustatyta ir nepripažinta tėvystė).
Jei vaikas yra našlaitis ar likęs be tėvų globos ir rūpybos.
Jei šeima augina tris ir daugiau vaikų (vaikai iki 18 metų ir vyresni, jei mokosi dieninėse visų tipų mokyklose, arba jiems nustatytas neįgalumas).
Jei vienas iš tėvų  atlieka tikrąją karinę tarnybą.
Jei vaikas auga šeimoje, kurioje vienam iš tėvų nustatytas 20% - 40% darbingumo lygis.
Jei vaikas auga moksleivio ar studento šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi dieniniame skyriuje.

Dokumentai, kurių pagrindu taikomos lengvatos, pateikiami priimant vaiką į ikimokyklinę įstaigą ir kasmet du kartus (iki vasario 1 ir iki spalio 1 d.). Laiku nepateikus dokumentų mokestis skaičiuojamas bendra tvarka. Mokestis už vaiko išlaikymą ikimokyklinėje įstaigoje mokamas už praėjusį mėnesį iki einamojo mėnesio 20 dienos.
Jeigu dėl nepateisinamų priežasčių nesumokamas mokestis už vaiko išlaikymą ikimokyklinio ugdymo įstaigoje ilgiau kaip du mėnesius, įstaigos vadovas turi teisę išbraukti vaiką iš sąrašų, prieš tai informavęs tėvus (globėjus) raštu.

Pagal mane jau puse situ punktu nebegalioja nuo s m sausio 1d 4u.gif , bet gal klystu, jei kas zinot tikslia info buciau dekinga uz atsakyma, kokia situacija Vilniuje, nes kaip suprantu, mokestis uz darzeli priklauso ir nuo savivaldybes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(manima @ 2010 01 22, 15:23)
1. Sakykit ar yra likusios kokios nors kompensacijos uz darzeli socialiai remtinoms seimoms? Nes anksciau, zinau, kad visiskai kompensuodavo, o dabar nuo gruodzio pirmos viska nueme blink.gif , bet gal visgi bent jau procentali kokia nuolaida imanoma, jei keturiu asmenu seimos menesio pajamos yra 1300lt?
Papildyta:

2. Pagal mane jau puse situ punktu nebegalioja nuo s m sausio 1d 4u.gif , bet gal klystu, jei kas zinot tikslia info buciau dekinga uz atsakyma, kokia situacija Vilniuje, nes kaip suprantu, mokestis uz darzeli priklauso ir nuo savivaldybes unsure.gif

1. O kur Jūs radot, kad nuo gruodžio 1 d. viską nuėmė g.gif

2. Lemurmur įdėjo Kauno sprendimą, Vilniuje viskas galioja nuo 2007-12-09.
Atsakyti
Labutis gal cia ne prie užmokesčio už darželį temos bet manau ir tas i si teises akta ieina. Gal zino kuri mamyte kur rasti Kauno raj. tarybos sprendima kokios lengvatos ir privilegijos panaikintos nuo 2009 m. kazkur lapkricio men. priimant vaikuti i darzeli nes mes nuejom neseniai i viena kauno raj. darzeli ten pirmasis vaikas musu lanko . antro vaiko prasymas yra nuo 2008 rugsejo ir tikejomes kad si rugseji papulsim , bet pasake kad sios privilegijos panaikintos verysad.gif kai tokios eiles tai net nedriso sakyti kada i darziuka papulsim verysad.gif internete radau kad tik sprendimas panaikintas , o naujo niekur neradau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 01 22, 18:00)
1. O kur Jūs radot, kad nuo gruodžio 1 d. viską nuėmė  g.gif

2. Lemurmur įdėjo Kauno sprendimą, Vilniuje viskas galioja nuo 2007-12-09.

Klausem savo seniunijoje, ten ir pasake, kad nuo sm sausio pirmos dienos nebera kompensaciju uz darzeli unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Irtisa @ 2010 01 22, 18:31)
Labutis gal cia ne prie užmokesčio už darželį temos bet manau ir tas i si teises akta ieina. Gal zino kuri mamyte kur rasti Kauno raj. tarybos sprendima kokios lengvatos ir privilegijos panaikintos nuo 2009 m. kazkur lapkricio men. priimant vaikuti i darzeli  nes mes nuejom neseniai i viena kauno raj. darzeli ten pirmasis vaikas musu lanko . antro vaiko prasymas yra nuo 2008 rugsejo ir tikejomes kad si rugseji papulsim , bet pasake kad sios privilegijos panaikintos  verysad.gif  kai tokios eiles tai net nedriso sakyti kada i darziuka papulsim  verysad.gif internete radau kad tik sprendimas panaikintas , o naujo niekur neradau  unsure.gif

Cia, manau, i miesto savivaldybe reikia skambinti ir klausti, bet Vilniuj si privilegija praeitu metu rugseji tikrai dar galiojo, nes darzelio direktore mums atejus ja paminejo..
Atsakyti
Sveikos vaikuciu mamytes,

Gal kas galit man paaiskinti kodel 50 % nuolaida uz vaiko islaikyma darzelyje yra taikoma seimoms, kuriu vienas is tevu atlieka laisves atemimo bausme (kitaip tarian "sedi"), kokia cia privilegija? Kazkodel jei vienas is tevu yra registruotas darbo birzoje ir bendros seimos pajamos papuola i soc. remtinu sarasa, nuolaidos nera. Keistai kazkaip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaalekn: 25 sausio 2010 - 14:48
QUOTE(kaalekn @ 2010 01 25, 14:48)
Sveikos vaikuciu mamytes,

Gal kas galit man paaiskinti kodel 50 % nuolaida uz vaiko islaikyma darzelyje yra taikoma seimoms, kuriu vienas is tevu atlieka laisves atemimo bausme (kitaip tarian "sedi"), kokia cia privilegija? Kazkodel jei vienas is tevu yra registruotas darbo birzoje ir bendros seimos pajamos papuola i soc. remtinu sarasa, nuolaidos nera. Keistai kazkaip  g.gif

Reiktų savivaldybių klerkų klausti ax.gif Galima raštu duoti paklausimą dėl diskriminacijos 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,noriu paklausti,gal kuri zinot kiek dabar savaitinis darzelis kainuoja?Vilniuj g.gif
Atsakyti