su tom pazymom tai painiava, nes jos veluoja ir buna per velu pristatyti i darza

QUOTE(a79 @ 2010 10 23, 10:53)
Turiu klausimą, bet, jei teisingai supratau, "jūsiškė" tvarka ir man būtų priimtinesnė, nei dabar esanti.
Jūsų mokami ugdymo mokesčiai, tie po 10 litų už mėnesį, keliauja tiesiai į darželį, aplenkdamos savivaldybės katilą? VIskas oficialiai, tik pinigų "kelias" kitas? Visi mokam už ugdymą, bet paprastai, mokam kartu su visu mokesčiu už daržą į vieną sąskaitą ir tik tada, kažkokią dalį, valdininkai grąžina darželiui tos ugdymo reikmių sumos. Ne visada laiku, ir nesu įsitikinus, kad visada pilną už udymo reikmes surinktą sumą
Ar teisingai supratau jūsiškį variantą?
Jūsų mokami ugdymo mokesčiai, tie po 10 litų už mėnesį, keliauja tiesiai į darželį, aplenkdamos savivaldybės katilą? VIskas oficialiai, tik pinigų "kelias" kitas? Visi mokam už ugdymą, bet paprastai, mokam kartu su visu mokesčiu už daržą į vieną sąskaitą ir tik tada, kažkokią dalį, valdininkai grąžina darželiui tos ugdymo reikmių sumos. Ne visada laiku, ir nesu įsitikinus, kad visada pilną už udymo reikmes surinktą sumą

Ar teisingai supratau jūsiškį variantą?
Mes mokam atskirai už darželį-į vieną sąskaitą, atskirai į kitą sąsakitą už ugdymą. Tiesa sakant , manau, kad tai aplenkia savivaldybę, bet 100% garanuoti negaliu. Pinigėliai kaupiasi sąskaitoje ir kaip daržo tėvų taryba nusprendžia, kad jau laikas ką pirkti, tada daržo buhalterija, kažkaip juos ten "išima" iš sąskaitos ir tėvai su auklėtojom, ar jos vienos jei pagalbos nereikia, nuperka kas reikalinga, už tą sumą kurią tėvai sumokėjo, per atitinkamą laikotarpį.Tiesą sakant, kai taip viskas skaidru-nepatenkintų nėra. Yra tik nepatenkintos auklėtojos iš tų grupių, kuriose yra po keletą soc. remtinų vaikučių deja tada pinigiukų kur kas mažiau. Tarkim mes surinkome 520 litų nuo kovo, o kitos grupės po 160 lt.... Štai ir rezultatas, priemonių reikia visiems, o mokančių yra tiek kiek yra.
Ir dar kaip bebūtų , bet kiekvienam įstatymų neparašysi, aš taip pat nenorėčiau mokėti kai vaikas neina, bet yra kaip yra. Jeigu tokia tvarka galios ir toliau ir bus viskas skaidru, apmaudo nelieka. Nors aš atsovauju darželio tėvų tarybaą ir esu jos pirmininkė, bet dedu visas pastangas, kad šis mokestis būt mokamas visų tėvų ir visus metus. Aišku, jei tik pinigėliai pradės slidinėti per savivaldybių sąskaitas, kiltų žiauri kova.
QUOTE(giletaite @ 2010 10 24, 15:35)
o galiu paklaust kuriam mieste cia? nes pvz as tokia tvarka buciua net labai patenkinta o kai daba tie 2,5lt neaisku kur nukeliauja tai visai nejuokinga daros

ir dar klausimas kas ta tvarka tokia pas jus patvirtino? cia kiekvieno darzelio reikalas ar savivaldybes?

QUOTE(Upokšnis @ 2010 10 21, 08:00)
Mūsų darželį organizavo parašų rinkimą dėl neteisėto mokesčio už ugdymą rinkimo (darželis nedirbo 2 mėnesius). Atsakymas: eidami į darželį žinojot, kokia ugdymo mokesčio tvarka, sutikot su ja, dabar mokėkit 

Ar jus eidami i darzeli pasiraset sutarti, kuria esate ipareigoti moketi mokesti uz ugdyma.Mano sutartyje tokio punkto nera.Zodinis sutikimas su tuom, kad aukletoja kazka minejo apie mokesti nieko nereiskia.Musu pavyzdziui netgi zodziu neinformavo koks bus mokestis uz ugdyma, kad sis mokestis gali dideti,kad jis jau padidejo,kai gauni saskaita tai ir ziuri kas is kur.O sis atsakymas del mokescio rinkimo oficialus rastiskas, ar tiesiog pasake kazkas kazkam ir viskas?
QUOTE(ugnetule @ 2010 10 24, 21:12)
Ar jus eidami i darzeli pasiraset sutarti, kuria esate ipareigoti moketi mokesti uz ugdyma.Mano sutartyje tokio punkto nera.Zodinis sutikimas su tuom, kad aukletoja kazka minejo apie mokesti nieko nereiskia.Musu pavyzdziui netgi zodziu neinformavo koks bus mokestis uz ugdyma, kad sis mokestis gali dideti,kad jis jau padidejo,kai gauni saskaita tai ir ziuri kas is kur.O sis atsakymas del mokescio rinkimo oficialus rastiskas, ar tiesiog pasake kazkas kazkam ir viskas?
visoj Lietuvoj tas mokestis renkamas, didesnis ar mazesnis bet vistiek renkamas.
pries veja nepapusi, nepatinka salygos neini - norinciu ir sutinkanciu su tokiom salygom daugiau nei nenorinciu

taip kad ka cia parasom tai cia maziausiai kam is valdzios sviecia - nenorit moket neveskit vaiko, kazkam laisva vieta pasidarys

man tas mokestis netrukdo, ne milijonas susidaro - man labiau rupi tas maitinimo mokestis, kad kai nevedi vaiko vis tiek reikia moket

IGNALINA
Papildyta:
Aš siūlyčiau visiems tėveliams, kurių darželiuose, neaišku, kur dingsta pinigėliai skirti ugdymui, pirmiausia griežtai klausti darželio vedėjos-kiek per mėnesį gauta tokių pinigėlių? ir klausti taip, kad atsakymas būtų, o ne jokie" nežinau"... Jei šioje vietoje nėra atsakymo, be jokių ceremonijų į savivaldybės švietimo skyrių, kuris aišku ( jeigu pinigėliai per savivaldybės sąskaitas vaikšto) nukreips į buhalteriją ar kažką panašaus.Neeikvokite savo brangaus laiko dėl neaiškumų pykti tik tarp tėvelių. Aš pvz. niekada nelaukiu, kol "bobos" išsipletkins-skambinu tiesiai darželio vedėjai ir švietimo sk. vadovei ir žeriu klausimus į akis.
KAs nustatė tvarką mūsų darželyje ,kaip panaudoti ugdymo pinigėlius? Ogi patys tėvai, kartu susirinkę su darželio valdžia. Aš pernaršiau visus teisės aktus , kurie reglamentuoja kas yra ugdymo priemonės ir viską išdėsčiau daržo vedėjai, ir nors ji išpradžių turėjo minčių, kad už tuos pinigėlius remontuos darželio duris ir t.t.t. , bet po susirinkimo su tėvais noras dingo ir dabar naudojam taip ,kaip minėjau. Kreipiuosi į visus tėvelius- netylėkite, ir tapusavyje nebambėkite. Darykite visuotinius darželio tėvų susirinkimus, kvieskite švietimo skyrių atstovus ir kelkite į viešumą visus iškilusius klausimus. Pasikvieskite televiziją ir tikrai ledai pajudės.
QUOTE(ugnetule @ 2010 10 24, 21:12)
O Jūs su poliklinika, degaline ar prekybos centrais sudarot sutartis

Raštas atėjo oficialus.
Aš mieliau mokėčiau už maistą savivaldybei, o už ugdymą darželiui. Deja, savivaldybė priešinasi ir ji tą kovą laimi. Tėvai pabumba, pasikolioja, o kai pasiūlai rimtai tuo užsiimti, visi sprunka į krūmus.
Giletaite, mažesniuose miestuose viskas paprasčiau. Ten vaikų pertekliaus, kai Vln, Kn nėra, todėl savivaldybė labiau žiūri į paprastus žmones. O Vln

QUOTE(Upokšnis @ 2010 10 25, 09:22)
O Jūs su poliklinika, degaline ar prekybos centrais sudarot sutartis
Šios įstaigos nei vieno gyventojo neinformuoja, kad kels/mažins kainas. Bet vis tiek naudojiesi jų paslaugomis
Raštas atėjo oficialus.
Aš mieliau mokėčiau už maistą savivaldybei, o už ugdymą darželiui. Deja, savivaldybė priešinasi ir ji tą kovą laimi. Tėvai pabumba, pasikolioja, o kai pasiūlai rimtai tuo užsiimti, visi sprunka į krūmus.
Giletaite, mažesniuose miestuose viskas paprasčiau. Ten vaikų pertekliaus, kai Vln, Kn nėra, todėl savivaldybė labiau žiūri į paprastus žmones. O Vln
Rugsėjo mėnesį kalbėjau su direktore, parodė kiek neapmokėtų sąskaitų turi, kokias formas reikia pildyti, norint gauti ugdymo pinigus
Švietimo skyrius gražiai ir teisingai kalba tik telefonu, o realiai nieko nedaro 

Raštas atėjo oficialus.

Jie tuo ir naudojasi ir su manimi niekas maloniai šnekėti niekada nenori, tačiau, kai neatstoji ir rimtai spaudi, neturi kur dėtis. Vat tame ir esmė, kad bumbėti neužtenka mažam ratelyje, iki to ką turime tikrai daug pastangų padėjome. Beje tuščių vietų darželyje taip pat nėra. o dabar prieš akis rinkimai savivaldos- tai koziris jūsų rankose, kad savivaldybė galėtų pasirodyti gerais darbais ir "skaidrumu' Tik reikia nenuleisti rankų, niekas už jus nepadarys, tik patys ir tikrai ne iš pirmo sykio, bet laiko iki rinkimų dar yra.
Gal galit,kas padet,girdejau,kad vedant vaika tik kelioms valandoms,pvz nuo 9 iki12 ir atsisakant maitinimo nereikia moket,kur reikia kreiptis del sito varianto,ar isvis taip yra
,miestas Kaunas
nes kaip suprantu darzeliuose mokam tik uz maitinima ir ugdymo reikmems,tai jei vaikas buna tik kelias val ir nevalgo,tai tik uz ugdyma?
aciu
Papildyta:
keletas psl atgal radau sita tema,bet tik nesuprantu cia galioja tas Vilniuj ar ir Kaune?

nes kaip suprantu darzeliuose mokam tik uz maitinima ir ugdymo reikmems,tai jei vaikas buna tik kelias val ir nevalgo,tai tik uz ugdyma?
aciu

Papildyta:
keletas psl atgal radau sita tema,bet tik nesuprantu cia galioja tas Vilniuj ar ir Kaune?
QUOTE(sayonara2 @ 2010 10 25, 23:23)
Gal galit,kas padet,girdejau,kad vedant vaika tik kelioms valandoms,pvz nuo 9 iki12 ir atsisakant maitinimo nereikia moket,kur reikia kreiptis del sito varianto,ar isvis taip yra
,miestas Kaunas
aciu
Papildyta:

aciu

Papildyta:
Deje, niekas negalio kadangi pagal tą įstatymą:
"5. Trumpo buvimo ( iki 4 val.) grupių vaikai gali būti nemaitinami"
turi būti darželyje suformuota grupė 4val. būvimui, bet tokių grupių Vilniaus darželiuose kiek domėjausi niekur nėra.
Taigi lieka tik tuščiai parašytas punkatas įstatyme.
QUOTE(linasiniX @ 2010 10 26, 18:18)
Deje, niekas negalio kadangi pagal tą įstatymą:
turi būti darželyje suformuota grupė 4val. būvimui, bet tokių grupių Vilniaus darželiuose kiek domėjausi niekur nėra.
Tokios grupės būna tik lopšelinukas kokią savaitę, kai jie pradeda lankyti lopšelį. O vėliau mokama pilna kaina.
QUOTE(Upokšnis @ 2010 10 08, 11:02)
Taip, rašot prašymą.
QUOTE(Upokšnis @ 2010 10 26, 19:40)
Tokios grupės būna tik lopšelinukas kokią savaitę, kai jie pradeda lankyti lopšelį. O vėliau mokama pilna kaina.
Bet upoksni,Jus pati raset pries tai ,kad galima,o dabar?
tai kaip yra is tikruju

o galima maitinima palikt tik pietus,atvesti po pusryciu ir pasimti po pietu valgymo,arba po miego,pries vakariene
aciu