Įkraunama...
Įkraunama...

Užmokestis už darželį

apie klaipedos arzeliu lankyma
Atsakyti
Turiu klausima. Jeigu lauke -21, tai galiu nevesti vaiko i darzeli ir nereikes uz ta diena/ dienas moketi? ar reikia pranesti kazkam.. kaip jus darot?
Atsakyti
QUOTE(svetelis @ 2010 11 30, 10:20)
Turiu klausima. Jeigu lauke -21, tai galiu nevesti vaiko i darzeli ir nereikes uz ta diena/ dienas moketi? ar reikia pranesti kazkam.. kaip jus darot?

Vln galioja tokia tvarka:
0. mokestis už vaiko maitinimą nemokamas, jeigu:
10.3.8. oro temperatūros, jei yra žemesnė kaip minus 20o C.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Auginu du mažamečius vaikus, esu Dekrete. Kaip pateisinti sūnelio praleistas dienas, jei pvz. nėra ligos, o lieka namie (tarkim negaliu juk kūdikio kartu vestis kai -16).
Toks ne griežtas grafikas bus iki 2012m, kol pati esu namie.
Ką patartumėte? Miestas - Vilnius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goodly: 03 gruodžio 2010 - 12:14
QUOTE(goodly @ 2010 12 03, 12:05)
Laba diena 4u.gif Susidūriau su "užburtu ratu", įdomu kaip kitos mamos sprendžia tokią situaciją.
Kadangi pati esu Dekrete, auginu kūdikį, vyresnį sūnų vedu į darželį, priklausomai nuo situacijos: jei matau pradeda sloguoti-lieka namie, po poros dienų vėl eina. Kai lauke ryte -16, neinam ir pan. Žodžiu, nėra griežto nusistatymo ir grafiko, o ir galiu sau tai leisti, žinoma, kol pati esu namuose. Manau tai suprantama.
Dabar dėl praleistų dienų mokesčių. Auklėtoja reikalauja Pažymos, daktarė pvz. seminare, ją gaudau telefonu, ji atbuline data negali išrašinėti, fiksuoti ligą kai tik mes eiti nenorim ji taip pat negali, atostogų pateikti negaliu, nes jos ne oficialios. Slenkantis grafikas būtų melas, nes tokia nėra mūsų šeimoje.
Ką man daryti???  kitą savaitę keliauju pas Vedėją, nes matau, kad taip bus iki 2012 metų. Auginu du mažamečius vaikus, ar yra pagaliau numatytos kokios taisyklės, lengvatos? Ir tai kai neinam - mokam už nežinia ką, mistinį ugdymą ir t.t. už orą, kitaip sakant.

Deja, Vln tokia situacija ir jos nepakeisi. Jokių lengvatų nėra. Jei nevedi - turi būti pažyma, jei nėra pažymos - moki pilną kainą.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 12 03, 13:42)
Deja, Vln tokia situacija ir jos nepakeisi. Jokių lengvatų nėra. Jei nevedi - turi būti pažyma, jei nėra pažymos - moki pilną kainą.

bet ar tai ne absurdas? kur galėčiau kreiptis, į Savivaldybės Švietimo skyrių?
Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 12 03, 12:47)
bet ar tai ne absurdas? kur galėčiau kreiptis, į Savivaldybės Švietimo skyrių?

Absurdas, bet pakeisti nieko negalima.
Atsakyti
Nematau nieko absurdiško g.gif Arba vedat į darželį, arba ne. O jei darželis nėra reikalingas, yra nemažai vaikų, kurie eilės nesulaukia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 12 07, 17:57)
Nematau nieko absurdiško  g.gif Arba vedat į darželį, arba ne. O jei darželis nėra reikalingas, yra nemažai vaikų, kurie eilės nesulaukia  mirksiukas.gif

Jūs nematot, o kiti mato mirksiukas.gif Aš esu irgi už tokią tvarką: jei tau nereikia darželio, neužimk vietos ax.gif Juk norinčių lankyti apstu ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
Gal kas žinot kiek atskirai Klaipėdoje kainuoja Pusryčiai, pietūs, vakarienė. neberandu nors tu ką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 12 03, 13:42)

Jei vaikas nejo, tai reiskias nevalge, ryte raso vaiko lankomuma ir poto kai suskaiciuoja vaikus eina uzsakineti tos dienos pietus ta diena atejusiems vaikams.Kur eina tas mokestis uz maista, kai maistas nebuvo net gaminamas?
Papildyta:
Kodel darzeliu vedejos yra ipareigotos rinkti mokesti uz darzeli.Jos neturi tokio juridinio issilavinimo, tai yra visai ne ju kompetencijoje.Jos tiek daug daro teisiniu nusizengimu,pacios ne nenumanydamos(nes to neismano)Jos yra pedagoges, o ne buhalteres ir dabar ziuri ne i vaiko interesus,lavinima, ugdyma, o i finansinius aspektus(vietoje "kaip sekasi" girdi "ar jau sumokejai").Ir kodel pedagogai nepriestarauja tokiai tvarkai?
Atsakyti
QUOTE(ugnetule @ 2010 12 10, 14:19)
Jei vaikas nejo, tai reiskias nevalge, ryte raso vaiko lankomuma ir poto kai suskaiciuoja  vaikus eina uzsakineti tos dienos pietus ta diena atejusiems vaikams.Kur eina tas mokestis uz maista, kai maistas nebuvo net gaminamas?

Reiktų savivaldybės klausti, kur deda už maistą surinktus pinigus cool.gif
Atsakyti