
"Ji skirta ir kitoms daržovėms, vaisiams, grybams plauti, nusausinti ir laikyti.
Norite šaldyti braškes sudedate jas į centrifūgą, pilate vandens, kad apsemtų, pasukate (tik darykite tai plautuvėje, nes purvinas vanduo sunksis per viršų), nupilate vandenį, praplaunate gerai po tekančiu vandeniu, kad liktų švarios.
Tada be vandens pasukate - jos nudžiūna ir galite berti į šaldymo indelius.
Jei sušaldysite šlapias gausis braškių gumulas, o jei sausas - atskiros uogelės, vienas malonumas išsitraukti coolsmart šaldymo indelį iš šaldiklio ir įsiberti keletą uogyčių į kokteilį... arba į torto su mascarpone masę.
Tik nešaldykite savo ekologiškų braškių vienkartiniuose indeliuose ar juolab indeliuose nuo margarino būkite atsargūs, pasidomėkite, iš ko pagaminti indeliai, kuriuose šaldote savo uogas ar kt. dauguma pigių indelių pagaminti iš toksiško plastiko su lakiomis kancerogeninėmis priemaišomis, kurios ypač atšildant indą iš jo patenka į Jūsų braškeles....
Tupperware indeliuose jokių toksinų nėra, tad galime būti ramūs jei įdėjome į juos ekologiškas braškes, tokias ir išimsime, be jokiu toksiškų priemaišų...
Salotų centrifūgos pagrindinė paskirtis - salotoms nusausinti - kad nepavandenijusios būtų.
Nusausinę salotas galite tiesiog palikti tame pačiame inde, jis tarnaus Jums kaip "visada sviezia", t.y. kaip fridgesmartas, tik fridgesmartai pailgi, į juos dažniausiai netelpa kopūstas, o į centrifūgą jei ne itin didelis, tai telpa

Ko reikia daržovėms, kad jos kuo ilgiau išliktų šviežios ir traškios?
Drėgmės, tačiau negalima leisti, kad jos mirktų vandenyje, nes supus, o centrifūgos kiauraindis kaip tik ir neleidžia daržovėms mirkti nutekėjusiame vandenyje. Jei vandens daug patogu jį nupilti net nenuėmus centrifūgos džiovinimo dangčio.
Kiauraindžio kraštuose esantys įdubimai sukurti tam, kad būtų patogu iškelti jį iš indo. Kiauraindis reikalingas visuose namuose bus patogu jame ir vaisius plauti, ir nuvarvinti, įdėjus į centrifūgos dubenį, pats dubuo talpus net 4 litrai, tad vaisių, uogų ar salotų tilps daug.
Smagiai naudosite dubenį bet kada, kai reiks tiesiog didelio dubens galbūt mišrainę sumaišyti, vežtis ar patiekti pvz. piknike; galbūt pasiimsite uogauti, gal marinuosite šašlyką, žuvį ar daržoves.
Vasara dar tik prasidėjo, bet, jei kam jau pabodo šašlykai ar tiesiog nenorite mėsos kepkite ant laužo daržoves supjaustykite cukiniją, baklažaną, paprikų, pievagrybių, sudėkite į didelį dubenį (puikiausiai tiks dubuo nuo salotų centrifūgos), apibarstykite mėgstamais prieskoniais, įspauskite kelias skilteles česnako, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, uždenkite dangčiu ir švelniai pakratykite į visas puses kad prieskoniai ir aliejus tolygiai pasiskirstytų. Pamarinuokite taip keliolika minučių ir kepkite ant grotelių puikiai tiks ir kaip garnyras ir kaip pagrindinis patiekalas."
