Įkraunama...
Įkraunama...

Už ką moka krikštatėviai, o už ką tėvai

Sveiki, greitu metu krikštysime dukryte, o po to ir patys busime krikstateviai draugu mergaitei, is pradziu viska priemiau normaliai, o paskui pasipyle lavina pamokymu. g.gif
1. baznycioje kunigui pinigelius moka kriksto tevai
2. zvake ir skraiste perka kriksto tevai
3. drauge pasake kad pas juos tradicija jog visus rubelius perka kriksto tevai.
4. dar dabar suzinojau is siu forumu kad ir dovanos turi buti is sidabro ar aukso (i tai isvis ziuriu lotuliukas.gif )
tai kai pagalvoji ir visa menesio alga isgaruoja biggrin.gif
as pati zadu uz viska susimoketi pati, neturiu teises reikalauti kazko is kitu zmoniu, esu patenkinta tuo kad sutiko buti mano vaiko kriksto tevais ir manau mano pacios reikalas kaip papuosti vaikeli. nezinau ar korektiska , bet drauges taip pat zadu svelniai paklausti uz ka jie tikisi kad mes moketume ( nors zinau kad rubeliais rupinsis pati), kad paskui nesigautu nesusipratimu.
kaip jus taretes ar nesitaret?ar paskui nesigavo nesusipratimu? ir isvis ar ce tie is kartos i karta einantys isitikinimai neatgyvene, gal tai daugiau paciu zmoniu susitarimas?
Atsakyti

Sveiki,
šiuo atveju viskas priklauso nuo žmonių. Faktas, kad geriausias variantas pirkt ir už viską mokėt patiems! Visi lieka patenkinti lotuliukas.gif Bet jeigu krikštatieviai rodo iniciatyvą, tai tik sveikintina thumbup.gif Betkuoriuo atveju reikia tiksliai paaškinti žmonėms kaip TU įsivaizduoji krikštynas, kad visi viską suprastų ir nesakytų "o aš 10 draugių klausiau ir jos man pasake, kad reik daryt atvirkščiai". Iš esmės krikštas-tai yra Sakramentas-paslaptis, o visa kita tik žmonių sugalvota. Galima nesipuošti ir nedaryti balių, visai ne tas svarbu tą dieną, bet žmonės apie tai kažkaip pamiršta ir į pirmą planą išeina finansiniai klausimai, dalybos, pinigų skačiavimas. Žodžiu, viskas gerai, jeigu daroma iš širdies ir su meilę tam vaikučiui, kurį krikštyjam. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bus_ka: 08 birželio 2009 - 06:57
QUOTE(Dzenete @ 2009 06 07, 20:45)
Sveiki, greitu metu krikštysime dukryte, o po to ir patys busime krikstateviai draugu mergaitei, is pradziu viska priemiau normaliai, o paskui pasipyle lavina pamokymu.  g.gif
1. baznycioje kunigui pinigelius moka kriksto tevai
2. zvake ir skraiste perka kriksto tevai
3. drauge pasake kad pas juos tradicija jog visus rubelius perka kriksto tevai.
4. dar dabar suzinojau is siu forumu kad ir dovanos turi buti is sidabro ar aukso (i tai isvis ziuriu  lotuliukas.gif )
tai kai pagalvoji ir visa menesio alga isgaruoja  biggrin.gif
as pati zadu uz viska susimoketi pati, neturiu teises reikalauti kazko is kitu zmoniu, esu patenkinta tuo kad sutiko buti mano vaiko kriksto tevais ir manau mano pacios reikalas kaip papuosti vaikeli. nezinau ar korektiska , bet drauges taip pat zadu svelniai paklausti uz ka jie tikisi kad mes moketume ( nors zinau kad rubeliais rupinsis pati), kad paskui nesigautu nesusipratimu.
kaip jus taretes ar nesitaret?ar paskui nesigavo nesusipratimu? ir isvis ar ce tie is kartos i karta einantys isitikinimai neatgyvene, gal tai daugiau paciu zmoniu susitarimas?

Mano manymu is siu visu isvardintu punktu krikstateviai is ties turetu pasirupinti kriksto zvake ir skraiste,visa kita jau pagal susitarima smile.gif
Atsakyti
Na mes su kriksto mama pasitarem ir nusprendem kad vaikuti aprengs jinai ir torta pirks jinai, , o kriksto tevelis duos pinigelius baznycioje ir uz nuotraukas sumokes. dovanu zinau pirko sidabrine grandinele su pakabuku, zinoma kainuoja viskas, bet teveliams dar daugiau kainuoja. todel ir reikia apsispresti ar sutinkat buti kriksto tevais, nes ne tik ta diena turesit isaidu, bet ir visa gyvenima. Na nebent niekados nei su gimtadieniu nesveikinsit, nei pirmosios komunijos, nei vestuviu, nei pan... mes prasem tokiu zmoniu tapti kriksto teveliais kurie tikrai myli musu dukryte ir neverkia del kiekvieno isleisto lito tongue.gif
Atsakyti
Kitą savaitgalį kaip tik dukrytę krikštysim,tai rūbelius ir žvakę nupirko krikšto tėveliai, auką bažnyčioje taip pat apmokės krikšto tėveliai. Neprašiau,tiesiog buvo pasisiūlyta iš jų pusės taip padaryti ax.gif Jokių sidabrinių ar auksinių dovanų mano giminių ir pažįstamų rate nėra dovanojama....Manau,kad jau ir taip vaikui yra dovana turėti dar vienus,krikšto tėvelius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(renatakuz1 @ 2009 06 13, 16:05)
mes prasem tokiu zmoniu tapti kriksto teveliais kurie tikrai myli musu dukryte ir neverkia del kiekvieno isleisto lito tongue.gif

O tai cia meile litais matuojama ar kaip? g.gif

As pati turiu kriksto tevus, kurie gal nei karto kiek pamenu nebuvo mano gimtadienyje, gyvena toli, o ir yra pusbrolis su pussesere, i vestuve satvaziavo aisku, su dovanelem, bet esme net ne tame. Matomes me sretokai, dovanom manes, kaip minejau tikrai nelepino, bet uztai kaip susitinkam, galim plepeti iki ryto ir dar ilgiau, atvirai, be apsimetinejimu, is dusios. Manau, kad tai yra daug svarbiau, nei dovanos ar litai.
Atsakyti
QUOTE(lapkrituke @ 2009 06 14, 11:51)
O tai cia meile litais matuojama ar kaip?  g.gif

As pati turiu kriksto tevus, kurie gal nei karto kiek pamenu nebuvo mano gimtadienyje, gyvena toli, o ir yra pusbrolis su pussesere, i vestuve satvaziavo aisku, su dovanelem, bet esme net ne tame. Matomes me sretokai, dovanom manes, kaip minejau tikrai nelepino, bet uztai kaip susitinkam, galim plepeti iki ryto ir dar ilgiau, atvirai, be apsimetinejimu, is dusios. Manau, kad tai yra daug svarbiau, nei dovanos ar litai.

Aisku, kad ne pinigais! tik sakau kad nepradejo aimanuoti, kad man tiek daug kainuos, visa atlyginima doh.gif paprasciausiai ruosiasi ne tik krikstynu diena rupintis savo kriksto dukrele bet ir visa gyvenima tongue.gif o jei tik pakrikstyti ir telefonu pasveikint tai gal geriau is vis nekrikstyti, juk vaikui nepasakysi kad "vaikeli ne dovanose laime" vaikas yra vaikas, jau kai paaugs aisku galima mokinti gyvenimo tiesu, bet dabar ir dar kokia 10metu vaikui svarbu dovanos 4u.gif
Atsakyti
as kai kvieciau zmones buti krikstateviais tiesiog zinau kokios ju galimybes. zinau kad tikrai aplankys ir dar vaikui saldaini atves, bet prasyti aprengti ir sumoketi uz baznyce tikrai neturiu tiek drasos, nes zinau kokios zmoniu galimybes. jei pati kriksto mama sutinka tai jau ce kita kalba,
Atsakyti
ko jus tikites is tu kriksto teveliu? dovanu?aisku smagu, kai vaikiuka prisimena, pasveikina, bet jei neturi tiek pinigeliu, kiek jus noretumet , kad jusu vaika sveikintu? pvz as noriu kviesti savo broli i krikstatevius , bet jis bedarbis ax.gif o tai ka dabar daryt?sakyt ai tu neturi pinigu, nereikia man taves?pasirinkti tokius, kurie turi daug pinigu?o gal jie siaip supuve yra, ir nnesupranta kas tas krikstas is vis yra? arba tuos pinigus neaisku is kur gauna? pvz. koks mafijozas is vakaro pareketavo koki zmogeli, o kita diena uz kriksta sumoka, drabuzelius vaikiukui nuperka.tai smagu , ir skaitosi koks tai geras krikstatevis biggrin.gif
as tai noriu , kad mano vaika pakrikstytu, o paskui jau ar sveikins ar ne , rupinsis ar ne, tai bus matyt, pagal galimybes ir pagal zmogaus nora.
Atsakyti
Na as greitai tapsiu sesers dukrytes kriksto mamyte,o kriksto tetis-mergytes tecio brolis.Tai stai,dabar papasakosiu,ka mes padareme is savo puses:
1. Abu su kr.teciu metemes pinigelius ant krikstynu zurnaliuko.Buvo planuota viena suma,bet rezultate gavosi daugiau.Kadangi kriksto tetis is kito miesto ir pinigeliai buvo pervesti anksciau,nei uz viska teko moketi,tai man gavosi daugiau 110 Lt..
2. Dariau kai kokius siurprizelius asmeniskai nuo saves (negaliu dar ju isduoti,nes bijau,kad mamyte i tema neuzeitu biggrin.gif .Veliau pasakysiu .Gavosi rezultate 150Lt.).
3. Zinojau,kad kriksto mamytes pareiga yra uzsakyti krikstynu tortuka.Man jis kainuos apie 130 Lt.
4. Dar kiek zinau reikia kriksto mamytei pasirupinti krikstynu laukneselio krepseliu,kunigui .Tai net nezinau,turbut gausis apie 50 Lt. (Vaisiai,saldainiai,pyragas,krepselis).
5.Dovanele (negaliu kol kas isduoti kas ir kiek kainavo ax.gif ).
6.Mesimes visi pinigelius siokiam tokiam siurprizeliui nuo visu sventes sveciu.Seimai gausis po 20Lt.
7. Na ir suzinojau,kad kriksto tevai turi pirkti krikstynu zvake.Kadangi sesuo jau nusipirkusi,tai teks sumesti pinigelius.

Tai stai tiek musu pareigu ir saskaiteliu.Kai dabar sudejau viska,tai gavosi blink.gif .Na,bet as viska pirkausi po truputi,tai man nesijaute taip baisiai rolleyes.gif .O juolab,cia sesers mergyte,ar gali kas buti nuostabiau? wub.gif
Aisku,jai galimybes neleistu,tikrai sitaip nebutu,nors ir labai myletumei ta vaikuti.Svarbiausia,kad viskas su MEILE.
O siaip tai as pasakysiu taip,jai kriksto teveliai gali,jie turetu prisideti,nes pakelti krikstynas jauniems tevams,tikrai kainuoja daug.Jai galimybes ribotesnes,tevai turetu suprasti,kad kriksto tevai kviciami ne vien tam,kad paremtu finansiskai.Cia labai svarbu sutarimas tarp abieju pusiu. alc.gif
Atsakyti
QUOTE(renatakuz1 @ 2009 06 14, 11:16)
Aisku, kad ne pinigais! tik sakau kad nepradejo aimanuoti, kad man tiek daug kainuos, visa atlyginima doh.gif

tai žavu, jei tų pinigėlių yra tiek, kad nereikia rūpintis. o jei taip nėra?
mus kvietę krikšto tėveliai net po paaiškinimų, kad galbūt mūsų finansinės galimybės neatitinka jų rūpesčių vis tiek atkakliai prašė sutikti tapti krikšto tėveliais. ir kaip atsisakyti? - žmonės užsigautų unsure.gif žinoma, jie supratingai pasakė, kad mums nieko nekainuos, jie pasirūpins rūbeliais ir t.t., bet... atsiranda elementarių išlaidų, kurias sudėjus į vieną susidaro apvali sumelė: skraistė vaikučiui, tortas, dovanėlė, auka bažnyčiai, dargi reikės visokių tradicinių smulkmenyčių, kurioms paruošti vėlgi atsiras išlaidų... nesiskundžiu, tik noriu pasakyti, kad ne visada viską gali vertinti vienareikšmiškai - neturi pinigų, nebūk krikštatėviu.

QUOTE(Rykliuke @ 2009 06 14, 19:47)
4. Dar kiek zinau reikia kriksto mamytei pasirupinti krikstynu laukneselio krepseliu,kunigui .Tai net nezinau,turbut gausis apie 50 Lt. (Vaisiai,saldainiai,pyragas,krepselis).

nelabai suprantu - čia krepšelis kunigui? g.gif smile.gif
Atsakyti
sveiki as tai manu kad tie visi dalykai rubeliai zvakes ir visa kita yra tevu ir kryksto tevu susitarymas. musu krikstynos po dvieju savaiciu tai kriksto mama nupirko vaikeliui kostiuma zvake ir pasiuvo kriksto rubeli tik todel kad pati to norejo o ne del paprociu. cia yra tik susitarymas smile.gif . O GAL KAS ZINO KIEK AUKOJA KUNIGUI UZ KRIKSTO SAKRAMENTA? Nesinori apsigauti. ax.gif gal kas neseniai kriksijo gali patarti ?
Papildyta:
o apie ta krepseli kunigui tai ir as girdejau sako deda kunugui sakoti ar saldainiu ir koki nors raudono vyno butelaiti ar brendzio, tik nezinau ar tai butina turbut kad ne.
Atsakyti