Įkraunama...
Įkraunama...

Už ką moka krikštatėviai, o už ką tėvai

QUOTE(lina790325 @ 2009 06 15, 18:28)
O GAL KAS ZINO KIEK  AUKOJA KUNIGUI UZ KRIKSTO SAKRAMENTA? Nesinori apsigauti.  ax.gif

O kiek negaila būtų?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Mūsų krikštynos kitą mėnesį. Krikšto mama (mūsų) perką žvakę, skraistę, tėvas- kunigui duoda pinigėlius. Kaune svyruoja tarp 150- 200 lt. Suknelę ir skraistę krikštynoms pirkau aš, kepurytę irgi aš nersiu. K. mama papuošimu žvakės rūpinsis, pinigėlius už skraistę atiduos. O šiaip,- už viską mokame mes. Labai kažko blatno nedarau. Bažnyčia bus pavakary, po to vakarienė kažkur (dar nenuspręndžiau kur). Nematau reikalo į krikšto tėvus žiūrėti kaip į melžiamas karves . Aišku ir dovanėlės krikšto tėvams bus. Aukso- sidabro dovanojimas man juokingas dalykas, ir iškart perspėjau kad nedovanotų. Tortą irgi aš užsakinėju. Kunigas- pažystamas, tai jam kokį lauknešėlį parūpinsiu.
Atsakyti
Kiek pazystamu krikstyjo, tai kainos taip svyravo. Cia apie Vytauto, Prisikelimo, Raudondvario, Juozapo, Silainiu baznycias kalba eina. O tai cia per daug? g.gif
Atsakyti
įlindau tiesiog pasmalsauti, kadangi kažkiek įdomūs papročiai ir dabartinės tendencijos rolleyes.gif

man irgi atrodo, kad geriausia susitarti, kiek ir kokių papročių laikysitės mirksiukas.gif

Šiaip tai kunigui nemokama, o paliekama auka bažnyčiai.... kas kiek gali smile.gif O ir kunigui tai turėtų būti pirmiausia pareiga suteikti sakramentą unsure.gif Žinoma, šiais materialiais laikais gal ir ne visi supras jei atėjęs nepaaukosi tiek "kiek visi duoda" cool.gif
Atsakyti
Kiek zinau visas krikstynu islaidas turetu dengti kriksto tevai. Bet seis laikais taip jau nebedaroma.
Esu pasikrikstijus 3 vaikucius ir dar saviske buvo krikstinama ir viskas buvo susitarimu.
O kas liecia baznycios tai jau seniai tai turetu buti pavadinta ne auka o reketu. blush2.gif Nes "'aukojama" i kasikiuka ir dar parodoma kiek ten ideti. Sitoi vietoi nei nuosirdumo nei paramos ir meiles baznyciai nebelieka verysad.gif ...
Atsakyti
Prie ko čia reketas? Jūs galite pati pakrikštyti savo vaiką, jei neturite pinigų, o kunigas nesutinka nemokamai pakrikštyti. Bet jei išleidžiate 10 000Lt krikštynoms, o auką bažnyčiai vadinate reketu, tai gal ir to krikšto nereikia? Pavadinkit šventę kaip nors kitaip ir švęskit. Prie ko čia tas tikėjimas...
Atsakyti
bent jau mano akimis, 200 lt yra ne taip ir mažai....
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2009 06 16, 18:08)
bent jau mano akimis, 200 lt yra ne taip ir mažai....

Kažkur yra tema "Kiek išleidau krikštynoms". Ten galima palyginti ar tai daug ar mažai. Vis dėlto manau reikėtų nuspręsti kas krikštynose yra svarbiausia.
Atsakyti
aisku del tu pinigu kunigui galima ir nekelti problemu . Bet kaip sako, ta auka yra tirk kiek duosi . Taciau nesinori issisokti arba paaukoti tiek , kad kunigas paskui juoktis nepradetu paziurjes bigsmile.gif esminis dalykas aisku yra vaikiukas ir kriksto sakramentas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 06 16, 15:40)
Prie ko čia reketas? Jūs galite pati pakrikštyti savo vaiką, jei neturite pinigų, o kunigas nesutinka nemokamai pakrikštyti. Bet jei išleidžiate 10 000Lt krikštynoms, o auką bažnyčiai vadinate reketu, tai gal ir to krikšto nereikia? Pavadinkit šventę kaip nors kitaip ir švęskit. Prie ko čia tas tikėjimas...

QUOTE(lina790325 @ 2009 06 16, 21:32)
aisku del tu pinigu kunigui galima ir nekelti problemu . Bet kaip sako, ta auka yra tirk kiek duosi . Taciau nesinori issisokti arba paaukoti tiek , kad kunigas paskui juoktis nepradetu paziurjes bigsmile.gif esminis dalykas aisku yra vaikiukas ir kriksto sakramentas rolleyes.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif jei krikstynoms neskaiciuoji islaidu- tie max pora simtu tikrai jokio nuostolio nepadarys. Teisingai: aukoja kiek kas gali. Bet ir to galejimo ribos yra. Per daug- nesinori, per mazai- gal truputeli geda blush2.gif
Atsakyti
aisku kad skaiciuoji siais laikais viska tiknorisi padaryri kuo graziau idomiau ir pigiau . tas ir yra kad geda butu jei visi pvz duoda po 200lt o as ikisciau 20lt ax.gif blush2.gif tai vat cia turbut reikia imti viduriuka ir bus 100lt kaip tik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenete @ 2009 06 07, 20:45)
Sveiki, greitu metu krikštysime dukryte, o po to ir patys busime krikstateviai draugu mergaitei, is pradziu viska priemiau normaliai, o paskui pasipyle lavina pamokymu.  g.gif
1. baznycioje kunigui pinigelius moka kriksto tevai
2. zvake ir skraiste perka kriksto tevai
3. drauge pasake kad pas juos tradicija jog visus rubelius perka kriksto tevai.
4. dar dabar suzinojau is siu forumu kad ir dovanos turi buti is sidabro ar aukso (i tai isvis ziuriu  lotuliukas.gif )
tai kai pagalvoji ir visa menesio alga isgaruoja  biggrin.gif
as pati zadu uz viska susimoketi pati, neturiu teises reikalauti kazko is kitu zmoniu, esu patenkinta tuo kad sutiko buti mano vaiko kriksto tevais ir manau mano pacios reikalas kaip papuosti vaikeli. nezinau ar korektiska , bet drauges taip pat zadu svelniai paklausti uz ka jie tikisi kad mes moketume ( nors zinau kad rubeliais rupinsis pati), kad paskui nesigautu nesusipratimu.
kaip jus taretes ar nesitaret?ar paskui nesigavo nesusipratimu? ir isvis ar ce tie is kartos i karta einantys isitikinimai neatgyvene, gal tai daugiau paciu zmoniu susitarimas?

Labas,

krikstinom mergyte, buvom kriksto tevai.

1. MB mokejo kunigui 100 LT
2. Mes pirkom, zvake, skraiste, suknele, kepuruka, batukus, pedkelnes, bodziuka ir visa tai apie kokius 300 LT isejo. Nes mano kriksto dukriuko mama butu mergaite bet kaip aprengusi, kai pamaciau kokia suknia nori deti doh.gif , tai pasisiuliau viska supirkti, nes ir bodis nuskalbtas nutrintas ir papilkejes butu uzdetas. Mama nepriestaravo ir dziaugesi del to.
3. Nu jau sita parasiau. Beje pirkau torta ir sakoti, tortas apie 100 LT, sakotis panasiai 100 LT.
4. Dovanojom auksini sauksteli 140 LT, dar kai ka 50; plius visa atributika dar apie 100 LT.

Tai viso gaunasi apie 900 LT. Ai dar foto mokejom mes doh.gif 50 LT, tai viso apie
1 000 LT. Skaudu, bet tevai uz nieka nepasisiule susimoketi ir prisideti. Dar beda jauciu ta, kad as labai norejau, jog mergaitei tai butu ypatinga svente, o tevai dare, tam kad tik padaryti ir visai nesistenge, nesuprantu ju poziurio, tiesiog gal todel, kad labai paprasti zmones, be dideliu poreikiu.

Tai va, tokia musu istorija smile.gif
Atsakyti