Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

ms, kiaurai mane pramatai biggrin.gif Pagalvojau, kad imsiu savo juostinį Nikoniuką, nenoriu ten blaškytis pasirinkime.
Atsakyti
jei važiuoji autobusu paryžius-disneylendas, ramiai gali įsimest viską (juolab, kad kiek ten tas seagulas užima? bus vietų, kur tik vieną aparatą galėsi pasiimti (disneylendas, pvz. tik aš toks beprotis, kuris ten visą kuprinę nusitempė....gerai, kad iš kompanijos buvo tokių, kurie kalnelių bijojo, tai buvo kam pasaugoti), o bus ir laisvo laiko monmartro klavoje, prie bokšto irgi laiko per akis.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 06 18, 23:08)
Noriu pasidalinti su jumis patarimu, kurį šiandien radau
http://www.flickr.co...57610530118434/

Esmė ne kaip skenuoti su juostos kraštais, o kaip išlaikyti negatyvą plokščią.

man neskanuoja g.gif pasispjaudo skaneris ir atsisako skenuot biggrin.gif

-----

pabandžiau be popieriaus, kuo puikiausiai veikia, bet tik CD viršelis turi būt naujas, o ne senas kaip mano. matosi visi subraižymai biggrin.gif
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 19 birželio 2009 - 19:08
Ačiū, andriuska, visus patarimus deduosi į galvą. Dar turiu dvi savaites galvojimams. Šiaip tai taip, reikia vistik pasiimti ne vieną fotiką, nes su mano charakteriu bus šimtaprocentinė savigrauža, jeigu bus puikios sąlygos, laikas fotkinimui, o aš neturėsiu pasiėmusi amunicijos.
Atsakyti
kaip man sivakar/sianakt reikejo kt fotiko su kt juostele, kokia 1600, o turejau idejus 160 Portra... va taip ir buna su 1 juostiniu
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 19, 19:57)
...savigrauža...

baisus psichikos sutrikimas. pats tokį turiu ir jis mane verčia visur kelionėse tampyti dižiausią kuprinę ir patirti nugaros skausmus... reikia kažkaip ji gydyti. vat gerai sillwio - atsikratė visų senienų ir pasiliko vieną vienintelį - ir galvos neskauda. o aš vat vis dar suku galvą prie lagaminų, ar netilptų dar koks vienas aparatas doh.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 20, 00:48)
kaip man sivakar/sianakt reikejo kt fotiko su kt juostele, kokia 1600, o turejau idejus 160 Portra... va taip ir buna su 1 juostiniu

pvz. canonas 50e su IR kadrų skaičiuokle leidžia suvynioti neišfotografuotą juostą į kasetę (paliekant galiuką) ir po to ją vėl įdėjus tiksliai grąžinti ten, kur reikia (nenumovus dangtelio išfotografavus tiek kadrų, kiek buvo prieš išimant juostelę). būdas neoperatyvus, ale jei labai reikia - galima. vat dabar turiu jame t-max 400 pradėtą kaip iso 800. ką aš Kretoje su tiek iso veiksiu? imuosi ND filtrus, bet jei su jais bus problemos fokusuojantis - išimsiu juostelę ir baigsiu grįžęs.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 20, 09:53)
baisus psichikos sutrikimas. pats tokį turiu ir jis mane verčia visur kelionėse tampyti dižiausią kuprinę ir patirti nugaros skausmus... reikia kažkaip ji gydyti. vat gerai sillwio - atsikratė visų senienų ir pasiliko vieną vienintelį - ir galvos neskauda. o aš vat vis dar suku galvą prie lagaminų, ar netilptų dar koks vienas aparatas doh.gif

Aš anksčiau tampydavau. Dabar pasaka smile.gif Rollėjus ant kaklo, nikonas su 16-85 objektyvu ant žmonos kaklo ir pirmyn. Kuprinės net neimu. Žinoma, važiuodamas atostogaut pasiimsiu kiek daugiau - tele objektyvą ir daugiau juostų smile.gif

Į kurį Kretos galą važiuoji? Aš pernai buvau, tai dar iki šiol sapnuoju.
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2009 06 19, 18:31)
pabandžiau be popieriaus, kuo puikiausiai veikia, bet tik CD viršelis turi būt naujas, o ne senas kaip mano. matosi visi subraižymai  biggrin.gif

Puiku. Ačiū už info. Išryškinsiu kokią juostą, reiks pamėgint. Kodak juostos praktiškai neišsilenkia, o vat forte vyniojasi žiauriai.
Bite, kokie pas tave windows'ai? Aš ant windows 7 niekaip nepasileidžiu vuescan. Tiksliau pasileidžiu ir programa mato skanerį, bet nėra juostų skanavimo opcijos doh.gif
Atsakyti
į rethymosą.

buvau vakar sesers spektaklyje (mamulia mū). dakaliau kodak tmax 400 kaip iso 800. vat, be jokių pašvelninimų, tik gradient map. ir net kiek iškropinta:

user posted image

x-tolas 1+4 cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 21, 11:04)
į rethymosą.

buvau vakar sesers spektaklyje (mamulia mū). dakaliau kodak tmax 400 kaip iso 800. vat, be jokių pašvelninimų, tik gradient map. ir net kiek iškropinta:

Graži tvirtovė miestelyje. Lauksiu rytinių/vakarinių/dieninių peizažų.
Rekomenduoju kelionę į Gramvousa/Balos, o taip pat Elafonisi. Jei nuomosies automobilį, kirsk salą (kalnus) taip, kaip turistiniai autobusai nevažiuoja.

Grūdo kaip ir nematyt visai. Ledas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 birželio 2009 - 20:36
QUOTE(sillwio @ 2009 06 20, 23:02)

Puiku. Ačiū už info. Išryškinsiu kokią juostą, reiks pamėgint. Kodak juostos praktiškai neišsilenkia, o vat forte vyniojasi žiauriai.
Bite, kokie pas tave windows'ai? Aš ant windows 7 niekaip nepasileidžiu vuescan. Tiksliau pasileidžiu ir programa mato skanerį, bet nėra juostų skanavimo opcijos  doh.gif

pas mane XP. vuescan veikia, bet neveikia silverfast'as smile.gif
Atsakyti
Buvau Druskininkuose, padariau per savaitgalį lygiai 8 kadrus. fantastika, jokių kalnų bereikalingų RAW, sėdėjimo prie kompo cool.gif Ir pirmą kartą viešumoje išlindau su savo seniena, plaukėme garlaiviu, jaučiau keistus aplinkinių žvilgsnius, o už nugaros buvo išgirstas toks komentaras iš pagyvenusio vyro (žmonės kalbėjosi tarpusavyje) "Va matai kokiu fotografuoja. Jooo turėjau ir aš tokį senais laikais, fotografuodavau juo, nu bet žinai gyvenimas juda į priekį, dabar jau nusipirkau naują, modernišką, skaitmeninis vadinasi. Ir nuotraukos gražios, ryškios, spalvotos" cool.gif

Pasijaučiau raritetu nail.gif:
Atsakyti
anoje temoje įdėjau, įdėsiu ir Jums ant sutaršymo blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

man pačiai tik pirma tikrai tikrai patinka, kitos toks jausmas tik šiaip į temą, į komplektą doh.gif
Atsakyti