Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(aistukas @ 2009 06 26, 11:16)
Gerai, kad nepaskubejau su nuodais... Aciu Tinai  4u.gif

Prasom wink.gif

QUOTE(Hottea @ 2009 06 26, 11:44)
"Rojaus soduose" ji labai daznai ir drasiai rekomenduojama (butent "actara") rolleyes.gif

Tikrai per drasiai ir per daznai schmoll.gif
Atsakyti
Sakykit kaip yra iš tikrųjų.Ar gerai tręšti žydinčią orchidėją ?šiaip kažkur skaičiau ,kad trąšos skatina nužydėjimą.Ir ant trąšų rašo,jog laistyti vegetacijos metu...O kaip Jūs darot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilminė @ 2009 06 26, 16:15)
Sakykit kaip yra iš tikrųjų.Ar gerai tręšti  žydinčią orchidėją ?šiaip kažkur skaičiau ,kad trąšos skatina nužydėjimą.Ir ant trąšų rašo,jog laistyti vegetacijos metu...O kaip Jūs darot? g.gif

aš išvis labai retai trešiu, kartą per 2-4 mėn silpname tirpale pamirkau. Bet laaabai silpname, ir joms, atrodo, patinka, nes kai pusė rekomenduojamos normos neseniai sugalvojau panaudoti, tai šaknis nudeginau doh.gif toks retas trešimas pas mane yra visoms, tiek žydinčioms, tiek ne mirksiukas.gif
Atsakyti
As tresiu kas 2 savaites neatsizvelgiant zydi jos ar ne. "Greitesnio nuzydejimo" nepastebejau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 06 26, 18:05)
As tresiu kas 2 savaites neatsizvelgiant zydi jos ar ne. "Greitesnio nuzydejimo" nepastebejau  unsure.gif

(oho, koks mūsų trešimo režimo skirtumas blink.gif kažin, kaip geriau blink.gif mastau.gif nes manosios, retai gaudamos trąšų, kaip nekeista, bujoja g.gif nieeeeko nebesuprantu hihihi.gif ai, mūsų gėlės, pagal skirtingas šeimininkes turbūt pripratusios maitintis ir tiek ) hihihi.gif
Atsakyti
Sveikutes. Sakykit, ar jus nukerpat nuzydejusi stieba ar paliekat? Jis toks nebegrazus, pageltes. ax.gif Nezinau ka daryt.
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2009 06 26, 11:44)
As kai emiausi "actaros", lipniais lasais buvo apeje visi ka tik nusipirktos uz 6 Lt phal lapai (1 geles), tad nemanau, kad jai taip nutiko del temp skirtumo g.gif  O ko taip bijoti chemijos? rolleyes.gif  "Rojaus soduose" ji labai daznai ir drasiai rekomenduojama (butent "actara") rolleyes.gif

Jezusmarija, Hottea, actara yra SIAUBINGAS brudas, baisingas nuodas, tikrai neverta bandyti nuo visokių neišaišintų lašiukų schmoll.gif Jau bėdai ištikus - užpuolus kokiems gyviams - tada sutinku. Kažkada kai kaimynė pirkosi actara, pardavėja, sužinojusi, kad su šita chemija bus dirbama namie ir kad augalas su šta chemija stovės gyvenamam kambary, kol pagis, nenorėjo apsritai parduoti...
O lašiukai ir pas mano orchytes atsiranda, tačiau jie yra nuo per didelės šilumos - pas mane pakankamai karšta namuose, gyvenu viršutiniame aukšte, tai šviečiant saulei, nuo stogo taip kambariai išyla, kad būna, nėr kur dėtis... Nemanau, kad orches mano "ašaroja" nuo per mažo ar per didelio temperatūros skirtumo, esu įsitikinusi, kad tai nuo šilumos, tuo labiau, kad kitu metų laiku taip, kiek pamenu, neatsitinka...
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 26, 16:19)
aš išvis labai retai trešiu, kartą per 2-4 mėn silpname tirpale pamirkau. Bet laaabai silpname, ir joms, atrodo, patinka, nes kai pusė rekomenduojamos normos neseniai sugalvojau panaudoti, tai šaknis nudeginau  doh.gif  toks retas trešimas pas mane yra visoms, tiek žydinčioms, tiek ne  mirksiukas.gif

Sakyk,jai tresi Schultz trasom,kiek trasu dedi,matuojant tuo zaliu sauksteliu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dofkaml @ 2009 06 26, 19:22)
Sveikutes. Sakykit, ar jus nukerpat nuzydejusi stieba ar paliekat? Jis toks nebegrazus, pageltes.  ax.gif  Nezinau ka daryt.

kerpam mirksiukas.gif pageltusius kerpam visiškai 4u.gif

QUOTE(Tute*frute @ 2009 06 26, 19:55)
Sakyk,jai tresi Schultz trasom,kiek trasu dedi,matuojant tuo zaliu sauksteliu? ax.gif

matuoju, bet 5 litrams dedu vos 1/3 šaukštelio, gal dar mažiau mirksiukas.gif tik ne pagal instrukcijas! schmoll.gif Pabandžiau kiek stipresnį tirpalėlį padaryti (bet tikrai silpnesnį nei instrukcijose), tai jau nudeginau 2 orchėms šaknis doh.gif tarsi žalia būčiau fool.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 26, 20:31)
matuoju, bet 5 litrams dedu vos 1/3 šaukštelio, gal dar mažiau  mirksiukas.gif  tik ne pagal instrukcijas!  schmoll.gif  Pabandžiau kiek stipresnį tirpalėlį padaryti (bet tikrai silpnesnį nei instrukcijose), tai jau nudeginau 2 orchėms šaknis  doh.gif  tarsi žalia būčiau  fool.gif

Nu geras,o as tresdavau,kas antramirkyma,bet aisku labai silpnu skiedinuku,dar silpnesniu nei tu darai.. blush2.gif

Reikes reciau tresti..
Nors,kaip ne keista mamos daruge kuri dirba daktare,tai kai laisto ipila hormono(adrenalino) i vandenuka,ir jos taaaaaaaaaip zydi,toookaiis tempais,toooOOOoookiais ziedais,kad ojojoi garzu apziuret,bet vsi tik tai receptinis vaistas,ir kazin ar ir orchytem taip gerai yra unsure.gif
Atsakyti
Emila, aciu uz paprotinima 4u.gif Bet mano kitokia situacija buvo - lapai buvo aplipe tokiais lipniais plemais, kuriuos nuvalius po kiek laiko vel atsirasdavo. Kadangi gele buvo nukainuota, tai maniau, kad ji serga unsure.gif Tai buvo pries menesi - visas geles mirkiau, jai lapus purskiau - nieko, visos dar gyvos rolleyes.gif O "ligone" sparciai ziedstiebi augina - matyt, jai "actara" patiko biggrin.gif

O del mazu lasiuku ant ziedstiebiu - tai taip, pasitaiko (ypac pas viena is senuju, kuri 3 men. zydi) smile.gif
Atsakyti
Laba vakara,
Nusipirkau phalenopsi nukainota maxsimini po 12.99 bet pakankamai grazus, apziurejau saknis viskas ok, bet buvo vienas lapas nudziuves tai ji nulupau, o po juo...... keikis, bet toks jau suvarges baisu. Keturios sakneles gyvos , o visos kitos nudziuve ir prie motininio augalo laikesi ant nudziuvusios sakneles. Tai as ji atskyriau, sausas saknis nukirpau, ka toliau daryti???
Atsakyti