Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 26, 19:07)
(oho, koks mūsų trešimo režimo skirtumas  blink.gif 

Man tai nieko nuostabaus, kiekvienas augintojas turi savo auginimo metodus, ir tiek. As ju augimu nesiskundziu, o ir nemanau, kad pertresiu.
Atsakyti
Labas,visoms.
Norėčiau pasigirti,kažkuri su manim ginčijosi,kad tik likus šaknims (šaknys buvo sveikos) nieko daugiau Phalaenopsis neaugins jau drąsiai galima išmesti...O gi pas mane ėmė ir užaugino rolleyes.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
As irgi skaiciau, kad jei yra bent keleta sveiku saknu tai skrotele isaugins naujus lapelius biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

neseniai atgaivinau vieną orchidėją.Dabar reiktų ją persodinti, bet tas mišinys Senukuose orchidėjoms man kažkaip keistai atrodo. g.gif Jei galit papasakokit ką dedat persodinant, ar yra kažkur pirkt to žievių substrato, ar jūs perkat iš tos internetinės parduotuvės? Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
Labas merginos 4u.gif

Gavau dovanų Phalaenopsį ir nežinau nuo ko pradėt. Ar reikia jį palaistyti, be to, per vazonėlio dugną nemažai išlindusių šaknų, kurios trukdo pastatyt vazonėlį, virsta jis nuo jų, tai ką su jomis daryt? Dabar įstačiau į molinį vazoniką, bet turbūt nelabai gerai blush2.gif
Na nepykit jei klausimai kvaili, bet dabar neturiu kada perskaityt visko, o su vargše gėlyte kažką daryt reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(matre @ 2009 06 29, 12:38)
Sveikos,

neseniai atgaivinau vieną orchidėją.Dabar reiktų ją persodinti, bet tas mišinys Senukuose orchidėjoms man kažkaip keistai atrodo. g.gif Jei galit papasakokit ką dedat persodinant, ar yra kažkur pirkt to žievių substrato, ar jūs perkat iš tos internetinės parduotuvės? Ačiū už atsakymus.

Maximose yra substratas EXTRA mirksiukas.gif

QUOTE(rutulyte @ 2009 06 29, 13:12)
Labas merginos  4u.gif

Gavau dovanų Phalaenopsį ir nežinau nuo ko pradėt. Ar reikia jį palaistyti, be to, per vazonėlio dugną nemažai išlindusių šaknų, kurios trukdo pastatyt vazonėlį, virsta jis nuo jų, tai ką su jomis daryt? Dabar įstačiau į molinį vazoniką, bet turbūt nelabai gerai  blush2.gif
Na nepykit jei klausimai kvaili, bet dabar neturiu kada perskaityt visko, o su vargše gėlyte kažką daryt reikia  ax.gif

Paskaitykite info pirmajame puslapyje, to pradziai uzteks. O molinis vazonas kuo puikiausiai tinka ax.gif
Atsakyti
Pas mane irgi likusios grazuoles saknys doh.gif laukiu nesulaujkiu - gal isaugins keikiuka, nes orchyte - grazuolis dalmantinukas verysad.gif sirgo lapu bakterine liga, kol visi nukrito...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Pasigirsiu siandine prazydo mano veina neziniuke,pirkta uz 5litus,jau tookai garzuole wub.gif
Ir ne i ta tema parasiau,persiprasau 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tute*frute: 29 birželio 2009 - 13:29
QUOTE(mamytė23 @ 2009 06 29, 10:30)
Labas,visoms.
Norėčiau pasigirti,kažkuri su manim ginčijosi,kad tik likus šaknims (šaknys buvo sveikos) nieko daugiau Phalaenopsis neaugins jau drąsiai galima išmesti...O gi pas mane ėmė ir užaugino rolleyes.gif
/967c40d110ac88dc2043197a5dc54662.jpg[/img][/url]

o ko galetu neisauginti?jug saknys sveikos...+ jei skrotele neispuvo galutinai iki saknu...sausiau palaikyti ta vieta kur skrotele ir tikrai galima kazko sulaukt.Turejus ir as tokiu pavyzdziu..
saunuole kad ir tau pasiseke mirksiukas.gif
o as vakar susinervinau...mano oncidiumas Sweet Sugar vakar netiketai buvo aptiktas aplipes amarais....kazin ar tiks zalias muilas? ir atsikratisiu ju... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 06 29, 10:30)
Labas,visoms.

ir pas mane tokia pati situacija buvo, nesenai lapuką išleido naują smile.gif Įdėsiu fotkę vakare kai namie būsiu, jei nepamiršiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 06 29, 13:34)
Paskaitykite info pirmajame puslapyje, to pradziai uzteks. O molinis vazonas kuo puikiausiai tinka ax.gif

o ką su tom šaknim daryt kur išlindusios iš apačios?

Norėjau įdėt foto, bet žiauriai didelės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulyte: 29 birželio 2009 - 14:50
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 06 29, 14:53)

o as vakar susinervinau...mano oncidiumas  Sweet Sugar vakar netiketai buvo aptiktas aplipes amarais....kazin ar tiks zalias muilas? ir atsikratisiu ju... g.gif

oncidiumai - mėgstamiausios amarų orchidėjos iš visų verysad.gif žaliasis muilas tiks mirksiukas.gif tiesa, procedūrą kas savaitę bent 3 kartus kartok mirksiukas.gif nuprausk gerai po dušu, kad tų brudų pamažėtų mirksiukas.gif
Atsakyti