Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 29, 15:54)
oncidiumai - mėgstamiausios amarų orchidėjos iš visų  verysad.gif  žaliasis muilas tiks  mirksiukas.gif  tiesa, procedūrą kas savaitę bent 3 kartus kartok  mirksiukas.gif nuprausk gerai po dušu, kad tų brudų pamažėtų  mirksiukas.gif

eik tu...as vakar ja gal 10min po drungnu dusu liejau hihihi.gif paskui kruopsciai kitas sniukstinejau...nu nera,ne nauju kokiu geliu pirkau,nei ka mastau.gif is kur tas amaras aplipo...Vat ir prisikalbejau,kad neturejus dar jokiu vabalu...nenaudojus jokiu trucu-turek bobele beda biggrin.gif Na ka,bandysiu laistyt tuo muilu ir ziuresim kas gausis. 4u.gif
Atsakyti
Pas mane tai orchideju amarai nepuola pfu pfu pfu. Matyt kaktusu apsieda, kai uzeina kokia banga.
Atsakyti
nesuprantu kas mano pfaliuko šaknims, tik nukerpu cinamonu pabarstau, bet žiūriu ir vėl jos tokios, o aš durnė dar paliejau po persodinimo, tai gal dlto pūna, ka man dabar daryti, patartumėte išimti iš vazono ir palaikyti, kad apdžiūtų šaknys ir orchių žemytė, na nežinau ka daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 06 29, 16:13)
eik tu...as vakar ja gal 10min po drungnu dusu liejau  hihihi.gif paskui kruopsciai kitas sniukstinejau...nu nera,ne nauju kokiu geliu pirkau,nei ka  mastau.gif is kur tas amaras aplipo...Vat ir prisikalbejau,kad neturejus dar jokiu vabalu...nenaudojus jokiu trucu-turek bobele beda biggrin.gif Na ka,bandysiu laistyt tuo muilu ir ziuresim kas gausis. 4u.gif

užpuola jie, nenaudėliai, pro pravirą langą. Dabar rekomenduoju turėti visus metus iš eilės purkštuvėlyje užtaisytą muillo tirpalą, nes man net žiemą jo prireikdavo unsure.gif na, ką darysi. Bet muilas padeda mirksiukas.gif tik amarai sugeba po kelių mėn iš niekur atsirasti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2009 06 29, 15:49)
o ką su tom šaknim daryt kur išlindusios iš apačios?

Norėjau įdėt foto, bet žiauriai didelės  doh.gif

Nieko nedaryt. Jeigu stovi vazone ir nevirsta, tai taip ir palik. Arba gal į didesnį vazoną perkelt galima mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 06 29, 16:50)
Nieko nedaryt. Jeigu stovi vazone ir nevirsta, tai taip ir palik. Arba gal į didesnį vazoną perkelt galima mastau.gif

tai va, kad virsta nuo tų šaknų, ir tos šaknys kažkokios pabalusios sudžiūvusios unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2009 06 29, 17:57)
tai va, kad virsta nuo tų šaknų, ir tos šaknys kažkokios pabalusios sudžiūvusios  unsure.gif

Sakėt, kad dėjot į kitą, molinį vazoną, tai ir iš jo virsta?
Sausos šaknys būna pilkšvos, o kai palaistot, pažaliuoja. Pasiskaitykit pirmam puslapy įdėtas nuorodas, www.orchidejos.lt čia viskas trumpai ir aiškiai apie priežiūrą.
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 06 29, 10:30)
Labas,visoms.
Norėčiau pasigirti,kažkuri su manim ginčijosi,kad tik likus šaknims (šaknys buvo sveikos) nieko daugiau Phalaenopsis neaugins jau drąsiai galima išmesti...O gi pas mane ėmė ir užaugino rolleyes.gif

Va ir mano panaši numirėlė smile.gif
user posted image
Atsakyti
as apskritai lavoneli turiu nerodanti gyvybes zenklu nuo kovo... ir siandien pastebejau, kad lapeli nauja noretu lyg auginti bigsmile.gif labai pasislepes dar jis, bet ir nesuprantu is kokiu jegu gali ta lapeli augint, nes yra viena saknis mesinga orine, bet ne milimetro nepaaugusi unsure.gif pries pora savaiciu augaleli po kranu palaikiau siltu, gal sureagavo i tai g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 06 29, 16:13)
eik tu...as vakar ja gal 10min po drungnu dusu liejau  hihihi.gif paskui kruopsciai kitas sniukstinejau...nu nera,ne nauju kokiu geliu pirkau,nei ka  mastau.gif is kur tas amaras aplipo...Vat ir prisikalbejau,kad neturejus dar jokiu vabalu...nenaudojus jokiu trucu-turek bobele beda biggrin.gif Na ka,bandysiu laistyt tuo muilu ir ziuresim kas gausis. 4u.gif

Muilu NELAISTYTI, o purkšti antžeminę dalį unsure.gif Muilas gali pakeisti substrato pH į augalui netinkamą pusę doh.gif
Atsakyti
As tai tas "saknis" istraukiau is substrato, laikau dezutej, purskalioju. Kazin ar besulauksiu as to keikiuko, kazkaip nera to 6-o jausmo.
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 06 29, 23:28)
Muilu NELAISTYTI, o purkšti antžeminę dalį  unsure.gif Muilas gali pakeisti substrato pH į augalui netinkamą pusę doh.gif

Atsiprasau...ne taip isireiskiau doh.gif aisku kad purskiu blush2.gif
Atsakyti