Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 07 06, 18:14)
Parodysiu kaip as nuo kiminu reanimavimo perejau ant vandens smile.gif Dabar gelytes skleidzia po lapa,augina sakneles.
Desiniaja atnese drauge su dviem lapais...ir jau po biski baigiam isaugint lapeli is skroteles vidaus smile.gif reiskias joms taip patinka.Viena is ju miniukas(kaire) kita midiukas (viduri) desinej (maxi) smile.gif

sveikutės,
žiūriu į gėlės lapus ir matau savuosius, nors persodinau prieš gerus du mėnesius, purškiu kasdien, bet man jie vis dar tokie susitraukę, tarsi drėgmės truktų... įdomu per kiek laiko turėtų atsigauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(driu @ 2009 07 07, 16:52)
sveikutės,
žiūriu į gėlės lapus ir matau savuosius, nors persodinau prieš gerus du mėnesius, purškiu kasdien, bet man jie vis dar tokie susitraukę, tarsi drėgmės truktų... įdomu per kiek laiko turėtų atsigauti?  g.gif

Sveika smile.gif
Na jei tokie lapai kaip mano-susirauksleja-tai manau jau jie "neisitiesins" schmoll.gif Pas mane apatinis gelsvas vienas isvis pasidares-tai tuoj nukris turetu,o kiti kad ir laistomi,kad ir dregnai stovi-nesitaiso,tik naujas grazus lenda smile.gif
Atsakyti
sveikutes, as irgi zadu daryti eksperimenta, tik noreciau jusu poatarimu, kadangi buvau prie ezeru prisirinkau miske zieves, dar turiu maiseli buteliu kamsciu, noreciau pasidaryti savo substrata orchem, noriu paklausti kaip apdoroti is misko surinktas zieves? jos isdziuvusios, bet manau vistiek reikia kazkaip virti, ar kokia chemija apdoroti pries kisant gelytes i ja... patarkit ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif
na as noreciau parodyt kaip manoji vargsiuke atsigauna (buvo like 2 lapai ir jie susirauksleje ir suvyte), as ja persodinau i nauja substarta extra ar kaip jis vadinas(jei klystu pataisykit-streikuoja atmintis),pastebejau, kad reikia zymiai dazniau laistyt nei kita orchyte, saknu nepurskineju, o ir laistu tiesiai is krano, tiesiog pakisu po kranu, kol saknys pazaliuoja, saugodama sulaistyt skrotele bei lapus, ir po tokio laistymo ziuriu, kad lapai pradejo atsigaut, tampa tokie vaskiniai thumbup.gif
kairiajame lapelyje matosi kaip puse lapo jau atsigavo, tikiuos sutvirtes iki galo blush2.gif
user posted image

Papildyta:
nesuprantu ko nekelia foto doh.gif
user posted image

dedu nuoroda
gelyte
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .ramune.: 07 liepos 2009 - 19:03
QUOTE(naujute @ 2009 07 07, 19:51)
sveikutes, as irgi zadu daryti eksperimenta, tik noreciau jusu poatarimu, kadangi buvau prie ezeru prisirinkau miske zieves, dar turiu maiseli buteliu kamsciu, noreciau pasidaryti savo substrata orchem, noriu paklausti kaip apdoroti is misko surinktas zieves? jos isdziuvusios, bet manau vistiek reikia kazkaip virti, ar kokia chemija apdoroti pries kisant gelytes i ja... patarkit  ax.gif

Išvirinti (arba iškaitinti orkaitėje), išdžiovinti, tada apdoroti fungicidu, pvz., efektorium, išdžiovinti. Susmulkinti. Sodinant substratas turėtų būti pamirkytas, drėgnas, jei sodinsi į sausą, sunku bus išmokyti prisigerti vandens... Verdant kepant šiaip kvapelis ne itin koks būna tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2009 07 05, 16:24)

va mano naujas,kvepiantis grozis wub.gif  vis nesioju is vienos vietos i kita,nes nezinau kur istaisyt
user posted image

tikrai grazi, tik labai bylski foto
Atsakyti
Ieškojau šiandien saviškei substrato ir neradau normalaus g.gif Arba nerašo sudėties, arba rašo, kad su durpėm (ir su maumedžio žievėm), o jų lyg ir negalima g.gif Gal pačiai pasidaryt tikrai. Ar gerai būtų iš kokoso kevalo? Ir taip pat paklausiu- ar reikia kaip nors apdoroti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 07 07, 17:42)
Sveika smile.gif
Na jei tokie lapai kaip mano-susirauksleja-tai manau jau jie "neisitiesins"  schmoll.gif  Pas mane apatinis gelsvas vienas isvis pasidares-tai tuoj nukris turetu,o kiti kad ir laistomi,kad ir dregnai stovi-nesitaiso,tik naujas grazus lenda smile.gif

Aš vis tikiuosi, kad jie sutvirtės... esu mačiusi pas savo mamą, pasidaro tokie kaip skudurai nuo saulės, o dabar puikiausi... g.gif

Klausykit, ką su tomis musytėmis greitomis daryti, man regis, kad jos persodinus į naujas žemes atsirado g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo driu: 08 liepos 2009 - 07:13
IR AŠ PERSODINAU , O ŠIANDIEN PASTEBĖJAU, KAD MUSIČIŲ ATSIRADO doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 07 07, 16:39)
Dar pasakyk kad radai pardavime sita? blink.gif  Nu jau grozis...as irgi ciupciau net neatsisukdama  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Likai be nieko?

Nugi pas SKM, nuoroda ideta mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(Šilingė @ 2009 07 07, 21:29)
Išvirinti (arba iškaitinti orkaitėje), išdžiovinti, tada apdoroti fungicidu, pvz., efektorium, išdžiovinti. Susmulkinti. Sodinant substratas turėtų būti pamirkytas, drėgnas, jei sodinsi į sausą, sunku bus išmokyti prisigerti vandens... Verdant kepant šiaip kvapelis ne itin koks būna  tongue.gif

Kazkaip pagalvojau jog virti yra geriau, nes tada savaime ta zieve jau pradeda igerdineti vandeni. O pakepus dar ilgai mirkinti reik.
Atsakyti
Labukas, visoms orchidėjų mylėtojoms,

norėčiau jūsų paklausti, ar yra kuriai buvę taip, kad vietoj pumpurų ant žiedstiebio, orchidėja augintų lapelius? Mano gėlytė viena iš pirmųjų, įsigyta rudenį, ilgai neatsigavo. Jau vienu momentu galvojau, kad teks išmesti, nes kai persodinau, beveik visos saknys buvo supuvusios. Tuo momentu aš jos išvis nelaisčiau, lapai buvo pavytę ir susiraukšlėję, bet po kokio mėnesio pamačiau, kad pradeda atsigauti. Išleido naujas šaknis, lapai sukietėjo ir netgi iš miegančios akutės pradėjo augti... lapeliai blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo atura: 08 liepos 2009 - 10:38
QUOTE(atura @ 2009 07 08, 11:38)
Labukas, visoms orchidėjų mylėtojoms,

norėčiau jūsų paklausti, ar yra kuriai buvę taip, kad vietoj pumpurų ant žiedstiebio, orchidėja augintų lapelius? Mano gėlytė viena iš pirmųjų, įsigyta rudenį, ilgai neatsigavo. Jau vienu momentu galvojau, kad teks išmesti, nes kai persodinau, beveik visos saknys buvo supuvusios. Tuo momentu aš jos išvis nelaisčiau, lapai buvo pavytę ir susiraukšlėję, bet po kokio mėnesio pamačiau, kad pradeda atsigauti. Išleido naujas šaknis, lapai sukietėjo ir netgi iš miegančios akutės pradėjo augti... lapeliai blink.gif

Keikį augina mirksiukas.gif Vaikutį mirksiukas.gif
Atsakyti