Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Šilingė @ 2009 07 09, 08:33)
Pakomentuosiu  biggrin.gif  Nebūtinai prieš mirtį, bet dažniausiai - esant nepalankioms išgyvenimo sąlygoms  4u.gif  Kaip pavyzdys gali būti ekstremaliai aukšta temperatūra (falenopsiams virš 28 laipsnių jau stoja augimo procesai, virš 38 žūsta chlorofilas). Pabuvus per karštai dažnu atveju pasirodo keikis. Įprastinėmis sąlygomis augalas dauginasi sėklomis, bet ekstrymo atveju keikiai yra patikimesnis būdas palikti po savęs palikuonių, kad ir mažiau, bet garantuotai  mirksiukas.gif  Juk sėklos ekstryme ir nesudygti gali  4u.gif

O iš kur tos sėklos atsiranda? Kaip jas pamatyti? Kada jos atsiranda?
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2009 07 09, 10:07)
O iš kur tos sėklos atsiranda? Kaip jas pamatyti? Kada jos atsiranda?

Sėklos atsiranda iš žiedų, jei jie apdulkinami cool.gif Gaila gaila, bet namuose iš sėklų orchidėjų išsiauginti greičiausiai nepavyks, jei neturite laboratorijos laugh.gif Apie sėjimą smile.gif
Atsakyti
Oi pamenu, kai mes cia visos dulkinom ju ziedus kazkada lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 07 09, 11:03)
Oi pamenu, kai mes cia visos dulkinom ju ziedus kazkada  lotuliukas.gif

Tina*, papasakok bigsmile.gif Čia matyt buvo mano kažkurio nebesilankymo temoje periodu rolleyes.gif Pavyko sėkladėžes išauginti? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės,
ant savo žydinčio phaleonopsio su siaubu aptikau baltas apnašas (kaip pelėsis, kaip miltai), o tarp jų ir baisius baltus didelius vabalus - kas čia per košmaras? Prašau, patarkit, kokių priemonių imtis prieš tuos pabaisas.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 07 08, 14:50)
atura, iš foto atrodo, kad gėlytė sveika ir graži. Ne perdėtai, bet rūpinkis ja toliau, sveikinu su šeimos pagausėjimu  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

per daug drėgmės  schmoll.gif  leisk tu šaknims papilkėti ir palaikyk bent kelias dienas jas sausai. Sakyčiau, rečiau, trumpiau mirkyk, purkšk tik atsižvelgdama į oro sąlygas. Vasara, šiaip karšta ir sausa, tikrai, bet gal kas 3 dienas papurkšk, manau, blogiau nebus  mirksiukas.gif

šiaip pastebėjau, kad labai joms puškimas patinka, lapai tokie kieti pasidarė, leidžia naujus, taip pat šaknis orines auginasi ir žydi gražiausiai... pabandysiu paretinti purškimą, kad iš per didelės meilės į kitą pusę nenukeliaučiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 07 09, 11:13)
Tina*, papasakok  bigsmile.gif  Čia matyt buvo mano kažkurio nebesilankymo temoje periodu  rolleyes.gif  Pavyko sėkladėžes išauginti?  4u.gif

Zinok neturiu as kantrybes tokiems darbams blush2.gif pasimakalavau su plunksna ant bajerio aplink tuos ziedus, viskas tuom ir baigesi lotuliukas.gif paskui net pamirsau tuos apdulkinimus po kiek laiko tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rozinelape @ 2009 07 09, 12:09)
Sveikos, mergaitės,
ant savo žydinčio phaleonopsio su siaubu aptikau baltas apnašas (kaip pelėsis, kaip miltai), o tarp jų ir baisius baltus didelius vabalus - kas čia per košmaras? Prašau, patarkit, kokių priemonių imtis prieš tuos pabaisas.

Nupursk su Actara mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rozinelape @ 2009 07 09, 12:09)
Sveikos, mergaitės,

Tokie gal?

QUOTE(Uogienė @ 2009 06 15, 09:53)
is apibudinimo man panasu i miltuotaji skydamari  g.gif
ar panasu i tai
user posted image
turetu padeti actara

Atsakyti
na gavau dovanų ir aš išsvajotą orchidėją smile.gif norėčiau sužinoti kokiu vandenuku purškiate? skaičiau kad laistyti ar purkšti reikėtų minkštu ir pora laipsnių šiltesniu nei kambario temperatūra. ar tikrai taip jau visos ir darote? koks tas minkštas turėtų būti, nes pas mane šiaip jau filtruotas krano vandenukas, šiaip jau jis gėlytėms patinka, nežinau kaip šiai gražuolei g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akrima: 09 liepos 2009 - 13:26
As visada purckiu virintu nuvesusiu vandeniu. Kadangi esu visas orchidejas apkrovusi samanomis tai i diena nupurskiu 2-3 kartus. Ir jos kaip suprantu lb patenkintos bigsmile.gif zaliuoja ir stypsta kaip salotos thumbup.gif
turiu porai mazyciu net specelius drekintuvus savo sukurusi, nes per diena isgaruoja pamirkytos ax.gif
Atsakyti
Lorute ir mylimuke, ačiū už patarimą.
Atsakyti