Radau stai toki augimo stimuliatoriu tinkanti ir orchidejoms http://www.eurogeles...enos&article=63 Gal kas bandete? Galvoju isigyti ir isbandyti savo orchems.

QUOTE(Tafi @ 2009 06 15, 08:56)
actara perkame ermitaze, senukuose ir kitur, kur prekiaujama sodui, darzui skirtomis prekemis. Buna supakuota i nedidelius pakelius miltukai tokie (iskoti reikia vitrininej spintoj). Vieno karto neuzteks, reikes procedura kartoti (jei neklystu, po 10 dienu), jei klystu, pataisykit prasau mane

QUOTE(Mademoisellee @ 2009 06 15, 09:04)
Radau stai toki augimo stimuliatoriu tinkanti ir orchidejoms http://www.eurogeles...enos&article=63 Gal kas bandete? Galvoju isigyti ir isbandyti savo orchems. 

nemaciau dar tokio ir nebandziau, idomu bus isgirsti nuomoniu apie si produkta

QUOTE(Lorute @ 2009 06 12, 22:11)
Mano vieno odontoglossumo bulve irgi kazkaip parudavo ar paraudo, nesuprantu nuo ko. Spalva pasikeite tik tos puses kur i langa atsukta, bet palange tai siaurine, nebesuprantu nuo ko cia taip? Ar reikia imtis kazkokiu priemoniu?
Įdegis. Nuo šviesos

Miltuotąjį skydamarį naikinti su Actara - jau daug daug kartų buvo pasakota. Pirkti ir Senukuose, ir ermitaže, ir maximose didesnėse yra ir šiaip sodo prekių parduotuvėse.
QUOTE(Uogienė @ 2009 06 15, 10:21)
tikriausiai ir ramybes periodas ir salygu pasikeitimas dabar augalui, tai jis pratinasi ir ilsisi tuo paciu
daugiau nezinau kokia diagnoze jam galima pripaisyti
nu ir aisku standartiskai klausimas - ar persodintas? kaip jo saknu bukle?

Na, tada bandysiu draugauti su juo toliau - gal ir jis parodys man nors kiek meiles

QUOTE(Uogienė @ 2009 06 15, 09:16)
actara perkame ermitaze, senukuose ir kitur, kur prekiaujama sodui, darzui skirtomis prekemis. Buna supakuota i nedidelius pakelius miltukai tokie (iskoti reikia vitrininej spintoj). Vieno karto neuzteks, reikes procedura kartoti (jei neklystu, po 10 dienu), jei klystu, pataisykit prasau mane

QUOTE(Šilingė @ 2009 06 15, 09:16)
Miltuotąjį skydamarį naikinti su Actara - jau daug daug kartų buvo pasakota. Pirkti ir Senukuose, ir ermitaže, ir maximose didesnėse yra ir šiaip sodo prekių
o kokia kaina jo mazdaug, ir geriau iskart pirkt du pokelius tos actaros jei reiks po 10 dienu, ar uzteks ir to vieno pokucio antram kartui

Dabar dar pastebejau, kad ant salia esanciu geliu jo atsirado, nebe ant orchideju

Tafi, turejau reikalu su "actara" - pirkau "zalioje stoteleje", pakelyje yra 4 g - i 5 litrus reikia 1 g - todel pakelio uzteks ilgam. Kainavo 7 Lt berods
Pasidarai ta vandeneli, ir pamirkai gelytes, bet jei yra padaru, tai ir lapus apipursk. Tada nusausinki skrobele lapu. Na, kaip ir viskas - man reikejo del lipesio - tai neliko jo

QUOTE(Tafi @ 2009 06 15, 09:28)
o kokia kaina jo mazdaug, ir geriau iskart pirkt du pokelius tos actaros jei reiks po 10 dienu, ar uzteks ir to vieno pokucio antram kartui
Dabar dar pastebejau, kad ant salia esanciu geliu jo atsirado, nebe ant orchideju

vieno pakelio apie 6 lt man rodos, reiktu ir kitas geles butinai apdoroti

QUOTE(Hottea @ 2009 06 15, 09:33)
Tafi, turejau reikalu su "actara" - pirkau "zalioje stoteleje", pakelyje yra 4 g - i 5 litrus reikia 1 g - todel pakelio uzteks ilgam. Kainavo 7 Lt berods
Pasidarai ta vandeneli, ir pamirkai gelytes, bet jei yra padaru, tai ir lapus apipursk. Tada nusausinki skrobele lapu. Na, kaip ir viskas - man reikejo del lipesio - tai neliko jo 

QUOTE(Uogienė @ 2009 06 15, 09:34)
vieno pakelio apie 6 lt man rodos, reiktu ir kitas geles butinai apdoroti
jeigu tu kitu geliu daug, gal ir 2 maiseliu prireiks 

dekui labai

Dar klausimukas kaip cia skaitosi pamirkyt gelytes

Kad ziedu nerekomenduojama purksti
Svarbiausia lapus, nes jie minta per juos kazkaip
Uzteks ir vieno pakelio - bent jau man taip pardaveja sake. Man uzteko su 5 litrais viska pasidaryti (9 orch tada buvo) 
Cia galite pasiskaityti "actaros" informacini lapeli :
http://www.kustodija...o...id=552&nr=1
Apie mirkyma "mirkyt užtenka 15-30 minučių pošilčiam vandeny +trąšos. Mirkant vandens lygis išoriniam inde turi siekt vazono viršų ir nedaryk to nakčiai
Laistymo dažnumas priklauso nuo daug aplinkos faktorių (sezono, aplinkos temperatūros, augalo šaknų bei lapų sistemos, substrato. Šviežias substratas greičiau pradžiūsta, po metų ir daugiau - ilgiau išlieka drėgnas... vasarą, kai temperatūros +25+35 laistyt tenka ir dukart per savaitę..." (is "rojaus sodu")

Cia galite pasiskaityti "actaros" informacini lapeli :
http://www.kustodija...o...id=552&nr=1
Apie mirkyma "mirkyt užtenka 15-30 minučių pošilčiam vandeny +trąšos. Mirkant vandens lygis išoriniam inde turi siekt vazono viršų ir nedaryk to nakčiai
Laistymo dažnumas priklauso nuo daug aplinkos faktorių (sezono, aplinkos temperatūros, augalo šaknų bei lapų sistemos, substrato. Šviežias substratas greičiau pradžiūsta, po metų ir daugiau - ilgiau išlieka drėgnas... vasarą, kai temperatūros +25+35 laistyt tenka ir dukart per savaitę..." (is "rojaus sodu")
QUOTE(Uogienė @ 2009 06 15, 09:53)
is apibudinimo man panasu i miltuotaji skydamari
ar panasu i tai

turetu padeti actara

ar panasu i tai

turetu padeti actara
aciu labai uz atsakyma. Toks brudas pas mane, tik jis vienas buvo kol kas tai ji nutreskiau. Ar dar plius ir butina actara nupurksti?
QUOTE(Šilingė @ 2009 06 15, 10:16)
Tai reiketu patraukti visai nuo lango?

Visai pasimeciau

Papildyta:
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 06 15, 10:04)

Labai idomus dalykas