Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Mergytės, orchyčių auginimo žinovės, reikia labai jūsų patarimo. blush2.gif Iš draugės parsivežiau baigiančią numirti orchidėją, maniau, kad išgelbėsiu, nes ji buvo apgailėtinos būklės. doh.gif Šaknys paviršiuje sudžiūvusios, nors vazonėlio dugne jos buvo žalios. Ištraukiau gėlę iš vazono, tai vaizdelis baisokokas - šaknys supuvusios, tai nukarpiau visus puviakus. Ir liko vargytė visai be šaknų doh.gif Ar įmanoma kaip nors atauginti jai sveikas šaknytes ar jau mesti ją laukan? blink.gif Lapai trys storoki, vienas tai toks padžiūvusiom dėmelėm smulkiom nusėtas doh.gif Tai va tokia situacija. Gal nelabai aiškiai nupasakojau blink.gif
Vienžo, labai laukisiu kuo greitesnių patarimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žibambukas @ 2009 06 16, 22:04)
Mergytės, orchyčių auginimo žinovės, reikia labai jūsų patarimo.            blush2.gif         

jei saknu isvis nebeliko,tupdyk i renimatoriu,jei liko pacinamonuok nukarpytas vietas,sodink i nauja substrakta ir apie dvi sav neliek,tik papurskinek lapus,orines saknis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2009 06 16, 20:22)
Ar jau man cia actaros begt pirkt.

Niekur tu nebek. Viskas normalu, jei kenkeju nepastebejai smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau Ermitaze nukainota miltonija uz 5 litus, padziuvus tokia, bulviuke susiraukslejus. Substratas sausas buvo kaip is sacharos. Nu zodziu, issikeliau ja is vazono, tai saknu radau daug. Pasodinta ji buvo i tos zalios floristines kempines gabalus, ant virsaus zieves uzbarstyta, o centre papuvusiu kiminu gniutulas. Tai siaip ne taip isrinkau tuos kiminus. Saknys juose patamsejusios, bet atrodo lyg ir tvirtos, nesupuvusios. Zodziu pakeiciau as jai substrata smulkia pusies zieve ir sukisau i ta pati vazona. Atrodo, kad gyvens - keli nauji auginukai jau 3-4cm dydzio, dar keli nauji lyg nori rodytis. Stengiaus labai nesuzalot.
Kaip manot ar gerai viska padariau? Ar dar ka nors galiu nuveikt, kad ji pasveiktu ir augtu?
Atsakyti
QUOTE(santa252 @ 2009 06 13, 15:57)
sveikos mergaites noriu jusu pagalbos,nusipirkau maximoj uz puse kainos orchyte bet ji kazko blogai jaucias verysad.gif ziedelis vienas vyst pradejau,sakyciau gal nuzydi,bet kodel neprasiskleide pumpuriukai vysta unsure.gif padekit,patarkit ka dayt su ja,ji pas mane jau savaite laistyta vakar kai pamaciau kad vyst pradejo.

Pas mane ta pati problema, vienas po kito ziedeliai vysta, net neprasiskleide, kaip gaila verysad.gif o saknys sveikos, tikrinau...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 06 16, 22:48)
Niekur tu nebek. Viskas normalu, jei kenkeju nepastebejai  smile.gif

Aciu 4u.gif
Apsiraminau ir pati jau vakar taip pagalvojau, kad dar kolei kas palauksiu su tais purskalais. Bet visgi kas tai galetu but? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 06 16, 23:10)
Nusipirkau Ermitaze nukainota miltonija uz 5 litus, padziuvus tokia, bulviuke susiraukslejus. Substratas sausas buvo kaip is sacharos. Nu zodziu, issikeliau ja is vazono, tai saknu radau daug. Pasodinta ji buvo i tos zalios floristines kempines gabalus, ant virsaus zieves uzbarstyta, o centre papuvusiu kiminu gniutulas. Tai siaip ne taip isrinkau tuos kiminus. Saknys juose patamsejusios, bet atrodo lyg ir tvirtos, nesupuvusios. Zodziu pakeiciau as jai substrata smulkia pusies zieve ir sukisau i ta pati vazona. Atrodo, kad gyvens - keli nauji auginukai jau 3-4cm dydzio, dar keli nauji lyg nori rodytis. Stengiaus labai nesuzalot.
Kaip manot ar gerai viska padariau? Ar dar ka nors galiu nuveikt, kad ji pasveiktu ir augtu?

nusipirkau ir aš tokią mirksiukas.gif viskas atitinka: substratas žalias , šaknys sudžiūve. Tik maniškės šaknys baltos, bet pamirkius jos visos pasirodė tuščios, tai faktiškai visas ir nukirpau, tik prie pagringo palikau kelias , isodinau į naują substrata postambi kurį kasdien papurškiu. Norės gyventi išleis naujas šaknis ir tiek.
o šaknis tikrinai atmirkius? Nes man toks vaizdas ,kad jos ten gerai perdžiovintos visos buvo.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 16, 20:02)
čia oncidium "sweet sugar". Apie jį informacijos rasi čia
http://www.rojaussod...i...f=98&t=3241

mirksiukas.gif

Dekui mikuotuke 4u.gif
Tai as kaip supratau mano orchideja greiciausiai puva, nes jos tie gumbai prie lapu susirauksleje g.gif reiks traukt lauk,ziuret kas ten... doh.gif
Atsakyti
sveikos, kazkuri mergaite skundesi, kad extra substrata nusipirko su musytemis, beje, as taip pat. vakar parsinesiau nauja maisa,atidariau, o is ten pulkas musyciu isskrido ohmy.gif nei mest, nei ka.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(rokinuke @ 2009 06 17, 11:18)
sveikos, kazkuri mergaite skundesi, kad extra substrata nusipirko su musytemis, beje, as taip pat. vakar parsinesiau nauja maisa,atidariau, o is ten pulkas musyciu isskrido ohmy.gif nei mest, nei ka.. g.gif

nemesk,matomai dregnokas buvo,visvien krepsi stovejo-dregme kaupiasi.ilgiau nelaistysi,pradzius ir bus kaip naujas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Invincible @ 2009 06 17, 10:18)
Dekui mikuotuke  4u.gif
Tai as kaip supratau mano orchideja greiciausiai puva, nes jos tie gumbai prie lapu susirauksleje  g.gif  reiks traukt lauk,ziuret kas ten...  doh.gif

lotuliukas.gif iškart reik pulti į paniką? mirksiukas.gif
juk parduotuvinė priežiūra tikrai baisi, niekas nelaisto. Mano lygutėliai oncidiumai po savaitės pradeda raukšlėtis, jei neįpilu vandenuko.
O kai kurie gumbai, turintys gilias raukšles, tokie ir išlieka.
Jei pats augalas negelsta, žydi, viskas ok, dabar nejudink, tik kartas nuo karto palaistyk, o bulvės tokios ir liks, viskas ok mirksiukas.gif
kai nužydės, galėsi ramiai apžiūrėti smile.gif
Atsakyti
Paaiškinkit jūs man, žioplai, kurioj gi vietoj reikia nukirpt šakelę nužydėjus žiedams? blush2.gif Orchidėjų tinklapy skaičiau, bet nesupratau doh.gif

Ar čia?
user posted image

Ir dar...Kokia čia rūšis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 17 birželio 2009 - 14:51