Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Ką reikia daryti, kad būtų kuo daugiau žiedų? Patarkit, orchidėjų žinovės smile.gif nes mano viena gražuolė kuo toliau, tuo mažiau žiedų išleidžia, gal paseno? g.gif
Atsakyti
Man smalsu, per kiek mazdaug laiko subresta ziedstiebis? g.gif Nekantrauju, nors per savaite 3 nareliai jau uzaugo i auksti smile.gif Ar po kokiu 3 menesiu jau turesiu pumpurus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2009 06 17, 11:01)
nusipirkau ir aš tokią mirksiukas.gif  viskas atitinka: substratas žalias , šaknys sudžiūve. Tik maniškės šaknys baltos, bet pamirkius jos visos pasirodė tuščios, tai faktiškai visas ir nukirpau, tik prie pagringo palikau kelias , isodinau į naują substrata postambi kurį kasdien papurškiu. Norės gyventi išleis naujas šaknis ir tiek.
o šaknis tikrinai atmirkius? Nes man toks vaizdas ,kad jos ten gerai perdžiovintos visos buvo.

Tikrinau. Man pasirode, kad beveik geros saknys. Tik vat smulkiasaknes tokios bukles dar neturejau, tai nezinau, ar teisingai ivertinau. Didziausia nerima sukele butent ta vieta, is kur jos isauga. Na, tolimosios ju dalys tikrai visiskai sveikos, o ten pakeitusios spalva, bet viena itartiniausia nukirpau patikrinimui, tai sveika buvo. Nu nezinau, ziuresiu, kas gausis.
Atsakyti
mergaites prigriebiau dar viena naujokele,tik man kazkaip keistai atrodo tos orines saknys lyg perdziuvusios g.gif ar cia taip turi but?ir ziedukai 4 neprasiskleide nukrito verysad.gif vazonelis toks apzaliaves biski
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Viskas gerai tai gelytei ir orines saknys labai grazios wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 06 17, 15:50)
Paaiškinkit jūs man, žioplai, kurioj gi vietoj reikia nukirpt šakelę nužydėjus žiedams?  blush2.gif  Orchidėjų tinklapy skaičiau, bet nesupratau  doh.gif

Ar čia?
user posted image

Ir dar...Kokia čia rūšis?

rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2009 06 17, 09:42)
Bet visgi kas tai galetu but?  g.gif

Kartais pats augalas isskiria lipnaus skyscio lasiukus. Cia gal oro slegis taip veikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 17, 12:49)
lotuliukas.gif  iškart reik pulti į paniką?  mirksiukas.gif
juk parduotuvinė priežiūra tikrai baisi, niekas nelaisto. Mano lygutėliai oncidiumai po savaitės pradeda raukšlėtis, jei neįpilu vandenuko.
O kai kurie gumbai, turintys gilias raukšles, tokie ir išlieka.
Jei pats augalas negelsta, žydi, viskas ok, dabar nejudink, tik kartas nuo karto palaistyk, o bulvės tokios ir liks, viskas ok  mirksiukas.gif 
kai nužydės, galėsi ramiai apžiūrėti  smile.gif

ax.gif blush2.gif Mano kitos orches tiesiog bujoja, atsipalaidavusi jas auginu, o sita man naujiena,bijau net prisiartinti, bijau netaip ka padaryti...kai vyras ja parnese tos bulves buvo grazios-nesusitraukusios, as matyt per mazai paliejau ir jos susitrauke. Tai kitas orches mirkau, o sia reikia lieti, kaip supratau? bet tai, kad palieju ir visas vanduo iskart per vazono dugna isbega, tai kiek tada to vandenelio uzsilieka? kaip ir nieko... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Invincible: 18 birželio 2009 - 09:29
QUOTE(agurčikas @ 2009 06 17, 15:11)
Ką reikia daryti, kad būtų kuo daugiau žiedų? Patarkit, orchidėjų žinovės smile.gif nes mano viena gražuolė kuo toliau, tuo mažiau žiedų išleidžia, gal paseno?  g.gif

Mielos žinovės 4u.gif Na neignoruokite, prašau manęs. Mane vis dar domina ar turi įtakos žiedų gausybei orchidėjos amžius? Tų žiedų vis mažiau ir mažiau, kaip padaryti, kad jų daugėtų? ax.gif Būsiu lb dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Mane irgi ignoruoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 06 18, 10:32)
Mane irgi ignoruoja  unsure.gif

Na, as ne zinove, bet pabandysiu nesuklaidinti. Kerpi ten, kur pasibaigia nuzydejes steibelis, ties pirma "miegancia" akute - koki cm virs jos. Bet jei augalas yra pasiligojes galima kirpt ir visa, kad jis sustipretu, neskubetu toliau zytet. Beje, gal is vis neskubek kirpti, jei pumpuriukas paciame gale gyvybingas, nes man ne viena gelyte leido pumpuriukus is to pacio paskutinio.
Vat, pasirodo ne taip ir paprasta pasakyti, kur kirpt. bigsmile.gif
Turesi nuspresti pati. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukas: 18 birželio 2009 - 10:44
QUOTE(agurčikas @ 2009 06 17, 16:11)
Ką reikia daryti, kad būtų kuo daugiau žiedų? Patarkit, orchidėjų žinovės smile.gif nes mano viena gražuolė kuo toliau, tuo mažiau žiedų išleidžia, gal paseno?  g.gif

Nėra tokios tabletės ar trąšos, ar burtų lazdelės.
Tinkama priežiūra - tręšimas, subalansuotas šviesos, šilumos, drėgmės režimas, tinkamas substratas.
Atsakyti