Na stai sugrizau is Kretos. Viskas butu buve gerai, jei ne vakar oruoste lietuviai nebutu sugadine nuotaikos. Vaziavau su besilaukiancia drauge, kurios jau pilvukas jau nemaziukas... Tai isivaizduojat, jai vienas asilas pasake, kad ji eitu i eiles gala... o zmoniu daug... susinervinau juodai... Bet vis tiek parsistumem be eiles... paskui autobuse kazkokia pana pasake, kad uzimta vieta ir negalim atsisesti... nieko prastumdem tases ir ji atsisedo... Pagalvojau... na bet zmoniu ziaurumas didelis ir supratimo ne grasio.
Na pamirskim nemalonumus... reikia susitaikyti cia Lietuva ir daugelis musu lietuviu laukiniai...
Kelione pati nuostabi. Buvom patenkintos savo viesbutuku Ana Maria apartamentai. Buvo veikiantis saldytuvas... viskas svaru, tvarkinga, patys seimininkai malonus...
Ekskursijas emem is vietiniu. Taip nuo kiekvienos ekskursijos pataupem kazkur apie 20 EUR. Is Novaturo pirkome tik ekskursijas: Nepazistamoji Kreta, nes lietuviu kalba (as pati nevaziavau, nes buvau kitoj eksk, bet verta demesio: gide super gerai pasakojo) ir Samarijos tarpeklis. tai likome patenkintos visomis ekursijomis. Na gal siek tiek nusiviliau Safari jeep (vietine), ne viskas buvo, kas buvo zadeta... bet pojuciai neblogi... Bet stai girdejome, kas pirko kelione is Novaturo i Santorino sala lietuviu kalba... ziauriai nusivyle ir tiesiog zmones pasipiktine... Isivaidzuokit girdejau tokius pletkus, kad saloje buvo tik 3val ir teko zmonem begte visur... nebuvo laiko pasivaikscioti, pasigrozeti, pavalgyti... ir po tos ekskursijos dar teko i savo viesbucius grizti taksu... va cia tai mane nustebino....
Mano kelione i santorina buvo puiki: pasivaiksciojom, pavalgem ir dar pasimaudem prie Vulkano... Buvo uzsakytas spec laiviukas, kuris nuplukde prie Vulkanines salos. Nezinau, bet kainos nera tokios jau baisios... aisku reikia pavaikscioti, bet imanoma ipirkti...
Oras puikus... Kas bus netoliese Hersoniso, rekomenduoju vakara praleisti Hersoniso sename miestelyje ir uzsukti i restorana Galini... Kainos nebaisios... Bet ispudis geras... graiku stiliaus... padavejai malonus greikiskais rubais, aplinka superine, patiekalai niamniukas... ir dar restoranas vaisino savo saskaita uzkanda ir desertu...
Vienas dalykas mums nepatiko, kad kryptys buna vos ne pries pat posuki... tas mus biesino labai... Eismas nera baisus, visi mandagus... serpantininiuose keliuose jau greicio nepavirsysi, nes jau mateme kalno virsuneje pakibusia masina

Net nezinau, ka cia dar parasius... na ispudiziai geri...
tik jau nepamirskit kremo nuo saulutes... labai jau kaitina...
Pasistenkite kuo daugiau tureti grynuju, nes su kortele sunku atsiskaityti, o be to, jei apsiprekini kortele, jie nesileidzia i derybas... O grynant is bankomato, teks paukoti nuo sumos 2-3 proc bankui....
Na o pavalgymui restorane isleisdavom vienam zmogui 8-19 EUR. Buvau megeja pavalgyti...

O taip uz 10 EUR galima neblogai prasisukti...
Vandenukas siltas, bet ir labai surus

Tai tiek...