ar cia apie ta is lemonos kalba ejo matuokli? nes ten jo riba 9.99mW/cm², o cia kazkas minejo matavo mieste rode 100-150. gal galingesnis buvo?
mW -milivatas lygus tūkstančiui mikrovatų ir prietaisas matuoja nuo 0,01 milivato-kas lygu dešimt mikrovatu
o paskaitykit HN:
http://sena.sam.lt/l...normos?id=26160
18.Atliekant judriojo radijo ryšio bazinių stočių mikrobangų elektromagnetinėsspinduliuotės matavimus, turi būti matuojamas mikrobangų elektromagnetinėsspinduliuotės energijos srauto tankis (mW/cm2).
21.Bendras mikrobangų elektromagnetinės spinduliuotės energijos srauto tankisgyvenamojoje ir darbo, kuris nesusijęs su elektromagnetinės spinduliuotėsšaltiniais, aplinkoje 450 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz, 2100 MHz ir 2500MHz dažnių juostoje turi būti ne didesnis kaip 10 mW/cm2 .
kas reiškia kad pas mus leistina norma yra 10 000 mikrovatu
tokie deklaruojamų 10 mikrovatų o iš esmes milivatų neatitikimai higienos normose?netyčia?manau pasinaudota tuo kad daugeliui eilinių žmonių mW atrodo mikrovatas
taip pat prietaisas kurį naudoja sveikatros institucijos matuoti spinduliuotei realiai matuokja tik iki 2,5 GHz ,kai tuo tarpu masiškai paleidžiami WiMax -ai veikis 3,5 GHz dažniu o kitos antenos ir 5 GHZ dažniais ,tad apie kokius tikslius matavimus galima kalbėti?kai aš susirgau vėžiu VSC tik tada sužinojo kad šalia namų stovi siųstuvai -po to kai jei jau stovejo 6 metus???tai verčia gilintis į šia problemą ir kalbeti kuo garsiau
o paskaitykit HN:
18.Atliekant judriojo radijo ryšio bazinių stočių mikrobangų elektromagnetinėsspinduliuotės matavimus, turi būti matuojamas mikrobangų elektromagnetinėsspinduliuotės energijos srauto tankis (mW/cm2).
21.Bendras mikrobangų elektromagnetinės spinduliuotės energijos srauto tankisgyvenamojoje ir darbo, kuris nesusijęs su elektromagnetinės spinduliuotėsšaltiniais, aplinkoje 450 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz, 2100 MHz ir 2500MHz dažnių juostoje turi būti ne didesnis kaip 10 mW/cm2 .
tokie deklaruojamų 10 mikrovatų o iš esmes milivatų neatitikimai higienos normose?netyčia?manau pasinaudota tuo kad daugeliui eilinių žmonių mW atrodo mikrovatas
taip pat prietaisas kurį naudoja sveikatros institucijos matuoti spinduliuotei realiai matuokja tik iki 2,5 GHz ,kai tuo tarpu masiškai paleidžiami WiMax -ai veikis 3,5 GHz dažniu o kitos antenos ir 5 GHZ dažniais ,tad apie kokius tikslius matavimus galima kalbėti?kai aš susirgau vėžiu VSC tik tada sužinojo kad šalia namų stovi siųstuvai -po to kai jei jau stovejo 6 metus???tai verčia gilintis į šia problemą ir kalbeti kuo garsiau
uzjauciu del ligos..
kokia jusu nuomone tada yra normos? ir kas jas zino? jeigu reikia ziureti ne i milivatus, o dar smulkiau - i mikrovatus, tai galvoju kad mieste nerasim nei vienos vietos kur butu "svaru"
kokia jusu nuomone tada yra normos? ir kas jas zino? jeigu reikia ziureti ne i milivatus, o dar smulkiau - i mikrovatus, tai galvoju kad mieste nerasim nei vienos vietos kur butu "svaru"

QUOTE(" voresta " @ 2009 07 04, 09:55)
mW -milivatas lygus tūkstančiui mikrovatų ir prietaisas matuoja nuo 0,01 milivato-kas lygu dešimt mikrovatu
o paskaitykit HN:
o paskaitykit HN:
QUOTE(" voresta " @ 2009 07 04, 00:30)
tai va dar toks idomus dalykas : daznas savo namuose laiko tokius įrenginuus ,kurie ne blogiau už tuos siųstuvus veikia ,mikrobangas skleidžia visą para,bute šalia žmoniu,ir niekas Lietuvoje,be manes apie tai dar nekalba,tačiau užsienyje jau smarkiai kyla pasipriešinimas toms mikrobangu technologijoms, tai wi-fi ,ir belaidziai tokie nešiojamu rageliu telefonai kurie bute šalia jusu ir 100 -150 mikrovatu skleidžia...,tad apsidairykit,nesižavekit bevieliais ryšiais,nes į pavoju pastatomi visi jūsų šeimos nariai,viskas prasideda nemiga,skaudančia galva,kraujospūdžio šokinejimu ir baigiasi sunkiais sveikatos sutrikimais,iki vėžio..jei ir labai reikalingas bevielis internetas,tai nors nakčiai išjunkit,
nuoroda i sanitarines normas galetumete parodyti?
zodziu, neapsikentes nusipirkau ta aparata, konkreciai velleman DVMEMF modelis. nu ir pradejau vazineti po Kauno m. buvau nuvaziaves prie 5 antenu, dvieju mieste, kitos trys Romainiuose (kas man aktualu). Nei prie vienos nebuvo virsyta 0,20. Tai maksimumas. Pradedavo sokineti nuo 0,05 iki 0,20. Prie daugumos antenu nebuvo virsyta 0,10. Mano gyvenamojoj vietoj antena stovi kazkur 400 m. sklype duomenys 0,00 - 0,08. Reikia atsiminti ir tai, kad salia mobilus telefonas buvo. Zinoma, tiesiogineje antenos kryptyje yra pusynelis, taciau ir uz pusynelio rodmenys 0,09-0,14. Taciau visas smagumas dar pries akis. Sedint masinoje ir kvepuojant tyru oru suskambo telefonas. Matuoklis buvo ijungtas, tuo metu kaip tik varciau instrukcija. Rodmenys buvo kazkas 0,05. Suskambus telefonui parodymai zenkliai pradejo kilti, o pridejus aparata arciau matuoklio, isijunge garsinis perspejimas, kad virsyjima 5mw/cm2. Atsiliepus rode beveik 6
Pakalbejus gal minute, parodymai nukrito iki 3. Baigus pokalbi vel grizo i 0,05-10.
Toliau. Namuose yra WiFI stotele. Prikisus aparata prie pat antenu dvieju, max isspausta buvo 0,69, isjungus rode 0,09. Paciuose namuose jokiu svyravimu isjungus/ijungus nebuvo - parodymai tie patys. Ijungus mikrobange ir laikant aparata 5-10 cm. atstumu sove iki 9,89! ir nesiliove pypset. (dabar suprantu, kodel kazkur skaiciau kad pasildzius maista mikrobangej, reikia ji palaikyti 2-5 minutes ir tik tada valgyti) Kitas testas su Mezon interneto modemu (kur kisas i USB). Ijungus ir prikisus 5 cm. atsumu isspaude iki 3. Netestevau narsymo metu, gal butu daugiau.
Mano asmenine nuomone yra tokia: vien nuo mobiliuju antenu kurios stovi laukuose ir t.t. susirgti veziu per puse metu ar metus yra NEIMANOMA. Ir galvoju kad tai sutapimai. Tegul nesupyksta visi sergantieji, ju atsiprasau, bet tai mano nuomone. Gal ji kada ir pasikeis.. O seimos gydytojai pasakys visuomet tai, ka nori pacientas girdeti, paciam gydytojui nuo to lengviau. Buvo toks atvejis kazkokiam LT kaime, kur pastate ta antena, ir neva per metus 6 zmones veziu susirgo. Kazkas paklaus - ar gali buti tiek sutapimu? Manau, taip. Galvoju, kad nuo apsvitinimo radiacija per metus laiko tik imanoma veziu susirgt, jeigu ziureti i tai, kaip i VIENINTELE susirgimo priezasti. O sutapimu dauges. Nes dauges susirgimu veziu ir dauges antenu, nes tobules rysiai, pletra ir pan. Kodel zmones kai suserga neziuri ka jie valge, kaip gyveno, kiti kasdien maista sildo mikrobangei su tais paciais 9mw i cm2 ir ka? Paskui iesko kaltu..?. Toks gyvenimas. Galvoju, kad riebios kiaulienos valgymas yra daug kenkmingesnis nei mobilios antenos musu laukuose. Neneigiu kad tos bangos pavojingos, ir irengiai kuriuos jas skleidzia. Mano testai parode, kad pats mobilus telefonas yra pavojingas, ir tai tik patvirtina kazkada skaityta informacija, kad telefonai tiesiogiai pavojingesni nei tos antenos! Manau pirmi dalykai kuriu reiktu vengti, tai ilgi pokalbiai mobiliuoju ir daznas maisto sildymas mikrobangu krosnelese. Paskui reiketu vengti galybes belaidziu irenginiu namuose, toliau sveikai maitintis, judeti, mazinti stresa darbe ar gyvenime, vartoti daug angliavandeniu, o tik paskui kaltinti antenas.

Toliau. Namuose yra WiFI stotele. Prikisus aparata prie pat antenu dvieju, max isspausta buvo 0,69, isjungus rode 0,09. Paciuose namuose jokiu svyravimu isjungus/ijungus nebuvo - parodymai tie patys. Ijungus mikrobange ir laikant aparata 5-10 cm. atstumu sove iki 9,89! ir nesiliove pypset. (dabar suprantu, kodel kazkur skaiciau kad pasildzius maista mikrobangej, reikia ji palaikyti 2-5 minutes ir tik tada valgyti) Kitas testas su Mezon interneto modemu (kur kisas i USB). Ijungus ir prikisus 5 cm. atsumu isspaude iki 3. Netestevau narsymo metu, gal butu daugiau.
Mano asmenine nuomone yra tokia: vien nuo mobiliuju antenu kurios stovi laukuose ir t.t. susirgti veziu per puse metu ar metus yra NEIMANOMA. Ir galvoju kad tai sutapimai. Tegul nesupyksta visi sergantieji, ju atsiprasau, bet tai mano nuomone. Gal ji kada ir pasikeis.. O seimos gydytojai pasakys visuomet tai, ka nori pacientas girdeti, paciam gydytojui nuo to lengviau. Buvo toks atvejis kazkokiam LT kaime, kur pastate ta antena, ir neva per metus 6 zmones veziu susirgo. Kazkas paklaus - ar gali buti tiek sutapimu? Manau, taip. Galvoju, kad nuo apsvitinimo radiacija per metus laiko tik imanoma veziu susirgt, jeigu ziureti i tai, kaip i VIENINTELE susirgimo priezasti. O sutapimu dauges. Nes dauges susirgimu veziu ir dauges antenu, nes tobules rysiai, pletra ir pan. Kodel zmones kai suserga neziuri ka jie valge, kaip gyveno, kiti kasdien maista sildo mikrobangei su tais paciais 9mw i cm2 ir ka? Paskui iesko kaltu..?. Toks gyvenimas. Galvoju, kad riebios kiaulienos valgymas yra daug kenkmingesnis nei mobilios antenos musu laukuose. Neneigiu kad tos bangos pavojingos, ir irengiai kuriuos jas skleidzia. Mano testai parode, kad pats mobilus telefonas yra pavojingas, ir tai tik patvirtina kazkada skaityta informacija, kad telefonai tiesiogiai pavojingesni nei tos antenos! Manau pirmi dalykai kuriu reiktu vengti, tai ilgi pokalbiai mobiliuoju ir daznas maisto sildymas mikrobangu krosnelese. Paskui reiketu vengti galybes belaidziu irenginiu namuose, toliau sveikai maitintis, judeti, mazinti stresa darbe ar gyvenime, vartoti daug angliavandeniu, o tik paskui kaltinti antenas.
pirmą kart pasaulyje mikrobangos buvo išbandyttos Maskvoje,kur rusai ilgus metus švitino Amerikos ambasadą
http://www.geocities...999/pandora.htm
ištrauka iš kito straipsnio,kur kalbama apie tai:
"Verta prisiminti istorijos pamokas
Nuo šaltojo karo JAV vyriausybei yra žinoma, kad mikrobangos yra genetiškai pavojingos. Pradedant 1953 metais, ir vėliau su pertrūkiais apie tris dešimtmečius, Rusijos sovietinės struktūros slaptai naudojo mikrobangas išpuoliuose prieš JAV ambasados darbuotojus Maskvoje. Šių apšvitinimo kampanijų metu nukentėjo apie 1800 darbuotojų ir 3000 žmonių, gyvenusių ambasadoje per šį laikotarpį.
Rusai buvo nusitaikę į JAV ambasadą, slapta skleisdami nuo 2,4 iki 4,1 gigahercų spindulius tokio paties dažnio amplitudėje, kaip ir Amerikoje naudojamų belaidžių mobiliųjų telefonų, namų mobiliųjų telefonų, bevielių kompiuterių, WiFi sistemų irmobiliojo ryšio antenų. Rusų daugiausia naudojamos spinduliuotės galia buvo maždaug nuo penkerių iki 18 mikrovatų į kvadratinį centimetrą (5-18 uW/cm2)."
http://antenos.bloga...pabaiga-15.html
originalas; http://www.opednews....081208-202.html
antra dalis dar neišversta - http://www.prolibert...er/20080508.htm
taigi pamatysi kad to,ką užfiksavo tavo prietaisas pilnai pakanka vėžiui įvaryti,nes kai prietaisas rodo 0,01 jau yra 10 mikrovatų,o 0,10 -šimtas, be to prietaisas neapima visų dažnių tik tą kuriuo dirba mikrobangų krosnelės-t.y dar daug kitais dažniais dirbančių siūstuvų spinduliuotės nerodo ,nes nėra tam sukurtas,
pamatavęs dabar supranti ,kad tvirtinimai ,kad Lietuvoje niekur neviršyjama 10 mikrovatų riba yra laužti iš piršto ,nes Lietuvoje naudojamas prietaisas spinduliuotei matuoti CA 43 ,pasak gamintojų aprašo matuoja tik nuo 0,1 iki2 mW/cm2, kas reiškia nuo 100 iki 2000 mikrovatų;
http://www.chauvin-a...l...96&idPole=1
power density: 0.1 to 2mW/cm2 negana to jis neapima daznių virš 2,5 GHz,nes large bandwidth: 100kHz to 2.5GHz o WiMax antenos ,mano žiniomis dirba jau 3,5 GHz
taigi mūsų turimas matuoklis matuoja ir rodo šimtus mikrovatų(ne visų dažnių) -leistina norma-10 mikrovatų-mums įžūliai meluojama ,mus apgaudinėja,mes sergam..šalia mano namų antena stovėjo 9 metrų aukšty už 50 m,kita irgi 9 m aukšty -250 m trečia 34 m aukšty už 400 m,ir aš niekad nesužinosiu kokia tuo metu čia būdavo spinduliuotė,
į šitą fizikos sritį gilinuos daugiau kaip metai ,tad tikrai daug žinau apie šia technologiją;ir tas kaimas kurį tu mini yra mano kaimas -pašalinus keletą žemiausia pastatytų siųstuvų -vėžiai sustojo,aš pasveikau ,kitai moteriškei net negydomas nustojo progresuoti,,,
čia mano blogas: http://antenos.blogas.lt/
straipsniai į lietuvių kalbą išversti už mano pinigus,aš noriu įspeti žmones,o jūs galit pasirinkti -patikėti tuo ir saugotis,ar patirti visa tai, ką perėjau aš -vėžys,chemoterapija....

be to ta velleman prieš pradėdamas matuoti nuspausk zero mygtuką ir palaikyk ,kol sumirksės ir tada pradeda gerai rodyti, ir taip kaskar,t jei nori tiksliau...
o dėl to kad sunku rasti tokią vietą kur nėra spinduliuotės irgi teisus ta technologija pavertė pasaulį viena mikrobangų krosnele,saugių vietų nelabai yra...todėl ir reikia apie tai kalbėti ,todel inicijavau higienos normų keitimą Lietuvoje projektas jau paskelbtas,reikia dalyvauti svarstyme :
http://www.ve.lt/?da...p;id=1246895030
o jus kaip suprantu nespejote pamatuoti tu 3-ju antenu ten kur gyvenat? O gal bandet matuoti kitur? As pamatavau siandien dar karta. Visur "nunulindamas" nuspaudus zero mygtuka. Visi parodmai su mobiliuouju, mikrobange, Mezonu, wifi liko tie patys. O prie visu 5 antenu parodymai dar pamazejo (patikslejo?) - nuo 0,00 iki 0,01. Ne daugiau. Tik tiek.
Su mikrobange isvis nesinori gaminti maisto. Jeigu ir sildysiu, tai iseisiu is virtuves, nes tik isejus i kita kambari, matuoklis rodo iprastus 0,00-003.
o tai isvis, gal tas velleman'as mobiliuju antenu neima? Nors mobilu telefona pazista puikiai.
Su mikrobange isvis nesinori gaminti maisto. Jeigu ir sildysiu, tai iseisiu is virtuves, nes tik isejus i kita kambari, matuoklis rodo iprastus 0,00-003.
o tai isvis, gal tas velleman'as mobiliuju antenu neima? Nors mobilu telefona pazista puikiai.

Gal gali kas paaiškinti ar pvz. garažo vartų distancinis atidarymas taip pat panašiai veikia ir kenkia? Nes regis instrukcijoje mačiau kažkas apie 466 hercus ar megahercus buvo parašyta - jų veikimo spektras
Jei ką tai geriau panešiosiu užpakalį iš mašinos ir pati atsidarysiu.
Ačiū Vorestai už švietimą
, nes tikrai gyvenam savo patogumui ir apie daug ką nemąstom, kenkiam sau ir vaikams.

QUOTE(crocus @ 2009 07 08, 23:26)
Gal gali kas paaiškinti ar pvz. garažo vartų distancinis atidarymas taip pat panašiai veikia ir kenkia? Nes regis instrukcijoje mačiau kažkas apie 466 hercus ar megahercus buvo parašyta - jų veikimo spektras
Jei ką tai geriau panešiosiu užpakalį iš mašinos ir pati atsidarysiu.
, nes tikrai gyvenam savo patogumui ir apie daug ką nemąstom, kenkiam sau ir vaikams.

neisprotekite jau visai.. paranoja kazkokia.. yra 2 dalykai - leistina momentine norma, ir leistina kaupiomioji norma per metus.. netgi jeigu momentine yra dydele, bet karta per metus - nieko baisaus.. o jei momentine zenkliai mazesne negu norma, tai jokiais budais nepririnksyte pavojingos dozes.. mobiliakai, mikrobanginiai, pultai ir t.t. - ne 24 val sedit prie ju galva pridejus gi.. nuo perdeto nervingumo daugiau zalos negu nuo tu visu prietaisu..
leistina norma?o kokia ji?mokslininkai nežino ,jie tik siūlo, kad lauke leistina spinduliuotės norma galėtų būti 0,1,o viduje ,gyvenamosiose patalpose 0,01 mikrovato/cm2 ;tuo tarpu net ir prie tokios normos iki mobiliojo ryšio buves gamtinis,natūralus spinduliuotės fonas viršijamas tūkstančius kartų,(natūralus fonas buvo 0,000001 mkv/m2--atkreipk dėmesį-m2,ne cm)..
naujos žinios :ryšys tarp diabeto ir EMF:
http://www.next-up.o...d/Diabete.php#1
o kaip žinom gydytojai šaukia apie diabeto epidemiją jaunimo tarpe..."Sergamumas cukralige smarkiai didėja
Pasaulio sveikatos apsaugos organizacijos duomenimis, sergamumas cukralige auga geometrine progresija, o sergančiųjų amžius jaunėja. Prognozuojama, kad iki 2020 metų diabetu sergančiųjų padaugės dviem trečdaliais."
naujos žinios :ryšys tarp diabeto ir EMF:
http://www.next-up.o...d/Diabete.php#1
o kaip žinom gydytojai šaukia apie diabeto epidemiją jaunimo tarpe..."Sergamumas cukralige smarkiai didėja
Pasaulio sveikatos apsaugos organizacijos duomenimis, sergamumas cukralige auga geometrine progresija, o sergančiųjų amžius jaunėja. Prognozuojama, kad iki 2020 metų diabetu sergančiųjų padaugės dviem trečdaliais."
QUOTE(liniux @ 2009 07 08, 09:24)
o jus kaip suprantu nespejote pamatuoti tu 3-ju antenu ten kur gyvenat? O gal bandet matuoti kitur? As pamatavau siandien dar karta. Visur "nunulindamas" nuspaudus zero mygtuka. Visi parodmai su mobiliuouju, mikrobange, Mezonu, wifi liko tie patys. O prie visu 5 antenu parodymai dar pamazejo (patikslejo?) - nuo 0,00 iki 0,01. Ne daugiau. Tik tiek.

taip prietaisus aš nusipirkau jau po to kai buvo pašalinti siųstuvai...ir dar pastebėjau ,kai oras drėgnas ,lyja- spinduliuotės iš antenų buna triskart daugiau,,,iki 100 mikrovatų ir daugiau,
o del mikrobanges-tai jei ji būtų įjungta į įžemintą rozetę, spinduliuotų tris ,keturis kart mažiau,tačiau maisto kokybė nuo to nepasikeistų:
http://www.vartojimo...tml?article=78;
aš jos niekad neturėjau ir nesiruošiu turėt,,,,
Visiskai yra nesaugu ir absoliuciai kavaila apsigyventi prie belaidzio interneto ar kokiu kitu bokstu su antenomis, jau man pakanka kai kaimynas usisake antena belaidzio interneto, o dar salia kitas kaimynas usisake ten "Viasat" palana tikriausiai palydovinis internetas sviesolaidinis (isvis ziauru). ir tas ju satelitas stovi nukreiptas tiesiai i musu nama. Sakyciau mano kaimynas tikras kiaule, turi nama 3 aukstu tai tegul savo ta satelita kelia ant pacio stogo o ne 2 aukste tiesiai i mano nama, juk jam ir internetas letesnis ir posims man sveikatai tai siaubingai kenkia. Manau mano kaimynas trenktas slapiu maisu... kam tas belaidis internetas kuris pastoviai dingineja, kaina didele, kokybe visiskai nieko verta, svekata 80% susilpnejusi. As turejau ta belaidzio interneto modema, tai zinokit mano gyvenimas tikrai pasikete, labai svekata susilpnejo, pradejo slinkti nezmoniskais kiekiais plaukai ir t.t. as jieskojau priezasties puse metu kol nepabandziau savaite nenaudoti to interneto ir ka jus galvojat ? tikrai kad ten tas belaidis internetas tikrai kenkia, nuejau i "Teo" ir grazinau jiem ta belaidi modema tada jie man i vede laidini nuo paprasto laidinio telefono ir prijunge prie laidinio modemo.
Nuo to laiko daug geriau, bet yra vienas siaubas - kaimyno sviesolaidinis satelitas "Viasat". Su seima susiderinom kad jau kogero kelsmes kitur gyventi.
Nuo to laiko daug geriau, bet yra vienas siaubas - kaimyno sviesolaidinis satelitas "Viasat". Su seima susiderinom kad jau kogero kelsmes kitur gyventi.