Įkraunama...
Įkraunama...

Elektromagnetinių bangų žala sveikatai

Vat, jau buvo kalbeta, o man taip ir neaisku vis delto, kokios tos normos...kiek supratau, kad LT higienos normos "grybiskos", t.y. per dideles g.gif

mildziuxp, tai kokiomis normomis remiantis tas Kaunas/Vilnius buvo ismatuotas skersai/isilgai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 15 birželio 2010 - 01:05
idomiai jus cia diskutuojat tikrai... tai policininkas jei sustabdys ir duos jum pusti alkotesteri, tai jus sakysit nesamone cia tos normos... va mokslininkai sake ta ir ta ir man sitas negalioja ? smile.gif as nesigincyju del tu normu dydzio, kad cia yra per mazos ar per dideles, del to kad as ne mokslininkas.
O mes matuodami remiames situo dokkumentu:
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=104132
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2010 06 14, 22:56)
ko nerado ? viršytų normų? mokslininkai sako, kad jos  smarkiai per  didelės, bet juk spinduliuotės ekspertas  Paliukas geriau žino ...

Koks as ekspertas... as suprantu kad normos yra tam kad jos nebutu virsyjamos, jeigu yra zmones kurie jas nustato (siuo atveju mokslininkai), yra zmones kurie jas patvirtina (siuo atveju valdininkai), vadinasi jos yra NORMALIOS. Jei Jusu kolegos/mokslininkai Jums sako kad jos per dideles, tai tegu ir diskutuoja su tais kurie jas nustate.
As su Jumis netureciau gincytis ar jas mazinti ar didinti, nes Jums jos butu tik tik kazka spinduliuojancios ir vistiek blogai. Jus net nezinote realiai kad WIFI bangu daznis skiriasi nuo GSM ar nuo 3G ar nuo WIMAX.

Pats blogiausias dalykas kai nenusimanantis zmogus imasi svietejiskos veiklos....

Mildziuxp sioje vietoje teisus. Man reikia daugiau isgerti alkoholio kad dar galeciau vairuot, Jums gal maziau. Tai ka? as galiu dar vairuoti iki 1 promyles o Jus iki 0.5?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 15 birželio 2010 - 07:32
QUOTE(mildziuxp @ 2010 06 15, 07:51)
idomiai jus cia diskutuojat tikrai... tai policininkas jei sustabdys ir duos jum pusti alkotesteri, tai jus sakysit nesamone cia tos normos... va mokslininkai sake ta ir ta ir man sitas negalioja ? smile.gif as nesigincyju del tu normu dydzio, kad cia yra per mazos ar per dideles, del to kad as ne mokslininkas.

Gėrimas nuo elektromagnetinio smogo skiriasi tuo, kad pirmuoju atveju niekas prievarta neprigirdė, o antruoju kartais per nežinojimą, kartais per prievarta- bet be pertraukų ir kartais labai ilgą laiką. Kai sakau kad normos š..o vertos, tai tik dėl to, kad visiškai nėra ištirtas ilgalaikis poveikis, iš ko automatiškai seka- su lygiai tuo pačiu pasisekimu normas galėjo nustatyti koks nors ekstrasensas. Be abejo: geriau tokios normos, nei jokių- čia nėra ką ginčytis.

Vis vien neiškentėt, ir su aparatu aplakstėt savo būstą. Į mikrobanges nekreipkime dėmesio: kelios minutės per savaitę- bendro fono nekeičia. Kas nors nustebino ar sudomino?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 06 15, 08:30)
Koks as ekspertas... as suprantu kad normos yra tam kad jos nebutu virsyjamos, jeigu yra zmones kurie jas nustato (siuo atveju mokslininkai), yra zmones kurie jas patvirtina (siuo atveju valdininkai), vadinasi jos yra NORMALIOS. Jei Jusu kolegos/mokslininkai Jums sako kad jos per dideles, tai tegu ir diskutuoja su tais kurie jas nustate.

http://antenos.bloga...kspertai-4.html
jie sako, kad per didelės, o mano asmeninė patirtis ir per du metus perskaityta informacija, pakitimai mano paukščių ūkyje leidžia jais tikėti, šiuo metu visose šalyse normų sumažinimo reikalaujama, tačiau sutinkamas didžiulis šios bevielio ryšio technologijos plėtotojų ir pramonės pasipriešinimas. Kaip ir pas mus, pinigai perka viską. Tad vieni mokslininkai nieko negali ,kol jų neparems normas mažinti reikalaujanti visuomenė. O visuomenė to dar nesuprato, tuom nesidomi, laimingi žaidžia "rusišką ruletę" su visais tais mikrobangų dalykėliais ,ir, net susirgę,ar blogai jausdamiesi, nesupranta kodėl.

. Jus net nezinote realiai kad WIFI bangu daznis skiriasi nuo GSM ar nuo 3G ar nuo WIMAX.

o jus labai gerai žinote,ką aš žinau ir ko ne .Aiškeregis?
Pats blogiausias dalykas kai nenusimanantis zmogus imasi svietejiskos veiklos....

turiu labai gerą pavyzdį ,kiek gali pasiekti paprastas žmogus :
http://www.canceract...ink.aspx?n=1557
paprasta fotografė, susirgusi gyvendama taip pat prie antenos.
ir aš galiu pasirašyti po kiekvienu jos žodžiu :
We must fight for our rights to make the world cleaner and safer. Cancer has helped to create this raw awareness and I am happy to have been given a chance to make a difference.
Mildziuxp sioje vietoje teisus. Man reikia daugiau isgerti alkoholio kad dar galeciau vairuot, Jums gal maziau. Tai ka? as galiu dar vairuoti iki 1 promyles o Jus iki 0.5?

aš nei vairuoju,nei geriu mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 06 15, 08:30)
Man reikia daugiau isgerti alkoholio kad dar galeciau vairuot, Jums gal maziau. Tai ka? as galiu dar vairuoti iki 1 promyles o Jus iki 0.5?

Ne į temą, bet... Kam teko sudalyvauti kokio vokiečių miestelio 1xx metų proga surengtose alaus šventėse (ne Oktoberfest'e)- atkreipėt dėmesį į du įdomius momentus.
Pirmas. Stovi policija, tačiau reikia labai į save atkreipti dėmesį, kad jie ką nors stabdytų! Nors vargu ar tuo metų atsirastų daug blaivių vairuotojų.
Antras. Iš šventės vairuojantį išgėrusį vokietį atskirsi nuo blaivaus pagal labai paprastą požymį: išgėrę važiuoja kaip plytas po greičio pedalais pasikišę.
Tiek apie mentaliteto skirtumą, leidžiantį visiems bendrai ignoruoti nustatytas normas.
Atsakyti
Si diskusija tampa ne diskusija o "kandziojimusi", isivaizduojate save eksperte ir niekas negali to paneigti, nes nesiklausote.

Jusu "karas" kuom tai panasus i paskutiniu laiku nuaidejusi pedofilijos skandala - niekas nieko realiai nezino, bet tiek filmu prisiziureje daro isvadas ir piesia scenarijus.
Lygiai tas pats ir cia, turite savo blog'a, puslapi ir bandot visiems parodyti kad dangus ne melynas o zalias...

Atsiprasau jei izeidziau, manau kad mano pastebejimuose buvo klaidu, taciau tamstai irgi reiketu siek tiek ramiau vertinti situacija, pastudijuoti apie pati "blogi", t.y. kaip veikia bangos, kas jas skleidzia, kokiu principu, is ko susideda prietaisai (daugiau technines informacijos), kas yra paklaida ir ka ji lemia, kas yra bangu dazniai ir kaip jie matuojami. Yra dar daug dalyku, kuriuos siulyciau pasistudijuoti pries skelbiant "sventa tiesa, paremta tos pacios stovyklos apastalais"

Tai tiek, sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 06 15, 10:34)
Jusu "karas" kuom tai panasus i paskutiniu laiku nuaidejusi pedofilijos skandala - niekas nieko realiai nezino, bet tiek filmu prisiziureje daro isvadas ir piesia scenarijus.

Jei leisite- pasirašysiu po šiuo sakinių.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 06 15, 10:34)
Si diskusija tampa ne diskusija o "kandziojimusi", isivaizduojate save eksperte ir niekas negali to paneigti, nes nesiklausote.

o jūs mane girdite? Girdite profesorių?
Jau 10 mkW/cm2 mikrobangė spinduliuotė keičia kraujo ląstelinę, baltyminę ir mineralinę sudėtį. Žmonės, ilgai veikti silpna mikrobange spinduliuote, įgauna vienodus simptomus: sumažėjusį ląstelinių elementų ir hemoglobino kiekį bei pakitusią kraujo baltymų sudėtį ir padidėjusį histamino kiekį kraujyje. Ši spinduliuotė padidina kalcio kiekį kraujo plazmoje bei pagreitina medžiagų apykaitą. Ilgas spinduliuotės poveikis sutrikdo angliavandenių apykaitą, net 75 proc. padidina cukraus kiekį kraujyje, sukeldamas priešdiabetinę būklę. Šie pokyčiai mažai priklauso nuo spinduliuotės dažnio. Veikiant periferinę nervų sistemą, poveikis mažai priklauso nuo spinduliuotės galios. Centrinė nervų sistema jautriau reaguoja į silpnąją spinduliuotę, o DAUGKARTINIS POVEIKIS KAUPIASI ORGANIZME . Netikėčiausias buvo atradimas, kad elektromagnetiniai laukai gali sukelti mutageninius efektus. Šių laukų sukelti genetiniai efektai yra panašūs į jonizuojančiosios spinduliuotės sukeltuosius efektus ir buvo visai netikėti. Kai XX a. septintąjį dešimtmetį pasipylė straipsniai apie silpnos mikrobangės spinduliuotės poveikį gyvūnams ir žmogui, prasidėjo beprecedentis puolimas mokslininkų, kurie skelbė tuos rezultatus mokslinėje spaudoje. Didžiosios firmos, kuriančios ir naudojančios milijardus kainuojančią mikrobangę elektroniką telekomunikacijoms, už didelius pinigus įtikina garsius mokslininkus, kad jie rašytų populiarioje žiniasklaidoje visuomenę raminančius straipsnius, neva nejonizuojanti elektromagnetinė spinduliuotė, sklindanti iš tūkstančių šaltinių, tarp jų ir mobiliojo ryšio telefonų, žmonėms nekenkia. Elektromagnetinė spinduliuotė imituoja savuosius organizmo signalus ir su jais sąveikauja, trikdydama žmogaus vidinės informacinės sistemos veiklą.
,,Dar šeštajame dešimtmetyje, kol nebuvo gerų radarų galios matuoklių, rusų kareiviai radarų spinduliuotės galią matuodavo taip: sugaudavo varną, triušį ar katę, pririšdavo prie karties ir iškeldavo prieš radaro anteną. Pagal tai, po kiek minučių jie nustipdavo, įvertindavo spinduliuotės galią.
Dauguma gyventojų, nesinaudojančių mobiliaisiais telefonais, tampa mikrobangų spinduliuotės įkaitais. Jie pasirinkimo laisvės neturi.
Nėra tokios biologinės funkcijos, kurios neveiktų net silpna, šiluminio poveikio nesukelianti elektromagnetinė spinduliuotė. Nors aplinka vis labiau teršiama elektromagnetiniais laukais, sprendimams įtaką daro ne moksliniai faktai, bet POLITIKŲ IR VALDININKŲ NUOSTATOS .Daugiausia, ką mokslininkai gali padaryti, tai supažindinti visuomenę su galimais elektromagnetinės taršos pavojais. O žmonės gali pasirinkti - būti tarsi ta varna, kareivio pririšta prie karties, ar būti moksliškai raštingiems ir veikti politinius sprendimus.”

Prof. habil.dr. Jonas GRIGAS

Tai sako ne šiaip fizikas, kuriais remiasi mūsų sveikatos apsaugos ministerija,o žmogus, Lietuvoje įkūręs mikrobangų mokslinę ir mokomąją laboratorijas,ir tam atidavęs didesnę pusę savo gyvenimo .Ir patikėkite, jis gyventu tikrai geriau ,ramiau,jei nerašytų tokių mus įspėjančių straipsnių Skirtingai nuo jūsų, aš nebenoriu būti ta varna . Jūs dar nesuprantate su kuo susiduriate,matote tik šviesiąją tos technologijos pusę -patogumą,ir nieko nežinote apie kainą, kurios iš jūsų už tai pareikalaus .
Lygiai tas pats ir cia, turite savo blog'a, puslapi ir bandot visiems parodyti kad dangus ne melynas o zalias...

kadangi neturiu laiko rašydama ilgus posmus, dažnai panaudoju citatas,atspindinčias mano nuomonę , iš savo blogo.
Atsiprasau jei izeidziau, manau kad mano pastebejimuose buvo klaidu, taciau tamstai irgi reiketu siek tiek ramiau vertinti situacija, pastudijuoti apie pati "blogi", t.y. kaip veikia bangos, kas jas skleidzia, kokiu principu, is ko susideda prietaisai (daugiau technines informacijos), kas yra paklaida ir ka ji lemia, kas yra bangu dazniai ir kaip jie matuojami. Yra dar daug dalyku, kuriuos siulyciau pasistudijuoti pries skelbiant "sventa tiesa, paremta tos pacios stovyklos apastalais"

nė nemanau įsižeisti- mūsų diskusijoje gera yra tai, kad ,norėdami man prieštarauti, paneigti vieną ar kitą mano išsakytą teiginį, jūs patys privalote gilintis į šitą problemą, tuo pačiu atrandate jums anksčiau nežinomų dalykų. Esu sutikusi ne vieną pašnekovą, kuris priverstas su manimi diskutuoti, buvęs mano oponentas, kiek pasigilinęs į šį dalyką, pereina į mano pusę, nes jų žodžiais tariant - kuo labiau į tai gilinuosi, tuo labiau man šiaušiasi plaukai - ką mes su savimi darome,ką leidžiame daryti, ką naudojame ...

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2010 06 15, 11:28)
o jūs mane girdite? Girdite profesorių? Tai sako ne šiaip fizikas, kuriais remiasi mūsų sveikatos apsaugos ministerija,o žmogus, Lietuvoje įkūręs mikrobangų mokslinę ir mokomąją laboratorijas,ir tam atidavęs didesnę pusę savo gyvenimo.

Esu sutikusi ne vieną pašnekovą, kuris priverstas su manimi diskutuoti, buvęs mano oponentas, kiek pasigilinęs į šį dalyką, pereina į mano pusę, nes jų žodžiais tariant - kuo labiau į tai gilinuosi, tuo labiau man šiaušiasi plaukai - ką mes su savimi darome,ką leidžiame daryti, ką naudojame...

Prajuokinote iki ašarų. O Jūs pati skaitote ką rašote? Pažodžiui skrodžiant Jūsų postą, gausis, kad 36 metus labiausiai švitintas LT žmogus sėkmingai sulaukė 72 metų- tuo gerokai suerzindamas SODRA, nes viršijo vyrams nustatytą vidurkį. Kas dar keisčiau- jis nė nesiruošia artimiausiu metu palikti šią ašarų pakalnę. Nieko sau argumentas prieš spinduliuotę!

O ką daryti tiems, kurie iš „žaliojo ekstremizmo“ išaugo jau prieš kelis dešimtmečius? Bent jau man paskutinis priepuolis buvo tuomet, kai laksčiau į SAMSUNG atstovybę ieškoti mobilaus, nes vokiečių testuose jau tuomet jie gerokai lenkė visus kitus pagal mažiausią spinduliuotę.

Kas tai pas Jus viskas labai jau sudėtinga. Galima viską pristatyti paprasčiau, gal net pasinaudojant senolių išmintimi: nepažįsti grybo- meti lauk, o ne dedi į krepšį. Ir kodėl visą laiką oponuojate taip, lyg kas nors teigtų, kad kokie tai mobilūs yra sveikatos šaltinis?
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 06 15, 12:10)
Prajuokinote iki ašarų. O Jūs pati skaitote ką rašote? Pažodžiui skrodžiant Jūsų postą, gausis, kad 36 metus labiausiai švitintas LT žmogus sėkmingai sulaukė 72 metų- tuo gerokai suerzindamas SODRA, nes viršijo vyrams nustatytą vidurkį. Kas dar keisčiau- jis nė nesiruošia artimiausiu metu palikti šią ašarų pakalnę. Nieko sau argumentas prieš spinduliuotę!

Taip, išgyveno,vien todėl, kad tikrai žinojo su kuo turi reikalą ,jo žodziai:
Kai aš, ką tik baigęs universitetą, Vilniaus radiomatavimų institute įsitraukiau į mikrobangų galios matuoklių kūrimą, laboratorijoje nuolat eksperimentavome su mikrobangomis. Sukurti matuokliai labai sudomino Rusijos kariškius, tačiau laboratorijos viršininkas Jurijus Sinkevičius pasakė, kad turime mesti šiuos darbus, nes mirsime nuo vėžio. Grįžau į universitetą, o Jurijus po dvejų metų iš tikrųjų mirė nuo kraujo vėžio. Taip atsitiko daugeliui žmonių, Sovietų Sąjungoje kūrusių ir dirbusių su elektronine mikrobangų aparatūra.
tad yra pavyzdys,kad žinodamas su kuo turi reikalą,gali apsisaugoti .Beje, bitininkai ilgai ir šiaip gyvena .
O ar mūsų sveikatos institucijos bent kiek informuoja žmones ,kad reikia saugotis, kiek rekomendacijų dėl mikrobangių prietaisų naudojimo buityje išspausdino? Ar jums teko jas matyti?
Ir kodėl visą laiką oponuojate taip, lyg kas nors teigtų, kad kokie tai mobilūs yra sveikatos šaltinis?

Taip, jūs to neteigiate, tačiau nuolat pabrėžiate,kad per mažai žinau ta tema, kad galėčiau kalbėti, tad norėčiau paklausti, o kiek laiko jūs tuom domitės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 15 birželio 2010 - 12:23
Trumpai - Jusu kompetencija apsiriboja skaiciuku ant Jusu prietaiso ir lentele "blogai/ gerai", nu kas Jus per zmogus jei nesuprantate, kad svelniai tariant nusisnekate. Bei dar internete surastais pasvaiciojimais.

Tarybiniais laikais buvo visai kiti GOST standartai, pagal kuriuos dirbdavo zmones ir svitindavosi net to nesuprasdami, todel per pietus priverstinai gaudavo stikline pieno.
Siais laikais yra reikalavimai tokioms gamykloms ar labaratorijoms kuriose dirba zmones, pradedant darbo valandu ribojimu, baigiant padidintu atlyginimu, pastoviai vedinamomis patalpomis ir kitais sanitariniais reikalavimais.

Duokit man dokumenta kuriame parasyta jog "siandienines normos yra blogos, nes del kazkokiu priezasciu jauciamas poveikis ar pan." turiu omenyje OFICIALU dokumenta.
O ta prietaisa naudokite ieskant vandens grunte, taip pat nebrukite pamastymu ar postringavimu profesoriu kuriu niekas neklauso jau del senatviniu marazmu.

Dar Jusu kompetencija siuo klausimu rodo - drabuziai nescioms nuo spinduliavimo, dazai sienoms nuo spinduliavimo, zaliuzes su svinu paskaitykit ka gali svinas ir nusiraminkit, nes su savo patarimais saugojat nuo vieno o zudot kitkuom

Cia jau ne informacijos pateikimas - cia fanatizmas
Atsakyti