QUOTE(Paliukas @ 2010 06 15, 10:34)
Si diskusija tampa ne diskusija o "kandziojimusi", isivaizduojate save eksperte ir niekas negali to paneigti, nes nesiklausote.
o jūs mane girdite? Girdite profesorių?
Jau 10 mkW/cm2 mikrobangė spinduliuotė keičia kraujo ląstelinę, baltyminę ir mineralinę sudėtį. Žmonės, ilgai veikti silpna mikrobange spinduliuote, įgauna vienodus simptomus: sumažėjusį ląstelinių elementų ir hemoglobino kiekį bei pakitusią kraujo baltymų sudėtį ir padidėjusį histamino kiekį kraujyje. Ši spinduliuotė padidina kalcio kiekį kraujo plazmoje bei pagreitina medžiagų apykaitą. Ilgas spinduliuotės poveikis sutrikdo angliavandenių apykaitą, net 75 proc. padidina cukraus kiekį kraujyje, sukeldamas priešdiabetinę būklę. Šie pokyčiai mažai priklauso nuo spinduliuotės dažnio. Veikiant periferinę nervų sistemą, poveikis mažai priklauso nuo spinduliuotės galios. Centrinė nervų sistema jautriau reaguoja į silpnąją spinduliuotę, o DAUGKARTINIS POVEIKIS KAUPIASI ORGANIZME . Netikėčiausias buvo atradimas, kad elektromagnetiniai laukai gali sukelti mutageninius efektus. Šių laukų sukelti genetiniai efektai yra panašūs į jonizuojančiosios spinduliuotės sukeltuosius efektus ir buvo visai netikėti. Kai XX a. septintąjį dešimtmetį pasipylė straipsniai apie silpnos mikrobangės spinduliuotės poveikį gyvūnams ir žmogui, prasidėjo beprecedentis puolimas mokslininkų, kurie skelbė tuos rezultatus mokslinėje spaudoje. Didžiosios firmos, kuriančios ir naudojančios milijardus kainuojančią mikrobangę elektroniką telekomunikacijoms, už didelius pinigus įtikina garsius mokslininkus, kad jie rašytų populiarioje žiniasklaidoje visuomenę raminančius straipsnius, neva nejonizuojanti elektromagnetinė spinduliuotė, sklindanti iš tūkstančių šaltinių, tarp jų ir mobiliojo ryšio telefonų, žmonėms nekenkia. Elektromagnetinė spinduliuotė imituoja savuosius organizmo signalus ir su jais sąveikauja, trikdydama žmogaus vidinės informacinės sistemos veiklą.
,,Dar šeštajame dešimtmetyje, kol nebuvo gerų radarų galios matuoklių, rusų kareiviai radarų spinduliuotės galią matuodavo taip: sugaudavo varną, triušį ar katę, pririšdavo prie karties ir iškeldavo prieš radaro anteną. Pagal tai, po kiek minučių jie nustipdavo, įvertindavo spinduliuotės galią.
Dauguma gyventojų, nesinaudojančių mobiliaisiais telefonais, tampa mikrobangų spinduliuotės įkaitais. Jie pasirinkimo laisvės neturi.
Nėra tokios biologinės funkcijos, kurios neveiktų net silpna, šiluminio poveikio nesukelianti elektromagnetinė spinduliuotė. Nors aplinka vis labiau teršiama elektromagnetiniais laukais, sprendimams įtaką daro ne moksliniai faktai, bet POLITIKŲ IR VALDININKŲ NUOSTATOS .Daugiausia, ką mokslininkai gali padaryti, tai supažindinti visuomenę su galimais elektromagnetinės taršos pavojais. O žmonės gali pasirinkti - būti tarsi ta varna, kareivio pririšta prie karties, ar būti moksliškai raštingiems ir veikti politinius sprendimus.
Prof. habil.dr. Jonas GRIGAS
Tai sako ne šiaip fizikas, kuriais remiasi mūsų sveikatos apsaugos ministerija,o žmogus, Lietuvoje įkūręs mikrobangų mokslinę ir mokomąją laboratorijas,ir tam atidavęs didesnę pusę savo gyvenimo .Ir patikėkite, jis gyventu tikrai geriau ,ramiau,jei nerašytų tokių mus įspėjančių straipsnių Skirtingai nuo jūsų, aš nebenoriu būti ta varna . Jūs dar nesuprantate su kuo susiduriate,matote tik šviesiąją tos technologijos pusę -patogumą,ir nieko nežinote apie kainą, kurios iš jūsų už tai pareikalaus .
Lygiai tas pats ir cia, turite savo blog'a, puslapi ir bandot visiems parodyti kad dangus ne melynas o zalias...
kadangi neturiu laiko rašydama ilgus posmus, dažnai panaudoju citatas,atspindinčias mano nuomonę , iš savo blogo.
Atsiprasau jei izeidziau, manau kad mano pastebejimuose buvo klaidu, taciau tamstai irgi reiketu siek tiek ramiau vertinti situacija, pastudijuoti apie pati "blogi", t.y. kaip veikia bangos, kas jas skleidzia, kokiu principu, is ko susideda prietaisai (daugiau technines informacijos), kas yra paklaida ir ka ji lemia, kas yra bangu dazniai ir kaip jie matuojami. Yra dar daug dalyku, kuriuos siulyciau pasistudijuoti pries skelbiant "sventa tiesa, paremta tos pacios stovyklos apastalais"
nė nemanau įsižeisti- mūsų diskusijoje gera yra tai, kad ,norėdami man prieštarauti, paneigti vieną ar kitą mano išsakytą teiginį, jūs patys privalote gilintis į šitą problemą, tuo pačiu atrandate jums anksčiau nežinomų dalykų. Esu sutikusi ne vieną pašnekovą, kuris priverstas su manimi diskutuoti, buvęs mano oponentas, kiek pasigilinęs į šį dalyką, pereina į mano pusę, nes jų žodžiais tariant - kuo labiau į tai gilinuosi, tuo labiau man šiaušiasi plaukai - ką mes su savimi darome,ką leidžiame daryti, ką naudojame ...