nu jau INGULE tavo receptas...
Tiesa pasakius, labai skeptiskai ziurejau i ta patiekala - tiek, kad reikejo greitai kazka sumastyti vakar vakare, o saldytuve buvo farso... Dar kol kepe neiskenciau nepamaisiusi, bo labai bijojau, kad mesa zalia nebutu
Ale gavos tai liux! Ir vyrui labai patiko - su mazais konservuotais agurkeliais valgem...
Dar i darba pietums atsinesiau, tuoj eisiu suniamniosiu
Siūlau iškepti tokius iš faršo a-lia blynelius:
Pusei kg faršo reiks:
4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo.
Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm
Pusei kg faršo reiks:
4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo.
Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm
| QUOTE (Elena @ 2004 09 30, 09:08) |
| Siūlau iškepti tokius iš faršo a-lia blynelius: Pusei kg faršo reiks: 4 kiaušinių, 4 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų majonezo. Viską sumaišome su faršu, pridedame prieskonių, druskos, bet žiūrint koks majonezas, jei aštrus prieskonių dedam mažiau, aš dar smulkiai svogūno, česnakų pripjaustau, paliekam kad pastovėtų. Kepam panašiai kaip blynus, imam su šaukštų ir dedam į įkaitintą aliejų. Valgom su daržovėm, galit su bulvėm |
Tai visa ta mase gaunasi skystoka?
Siulau super skanu recepteli, pati dar negaminau, bet bendradarbes pasiule, sake niam niam
Beja, siandien vakarienei gaminsiu
Taigi:
Farsu idarytas kalafijoras:
Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas
Tada kalafijora aptepame kiausinio plakiniu ir apibarstome dziuveseliais. Viskas, galima kepti. Kepame orkaiteje mazdaug 40 min. Valgyti galima su darzovem, ar su virtomis bulvemis arba net viena su kokiu norimu padazu.
Skanaus
Taigi:
Farsu idarytas kalafijoras:
Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas
Skanaus
| QUOTE (Mytera @ 2004 09 30, 17:01) |
| Farsu idarytas kalafijoras: Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas Skanaus |
Turetu juokingai atrodyti
Taigi:
Farsu idarytas kalafijoras:
Dviem kalafijorams reikia 1 kg farso (kiaulienos ir jautienos). Kalafijora imerkiame trumpam i verdanti vandeni, istraukiame, dedame i skarda galva zemyn ir ant virsaus bei i visus tarpelius prikisame farso, kuri pries tai paskaniname prieskoniais (savo nuoziura, kaip darant kotletus). Turi gautis toks kaip pagrandukas
Skanaus
Nu ar bandet kas sita recepta ?Paskaicius turetu skanu but ,bet daryti kazko nesiryztu
| QUOTE (Fea @ 2004 09 30, 08:13) | ||
Tai visa ta mase gaunasi skystoka? |
Fea, nu biški skystoka tokia..Kotletų aišku nesuformuosi, reikia tiesiog imti su šauštų, panašiai kaip blynus
Na, mergaites, isbandziau vakar pati ta savo recepta, pagaminau farsu idaryta kalafijora
Na, kaip pirmam kartui, manau, gavosi
Vyras valge, valge ir dar prase
Ir siandien pietums i darba abiem dar liko
Tik va patarimas: nesirinkit didelio kalafijoro, as per dideli pasirinkau, nes parduotuvej tik dideli buvo, tai jau buvo visas iskepes, o vidus dar pozalis, tai teko ilgiau kepti, beto tas vidus buvo siek tiek perauges, tai skanesni buvo pakrasciai
Siulau troskini su su darzovem. Darydavau ji 2 kartus per savaite, bet jau atsivalgem, tai senokai jau negaminau.
Reikes:
500g veršienos-kiaulienos faršo (as imu bele koki)
1 stiklinė baltų pupelių (as dedu konservuotas is skardines-tingiu terliotis)
2 vid. dydžio rauginti agurkai (imu marinuotus, o ne raugintus agurkus)
1 vid. dydžio saldi raudonoji paprika;
1 didelis svogūnas;
2 šaukštai kečupo;
2 šaukštai grietinės;
vegetos, chili pipirų.
Pupeles išvirti (na jei is skardines, tai virti tikrai nereiks). Faršą pakepti su smulkiai pjaustytu svogūnu, pagal skonį įdėjus chili pipirų ir vegetos. Kai mėsa apkeps sudėti kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir 5 min. kepti. Sudėti
kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruoštą produktą dėti į troškinimui skirtą puodą (as neperdedu i puoda, viskas kuo puikiausiai ir keptuveje su dangciu issitroskina), supilti virtas pupeles, grietinę, kečupą, truputėlį vandens (nepilu vandens) ir troškinti ant lėtos ugnies 10 min.
skanaus
Reikes:
500g veršienos-kiaulienos faršo (as imu bele koki)
1 stiklinė baltų pupelių (as dedu konservuotas is skardines-tingiu terliotis)
2 vid. dydžio rauginti agurkai (imu marinuotus, o ne raugintus agurkus)
1 vid. dydžio saldi raudonoji paprika;
1 didelis svogūnas;
2 šaukštai kečupo;
2 šaukštai grietinės;
vegetos, chili pipirų.
Pupeles išvirti (na jei is skardines, tai virti tikrai nereiks). Faršą pakepti su smulkiai pjaustytu svogūnu, pagal skonį įdėjus chili pipirų ir vegetos. Kai mėsa apkeps sudėti kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir 5 min. kepti. Sudėti
kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruoštą produktą dėti į troškinimui skirtą puodą (as neperdedu i puoda, viskas kuo puikiausiai ir keptuveje su dangciu issitroskina), supilti virtas pupeles, grietinę, kečupą, truputėlį vandens (nepilu vandens) ir troškinti ant lėtos ugnies 10 min.
skanaus
| QUOTE (Elena @ 2004 10 01, 07:45) | ||||
Fea, nu biški skystoka tokia..Kotletų aišku nesuformuosi, reikia tiesiog imti su šauštų, panašiai kaip blynus |
Issikepiau tuos blynelius
| QUOTE (Mytera @ 2004 10 01, 08:33) |
| Na, mergaites, isbandziau vakar pati ta savo recepta, pagaminau farsu idaryta kalafijora |
Niu va ir as vakar iskepiau ta kalafjora
| QUOTE (Fea @ 2004 10 04, 08:13) |
| Niu va ir as vakar iskepiau ta kalafjora |
viskas siandien ir as darau,o su kuom valget viena??










