Idaryta cukinija
Supjaustai cukinija riekelem, nulupi, ispjauni vidu. Dedam ant skardos, i vidu - farso su prieskoniais. Tinkamiausi - Santa Maria maltai mesai.
Kepam orkaitej, kol..... iskepa.
Atskirai keptuvej ruosiam uzpila: kepinam smulkintus svogunus, morkas, paprikas, pomidorus, paskui vandens, druskom ir patroskinam.
Iskeptas riekeles dedam i lekstes ir apipilam darzoviu uzpilu.
Skanaus.
Suktinukai
Jums reiks: faršo, vienas kiaušinis, prieskoniai, svogūnas, česnakas, grietinė, vaflių lakštai (ne apvalus, o stačiakampio formos).
Paruošiam faršą: pridedam visokių prieskonių, česnakas, svogūnas, viską išmaišom, tada dedam po šaukštą grietinė, ir maišom.Reikia kad faršas būtų grietinės tirštumo, nu toks skystokas.
Padedam ant stalo vaflius ir tepam faršu. Dabar reikia kad vafliai pagulėtų ir suminkštėtų kad galima būtų jos susukti kaip vyniotinį. Nu nežinau ar aš čia aiškiai parašiau ..
Perpjaunam per puse, įmerkiam į kiaušinio plakinį, po to į džiūvėsėlius ir kepam aliejuje. Gaunasi tokie kaip mini vyniotiniai, ar suktinukai, nežinau kaip jos pavadinti
Jums reiks: faršo, vienas kiaušinis, prieskoniai, svogūnas, česnakas, grietinė, vaflių lakštai (ne apvalus, o stačiakampio formos).
Paruošiam faršą: pridedam visokių prieskonių, česnakas, svogūnas, viską išmaišom, tada dedam po šaukštą grietinė, ir maišom.Reikia kad faršas būtų grietinės tirštumo, nu toks skystokas.
Padedam ant stalo vaflius ir tepam faršu. Dabar reikia kad vafliai pagulėtų ir suminkštėtų kad galima būtų jos susukti kaip vyniotinį. Nu nežinau ar aš čia aiškiai parašiau ..


Pala, tai pjaunam griezineliais, ar tik per puse? Gaunasi kokios formos tie kepinukai?
Kazkaip neisivaziduoju
Kokio didumo tie vafliai turi but?


QUOTE (meile @ 2004 06 07, 17:02) |
Mergikes,pasakykit,ka ne taip padariau.Issikepiau,labai skanu,bet ant keptuves dugno esancios bulves - prdidege.Kaip manot,gal mazai aliejaus ipyliau ![]() |
Arba labai daug bulviu pridejai , arba per didele ugni padarei. Nors siaip jos ir buna paskrudusios

QUOTE (saulute01 @ 2004 09 29, 11:38) |
nu jau INGULE tavo receptas... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mums didele keptuve vienam kartui iseina, o jei dar pridedu kokiu pievagrybiu, paprikos irgi skanu. Galima dar majoneza su kecupu maisyti.
Smagu , kai giria

QUOTE (Vasarele @ 2004 05 24, 21:43) |
O svoguno pakepinti nereikia?Kaip ji pjaustyti griezineliais ar smulkiai sukapoti?Galvoju kaip ten tos bulves pacioj nesudega kol mesa iskepa. |
Kazkaip seniai buvau ilindus, taisausi

Svoguna pjaustai taip, kaip paciai skaniau, pakepint nereikia. Bulves skaniai apskrunda,zalio farso deti plona sluoksni, tai jis laba greitai iskepa

QUOTE (Fea @ 2004 10 12, 09:01) |
Pala, tai pjaunam griezineliais, ar tik per puse? Gaunasi kokios formos tie kepinukai? ![]() ![]() |
Nu kaip man čia nupiešti






tai susuki vafli kaip vyniotini....gaunasi ilga sardelka......tada ja dalinam pusiau? Taip?


QUOTE (Elena @ 2004 10 12, 09:53) |
Suktinukai Jums reiks: faršo, vienas kiaušinis, prieskoniai, svogūnas, česnakas, grietinė, vaflių lakštai (ne apvalus, o stačiakampio formos). Paruošiam faršą: pridedam visokių prieskonių, česnakas, svogūnas, viską išmaišom, tada dedam po šaukštą grietinė, ir maišom.Reikia kad faršas būtų grietinės tirštumo, nu toks skystokas. Padedam ant stalo vaflius ir tepam faršu. Dabar reikia kad vafliai pagulėtų ir suminkštėtų kad galima būtų jos susukti kaip vyniotinį. Nu nežinau ar aš čia aiškiai parašiau .. ![]() ![]() |
Va ci atai itariu irgi skanu bus, o jei su kokiu baravyku padaziuku. Jau noriu. reiks butinai pabandyt

QUOTE (Ingule @ 2004 10 12, 10:30) |
Va ci atai itariu irgi skanu bus, o jei su kokiu baravyku padaziuku. Jau noriu. reiks butinai pabandyt ![]() |
O tu supratai kaip ten juos sukt?

QUOTE (Fea @ 2004 10 12, 09:29) |
tai susuki vafli kaip vyniotini....gaunasi ilga sardelka......tada ja dalinam pusiau? Taip? ![]() ![]() |
Fea, valio...


QUOTE (Elena @ 2004 10 12, 10:41) |
Fea, valio... ![]() ![]() |
Ale ot kokia as protinga




Reiks susukt kada prie progos situ daikciuku
