Įkraunama...
Įkraunama...

Kompiuterio problemos - 11

QUOTE(Padėjėjas @ 2009 08 14, 13:08)
Koks routerio modelis ir gamintojas? Juk kiekvienam skirtingai.
Jei routeris iš TEO, tai turi būti TEO instrukcija, arba galima skambinti telefonu ir jie padeda.

Beje slaptažodį norite dėti ant routerio valdymo ar bevieliui tinklui?

Bevieliam tinklui reikia. Paslaugos tiekėjas ne Teo, kitaip jau būčiau pasikonsultavus telefonu. Kažkas iš kaimynų pajuokavo, buvo uždėjęs slaptažodį doh.gif Routeris Asus WL - 520GC.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikutė: 14 rugpjūčio 2009 - 13:47
QUOTE(Monikutė @ 2009 08 14, 21:46)
Bevieliam tinklui reikia. Paslaugos tiekėjas ne Teo, kitaip jau būčiau pasikonsultavus telefonu.  Kažkas iš kaimynų pajuokavo, buvo uždėjęs slaptažodį doh.gif  Routeris Asus WL - 520GC.

Dazniausiai default konfiguracija buna tokia:
Routerio adresas 192.168.0.1
user: admin
password: admin
Jei su sitais duomenimis prisijungti nepavyksta, ziurekite routerio dokumentacija, galu gale buna ir ant pacio routerio parasyta.

Tad suveskite 192.168.0.1 i savo narsykle ir turetumet prisijungti prie routerio konfiguravimo interfeiso. Pakeiskite admin slaptazodi ir uzdekite slaptazodi wireless tinklui.
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2009 08 14, 14:46)
Bevieliam tinklui reikia. Paslaugos tiekėjas ne Teo, kitaip jau būčiau pasikonsultavus telefonu.  Kažkas iš kaimynų pajuokavo, buvo uždėjęs slaptažodį doh.gif  Routeris Asus WL - 520GC.

Standartiniai šio modelio nustatymai yra IP 192.168.1.1
user: admin
pass: admin

taigi vedate IP į interneto naršyklės adreso lauką, spaudžiat enter ir suvedę slaptažodį prisijungiate.

apsilankę čia: http://support.asus.com/download galite atsisiųsti vartotojo gidą lietuvių kalba.

Select product: Wireless
Select Series: AP/Router
Select models: WL 520GC

spaudžiat series, pasirenkate OS ir ok. Ten prie Maluals rasite "ASUS WL-520GC user's manual in Lithuanian"

atsisiųskite jį. Dabar jei kaimynas pakeitė standartinį slaptažodį iš admin į tokį, kurio nežinot, vartotojo gide rasite kaip atstatyti pradinį. Taip pat bus nurodyta kaip nustatyti belaidį internetą apsaugotą slaptažodžiu.

Nustatydami bevielį naudokite WPA personal šifravimo režimą ir TKIP laikinojo rakto vientisumo protokolą. (bus aiškiau kai nustatinėsit).

O kompiuterį po to nustatykite pagal nurodymus skyriuje "Belaidžio vietinio tinklo plokštės konfigūravimas su Windows WZC paslaugų programa."

Nepamirškite pasikeisti ir routerio admin slaptažodžio į sudėtingesnį, tik jums žinomą.
Atsakyti
Sveiki,

pas mane beeeda doh.gif is laptopo dingo WIRELESS. unsure.gif 2,5 metu puikiai veike. Ijungiu praeita savaite kompa, bandau WIRELESS ijungti - nera isvis tokio rysio... doh.gif Tarp ALL CONNECTIONS irgi nera Wirelesso...
Gal patarsite ka man daryti ir kame problema? Gal ka perinstaliuoti reikia? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve-line @ 2009 08 15, 12:40)
Sveiki,

pas mane beeeda  doh.gif  is laptopo dingo WIRELESS.  unsure.gif  2,5 metu puikiai veike. Ijungiu praeita savaite kompa, bandau WIRELESS ijungti - nera isvis tokio rysio...  doh.gif Tarp ALL CONNECTIONS irgi nera Wirelesso...
Gal patarsite ka man daryti ir kame problema? Gal ka perinstaliuoti reikia?  unsure.gif

Kaikuriuose nešiojamuose kompiuteriuose yra mygtukas atjungiantis bevielį tinklą. Ir praktiškai visuose yra klavišų kombinacijos padarančios tą patį (dažniausiai Fn+F5.)

Taip pat galit patikrinti čia:
Paspaudžiate ant My Computre dešiniu, pasirenkate Manage, atsidariusiame lange pasirenkat Device Manager ir dešinėj lando pusėj susirandat Networking controllers, ir patikrinkit ar kartais nebus Wireless atjungtas (su raudonu x). Jei atjungtas spaudžiat ant jo dešiniu ir pasirenkat Enable.
Atsakyti
QUOTE(Padėjėjas @ 2009 08 15, 14:17)
Kaikuriuose nešiojamuose kompiuteriuose yra mygtukas atjungiantis bevielį tinklą. Ir praktiškai visuose yra klavišų kombinacijos padarančios tą patį (dažniausiai Fn+F5.)

Taip pat galit patikrinti čia:
Paspaudžiate ant My Computre dešiniu, pasirenkate Manage, atsidariusiame lange pasirenkat Device Manager ir dešinėj lando pusėj susirandat Networking controllers, ir patikrinkit ar kartais nebus Wireless atjungtas (su raudonu x). Jei atjungtas spaudžiat ant jo dešiniu ir pasirenkat Enable.

Fn+F5 - mano kompas uzmiega smile.gif

o antru variantu kazkaip nerandu iki galo... g.gif
atidarius MANAGE ismeta daug ko, tarp ju:
Network adapter:
(1) 1394 Net adapter
(2) MT820
(3) NVIDIA nForce Networking Controller

atidarius ta trečią Netw Controller yra
General, Advanced, Driver, Details, Power Management.

Viską peržiūrėjau, bent jau žodžio "Wireless" niekur neradau blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Eve-line @ 2009 08 15, 14:34)
Fn+F5 - mano kompas uzmiega smile.gif

o antru variantu kazkaip nerandu iki galo...  g.gif
atidarius MANAGE ismeta daug ko, tarp ju:
Network adapter:
(1)  1394 Net adapter
(2)  MT820
(3)  NVIDIA nForce Networking Controller

atidarius ta trečią Netw Controller yra
General, Advanced, Driver, Details, Power Management.

Viską peržiūrėjau, bent jau žodžio "Wireless" niekur neradau  blush2.gif

Ant vieno iš Fx mygtukų turi būti nupiešta wireless ženkliukas. Tik štai kiekvienas gamintojas jį piešia savaip. Taigi su Fn bandykit visus.

O fizinis mygtukas ne visada yra. Pvz. Ant mano IBM yra toks: user posted image

Asus gali turėti tokį: http://www.notebookr...ssets/13918.jpg
Beje šiame paveikle taip pat matyt, kad šis asus perjungia Wireless su Fn+F2 kombinacija, nes ant F2 yra wireless ženkliukas.

Tiesiog paieškokit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Padėjėjas: 16 rugpjūčio 2009 - 00:49
QUOTE(Padėjėjas @ 2009 08 16, 01:47)
Ant vieno iš Fx mygtukų turi būti nupiešta wireless ženkliukas. Tik štai kiekvienas gamintojas jį piešia savaip. Taigi su Fn bandykit visus.

O fizinis mygtukas ne visada yra. Pvz. Ant mano IBM yra toks: user posted image

Asus gali turėti tokį: http://www.notebookr...ssets/13918.jpg
Beje šiame paveikle taip pat matyt, kad šis asus perjungia Wireless su Fn+F2 kombinacija, nes ant F2 yra wireless ženkliukas.
Tiesiog paieškokit.

Isjungus wireless jis nedingsta is device managerio ir network adapters skilciu, tad lieka du variantai: sugadinti draiveriai arba irenginys mire (antras labiau tiketinas), teks parodyti NB ismanaciam zmogeliukui arba garantinio meistrui.
Atsakyti
QUOTE(Pukis @ 2009 08 17, 08:46)
Isjungus wireless jis nedingsta is device managerio ir network adapters skilciu, tad lieka du variantai: sugadinti draiveriai arba irenginys mire (antras labiau tiketinas), teks parodyti NB ismanaciam zmogeliukui arba garantinio meistrui.

fizinys migtukas pas mane yra, bet neatsiranda wirelesso ijungus.

Matyt jau kompas pareina, teks nesti meistrui, nes pati abejoju ar susitvarkysiu verysad.gif
Atsakyti
galvoju ar į tą temą papuoliau šįkart, bet gal kas pagelbės tokiu klausimu - kaip JPEG paveiksliuką atsidarius jį padidinti, kad iš vieno lapo gautųsi pvz 4? ta prasme tą paveikslą suskaidytų į dalis? blush2.gif
Atsakyti
Help blush2.gif
ką reiškia PANAUDOTAS IDENTIFIKATORIUS YRA UŽ JŪSŲ SISTEMOJE LEISTINŲ RIBŲ. Nepaleidžia nei muzikos,nei radijo,nei filmu... g.gif
ačiū
Atsakyti
Sveiki,

Gal galite padeti, nes su kompais esu visiskai zalias. Man issoko Windows Security center, ten prie malware protection raso out of date, prie virus protection ir Spyware and other malware protection irgi ta pati raso. Ka reikia daryti?
Atsakyti