Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kitomis žolėmis

QUOTE(jadzka @ 2009 06 28, 17:46)
Keista, bet čia rašo, kad į mišinį dėti kiaušinį nerekomenduoja g.gif: Kaip beje ir pilti aliejų  blink.gif

tikrai keista, ir dar užkliuvo "bet kitiems aliejus nekenkia". o tai kaip jis kitoms kenkia? kažkaip visad įsivaizdavau, kad aliejus labai gerai plaukams mišinyje g.gif

prisiskaičiau visko ir užsinorėjau pietietiškos žolės biggrin.gif nusitepliojau ką tik su tradicine žaliuose pakeliuose. 1:1 chna ir basma+simondsijų aliejus, rezultatas toks pat kaip visad paskutiniu metu - raudonai ruda biggrin.gif o taip norėtųsi tamsiai rudos spalvos ...
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2009 06 28, 18:21)
tikrai keista, ir dar užkliuvo "bet kitiems aliejus nekenkia". o tai kaip jis kitoms kenkia? kažkaip visad įsivaizdavau, kad aliejus labai gerai plaukams mišinyje  g.gif

prisiskaičiau visko ir užsinorėjau pietietiškos žolės  biggrin.gif  nusitepliojau ką tik su tradicine žaliuose pakeliuose. 1:1 chna ir basma+simondsijų aliejus, rezultatas toks pat kaip visad paskutiniu metu - raudonai ruda  biggrin.gif o taip norėtųsi tamsiai rudos spalvos ...

Nieks nebus, teks keisti žolę į kokybiškesę ir maišyt su basma ir amla ax.gif g.gif:
MAn va dabar basmos kokybiškos prireikė doh.gif: Man pinigai kišenę drąsko tikriausia doh.gif:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 28 rugsėjo 2009 - 21:05

Man basmos nereik, jamčiau chna turkišką arba marokietišką, neatsisakyčiau amlos aliejaus - beje, palaikius per naktį, kažkodėl smardaliuko visai nelieka, net suprakaitavaus sportkluby anei kiek jo nebesijaučia g.gif

Tiesa, tamsėt kaip ir nustojau, bet kiek save iš šono įžvelgiu - visai dailiai apsilygino ryškieji smilkiniai, nebėr tokio ryškumo, spalva vientisesnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 28 rugsėjo 2009 - 21:06
QUOTE(Miaška @ 2009 06 28, 18:30)

Man basmos nereik, jamčiau chna turkišką arba marokietišką, neatsisakyčiau amlos aliejaus - beje, palaikius per naktį, kažkodėl smardaliuko visai nelieka, net suprakaitavaus sportkluby anei kiek jo nebesijaučia g.gif

Tiesa, tamsėt kaip ir nustojau, bet kiek save iš šono įžvelgiu - visai dailiai apsilygino ryškieji smilkiniai, nebėr tokio ryškumo, spalva vientisesnė.

Miaška, tai tikrai ta marokietiška tamsesnė. Gerai,kad ne vien man vaidenas. Kiek supratau, kad Jemeno dar rudesnė ir intensyvesnė turi būt g.gif: Vat įdomu labai ax.gif

O prie "smirdaliuko" gal tiesiog pripratai g.gif:

Dabar mąstau, jei noriu labiau auksinės rudos (o ne raudonai rudos) tikriausia reikia į mišinį kokio šafrano arba ciberžolės dėt g.gif: Gal daugiau auksinės spalvos duotų g.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 28 rugsėjo 2009 - 21:07
QUOTE(jadzka @ 2009 06 28, 18:38)
Aš tikriausia jamsiu kokį puskilogramį basmos ir keliš šimtus gramų Jemeno chna pabandyt. Gal dar kokios žolės g.gif:

O prie "smirdaliuko" gal tiesiog pripratai g.gif:

Dabar mąstau, jei noriu labiau auksinės rudos (o ne raudonai rudos) tikriausia reikia į mišinį kokio šafrano arba ciberžolės dėt g.gif: Gal daugiau auksinės spalvos duotų g.gif:

Norėčiau ir aš tą Jemeno pabandyt - matyt, iki puskilio kažkokį kiekį reikėtų jamt.

Dėol smirdaliuko - nea, nepripratau, visada jį jausdavau, ypač sušilus, o dabar, kai ryte skalavau košę nuo galvos, iš karto pastebėjau, kad nebesijaučia amlos aliejaus. Ale turiu jau tik lašą, tai nebesužinosiu, kaip ten yra biggrin.gif

O tai nuo marokinės chna tau rudumo negana? Aš po jos tai konkrečiai parudavau, jokio raudonio, o žiliukai tokie gražiai variniai.
Atsakyti
blush2.gif geda geda geda
dabar paskaitinejus supratau kad praleidau svarbu momenta - palaikyti chna kose pries dazyma doh.gif lotuliukas.gif as viska uzpyliau karsta kava - ismaisiau ir ant galvos doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na - be komentaru lotuliukas.gif ax.gif o is ryto dar mano plaukai atrody lygiai taip kaip Jadzkos imstame linke 37 psl apacioje doh.gif bet i vakara ziuriu truputeli truputeli patamsejo g.gif na tamsoje reikia buti dabar - nelysti i saule lotuliukas.gif iki savaites pabaigos gal kaip iskesiu ir bandysiu dubli antra - tikiuosi kitur lepsusu nepasidarysiu - ir as irgi galvoju dazysiu tik saknis , taip ir maniau daryti , bet va pirma karta maniau visus nudazysiu - tai kur tamsiai ruda - dabar i violetine nesa biggrin.gif nius bet ketvirtad einu kardinaliai trumpinti - tai man jie nusikirps tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(airishka @ 2009 06 28, 21:45)
nius bet ketvirtad einu kardinaliai trumpinti - tai man jie nusikirps  tongue.gif

Tai jei seną spalvytę nukirps, turėtų būti visai gerai, tik nepamiršk, kad prireiks kelių dažymų chna, kad dažas gerai įkibtų ir tikroji spalva išryškėtų. O jei tiks ir patiks, tai po ilgesnio laiko ir dažyti rečiau galėsi, nebeatsiplauna spalva, puikiausiai laikosi. Nors aš stengiuosi daryti pertraukas ne ilgesnes kaip 3 sav. - kitaip žiliukai išlenda...
Atsakyti
QUOTE(airishka @ 2009 06 28, 21:45)
blush2.gif dabar paskaitinejus supratau kad praleidau svarbu momenta - palaikyti chna  kose pries dazyma  doh.gif  lotuliukas.gif  as viska uzpyliau karsta kava - ismaisiau ir ant galvos  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  na - be komentaru  lotuliukas.gif  ax.gif   o is ryto dar mano plaukai atrody lygiai taip kaip Jadzkos imstame linke 37 psl apacioje  doh.gif  bet i vakara ziuriu truputeli truputeli patamsejo  g.gif  na tamsoje reikia buti dabar - nelysti i saule  lotuliukas.gif  iki savaites pabaigos gal kaip iskesiu ir bandysiu dubli antra - tikiuosi kitur lepsusu nepasidarysiu - ir as irgi galvoju dazysiu tik saknis , taip ir maniau daryti , bet va pirma karta maniau visus nudazysiu - tai kur tamsiai ruda - dabar i violetine nesa  biggrin.gif  nius bet ketvirtad einu kardinaliai trumpinti - tai man jie nusikirps  tongue.gif

Manau dar šiek tiek patamsės plaukai per artimiausias kelias dienas. Na jei užplikius iškart tepei tai viskas liuks. Negalima užplikius ilgai laikyti tik. dar kartelį reiktų padažyt tik tepti daugiau šaknis (arba tepti vien chna visus plaukus ir basam šaknis g.gif: )
QUOTE(Miaška @ 2009 06 29, 09:01)
Tai jei seną spalvytę nukirps, turėtų būti visai gerai, tik nepamiršk, kad prireiks kelių dažymų chna, kad dažas gerai įkibtų ir tikroji spalva išryškėtų. O jei tiks ir patiks, tai po ilgesnio laiko ir dažyti rečiau galėsi, nebeatsiplauna spalva, puikiausiai laikosi. Nors aš stengiuosi daryti pertraukas ne ilgesnes kaip 3 sav. - kitaip žiliukai išlenda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 28 rugsėjo 2009 - 21:08
QUOTE(jadzka @ 2009 06 29, 08:18)
sės plaukai per artimiausias kelias dienas. Na jei užplikius iškart tepei tai viskas liuks. Negalima užplikius ilgai laikyti tik. dar kartelį reiktų padažyt tik tepti daugiau šaknis (arba tepti vien chna visus plaukus ir basam šaknis g.gif: )

Jemeno chna taip suprantu daugiau rudumo duotu ? mano tikslas dazyti sviesias saknis (pelenu spalva i ryzuma biski) tamsiai sokoladine spalva - nes galai jau ir taip beveik juodi nuo pastovaus saknu dazymo ax.gif O sita Jemeno chna maisant su basma itariu dar labiau padetu isgauti norima spalva ? bigsmile.gif pas mane esme ta , kad nenoriu raudonu atspalviu , nes ir pacios naturalus nesa i ta puse biskuti doh.gif Kada uzsakyma darot ? ar spesiu dar biskuti ishsianalizuoti kokios man tiksliai reiketu ? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2009 06 29, 08:01)

Na nusikirps tai dar nezinau kiek , bet mano plaukai iskarpyti , o ilgiausi siekia puse nugaros , mastau apie kare ar bob kirpima - na kazkas tokio gal .... o saknis tai jo - as ir taip dazau kas 3 sav - nes naturaliu su dazoma spalva labai didelis kontrastas , o plaukai auga labai greitai ax.gif bet wat kad slenka nezmoniskai doh.gif o nedazyti negaliu nes juokingai atrodo doh.gif lotuliukas.gif kazkodel uzsispyriau dazyt su zolytemis , na kazkiek laiko teks juokingai pavaikscioti spalvotai , bet manau su laiku as isprievartausiu plaukus isgauti is chna ir basmos norima spalva bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 28 rugsėjo 2009 - 21:09
airiska,
Dėl Jemeno žolytės nelabai galiu pasakyt: nieks iš mūsų nėr bandę jos ax.gif Čia iš aprašymų tiek žinom biggrin.gif Iš išbandytų tai yra Tos pakelinės (pakistano ar kieno jos ten g.gif: paskui su Miaška esam bandžiusios Indišką, Turkišką ir Marokietišką). Beje, Selga irgi tuoj pabandys Turkišką ir Marokietišką ax.gif
Tai atsiliepimas toks: Pakelinė - gabai oranžinė ir sunkiau kanda. Indiška - pakankamai sunkiai kanda, bet tekstūra malonesnė, Turkiška gerai kanda ir maloni tekstūra, o Marokietiška išvis idealiai kanda ir tekstūra irgi super. Man asmeniškai Marokietiška kol kas labiausiai patikusi yra. Bet va kiek susidariau įspūdį, kad Jemeno dar geriau ir rudžiau kanda g.gif:
Tamsų atspalvį norint išgauti tai manau geriausia imti marokietišką (arba Jemeno) chna ir kokybišką basmą ir adr aišku amla nepamaišys ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 28 rugsėjo 2009 - 21:10
QUOTE(Miaška @ 2009 06 29, 10:33)
O man ir turkiška labai labai patiko, bet kadangi vis dar planuoju rugsėjį palėkt pailsėt ton pusėn, tai tokios tikiuosi nusipirkti. Apsiribosiu puskiliu Jemeno chna, kai darysim užsakymą, nes planuoju dažyt pakaitomis tamsinančia chna (Maroko, ir kaip spėjam - Jemeno) ir turkiška - man jos spalva labai pritiko.
Jadzka, bet amlos aliejuko hennaboy psl. nemačiau, lyg nėra ten jo? g.gif

Miaška, nemačiau aš to amlos aliejuko g.gif: bet rodos akžkur lt. jo mačiau g.gif: Rodos Dabur amla oil vadinas g.gif:
user posted image

Atsakyti
Dar pasiskaitymui:

How to remove hair dye from skin

If you are like many men and women that have used a chemical hair dye treatment to change, cover or enhance your hairs natural beauty, you have probably discovered at the last minute a drip or scalp line of dye that not only has changed your hair shade, but you skin color as well. Do not worry there are several simple and effective ways that will help in the correction of this dilemma. These treatments have been used for chemical hair dyes, and may or may not work on Henna. We are still testing different ways of henna stain removal
A few factors involved will determine the effectiveness of these methods: The absorption of your skin and the intensity of your color choice. Black dye is the most difficult and may require repeat treatments.
If you have leftover dye you can rub it into the area and rinse it immediately.
You can make up a concoction of half lemon juice or baking soda to half dishwashing soap. Gently wipe the area with the liquid on a wash cloth. This should remove the stain.
You can also try using a make-up removing cream or towel.
If you forgot to use protective gloves during the application you will notice that not only did you hair color change but, so did your hand color. Don’t worry! You can get it to come off.
You can soak you hands in hydrogen peroxide or chlorine bleach. Make sure that after you soak you rinse your hands in cold water and apply a thick layer of hand lotion. Hydrogen peroxide or chlorine bleach can dry out your skin very fast so only try this method if you do not have sensitive skin.
You can also try applying a small amount of toothpaste with granules on a cotton ball to the area. Toothpaste is less abrasive but, tends to work better with certain dyes.
These mentioned methods work great but, if your stain is stubborn and won’t budge then we suggest applying petroleum jelly or baby oil to the area before bedtime. In the morning your stain should just wash away in the shower or vanish over the course of the day.
For future applications with chemical hair dye treatments we suggest that you put a layer of petroleum jelly at your hair line before application to prevent the dye from dripping or running.

Papildyta:
Dar radau kaip maišomi natūralūs dažai su kokiom žolėm ir pan. Gal pravers smile.gif

Henna Ingredients

Here you will find a breakdown of the plant products used in Henna Hut’s hair dye. Henna Hut does not use any metals, metallic salts or PPD in our products. Those additives can be very dangerous for your health, not to mention it could turn your hair an undesirable color like green or purple.

Ingredients Dictionary:

Acacia Concinna - a tree native to Asia, Extracts from the tree are sometimes used in natural shampoos or hair powders, underlying its popular name of shikekai (fruit for the hair).

Azadirachta Indica - a tree in the mahogany family, it is variously known as "Divine Tree" or "Heal All". Products made from neem have proven medicinal properties, being anthelmintic, antifungal, antidiabetic, antibacterial, antiviral, anti-infertility, and sedative

Cassia Obovata Leaves - a large genus of around 250 species of flowering plants in the family Fabaceae, subfamily Caesalpinioideae. Cassia Obovata often called “neutral henna” is used as a hair treatment with effects similar to henna but without the red color.

Centella Asiatica - a small herbaceous annual plant of the family Mackinlayaceae. It is a mild adaptogen, is mildly antibacterial, anti-viral, anti-inflammatory, anti-ulcerogenic, anxiolytic, a cerebral tonic, a circulatory stimulant, a diuretic, nervine and vulnerary.

Emblica Officinalis Gaertn - The leaves of aonla are used as a mouth wash and as a lotion for sore eyes. An ointment is made from the burnt seeds, and the oil obtained is applied to cure skin infections. The fruits and the bark, are rich in tannins and are used for tanning leather by the tanners in the villages.

Eclipta Alba - is a plant belonging to the family Asteraceae, In ayurvedic medicine, the leaf extract is considered a powerful liver tonic, rejuvenative, and especially good for the hair. A black dye obtained from Eclipta alba is used for dyeing hair and tattooing

Indigofera Tinctoria - the common name true indigo and is one of the original sources of indigo dye. The dye from I. Tinctoria is still available, marketed as natural coloring.

Lawsonia Inermis - Henna or Hina is a flowering plant. It produces a red-orange dye molecule, lawsone. This molecule has an affinity for bonding with protein in skin, hair, fingernails, leather, silk and wool.

Red Clay - Has been known to draw out excess dirt, oils and other impurities, when paired with Henna it leaves the hair soft and shiny.

Terminalia Chebula - An evergreen tree whose fruit is believed to have medicinal qualities to cure many different aliments. It is regarded as a universal panacea in the Ayur-Vedic Medicine

Terminalia Belerica Roxb - In traditional Indian Ayurvedic medicine, Beleric is known as "Bibhitaki;" in its fruit form it is used in the popular Indian herbal rasayana treatment triphala.

Jatropha Curcas - Barbados nut or Physic nut is a perennial poisonous shrub belonging to the Euphorbiaceae or spurge family. Its sap is used to as stains for linens and marking.

--------------------------------------------------------------------------------
Red/Orange Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 100%

--------------------------------------------------------------------------------

Black Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 100%
Indigofera Tinctoria 100%

Dark Brown Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 30%
Indigofera Tinctoria 60%
Emblica Officinalis Gartn 5%
Eclipta Alba 4%
Azadirachta Indica 1%

Medium Brown Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 35%
Indigofera Tinctoria 55%
Eclipta Alba 4%
Azadirachta Indica 1%

Light Brown Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 40%
Indigofera Tinctoria 50%
Eclipta Alba 4%
Azadirachta Indica 1%

Burgundy Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 91%
Red Kaolinite or Red Clay 3%
Eclipta Alba 2%
Centella Asiatica 2%
Triminalia Chebula 1%
Terminalia Bellirica Roxb. 1%

Mahogany Henna Hair Dye:

Indigofera Tinctoria 87%
Lawsonia Inermis Linn 5%
Red Clay 2%
Eclipta Alba 2%
Centella Asiatica 2%
Triminalia Chebula 1%

Deep Red Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 86%
Indigofera Tinctoria 5%
Red Kaolinite or Red Clay 3%
Eclipta Alba 2%
Centella Asiatica 2%
Triminalia Chebula 1%

-------------------------------------------------------------------------------

Red Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 90%
Red Clay 3%
Eclipta Alba 2%
Centella Asiatica 2%
Triminalia Chebula 1%

Copper Top Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 41%
Indigofera Tinctoria 51%
Red Clay 2%
Eclipta Alba 2%
Centella Asiatica 2%
Triminalia Chebula 1%

Neutral "colorless" Henna:

Cassia Obovata Leaves 100%

Herbal Henna Hair Dye:

Lawsonia Inermis Linn 85%
Eclipta Alba 2%
Centella Asiatica 2%
Acacia Concinna 2%
Triminalia Chebula 1%
Jatropha Curcas 1%
Azadirachta Indica 1%

Atsakyti