Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiruošimas nėštumui po persileidimo, abrazijos

QUOTE(Guosta @ 2010 08 18, 10:27)
Tokso, citomegalo, chlamidijas, skydliaukes ekoskopa ir hormonus ir dar kazkokius fermentus. Ir viskas gerai. Net nezinau ar dar ka tirtis, ar patiketi gydytojais, kad vaikiuka "suvalge" virusai. Pirmom nestumo savaitem buvo uzpuole noro, pusleline ir stomatitas verysad.gif

tai gal rimtai cia buvo kalti virusai g.gif
Atsakyti
sveikos siandien,
ziuriu is vis niekas nebebendrauja sioje temeleje, matyt visos dziaugiasi jau pastojusiu temelej.
o as dar su vienu klausimeliu. ar galima daryts tyrimus praejus tik 10 dienu po abrazijos? na ar nieko tokio, kad ims ta tepineli is gimdos kaklelio kaip suprantu. nes juk gimda vis dar gali buti atvira, tai ar nera rizikos kad pateks kokia infekcija ar dar kas nors? g.gif
skubu del to, kad nesinori nieko laukti. pasidaryciau tyrimus ir is karto su sekanciu vizitu pas gine pakomentuotu ji man rezultatus
Atsakyti
QUOTE(gundule @ 2010 08 19, 12:51)
o as dar su vienu klausimeliu. ar galima daryts tyrimus praejus tik 10 dienu po abrazijos? na ar nieko tokio, kad ims ta tepineli is gimdos kaklelio kaip suprantu. nes juk gimda vis dar gali buti atvira, tai ar nera rizikos kad pateks kokia infekcija ar dar kas nors?  g.gif
skubu del to, kad nesinori nieko laukti. pasidaryciau tyrimus ir is karto su sekanciu vizitu pas gine pakomentuotu ji man rezultatus

As klausiau savo ginekologes kada galiu darytis tyrimus del gimdos kaklelio vezio (jau metai praejo nuo paskutinio tyrimo). Tai ji man pasake, jog butina, kad praeitu bent dvejos menesines. Tiek ir palauksiu.
Atsakyti
sveikos
na merginos jau patyrusios nuraminsit mane gal o gal pasakysit ka daryti toliau, jei man dabar jau trecia diena skauda nugaros apacia. tikrai nieko nesportavau ir nesitampiau, darbe sedziu tik ir tiek. bet kazkaip neramu g.gif po abrazijos dar tik 9 dienos, vakar dar ir kraujo buvo.
labai bijau kad nebutu kas nors blogai
Atsakyti
QUOTE(gundule @ 2010 08 20, 10:31)
sveikos
na merginos jau patyrusios nuraminsit mane gal o gal pasakysit ka daryti toliau, jei man dabar jau trecia diena skauda nugaros apacia. tikrai nieko nesportavau ir nesitampiau, darbe sedziu tik ir tiek. bet kazkaip neramu  g.gif  po abrazijos dar tik 9 dienos, vakar dar ir kraujo buvo.
labai bijau kad nebutu kas nors blogai

Jei neklystu, A mums dare ta pacia diena, tai va siandien ryte manes gydytojas klause ar man nieko neskauda, ar gerai jauciuosi. Tai jei jums skauda nugaros apacia, gal bent paskambinkit savo ginekologei, jei nenorit paankstinti susitkima? Ir siaip tai keista, kad ji paskyre susitikima taip velai. As jau du kartus buvau apziuroje, vis patikrina kaip valosi gimda, kaip traukiasi, ar nereikia medikamentinio isikisimo.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 08 20, 13:24)
Jei neklystu, A mums dare ta pacia diena, tai va siandien ryte manes gydytojas klause ar man nieko neskauda, ar gerai jauciuosi. Tai jei jums skauda nugaros apacia, gal bent paskambinkit savo ginekologei, jei nenorit paankstinti susitkima? Ir siaip tai keista, kad ji paskyre susitikima taip velai. As jau du kartus buvau apziuroje, vis patikrina kaip valosi gimda, kaip traukiasi, ar nereikia medikamentinio isikisimo.

man A buvo 08.11 po to dare echo, gimda dar neebuvo visai svari. israse antibiotiku, kuriuos geriau 5 dienas (+2 dienas ligonineje) juos skyre profilaktiskai kad neprasidetu lyt infekcija.
o sekanti karta liepe ateiti po 10 dienu, na tai man pavyko uzsirasyti po 13 d.
bet siandien persigandusi del nugaros skausmo nubegau ten. gydytojos jau nebuvo, bet pasnekejau su sesele. nuramino kad tikriausiai cia nieko baisaus ir toliau stebet save, jei pradesiu smarkiai kraujuot ar stipriai skaudet pilva tada jau vaziuosi i priimamaji nieko nelaukus. na tai ir bandysiu ramiai prabut savaitgali ir tikiuos kad viskas bus gerai, o antradieni turetu daryt echo ir paziuret ar viskas galutinai issivale.
Atsakyti
tai skaudziausia tema y kuria man deja tenka uzsukti.. rasau ir asaros rieda verysad.gif o taip norejosi antrojo leliuko
7-8sawaiteliu patyriau persileidima. valymo nedare, nes viskas tiesiog taip ir issivale sawaime. skaitineju kaip isvengti tokios nelaimes dar karta.. aciu uz naudinga info rasta cia! praejo tik dvi sawaiteles, kaip ir liepe ligonineje pasidariau nestumo testa. jis neigiamas, tad skambinausi y konsultacija, sake viskas gerai ir rodytis sawo ginekologui. tad mielosios, gal kas parasys:\
1. kada man registrotis pas gine? laukti pirmuju men ir po ju? ar dabar iskart?
2. tyrimai kuriuos minejote, kad verta pasidaryt.. jie atliekami paprastose poliklinikose? gine juos rekomenduos ar turiu klaust?
3. jeigu pirmo leliuko nestumas buvo sklandus, ir tai man pirmas persileidimas, ar tai gali buti kalta vyro sperma? ( cia teiraujuosi del tyrimo, ar jis mums butinas?)
4. kodel tokios skirtingos daktaru rekomendacijos, cia komentaruose rasoma, kad kai kurioms leido planuot is kart po menesiniu, kitoms tik po puses metu... kodel taip? kas tai nulemia?
5. ar tureciau siuo metu ka nors vartoti? vgn priimamajame apziurejusi daktare pasake, kad jei vartoju foline rugsti ja ir toliauvartot, bet as geriau tik vitaminus pregnatcare, tai ji sake ju nebegert.....
Atsakyti
QUOTE(rraassyte @ 2010 08 23, 13:40)
tai skaudziausia tema y kuria man deja tenka uzsukti.. rasau ir asaros rieda verysad.gif o taip norejosi antrojo leliuko
7-8sawaiteliu patyriau persileidima. valymo nedare, nes viskas tiesiog taip ir issivale sawaime. skaitineju kaip isvengti tokios nelaimes dar karta.. aciu uz naudinga info rasta cia! praejo tik dvi sawaiteles, kaip ir liepe ligonineje pasidariau nestumo testa. jis neigiamas, tad skambinausi y konsultacija, sake viskas gerai ir rodytis sawo ginekologui. tad mielosios, gal kas parasys:\
1. kada man registrotis pas gine? laukti pirmuju men ir po ju? ar dabar iskart?
2. tyrimai kuriuos minejote, kad verta pasidaryt.. jie atliekami paprastose poliklinikose? gine juos rekomenduos ar turiu klaust?
3. jeigu pirmo leliuko nestumas buvo sklandus, ir tai man pirmas persileidimas, ar tai gali buti kalta vyro sperma? ( cia teiraujuosi del tyrimo, ar jis mums butinas?)
4. kodel tokios skirtingos daktaru rekomendacijos, cia komentaruose rasoma, kad kai kurioms leido planuot is kart po menesiniu, kitoms tik po puses metu... kodel taip? kas tai nulemia?
5. ar tureciau siuo metu ka nors vartoti? vgn priimamajame apziurejusi daktare pasake, kad jei vartoju foline rugsti ja ir toliauvartot, bet as geriau tik vitaminus pregnatcare, tai ji sake ju nebegert.....

laikykis console.gif zinau temele viena is liudnesniu
dziaugis tuo, kad viena vaikuti jau turi thumbup.gif
o dabar pabandysiu atsakyt i tavo klausimus, nors pati dar cia esu naujoke, ne bet kiek teko skaityti..
1. pas gine manau ne pro sali uzsirasyti ir anksciau nei sulaukus men. paziuretu per echo ar tikrai gimda susitrauke ir pan. o is vidaus apziura manau saugu butu daryt tik po men. na bet cia mano nuomone tokia unsure.gif
2. siaip visi tie tyrimai yra mokami ir tikrai ne visose poliklinikose juos atlieka (kiek man zinoma). tai is tikruju paprasciau yra nuvaziuot i tuom uzsiimancia klinika, be jokiu eiliu be nieko priduot krauja ar ka ten reikia ir sumokejus laukti atsakymu. tik kainos siek tiek skiraisi skirtingose klinikose. tai pasidomek kokios yra tavo mieste.
3. nzn nieko rolleyes.gif
4. rekomendacijos del sekancio pastojimo manau yra gyd isitikinimas, tai priklauso kokius jis straipsnius yra skaites, kokios patirties turi is savo darbo ir pan. tai visiskai individualu, jei nueisi pas 3 skirtingus gyd tai manau jie visi skirtinga termina pasakys. tad cia jau tau spresti kada tau geriausia
5. dle tu vitaminu ir papildu tai cia rigi visi gyd turi savo nuomone, vieni sako reikia vartot vitaminus nesciosiosioms, kiti grieztai pries juos pasisako. cia velgi tau spresti. tikrai niekas per galva neduos jei nuspresi gerti ar negerti. o foline manau siulo gerti toliau del to, jei planuoji greitu laiku vel pastoti. as pvz grizus is ligonines po A, suslepiau viska kas buvo susije su nestumu, visas knygas, kalendorius, vitaminus ir t.t. tame tarpe ir foline. gal po pirmuju men ja issitrauksiu ir vel pradesiu gerti. o dabar tai vis tiek ji gimdos veiklai neturi jokios itakos.
Atsakyti
As irgi dariau ivairiausius tyrimus, pasirode,kad man nestuma sutrukde citomegalas, pageriau specialiu vaistu ir dabar jau vel laukiuosi. Tereikejo sustiprinti imuniteta
Atsakyti
QUOTE(angeliukas44 @ 2010 08 24, 19:34)
As irgi dariau ivairiausius tyrimus, pasirode,kad man nestuma sutrukde citomegalas, pageriau specialiu vaistu ir dabar jau vel laukiuosi. Tereikejo sustiprinti imuniteta

sveikinu su nestuke.gif
Atsakyti
aciu uz palakyma ir atsakymus Gundulei! nuosirdziai uzjauciu isgyvenus zirniuko netekti..tikiu kad mums pavyks! ir sweikinu Angeliuka su musu visu laukiamu pilveliu nestuke.gif ! linkiu sweikatytes daug daug abiem:))) o gal gali pasakyt kokius tyrimus dareisi? kokioje klinikoje ir bent apytikslia ju kainyte? esu vilniete, reikia tik atsisesti ir pagooglinti kur daro kazka panasaus cia vilniuje, bet net nezinau nuo ko pradet doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rraassyte: 25 rugpjūčio 2010 - 12:55
QUOTE(angeliukas44 @ 2010 08 24, 19:34)

as katik suzinojau kad turiu citomegalo virusa aktyvu.
ar tau rigi aktyvus buvo? kokius vaistus gerei ir kiek laiko? po kiek laiko leido pastot?
daabr tokia pasimetus esu, panika verysad.gif
Atsakyti