QUOTE(rraassyte @ 2010 08 23, 13:40)
tai skaudziausia tema y kuria man deja tenka uzsukti.. rasau ir asaros rieda

o taip norejosi antrojo leliuko
7-8sawaiteliu patyriau persileidima. valymo nedare, nes viskas tiesiog taip ir issivale sawaime. skaitineju kaip isvengti tokios nelaimes dar karta.. aciu uz naudinga info rasta cia! praejo tik dvi sawaiteles, kaip ir liepe ligonineje pasidariau nestumo testa. jis neigiamas, tad skambinausi y konsultacija, sake viskas gerai ir rodytis sawo ginekologui. tad mielosios, gal kas parasys:\
1. kada man registrotis pas gine? laukti pirmuju men ir po ju? ar dabar iskart?
2. tyrimai kuriuos minejote, kad verta pasidaryt.. jie atliekami paprastose poliklinikose? gine juos rekomenduos ar turiu klaust?
3. jeigu pirmo leliuko nestumas buvo sklandus, ir tai man pirmas persileidimas, ar tai gali buti kalta vyro sperma? ( cia teiraujuosi del tyrimo, ar jis mums butinas?)
4. kodel tokios skirtingos daktaru rekomendacijos, cia komentaruose rasoma, kad kai kurioms leido planuot is kart po menesiniu, kitoms tik po puses metu... kodel taip? kas tai nulemia?
5. ar tureciau siuo metu ka nors vartoti? vgn priimamajame apziurejusi daktare pasake, kad jei vartoju foline rugsti ja ir toliauvartot, bet as geriau tik vitaminus pregnatcare, tai ji sake ju nebegert.....
laikykis

zinau temele viena is liudnesniu
dziaugis tuo, kad viena vaikuti jau turi
o dabar pabandysiu atsakyt i tavo klausimus, nors pati dar cia esu naujoke, ne bet kiek teko skaityti..
1. pas gine manau ne pro sali uzsirasyti ir anksciau nei sulaukus men. paziuretu per echo ar tikrai gimda susitrauke ir pan. o is vidaus apziura manau saugu butu daryt tik po men. na bet cia mano nuomone tokia
2. siaip visi tie tyrimai yra mokami ir tikrai ne visose poliklinikose juos atlieka (kiek man zinoma). tai is tikruju paprasciau yra nuvaziuot i tuom uzsiimancia klinika, be jokiu eiliu be nieko priduot krauja ar ka ten reikia ir sumokejus laukti atsakymu. tik kainos siek tiek skiraisi skirtingose klinikose. tai pasidomek kokios yra tavo mieste.
3. nzn nieko
4. rekomendacijos del sekancio pastojimo manau yra gyd isitikinimas, tai priklauso kokius jis straipsnius yra skaites, kokios patirties turi is savo darbo ir pan. tai visiskai individualu, jei nueisi pas 3 skirtingus gyd tai manau jie visi skirtinga termina pasakys. tad cia jau tau spresti kada tau geriausia
5. dle tu vitaminu ir papildu tai cia rigi visi gyd turi savo nuomone, vieni sako reikia vartot vitaminus nesciosiosioms, kiti grieztai pries juos pasisako. cia velgi tau spresti. tikrai niekas per galva neduos jei nuspresi gerti ar negerti. o foline manau siulo gerti toliau del to, jei planuoji greitu laiku vel pastoti. as pvz grizus is ligonines po A, suslepiau viska kas buvo susije su nestumu, visas knygas, kalendorius, vitaminus ir t.t. tame tarpe ir foline. gal po pirmuju men ja issitrauksiu ir vel pradesiu gerti. o dabar tai vis tiek ji gimdos veiklai neturi jokios itakos.