Natuke, atsakysiu apie gimdymo pozas. Jus taip isitikinusi, kad pagimdet ketvirta vaikeli be plysimu tik del pozos? As nebuciau tokia tikra pvz as pirma vaikeli gimdziau guledama sonu svere 3040g., buvau kirpta (gimdymas naturalus, neprovokuotas, nenuskausmintas), antras gime gulint ant nugaros svere 3080, plysimas tik maksties nezymus, trecias gime 3990 taip pat gulint, neplysau visai. Taip, kad manes poza nesuzalojo, nezinau kaip butu kitai moteriai kitokio gimdymo metu, nes nebuna dvieju gimdymu vienodu. Bet jus gi viska zinote geriau nei bet kas

QUOTE(mititėja @ 2011 08 07, 16:39)
Atsakykit nuoširdžiai ir be išsidirbinėjimų. Būčiau dėkinga, nes neįsivaizduoju, kokia kita nauda galėtų būti, išskyrus atvejus, jeigu esate kokia politinė kovotoja už laisvę tremtyje. Ar pvz. žinoma menininkė/sportininkė/mokslininkė, dirbanti užsienyje, bet garsinanti Lietuvą. Bet kaip spėju - "pusė etato" su šiuo variantu niekaip nedera.

Esu MAMA, auginu ir ugdau Lietuvos piliete

Uzsiimu visuomenine- svietejiska veikla- esu vieno svietejisko forumo lietuviu kalba administratore, vedu internetini blog'a, megejiskai verciu tam tikro pobudzio tekstus i liet kalba bei turiu dar kruva kitu projektu galvoje.
O jus?

QUOTE(Selva @ 2011 08 07, 18:44)
Esu MAMA, auginu ir ugdau Lietuvos piliete
Nejuokinkit. Taip ir galvojau. 
Kodėl pilietę auginat ir ugdot ne Lietuvoje?

Uzsiimu visuomenine- svietejiska veikla- esu vieno svietejisko forumo lietuviu kalba administratore, vedu internetini blog'a, megejiskai verciu tam tikro pobudzio tekstus i liet kalba bei turiu dar kruva kitu projektu galvoje.
Nu sorry, bet įrašyti į nuopelnus "projektų turėjimą galvoje" tai net nekomentuotina. 
Švietėjiško forumo nuorodą galite ir įmesti - gal tikrai neįvertinu jūsų indėlio.

Eu MAMA (daugiau ir ilgiau už jus 
Mėgėjiškai darau nemažai dalykų, bet to neįvardinu kaip naudingumo Lietuvai.

Mititeja, neimesiu, teks patiketi mano zodziu. Neimesiu vien del to, kad jumis nepasitikiu, netikiu, kad jums to uzteks, jus pradesite kabinetis prie forumo turinio ir o tai man jau yra sventa t.t. Tepasakysiu, kad mano veikos sritis- religine.
Na, o jei jus domina mano veikla, uz kuria man buvo mokami pinigai- tai dirbau administracini darba. Mokejau mokescius
Is ju apmokama medicina ten, kur gyvenu ir kur ta medicina naudojuosi
Na, o jei jus domina mano veikla, uz kuria man buvo mokami pinigai- tai dirbau administracini darba. Mokejau mokescius

QUOTE(Selva @ 2011 08 07, 18:55)
Mititeja, neimesiu, teks patiketi mano zodziu. Neimesiu vien del to, kad jumis nepasitikiu, netikiu, kad jums to uzteks, jus pradesite kabinetis prie forumo turinio ir o tai man jau yra sventa t.t. Tepasakysiu, kad mano veikos sritis- religine.
Būčiau nustebusi, jeigu būtumėt įmetusi. Tikiu, bet manau, kad tai irgi - veikla jums, o ne nauda Lietuvai. 
QUOTE(Selva @ 2011 08 07, 18:55)
Is ju apmokama medicina ten, kur gyvenu ir kur ta medicina naudojuosi 
Tai ar aš sakau kitaip? Jokiu būdu. Tikiu, kad tvarkingai mokate mokesčius ir esate sąžininga ekonominė emigrantė. Ar sakiau kitaip?

Klausimą iškėliau tik todėl, kad teigėte esanti naudinga Lietuvai. Ne mokesčiais, ne finansais, bet naudinga. Norėjau išgirsti - kuo konkrečiai. Ačiū, atsakymą perskaičiau.
Grįžtant prie temos: kodėl jaučiatės turinti teisę reguliuoti, kaip turi būti paskirstomi mokesčių mokėtojų pinigai Lietuvoje (kad būtų papildomai skirta papildomoms teisėms, pvz. gimdymui namuose) jokio indėlio į tą mokesčių krepšelį neįdėdama, niekaip prie Lietuvos gerbūvio neprisidėdama?
Teiginys "pagimdžiau Lietuvos pilietę" nesiskaito, nes (jau kažkada kažkurioje temoje rašiau, bet pasikartosiu) gimdėte ne todėl, kad "Lietuvai reikia piliečių", o todėl, kad pati labai norėjote vaiko. Ir nereikia savo motinystės instinktų pridenginėti kilniais tikslais Tėvynės labui, ok?

QUOTE(Selva @ 2011 08 07, 17:26)
na va o kam reikejo apsimetinet, kad niekam is forumo netaikot?
kiek vis del to susikaupe zmonese vidiniu frustraciju... kurios isplaukia va tokia forma, rodos, visai nesusijusioje temoje
"dirbkite LT naudai" bla bla bla- o kodel jums atrodo, kad, tarkime, as nedirbu LT naudai? Ar nauda cia tik finansine izvelgiat- tik tuo atveju, jei mokescius moku?
Nu vienzo...ka cia daugiau ir betesti
palauksiu, kol vel tema atsistos i vieta

kiek vis del to susikaupe zmonese vidiniu frustraciju... kurios isplaukia va tokia forma, rodos, visai nesusijusioje temoje

"dirbkite LT naudai" bla bla bla- o kodel jums atrodo, kad, tarkime, as nedirbu LT naudai? Ar nauda cia tik finansine izvelgiat- tik tuo atveju, jei mokescius moku?

palauksiu, kol vel tema atsistos i vieta

Na zinot, aisku dekojame, kad visa sirdimi esate su Lietuva. Bet kaip Jums atrodo, jei moraliskai palaikysite is bado mirstancius Afrikos vaikus, jiems to uzteks ir jie tuo palaikymu gyvens? Visas pasaulis sumaterialejes, ne vien tik Lietuva, ir niekas to neslepia. Kad isbristu is dabartinio liuno Lietuvai reik mokesciu moketoju, nesu as labai religinga, todel manau, kad net ir maldos cia nelabai pades, reik $ kaip tai "neskaniai" ir nedvasiskai beskambetu, na bet tokia realybe.
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2011 08 07, 17:59)
Grįžtant prie temos: kodėl jaučiatės turinti teisę reguliuoti, kaip turi būti paskirstomi mokesčių mokėtojų pinigai Lietuvoje (kad būtų papildomai skirta papildomoms teisėms, pvz. gimdymui namuose) jokio indėlio į tą mokesčių krepšelį neįdėdama, niekaip prie Lietuvos gerbūvio neprisidėdama?
Ir net neketindama cia ta teise naudotis.
QUOTE(SoJa @ 2011 08 07, 19:02)
Na zinot, aisku dekojame, kad visa sirdimi esate su Lietuva.

Mititeja, is manes ir mano dukters Lietuvos pilietybiu dar niekas neateme, balsuot neuzdraude
balsavimu, as turiu teise issakyti savo politines ir socialines paziuras, tad ja pasilieku sau, is jusu asmeniskai to neprasau ir jusu pritarimo man nereikia.
Isvis nesuprantu, prie ko cia asmeniskai as ir mano mokami mokesciai bei ju dydis
issityciojimas ir tiek.
Nuo siol pasiliksiu teise i jusu postus nebeatsakineti.

Isvis nesuprantu, prie ko cia asmeniskai as ir mano mokami mokesciai bei ju dydis

QUOTE(Selva @ 2011 08 07, 19:06)
Mititeja, is manes ir mano dukters Lietuvos pilietybiu dar niekas neateme, balsuot neuzdraude
balsavimu, as turiu teise issakyti savo politines ir socialines paziuras, tad ja pasilieku sau, is jusu asmeniskai to neprasau ir jusu pritarimo man nereikia.
Tai kai tik bus visuotinis referendumas "Legalizuoti gimdymus namie, ar ne" jūs būtinai ta teise pasinaudokit ir su dukra abi balsuokit "už". 

issityciojimas ir tiek.
Pasiskaitykite kokius 3 kartus paskutinius 3 psl. gal kaip nors suvoksite, kokiu būdu tema pasisuka viena, ar kita linkme.
Jūs ją turėjote nuo pat gimimo. 
QUOTE(Selva @ 2011 08 07, 18:06)
Mititeja, is manes ir mano dukters Lietuvos pilietybiu dar niekas neateme,
Ir neatimines, bet klausimas ar pati neatsisakysit kai tik bus galimybe gauti "geresne"?
Diskusija tampa labai hormoniška....
Dange,
Dabar moterys Lietuvoje neturi pasirinkimo - jei jos renkasi gimdymą namuose - jos priverstos rinktis neoficialą jurgą. Tik toks pasirinkimas. Ar tai lygios teisės?
O kaip registruojami namie gimę vaikai - iš kur tėvai gauna pažymą apie gimimą - pažaisk seklį ir išsiaiškink pati, juk turi pažįstamų, kurios gimdė namuose
O gal tau pasakys apie tai tavo kolegė, kuri tas pažymas išrašinėja
Tos, kurios piktinasi, kad Jurga palieka - o ką ji turi daryti? Atlikti cezario pjūvį namų sąlygomis? Tos, kurios renkasi gimdymą namuose, žino, kad taip bus - į ligoninę teks vykti pačioms, arba galbūt jas pamėtės pati Jurga, arba greitoji. Jų netgi nelaukia niekas ligoninėje su paruošta ekstrine palata, kaip tai daroma pvz. Olandijoje.
Koks įmanomas variantas dabar Lietuvoje? Kitoks. Turiu omeny jei gimdant namie kyla problemos. Numirt namie?
Dange,
Dabar moterys Lietuvoje neturi pasirinkimo - jei jos renkasi gimdymą namuose - jos priverstos rinktis neoficialą jurgą. Tik toks pasirinkimas. Ar tai lygios teisės?
O kaip registruojami namie gimę vaikai - iš kur tėvai gauna pažymą apie gimimą - pažaisk seklį ir išsiaiškink pati, juk turi pažįstamų, kurios gimdė namuose

Tos, kurios piktinasi, kad Jurga palieka - o ką ji turi daryti? Atlikti cezario pjūvį namų sąlygomis? Tos, kurios renkasi gimdymą namuose, žino, kad taip bus - į ligoninę teks vykti pačioms, arba galbūt jas pamėtės pati Jurga, arba greitoji. Jų netgi nelaukia niekas ligoninėje su paruošta ekstrine palata, kaip tai daroma pvz. Olandijoje.
Koks įmanomas variantas dabar Lietuvoje? Kitoks. Turiu omeny jei gimdant namie kyla problemos. Numirt namie?
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 07, 19:39)
Tos, kurios piktinasi, kad Jurga palieka - o ką ji turi daryti? Atlikti cezario pjūvį namų sąlygomis? Tos, kurios renkasi gimdymą namuose, žino, kad taip bus - į ligoninę teks vykti pačioms, arba galbūt jas pamėtės pati Jurga, arba greitoji.
Ne "pamėtėti", o atiduoti gimdyvę medikams, tuo pačiu suteikiant VISĄ info, kaip vyko gimdymas. O gal net ir "draugės" statusu likti per gimdymą (juk dabar gimdyme gali dalyvauti ne tik vyras, bet ir kitas pageidautinas asmuo). QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 07, 19:39)
Jų netgi nelaukia niekas ligoninėje su paruošta ekstrine palata, kaip tai daroma pvz. Olandijoje.
Jūs suvokiate, ką rašote? IŠ KUR tiem medikam žinoti, kad kažkas kažkur gimdo? Telepatiniu būdu? Ar pasamdyti seklius sekti Jurgą? 

QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 07, 19:39)
Nusisamdyti budinčią medikų komandą savo lėšomis. Kuo ne išeitis?