Įkraunama...
Įkraunama...

Pribuvėja Jurga

QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 22:44)
Tarp kitko mano mama taip pat mano brolį pagimdė sėdint. Nes gydytojai pasakė, kad jeigu po penkių min negims, uždus. Pasiemė reples, o ji išsigando. Sakė liepė visiems pasitraukti,  atsisėdo ir pagimdė. Ji buvo smulkesnė už mane 155cm ugio ir labai plona.

Vadinasi ir prieš keliasdešimt metų, kaip mititeja pavadino- sukarinto režimo sistemoje, buvo galima atsižvelgti į konkrečią situaciją ir priimti nestandartinį sprendimą mirksiukas.gif Tiesiog norėtųsi, kad diskutuojančios suprastų: medicina yra viena sparčiausiai besivystančių ir kintančių, tačiau tuo pat metu ir viena inertiškiausių bei taisyklėmis suvaržytų mokslo šakų. Natūralus ir žmogiškas noras protestuoti prieš taisykles ir instrukcijas, tačiau skirtingai nuo chemijos, fizikos ir etc. bet kokio eksperimento ar inovacijos kaina gali būti kurkas didesnė, o galimybės suklydus pakartoti iš naujo gali ir nebūti. Vertikali kūno pozicija gimdymo metu gali būti ir privalumas, ir trūkumas- tai priklausys nuo daugelio aplinkybių. Ir čia galima būtų kalbėti apie akušerinę praktiką, apie akušerių kompetencijų išplėtimą(ką, kaip suprantu, sėkmingai daro Klaipėda).
Grįžtant prie gimdymų namuose; pataisykit, jei klystu, tačiau susidariau įspūdį, kad gimdymas namuose yra paplitęs dviem atvejais. Arba turime valstybę, kurioje sveikatos priežiūros paslaugos neprieinamos didžiajai daugumai, ir todėl gimdoma namuose, arba tai ekonominiu ir socialiniu požiūriu stipri valstybė, kurios sveikatos priežiūros sistema veikia sklandžiai, paslaugų paketas gydymo įstaigose pakankamas ir prieinamas, ir tuomet leidžiama sau turėti extra bonusą- teikti gimdymo namuose paslaugas su visu būtinu skubos pagalbos organizavimu g.gif

QUOTE(aistele @ 2011 08 08, 05:31)
Smagu, kai zmones ivertina tik save, su kuo jus ir sveikinu, gal siluteje ar katmandu jus galesit ir gimdymus priimineti, tiek esat apsisvietus unsure.gif

Diskusija išsisemia iškart, kaip diskutuojantys pereina į asmeniškumus mirksiukas.gif Natuke nekonkuruoja su jumis profesinėse kompentcijose, gintis nuo jos, o juo labiau pereiti į puolimą, nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 08:45)
Dabar atsakykite į tokį klausimą - kodėl gimdančios ligoninėse gali rinktis gimdyti nemokamai, ar duoti kyšį, o štai gimdančioms namie siūlote samdytis iš savo lėšų medikų brigadą. Ar tai nepasityčiojimas? Jos turi turėti lygias teises į gimdymą namie nemokamai. Bent jau pasirinkimą.
Ne, ne pasityčiojimas.
Pasityčiojimas iš medikų ir mokesčių mokėtojų yra žaidimas "gimdau namie-suvokiu atsakomybę-oi, persigalvojau-pulkit vežkit mane į ligoninę".
Tarp kitko, atkreipkite dėmesį, kad viename iš cituotų straipsnių pati Jurga teigia, kad nereikia jokios medikų brigados šalia gimdyvės namų. Kažin, kodėl? mirksiukas.gif

Kodėl Jurga turi lydėti į ligoninę? Kokiame teisės akte ta pareiga užfiksuota? Ir ko purkštauti mūsų protinguoliams kyšių prisilupusiams medikams - juk turi tiek aparatūros, kam jiems pasakoti apie gimdymo eigą? Gali pasižiūrėti patys.
Būtent - jokiame ir tai pribuvėjai paranku. Jeigu jos veikla būtų reglamentuota, negalėtų šitaip numetinėti gimdyvių.
Žinoma, iš principo nieko nesakykit, net kitaip pasakykit, klaidinkit - turi pilna aparatūros - tegu žiūri. lotuliukas.gif Gimdyvei ir kūdikiui nuo to bus tik geriau. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 08 rugpjūčio 2011 - 08:24
1.Ką tu ten perskaitei? Trečios knygos XXI skyrių?

2.Dabar atsakykite į tokį klausimą - kodėl gimdančios ligoninėse gali rinktis gimdyti nemokamai, ar duoti kyšį, o štai gimdančioms namie siūlote samdytis iš savo lėšų medikų brigadą. Ar tai nepasityčiojimas? Jos turi turėti lygias teises į gimdymą namie nemokamai. Bent jau pasirinkimą.

3.Kodėl Jurga turi lydėti į ligoninę? Kokiame teisės akte ta pareiga užfiksuota? Ir ko purkštauti mūsų protinguoliams kyšių prisilupusiams medikams - juk turi tiek aparatūros, kam jiems pasakoti apie gimdymo eigą? Gali pasižiūrėti patys.

4.Juk būna atvejų, kai moterys gimdo labai staigiai ir visai neplanuojančios gimdyti namuose, atvyksta jau beveik stumdamos ir su problemom. Kas tada jiems papasakoja apie gimdymo eigą - niekas, turi žiūrėti patys.

Tai jau tada nebėra ant ko velnių karti.

1. Perskaičiau gimimo registravimo tvarka, vaikus gimus ne medicinos įstaigoje. Pakartosiu klausimą: kas iš mano kolegių išduoda nelegalias pažymas apie vaiko gimimą mirksiukas.gif
2. Nesiūlau samdytis medikų brigados savo lėšomis, tačiau, jei gerai amenu, už individualią gimdymo priežiūrą ligoninėse gimdyvė susimoka, tiesa?
3. bigsmile.gif Teisės aktus prisiminėm. Puiku. O kaip su tuo apie neteisėtą vertimąsi medicinos praktika- jį prisimenam, ar nurašom- kaip nepatogų g.gif Medikai aišku pasižiūrės- su aparatūra ar be jos. Kol žiūrės, vaiko smegenys palenktyniaus su hipoksijos poveikiu. Bet tai gali palaukt: svarbiau moters teisės ir pastatyti kyšininkus medikus į vietą cool.gif
4. Taip būna. Kaip būna ir gimdymai automobiliuose, lėktuvuose, stichinių nelaimių zonose ir pan. Ir tuomet pagalba suteikiama taip, kaip ji gali būti suteikiama tokiose aplinkybėse- nes kitaip tiesiog neįmanoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 08 rugpjūčio 2011 - 08:43
QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 21:02)
Venckausko knyga, žinoma, ne taryvinių laikų, o kaip rašytojas? Lyg dar tos kartos? Kaip doc Vingras kurio vadovėlį apie žindymą vietomis baisu skaityt? g.gif

O ka Jus turit pries tuos laikus? Juk dauguma musu tuo metu gime, na ir nieko - isaugom. Nera jokios garantijos, kad musu vaikai sulauke reprodukcinio amziaus nepasibaises tuo kaip mes juos auginom.
Papildyta:
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 07:45)

Dabar atsakykite į tokį klausimą - kodėl gimdančios ligoninėse gali rinktis gimdyti nemokamai, ar duoti kyšį, o štai gimdančioms namie siūlote samdytis iš savo lėšų medikų brigadą. Ar tai nepasityčiojimas? Jos turi turėti lygias teises į gimdymą namie nemokamai. Bent jau pasirinkimą.

O jei as noriu gimdyt kosmose, nesvarumo busenoj, nes man atrodo, kad man taip bus geriausiai, ar man ir turetu tai but nemokamai? Ar tai taip pat mano teise? Jeigu ne, tai kodel?
Atsakyti
Negaliu patiketi, kad dar kazkas jaucia nostalgija ar simpatijas tarybiniam supratimui apie gimdymus, zindymus ir t.t. blink.gif Cia vien tam, kad "laimet" diskusija? Palaikysiu bet ka, su kuo tik nesutinka oponentai?

Aisteles atsakymai Natukei nuvilia unsure.gif Budama profesionale, ji pasirenka atsakyti ne profesionaliai, pateikdama savo zinias, o sarkastiskai g.gif

Galbut negalima 100% garantuoti, kad poza lemia stumimo sekme ar nesekme, plysima, ar neplysima, taciau ir atmesti to negalime. Vadinasi, mazu maziausiai galime leisti gimdyvei pabandyti- ar ne taip? Ypac, jei ji jaucia, kad jos stumimas yra efektyvesnis tokiu vat budu- ar ne taip? g.gif Cia tokie neprofesionalus mano pamastymai. Imant sklandu gimdyma.

Is tiesu norisi detalesnio atsakymo is medikiu, nors tas atsakymas gal ju pozicijai nebus palankus, tarkim apie vertikalia gimdymo poza. na suprantu, kad yra atveju, kai ji gali buti nepalankesne- na gal kai per greitas stumimas, ar dar kas nors. Bet normaliomis salygomis juk tai- tinkamiausia g.gif

Del gulejimo... Juk net nescioms nepataria guleti ant nugaros. O cia per gimdyma.. doh.gif Juk pilvas uzspaudzia organus, moteris galinejasi su tuo kruviu plius dar ir stangdintis turi doh.gif Kam visi sitie apsunkinimai?..
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 08 08, 08:42)

2. Nesiūlau samdytis medikų brigados savo lėšomis, tačiau, jei gerai amenu, už individualią gimdymo priežiūrą ligoninėse gimdyvė susimoka, tiesa?

Patikslinkit, kas yra individuali gimdymo priežiūra ligoninėje?
Jeigu tai, kad gimdyvė tiesiog pasinaudoja savo teise ir atsisako gimdyti su tais medikais, kurie tuo metu budi, o pageidauja, kad jos gimdymą prižiūrėtų konkrečiai gydytoja A, anestiozologas B ir akušerė C - vnž. žmonės pagal pateiktą sąrašą, kurie tuo metu ilsisi ir turi extra (dėl gimdyvės) atvykti į gimdymo įstaigą - tai taip, mokėti reikia ir manau, tai yra labai teisinga. jeigu tai mano norai, tai aš juos ir apmoku. Kaip ir atskiros pogimdyminės palatos: nori, sumoki, gauni. Ar čia jau irgi reikėtų priskirti prie teisės pasirinkti, kurią turėtų apmokėti kiti?
Atsakyti
QUOTE(aistele @ 2011 08 08, 04:31)
Malonu, kad jus esat geriau informuota apie gimdymo eiga, puiku, kad isivaizduojat, kad Lietuvos akuseres skaito tik tarybines knygas, tikriausiai manot , kad ir uzsienio kalbu mes nemokam. Smagu, kai zmones ivertina tik save, su kuo jus ir sveikinu, gal siluteje ar katmandu jus galesit ir gimdymus priimineti, tiek esat apsisvietus unsure.gif

Deja, tokį požiūrį turi nemažai medikų, kas ir skatina moteris ieškoti alternatyvų gimdymui ligoninėje. "Jūs pone, prašom gulėti ir tylėti, nes esate nekompetetinga šioje srityje, mes geriau žinome kaip reikia gimdyt". Jei klystu, atsiprašau, bet iš šio posto man būtent taip nuskambėjo.
Atsakyti
QUOTE(aneSena @ 2011 08 08, 10:58)
Patikslinkit, kas yra individuali gimdymo priežiūra ligoninėje?
Jeigu tai, kad gimdyvė tiesiog pasinaudoja savo teise ir atsisako gimdyti su tais medikais, kurie tuo metu budi, o pageidauja, kad jos gimdymą prižiūrėtų konkrečiai gydytoja A, anestiozologas B ir akušerė C - vnž. žmonės pagal pateiktą sąrašą, kurie tuo metu ilsisi ir turi extra (dėl gimdyvės) atvykti į gimdymo įstaigą - tai taip, mokėti reikia ir manau, tai yra labai teisinga.  jeigu tai mano norai, tai aš juos ir apmoku. Kaip ir atskiros pogimdyminės palatos: nori, sumoki, gauni. Ar čia jau irgi reikėtų priskirti prie teisės pasirinkti, kurią turėtų apmokėti kiti?

Būtent tai ir turėjau galvoje; jei gimdyvė pageidauja, kad jos gimdymą prižiūrėtų gydytojas/akušerė X ne jų darbo metu ir jie kuruoja tik jos gimdymą- už šią paslaugą ji susimoka.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 08 08, 09:54)
Negaliu patiketi, kad dar kazkas jaucia nostalgija ar simpatijas tarybiniam supratimui apie gimdymus, zindymus ir t.t.  blink.gif  Cia vien tam, kad "laimet" diskusija? Palaikysiu bet ka, su kuo tik nesutinka oponentai?

Cia vien tam, kad kaip dange ir minejo medicina yra viena sparčiausiai besivystančių ir kintančių mokslo šakų todel negalit but tikra, kad po keliu metu nebus radikalaus perversmo sitoj srity ir Jusu dabartine vaiko prieziura bus visiskai kitokia nei dabar.
Papildyta:
QUOTE(Norina @ 2011 08 08, 10:05)
Deja, tokį požiūrį turi nemažai medikų, kas ir skatina moteris ieškoti alternatyvų gimdymui ligoninėje. "Jūs pone, prašom gulėti ir tylėti, nes esate nekompetetinga šioje srityje, mes geriau žinome kaip reikia gimdyt". Jei klystu, atsiprašau, bet iš šio posto man būtent taip nuskambėjo.

Na bet ar jos neteisios? Is kur moteris (ypac jei gimdo pirma karta) gali zinoti kaip is tikro yra geriau? na, o Jurga zinoma pas mus yra gerule, nes ji leidzia viska, nes jai juk dzin, jeigu kas bus blogai ji tiesiog pasiplaus.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 08 08, 10:42)
1. Perskaičiau gimimo registravimo tvarka, vaikus gimus ne medicinos įstaigoje. Pakartosiu klausimą: kas iš mano kolegių išduoda nelegalias pažymas apie vaiko gimimą  mirksiukas.gif

Kolegių neišduosiu, nes manau, kad jos dirbą nelegalų, bet šventą darbą. Ir ne jų kaltė, kad nelegalų.

Tai va, tu gi žinai kaip medikė kokia tvarka išduodamas pažymėjimas apie gimimą. Šitą tvarką nustato LRV 2011 m. lapkričio 26 d. nutarimas Nr. 1400. Reikalas tame, kad gimdančios namie šito nutarimo daugeliu atvejų nesilaiko. O kodėl nesilaiko, nes jame nustatytos moteris žeminančios ir tik medikams patogios sąlygos. Šiame nutarime rašoma, kad pažyma išduodama, jei motina buvo apžiūrėta ne vėliau kaip po 2 valandų po gimdymo. Nedaug yra moterų, kurios pasigimdę vaikus namuose skuba į ligoninę per tas 2 valandas pasirodyti oficialiems medikams. Yra moterys, kurios nepageidauja iš viso jokių medikų apžiūrų, ypač per 2 valandas po gimdymo. O jei nespėji per tas 2 valandas „pasirodyti“, tai apie vaiko gimimo pažymos išdavimą sprendžia jau visas medikų konsiliumas. Atsiprašau, kodėl aš pagimdžius namie, nes tai mano teisė, turiu dabar rodytis visam medikų konsiliumui? Nejuokingai atrodo? Dėl kažkokio popiergalio.... Susitvarkau kaip pas mus daug kur Lietuvoj įprasta - man tą popiergalį padaro. Kažkas iš tų pačių medikų.

O kaip turėtų būti? Tas kas priėmė gimdymą, tas turėtų ir pažymą išduoti. Turi turėti tam reikalingus įgaliojimus. Bet nėra tokios tvarkos. Nėra legalizuoti tokie natūralūs ir atrodo savaime suprantami dalykai kaip kad moters teisė pasigimdyti namie, teisė gauti kvalifikuotą pagalbą, teisė oficialiai gauti reikalingus dokumentus tolesnei juridinei vaiko registracijai.

Tai yra natūralūs ir normalūs dalykai. Labai tikiu, kad ateis laikas ir juos sutvarkysime čia Lietuvoje. Ir galės moterys ramiai sau gimdyti namuose, jei žinoma to norės ir sąlygos leis. Kai kurios jau daro tai ir dabar, nebijodamos būti „už įstatymo ribų“, ir jos turi į tai teisę. Gerbiu jas už tai.

O toms, kurios labiausiai čia pykstate ant Jurgos pasakysiu - tai jūs labiausiai ir norite pasigimdyti namuose su ta pačia Jurga mirksiukas.gif Tik nedrįstate. Drąsos jums visoms tai pripažinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 10:13)

Tai yra natūralūs ir normalūs dalykai. Labai tikiu, kad ateis laikas ir juos sutvarkysime čia Lietuvoje. Ir galės moterys ramiai sau gimdyti namuose, jei žinoma to norės ir sąlygos leis. Kai kurios jau daro tai ir dabar, nebijodamos būti „už įstatymo ribų“, ir jos turi į tai teisę. Gerbiu jas už tai.

Tai, kad nieko netvarkote smile.gif Patys tie dalykai tikrai nesusireglamentuos smile.gif
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 10:13)

O toms, kurios labiausiai čia pykstate ant Jurgos pasakysiu - tai jūs labiausiai ir norite pasigimdyti namuose su ta pačia Jurga mirksiukas.gif Tik nedrįstate. Drąsos jums visoms tai pripažinti 4u.gif

Aha, kur gi ne lotuliukas.gif ir kosmaruose to net nesapnavau. Baisiau uz Fredi Kriugeri, man ta Jusu Jurga su nagu dilde doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2011 08 08, 09:13)
Cia vien tam, kad kaip dange ir minejo medicina yra viena sparčiausiai besivystančių ir kintančių mokslo šakų todel negalit but tikra, kad po keliu metu nebus radikalaus perversmo sitoj srity ir Jusu dabartine vaiko prieziura bus visiskai kitokia nei dabar.

Tai zinoma, kad gali ateity viskas keistis- ir nejaugi, SoJa, manote, kad geriausia laikytis senos, nors ir nuneigtos "tiesos"? g.gif

Is kur moteris (ypac jei gimdo pirma karta) gali zinoti kaip is tikro yra geriau?

nepatikesit, bet gali bigsmile.gif ir ta pasitikejima savimi gera akusere isugdo gimdyvei bigsmile.gif per mano gimdyma- saremius, stumima, ta momenta, kai stumiant degimo- akusere svelniai ragino pasitiket savimi, isijaust i kuna thumbup.gif
Atsakyti