QUOTE(dange @ 2011 08 08, 12:57)
Šventas darbas išrašinėti neleglias pažymas apie vaiko gimimą
Ką tik išrėžusi liepsingą kalbą apie kyšininkus medikus, dabar jų veiksmus vadinate šventu darbu? Nor gal klystu, ir tokia veikla atliekama išskirtinai altruistiškais ir misionieriškais tikslais ?
Papildyta:
Pabandom išvesti paraleles: jei pykstate ant medikų ir vadinate visus juos kyšininkais, vadinasi labiausiai norite..... Pratęskit

Papildyta:
Pabandom išvesti paraleles: jei pykstate ant medikų ir vadinate visus juos kyšininkais, vadinasi labiausiai norite..... Pratęskit

O kas tau čia blogai atrodo, dange - ką negali būti darbas šventas jei jau gavai kyšį? Nemąstyk taip siaurai.
Aha jo, šiaip manau, kad mano pašaukimas būti medike, bet jo niekad neįvykdysiu, tad .... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi

Bet čia ne į temą, tu, dange, kaip medikė pasakyk geriau į temą - ar manai, kad Lietuvoje normali situacija su naminiais gimdymais? Ar tai, kad iki šiol jie nereglamentuoti, o vis tik vyksta kaip ir visi normalūs dalykai gyvenime, nepažeidžia tų moterų, kurios renkasi tokį kelią, teisių?
QUOTE(aneSena @ 2011 08 08, 15:35)
Tikrai pasigedau šioje temoje labai laimingai ir natūraliai su Jurga pagimdžiusių pasisakymų. Priežastis kame? Tiek mažai gimdžiusių su Jurga? Per mažai sėkmingai pagimdžiusių su Jurga? Ar jos jau nebenori prisiminti savo natūralių gimdymų su Jurga (gal tiesiog gėda prisipažinti, kad vis dėl to vizija ir lūkesčiai toli gražu prasilenkė su realybe)?
Žinot kodėl jos čia nerašo - nes jau net man paskaičius iš šalies diskusiją matosi, kad viskas ką jos parašys bus ištaršyta, išsityčiota, pavadinta neatsakingumu, egoizmu, tamsumu ir t.t. Juk šita diskusija nieko realiai neišspręs - niekas nerašys nei teisės aktų iš čia diskutuojančių, nei bandys suprasti kitą pusę. Ta, kuri laimingai patyrė orgazmą gimdydama iš viso numos ranka į šitas rietenas - jos poreikiai patenkinti, ji patenkinta ir laiminga sau gyvena. Ką, orgazmą? Koks orgazmas, kokios nesąmonės, kitos sakys, koks neatsakingumas tik pažiūrėkit. O ji patyrė ir žino, kad įmanoma, bet kodėl turi aiškinti kitoms, kurios net nenori suprasti ir juokiasi iš to? O jei kuriai kitokia patirtis - tai išgirs, kad taip jai ir reikia, pati kalta, Jurga kalta.
Pagarbos ir jautrumo įsiklausyti ką kalba šitos moterys čia trūksta.
QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 08 09, 08:44)
niekus tauzyji, aš tau jau aiškinau, kad pakanka išsikviesti vaikų gydytoją per tas dvi valandas ir jis išrašys tau tą pažymą.
Nu kad neniekus. Didžioji dauguma tas dvi valandas nekviečia jokių kitų daktarų ir pašalinių žmonių. Yra dalis, kurios išsikviečia greitąsias. Bet nedaug. Aš pati tikrai nekviesčiau jei taip būtų - kam man ką tik sėkmingai pagimdžius papildoma greituškės brigada - visiškai pašaliniai žmonės. Taip yra tokia daktarė vaikų, kuri važiuoja būtent pas tokas namines gimdyves. Bet irgi ne pas visas ji nuvažiuoja. Ne pas visas ji gali per dvi valandas nuvažiuot - bala nematė, parašo, kad per dvi valandas nuvažiavo. Aš pavyzdžiui savo šeimos daktarės naktį pagimdžiusi tikrai neišsikviesčiau - pasiųstų mane toli toli.
Na bet ne tai aš noriu pasakyti - noriu pasakyti, kad taip, kaip dabar yra, neturėtų būti. Kad vienoms vienokios sąlygos, o kitoms - papildomi popierizmai ir biurokratinės kliūtys. O teisė - gimdyti kaip ir kur nori - visų vienoda.
Juk nei vienai normaliai moteriai nėra tikrojo noro gimdyti ligoninėse. Jei tik būtų sudarytos normalios sąlygos ir galimybės - didžioji dauguma tikrai gimdytų namie. Dabar mes tik priverstos taip galvoti, kad kitos galimybės nėra. O ji yra. Visada yra. Galbūt didelė baimė ir pyktis kartais trukdo ją pamatyti.