Įkraunama...
Įkraunama...

Pribuvėja Jurga

QUOTE(dange @ 2011 08 08, 12:57)
Šventas darbas išrašinėti neleglias pažymas apie vaiko gimimą  bigsmile.gif Ką tik išrėžusi liepsingą kalbą apie kyšininkus medikus, dabar jų veiksmus vadinate šventu darbu? Nor gal klystu, ir tokia veikla atliekama išskirtinai altruistiškais ir misionieriškais tikslais ?
Papildyta:

Pabandom išvesti paraleles: jei pykstate ant medikų ir vadinate visus juos kyšininkais, vadinasi labiausiai norite..... Pratęskit  mirksiukas.gif

O kas tau čia blogai atrodo, dange - ką negali būti darbas šventas jei jau gavai kyšį? Nemąstyk taip siaurai.

Aha jo, šiaip manau, kad mano pašaukimas būti medike, bet jo niekad neįvykdysiu, tad .... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi ax.gif mirksiukas.gif

Bet čia ne į temą, tu, dange, kaip medikė pasakyk geriau į temą - ar manai, kad Lietuvoje normali situacija su naminiais gimdymais? Ar tai, kad iki šiol jie nereglamentuoti, o vis tik vyksta kaip ir visi normalūs dalykai gyvenime, nepažeidžia tų moterų, kurios renkasi tokį kelią, teisių?

QUOTE(aneSena @ 2011 08 08, 15:35)
Tikrai pasigedau šioje temoje labai laimingai ir natūraliai su Jurga pagimdžiusių pasisakymų. Priežastis kame? Tiek mažai gimdžiusių su Jurga? Per mažai sėkmingai pagimdžiusių su Jurga? Ar jos jau nebenori prisiminti savo natūralių gimdymų su Jurga (gal tiesiog gėda prisipažinti, kad vis dėl to vizija ir lūkesčiai toli gražu prasilenkė su realybe)?

Žinot kodėl jos čia nerašo - nes jau net man paskaičius iš šalies diskusiją matosi, kad viskas ką jos parašys bus ištaršyta, išsityčiota, pavadinta neatsakingumu, egoizmu, tamsumu ir t.t. Juk šita diskusija nieko realiai neišspręs - niekas nerašys nei teisės aktų iš čia diskutuojančių, nei bandys suprasti kitą pusę. Ta, kuri laimingai patyrė orgazmą gimdydama iš viso numos ranka į šitas rietenas - jos poreikiai patenkinti, ji patenkinta ir laiminga sau gyvena. Ką, orgazmą? Koks orgazmas, kokios nesąmonės, kitos sakys, koks neatsakingumas tik pažiūrėkit. O ji patyrė ir žino, kad įmanoma, bet kodėl turi aiškinti kitoms, kurios net nenori suprasti ir juokiasi iš to? O jei kuriai kitokia patirtis - tai išgirs, kad taip jai ir reikia, pati kalta, Jurga kalta.

Pagarbos ir jautrumo įsiklausyti ką kalba šitos moterys čia trūksta.

QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 08 09, 08:44)
niekus tauzyji, aš tau jau aiškinau, kad pakanka išsikviesti vaikų gydytoją per tas dvi valandas ir jis išrašys tau tą pažymą.

Nu kad neniekus. Didžioji dauguma tas dvi valandas nekviečia jokių kitų daktarų ir pašalinių žmonių. Yra dalis, kurios išsikviečia greitąsias. Bet nedaug. Aš pati tikrai nekviesčiau jei taip būtų - kam man ką tik sėkmingai pagimdžius papildoma greituškės brigada - visiškai pašaliniai žmonės. Taip yra tokia daktarė vaikų, kuri važiuoja būtent pas tokas namines gimdyves. Bet irgi ne pas visas ji nuvažiuoja. Ne pas visas ji gali per dvi valandas nuvažiuot - bala nematė, parašo, kad per dvi valandas nuvažiavo. Aš pavyzdžiui savo šeimos daktarės naktį pagimdžiusi tikrai neišsikviesčiau - pasiųstų mane toli toli.
Na bet ne tai aš noriu pasakyti - noriu pasakyti, kad taip, kaip dabar yra, neturėtų būti. Kad vienoms vienokios sąlygos, o kitoms - papildomi popierizmai ir biurokratinės kliūtys. O teisė - gimdyti kaip ir kur nori - visų vienoda.

Juk nei vienai normaliai moteriai nėra tikrojo noro gimdyti ligoninėse. Jei tik būtų sudarytos normalios sąlygos ir galimybės - didžioji dauguma tikrai gimdytų namie. Dabar mes tik priverstos taip galvoti, kad kitos galimybės nėra. O ji yra. Visada yra. Galbūt didelė baimė ir pyktis kartais trukdo ją pamatyti.
Atsakyti
kalbant apie gulėjimą ant nugaros gimdymo metu, tai su abiem nėštumais man neliepė gulėti ant nugaros, visada galvugalis buvo pakeltas, buvau pusiau sėdom. o stangų metu dar stačiau galvugalis pakeltas, kojos sulenktos pritrauktos
nors jokių pageidavimų nereiškiau, man buvo dzin kaip gimdyti. nesikoncentravau į gimdymą, man buvo svarbus rezultatas, o ne mano dvasinė būsena ar aplinka

gimdymo namie nesirinkčiau, per daug rizikos. vien dėl savo "dvasinės gerovės" taip rizikuoti vaiku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikta: 09 rugpjūčio 2011 - 08:40
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 09:34)
O kas tau čia blogai atrodo, dange - ką negali būti darbas šventas jei jau gavai kyšį? Nemąstyk taip siaurai.

Aha jo, šiaip manau, kad mano pašaukimas būti medike, bet jo niekad neįvykdysiu, tad .... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi  ax.gif  mirksiukas.gif

Bet čia ne į temą, tu, dange, kaip medikė pasakyk geriau į temą - ar manai, kad Lietuvoje normali situacija su naminiais gimdymais? Ar tai, kad iki šiol jie nereglamentuoti, o vis tik vyksta kaip ir visi normalūs dalykai gyvenime, nepažeidžia tų moterų, kurios renkasi tokį kelią, teisių?
valandas nuvažiavo. Aš pavyzdžiui savo šeimos daktarės naktį pagimdžiusi tikrai neišsikviesčiau - pasiųstų mane toli toli.
Na bet ne tai aš noriu pasakyti - noriu pasakyti, kad taip, kaip dabar yra, neturėtų būti. Kad vienoms vienokios sąlygos, o kitoms - papildomi popierizmai ir biurokratinės kliūtys. O teisė - gimdyti kaip ir kur nori - visų vienoda.

Mąstau tikrai siaurai: šventi darbai atliekami neatlygintinai, įprasti darbai- už atlygį, o tie, kurie ant kriminalo ribos arba už jo- už kyšį.
Kel Mutu- gal ne viskas prarasta: 10-11 metų studijų ir dvasinė ramybė bigsmile.gif O jei dirbsit "pasišventusi"- dar ir "apsimokės" biggrin.gif
Manau, kad situacija su naminiais gimdymais nenormali. Ir dar manau, kad moterų teises pažeidžia tie/tos, kurios teigia, kad esamoje situacijoje gimdyti namuose saugu, o pribuvėjos gali suteikti reikiamą pagalbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 09 rugpjūčio 2011 - 08:50
.... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi  ax.gif  mirksiukas.gif
Na taip, pikta suvokti, kad nešėt kyšius todėl, kad pati taip sugalvojot, o pasirodo - bac, buvo galima ir nenešti ir ne prastesnę pagalbą gauti.
Aš pavyzdžiui savo šeimos daktarės naktį pagimdžiusi tikrai neišsikviesčiau - pasiųstų mane toli toli.
Pabandykit su savo gydytoja bendrauti ne pradėdama kalbą nuo "turiu teisę, kodėl tyčiojatės", o nuo paprasto žmogiško "laba diena", net galit pridėti "kaip gyvenat/sekasi". Žinokit tikėtina, kad kai nustosit rėkauti apie savo teises, gydytoja jūsų toli toli nebesiųstų. mirksiukas.gif
Juk nei vienai normaliai moteriai nėra tikrojo noro gimdyti ligoninėse. Jei tik būtų sudarytos normalios sąlygos ir galimybės - didžioji dauguma tikrai gimdytų namie. Dabar mes tik priverstos taip galvoti, kad kitos galimybės nėra. O ji yra. Visada yra. Galbūt didelė baimė ir pyktis kartais trukdo ją pamatyti.
Nesąmonių nesąmonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 09 rugpjūčio 2011 - 09:31
dange
del med praktikos be licenzijos
yra dar toks pateisinimas
"dvasinės pribuvėjos" kartais paaiškina, kad šiaip moteris gimdo pati, kaip solo, o ji - tiesiog draugė - palaikimo komandą, kuri morališkai moterį palaiko gimdymo metu, o ne priima gimdymąh
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 08 09, 10:02)
dange
del med praktikos be licenzijos
yra dar toks pateisinimas
"dvasinės pribuvėjos" kartais paaiškina, kad šiaip moteris gimdo pati, kaip solo, o ji - tiesiog draugė - palaikimo komandą, kuri morališkai moterį palaiko gimdymo metu, o ne priima gimdymąh

Vienas iš pasiteisinimų, bandant išvengti atsakomybės. Natuke, juk skaitėte rusų bloguose paviešintus nesėkmingo naminio gimdymo atvejus- su pribuvėja šalia ar "ant telefono" bei skype. Pribuvėjos kontroliuoja gimdymą, vertina eigą, dalina rekomendacijas. Tai ne tiesiog moralinis palaikymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 09 rugpjūčio 2011 - 09:14
QUOTE(dange @ 2011 08 09, 10:48)
Manau, kad situacija su naminiais gimdymais nenormali. Ir dar manau, kad moterų teises pažeidžia tie/tos, kurios teigia, kad esamoje situacijoje gimdyti namuose saugu, o pribuvėjos gali suteikti reikiamą pagalbą.

Tai va dabar pasakykite, ar tikrai žinote, kad būtent Jurga taip ir aiškina? Kalbėjotės su ja? Uždavėte jai šitą klausimą dėl saugumo?

Kas yra saugumas? Jei moteris laimingai pagimdė namie, be komplikacijų, Jurga priėmė kūdikį, viskas čiki piki. Tai kaip čia gaunasi - moteriai suteikta reikiama pagalba ar nesuteikta? Pagimdė saugiai ar nesaugiai?

Ar įmanoma saugiai pagimdyti namie?

Ar visada saugiai pagimdoma ligoninėse?
Atsakyti

Aha jo, šiaip manau, kad mano pašaukimas būti medike, bet jo niekad neįvykdysiu, tad .... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi  ax.gif  mirksiukas.gif

Žinot kodėl jos čia nerašo - nes jau net man paskaičius iš šalies diskusiją matosi, kad viskas ką jos parašys bus ištaršyta, išsityčiota, pavadinta neatsakingumu, egoizmu, tamsumu ir t.t. Juk šita diskusija nieko realiai neišspręs - niekas nerašys nei teisės aktų iš čia diskutuojančių, nei bandys suprasti kitą pusę. Ta, kuri laimingai patyrė orgazmą gimdydama iš viso numos ranka į šitas rietenas - jos poreikiai patenkinti, ji patenkinta ir laiminga sau gyvena. Ką, orgazmą? Koks orgazmas, kokios nesąmonės, kitos sakys, koks neatsakingumas tik pažiūrėkit. O ji patyrė ir žino, kad įmanoma, bet kodėl turi aiškinti kitoms, kurios net nenori suprasti ir juokiasi iš to? O jei kuriai kitokia patirtis - tai išgirs, kad taip jai ir reikia, pati kalta, Jurga kalta.

Pagarbos ir jautrumo įsiklausyti ką kalba šitos moterys čia trūksta.
Nu kad neniekus. Didžioji dauguma tas dvi valandas nekviečia jokių kitų daktarų ir pašalinių žmonių. Yra dalis, kurios išsikviečia greitąsias. Bet nedaug. Aš pati tikrai nekviesčiau jei taip būtų - kam man ką tik sėkmingai pagimdžius papildoma greituškės brigada - visiškai pašaliniai žmonės. Taip yra tokia daktarė vaikų, kuri važiuoja būtent pas tokas namines gimdyves. Bet irgi ne pas visas ji nuvažiuoja. Ne pas visas ji gali per dvi valandas nuvažiuot - bala nematė, parašo, kad per dvi valandas nuvažiavo. Aš pavyzdžiui savo šeimos daktarės naktį pagimdžiusi tikrai neišsikviesčiau - pasiųstų mane toli toli.

tada galima išsikviesti budintį mediką, juk galima viską susitvarkyti paprastai, o galva galva daužyti sieną.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 08 09, 10:13)
Vienas iš pasiteisinimų, bandant išvengti atsakomybės. Natuke, juk skaitėte rusų bloguose paviešintus nesėkmingo naminio gimdymo atvejus- su pribuvėja šalia ar "ant telefono" bei skype. Pribuvėjos kontroliuoja gimdymą, vertina eigą, dalina rekomendacijas. Tai ne tiesiog moralinis palaikymas.

drinks_cheers.gif aš turbūt taip pat taip manau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 08:34)

Tai Jus norit but medike tam, kad kysius Jums nestu? Tame Jusu pasaukimas? doh.gif

Jus dedates esanti protinga, tai turetumet zinoti, kad pazeistas teises Lietuvoje gina teismai ir tik jie. Tai kame problemos? Ginkite savo teises, dar ir moraline kompensacija prisiteisit, bet turbut jauciat kad vis gi nesamones rasot.

Taip ir neatsaket ar turiu teise gimdyt kosmeose, jei visa siela jauciu, kad esu kilus is zvaigzdziu ir taip man butu geriausiai ? bigsmile.gif

Na as suprantu, kad esu nenormali, bet kiek skaiciau si foruma, tai musu kazkaip dauguma g.gif
Atsakyti
saugiai pagimdyti žinoma, kad įmanoma, yra tokių moterų, kurios ir daržus ravėdamos saugiai pagimdo ir ravi toliau, jų toks organizmas, yra tokių, kurios ir su visa medikų brigada to nesugeba, kaip kad pavyzdžiui aš, bet kas gali įvertinti kaip bus, ypač jei pirmas gimdymas? man irgi sakė, kad su mano klubais ir 6 cm atsidarymu (tokiu atvažiavau į ligoninę) bus tik bac ir viskas, o baigėsi tokiomis komplikacijomis, kad iš ligoninės išėjau po mėnesio, nors vaikas buvo miniatiūrinis 2.900. tai galiu pasakyt, kad nepaisant to, jog tikrai jaučiu daug nuoskaudų medikams ir pats gimdymas (dėl jų kaltės) tapo vienu klaikiausių gyvenimo košmarų, aš nei už ką negimdyčiau namie.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti