Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų nuogumas vaikų atžvilgiu

QUOTE(mylimuke @ 2009 08 20, 16:28)
Nesusikalbėjimų daugiausia vyksta todėl, kad aptarinėjamos gana bendros situacijos, todėl kiekviena įsivaizduoja savaip. O tada ir prasideda skalambijimai iš savų varpinių. Juk ir tas pats sudrausminimas iš aplinkinių gali būti visoks. Aš nieko prieš, kad kažkas mano vaikui pasakys tai, ką paprastai ir aš sakau/darau. Bet kai prasideda "aš tave pasiimsiu ir išsinešiu, tuoj ateis baubas" ir pan., tada man norisi visai nekultūringai tą žmogų pasiųsti į gerą vietą   schmoll.gif
Dėl aiškinimo nesutinku. Visur, kiek įmanoma, paaiškinu vaikui, kodėl to ir ano negalima. Kaip jūs pati reaguotumėt, jei jums kažką draustų (ar atliktų kokį jums nepatinkantį veiksmą) ir nepasakytų kodėl? Kad vaikas mažas, tai nereiškia, kad nereikia su juo skaitytis. Ir greičiau jis supranta, kai žino, kodėl.
Kalbant apie nuogumą, niekada nepuolu pasakot to, ko manęs neklausia ir kam dar ne laikas. Bet jeigu paklausia, stengiuosi paaiškinti suprantama tam amžiui kalba.
Visai į pievas grybaujat. Jei jau nevaikščiot nuogiems, tai greičiau prie paauglių, kurie jau turi gėdos jausmą, kuriems hormonų audros siaučia, aktualus seksualumo, brendimo klausimas (nepainiokit su nepilnamečių seksu doh.gif ). Mažyliai iki tam tikro amžiaus neskiria lyties, o 2-3 metukų vaikui tėčio pimpaliukas ar mamos krūtys sukelia tokias pačias emocijas kaip nosis ir ranka, nes jie dar nesupranta, kokią reikšmę suaugusieji suteikia intymioms kūno vietoms.
Labai įdomu, kokiu būdu tokį vaiką galit traumuoti nuogu kūnu? Nu nebent prieš tai jam įteigsit, kad tai gėdinga ir bjauru, o po to pasidemonstruosit prieš jį.
Ir šiaip jau mums neįdomu, ką jūs asmeniškai manot apie savo vyrą ir jo trumpikes, mes čia apie vaikus kalbam wink.gif

labai pritariu jusu nuomonei. drinks_cheers.gif kiek teko cia paskaitineti susidaro ispudis, kad kalbasi skirtingu stereotipu zmones g.gif vieni uz , kiti grieztai ne, o kur tolerancija? schmoll.gif mano mama niekad nesigedijo nusirengti pries mane ir iseina tai, kad as nenormali uzaugau ? blink.gif ar galima taip teigti? blink.gif nera prasmes bereikalingai gincytis, izeidineti ir kategoriskai tegti. 4u.gif mazametis vaikas ir paauglys, tai juk visai skirtingi suvokimai ir poreikiai, as manau kalbame apie maziukus vaikus, tai reiskia negalima kudikelio verkiancio prie nuogos krutines glausti, negalima mamai kuri turi pienuko vaikucio iki 2m. maitinti klutimi? blink.gif negalima vestis i pirti? g.gif absurdas mielos mamos, visur yra saikas , vieta ir laikas. smile.gif Mano nuomone ne nuogume esme, o auklejime. 4u.gif As tikrai nesislapstysiu nuo savo dukrytes , nevarysiu jos is vonios, bet nereiskia kad pasistatysiu 2m pypiuka ir aiskinsiu jai apie seksa, menesines ir pan, viskas juk vyksta svaime, kyla klausimai tada mano nuomone turi buti ir atsakymai. smile.gif Kadangi auginu dukryte ir pati esu moteris nemanau kad mano kunas ja galetu traumuoti, kaip del berniuko nuomones kolkas neturiu . net manau iki 3-4m ir berniukas nesureiksmina mamos nuogumo, 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukas: 20 rugpjūčio 2009 - 16:21
QUOTE(pukuotukas @ 2009 08 20, 17:17)
labai pritariu jusu nuomonei. drinks_cheers.gif  kiek teko cia paskaitineti susidaro ispudis, kad kalbasi skirtingu stereotipu zmones g.gif vieni  uz , kiti grieztai ne, o kur tolerancija? schmoll.gif  mano mama niekad nesigedijo nusirengti pries mane ir iseina tai, kad as nenormali uzaugau ? blink.gif  ar galima taip teigti?  blink.gif nera prasmes bereikalingai gincytis, iziedineti ir kategoriskai tegti. 4u.gif  mazametis vaikas ir paauglys, tai juk visai skirtingi suvokimai ir poreikiai, as manau kalbame apie maziukus vaikus, tai reiskia negalima kudikelio verkiancio prie nuogos krutines glausti, negalima mamai kuri turi pienuko vaikucio iki 2m. maitinti klutimi? blink.gif  negalima vestis i pirti? g.gif  absurdas mielos mamos, visur yra saikas , vieta ir laikas. smile.gif  Mano nuomone ne nuogume esme, o auklejime. 4u.gif  As tikrai nesislapstysiu nuo savo dukrytes , nevarysiu jos is vonios, bet nereiskia kad pasistatysiu 2m pypiuka ir aiskinsiu jai apie seksa, menesines ir pan, viskas juk vyksta svaime, kyla klausimai tada mano nuomone turi buti ir atsakymai. smile.gif  Kadangi auginu dukryte ir pati esu moteris nemanau kad mano  kunas ja galetu traumuoti, kaip del berniuko nuomones kolkas neturiu . net manau iki 3-4m ir berniukas nesureiksmina mamos nuogumo,  4u.gif

thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Na labai jau jus romantiskai apie tas kojas ant sofos biggrin.gif . Tik gal nepainiokim savoku. Be abejo, kai eini i piknika parke, tai susikeli tas kojas ant kelmo ir smilga i dantus isidedi. Lygiai taip pat, ar piknikas su sava seima, ar su bendradarbiais.

Kai eini i Operhausa, uzsitempi suknele, kerzus palieki namuose. Nesvarbu, su kuo eitum- ar su vaikais, ar su kolegom, ar viena.

Kai sedi pietauti, tai elgiesi pagal stalo etiketa, necepsi ir nekriuksi, nesimosikuoji stalo irankiai, nekalbi pilna burna, nesvarbu, ar pietauji su seima, ar su draugas ar vienas.

Cia "musu barikadu" taisykles. Man vis dar keista, kad jos sunkiai suvokiamos kitiems suaugusiems zmonems. Is dalies, tuo SM ir traukia- sutikti visiskai kitos kulturos ir supratimo zmones, kito pasaulio gyventojus. biggrin.gif Bet kartais nuo atrdadimu apetitas dingsta. unsure.gif

Berods mylimuke klause, kas man naturalu. Atsakau: seimoje man naturalu stengtis patikti savo artimiausiems, naturalu siekti vaikams perduoti visa, ka turim geriausio. O vat ka darau uz vonios duru, jas uzrakinus, tai jau mano asmeninis reikalas, mylimuke. ax.gif

Kaip cia jums paaiskinus.... jei zmogus visa gyvenima mokytas stalo etiketo, geru manieru, asmens privatumo, tai jam naturaliai nekils net mintis apie issikriuksejima, nebus tam poreikio. Jei galima, duosiu stalo etiketo pavyzdzi, nes jau nuo tu tualetiniu pavyzdziu sioje temoje kvapelis... unsure.gif Tai vat, ka tik padariau eksperimenta. Savo sesiameciui (septyneri uz keliu dienu) patiekiau pietus ant stalo ir pridejau tik sakute. Na, valgis toks, kuri butu imanoma isknaibyti sakute. Ziuriu- kas bus. Atejo, paziurejo ir nuejo pasiimti peilio. Sakau- gal nereikia peilio. Jis: gal, bet su peiliu daug patogiau valgyti.

Suprantat, vaikui peilis su sakute nekelia jokiu sunkumu. Priesingai- jam taip lengviau. O kitam ir suaugusiam tie irankiai taisyklingai nesusidelioja.

Taip ir su visomis manieromis. Jei vaikui nuosekliai diegiamas mandagus elgesys, santurumas, pagarba kitam ir jo privatumui, tai jam uzaugusiam nebus jokio poreikio kriuksintis, ar seimoje, ar vienam kur kampe pasislepus.

Tiesa, svarbiausia tokiame ugdyme- tevu pavyzdys. O cia jau nekurioms prasideda problemos... rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 08 20, 15:16)
Aš sakykim galvoju, kad yra tokių dalykų, kai vaikaui pasakai, kad negalima arba taip neleidžiu daryt ir visai neprivalau kažkaip jau ten super smulkiai išaiškinti kodėl, nu ne ir viskas, aišku ne visi dalykai ir ne visur. Kad ir sakykim noriu maudytis viena, kad man vaikas netrukdytų, tiesiog noriu ir taškas, kokių dar paaiškinimų reikia, ne dėl to, kad ten gėdijuosi jo, kad nenoriu, kad matytų, tiesiog turiu poreikį praustis viena. Kaip ir paketą, kodėl turiu aiškinti, kas, kaip ir kur, tai tik mano reikalas šitas dalykas,tai,kad jis pamatė, dar nereiškia, kad privalau šitą dalyką jam išaiškinti iki smulkmenų. Paaugs , bus reikalas , viską išaiškinsiu.

poster_offtopic.gif atsiprasau , gal ne visai i tema, bet zinokite manau geriau vaikiskai aiskinti is anksto nei paskuj pavelavus "nagus graiusti "....niekas neliepia iki smulkmenu , tiesiog vaikiskai paprastai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 20, 17:22)
Na labai jau jus romantiskai apie tas kojas ant sofos  biggrin.gif . Tik gal nepainiokim savoku. Be abejo, kai eini i piknika parke, tai susikeli tas kojas ant kelmo ir smilga i dantus isidedi. Lygiai taip pat, ar piknikas su sava seima, ar su bendradarbiais.

Kai eini i Operhausa, uzsitempi suknele, kerzus palieki namuose. Nesvarbu, su kuo eitum- ar su vaikais, ar su kolegom, ar viena.

Kai sedi pietauti, tai elgiesi pagal stalo etiketa, necepsi ir nekriuksi, nesimosikuoji stalo irankiai, nekalbi pilna burna, nesvarbu, ar pietauji su seima, ar su draugas ar vienas.

Cia "musu barikadu" taisykles. Man vis dar keista, kad jos sunkiai suvokiamos kitiems suaugusiems zmonems. Is dalies, tuo SM ir traukia- sutikti visiskai kitos kulturos ir supratimo zmones, kito pasaulio gyventojus.  biggrin.gif  Bet kartais nuo atrdadimu apetitas dingsta.  unsure.gif

Berods mylimuke klause, kas man naturalu. Atsakau: seimoje man naturalu stengtis patikti savo artimiausiems, naturalu siekti vaikams perduoti visa, ka turim geriausio. O vat ka darau uz vonios duru, jas uzrakinus, tai jau mano asmeninis reikalas, mylimuke.  ax.gif

Kaip cia jums paaiskinus.... jei zmogus visa gyvenima mokytas stalo etiketo, geru manieru, asmens privatumo, tai jam naturaliai nekils net mintis apie issikriuksejima, nebus tam poreikio. Jei galima, duosiu stalo etiketo pavyzdzi, nes jau nuo tu tualetiniu pavyzdziu sioje temoje kvapelis...  unsure.gif  Tai vat, ka tik padariau eksperimenta. Savo sesiameciui (septyneri uz keliu dienu) patiekiau pietus ant stalo ir pridejau tik sakute. Na, valgis toks, kuri butu imanoma isknaibyti sakute. Ziuriu- kas bus. Atejo, paziurejo ir nuejo pasiimti peilio. Sakau- gal nereikia peilio. Jis: gal, bet su peiliu daug patogiau valgyti.

Suprantat, vaikui peilis su sakute nekelia jokiu sunkumu. Priesingai- jam taip lengviau. O kitam ir suaugusiam tie irankiai taisyklingai nesusidelioja.

Taip ir su visomis manieromis. Jei vaikui nuosekliai diegiamas mandagus elgesys, santurumas, pagarba kitam ir jo privatumui, tai jam uzaugusiam nebus jokio poreikio kriuksintis, ar seimoje, ar vienam kur kampe pasislepus.

Tiesa, svarbiausia tokiame ugdyme- tevu pavyzdys. O cia jau nekurioms prasideda problemos...  rolleyes.gif

kotais nuolat kalbat apie stalo etiketa, ir stengiates pabrezti kad vaikas MOKA naudotis peiliu, susidaro toks įspūdis kad jums vos ne svarbiausia tai namuose doh.gif ar tai pabrežiat del to kad tai jūsų supratimu ypač Didelis pasiekimas biggrin.gif ar jusu namuose viskas apsiriboja stalo etika? ir tema jeigu ka, ne apie tai. nelabai manau cia daugumai idomus, jusu stalo pasiekimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigugu: 20 rugpjūčio 2009 - 16:34
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 20, 18:22)
Na labai jau jus romantiskai apie tas kojas ant sofos  biggrin.gif . Tik gal nepainiokim savoku. Be abejo, kai eini i piknika parke, tai susikeli tas kojas ant kelmo ir smilga i dantus isidedi. Lygiai taip pat, ar piknikas su sava seima, ar su bendradarbiais.

Kai eini i Operhausa, uzsitempi suknele, kerzus palieki namuose. Nesvarbu, su kuo eitum- ar su vaikais, ar su kolegom, ar viena.

Kai sedi pietauti, tai elgiesi pagal stalo etiketa, necepsi ir nekriuksi, nesimosikuoji stalo irankiai, nekalbi pilna burna, nesvarbu, ar pietauji su seima, ar su draugas ar vienas.

Cia "musu barikadu" taisykles. Man vis dar keista, kad jos sunkiai suvokiamos kitiems suaugusiems zmonems. Is dalies, tuo SM ir traukia- sutikti visiskai kitos kulturos ir supratimo zmones, kito pasaulio gyventojus.  biggrin.gif  Bet kartais nuo atrdadimu apetitas dingsta.  unsure.gif

Berods mylimuke klause, kas man naturalu. Atsakau: seimoje man naturalu stengtis patikti savo artimiausiems, naturalu siekti vaikams perduoti visa, ka turim geriausio. O vat ka darau uz vonios duru, jas uzrakinus, tai jau mano asmeninis reikalas, mylimuke.  ax.gif

Kaip cia jums paaiskinus.... jei zmogus visa gyvenima mokytas stalo etiketo, geru manieru, asmens privatumo, tai jam naturaliai nekils net mintis apie issikriuksejima, nebus tam poreikio. Jei galima, duosiu stalo etiketo pavyzdzi, nes jau nuo tu tualetiniu pavyzdziu sioje temoje kvapelis...  unsure.gif  Tai vat, ka tik padariau eksperimenta. Savo sesiameciui (septyneri uz keliu dienu) patiekiau pietus ant stalo ir pridejau tik sakute. Na, valgis toks, kuri butu imanoma isknaibyti sakute. Ziuriu- kas bus. Atejo, paziurejo ir nuejo pasiimti peilio. Sakau- gal nereikia peilio. Jis: gal, bet su peiliu daug patogiau valgyti.

Suprantat, vaikui peilis su sakute nekelia jokiu sunkumu. Priesingai- jam taip lengviau. O kitam ir suaugusiam tie irankiai taisyklingai nesusidelioja.

Taip ir su visomis manieromis. Jei vaikui nuosekliai diegiamas mandagus elgesys, santurumas, pagarba kitam ir jo privatumui, tai jam uzaugusiam nebus jokio poreikio kriuksintis, ar seimoje, ar vienam kur kampe pasislepus.

Tiesa, svarbiausia tokiame ugdyme- tevu pavyzdys. O cia jau nekurioms prasideda problemos...  rolleyes.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
pati ir nepainiokit savoku su savo sakutem ir peiliais prie nuogumo doh.gif
"Atsakau: seimoje man naturalu stengtis patikti savo artimiausiems, naturalu siekti vaikams perduoti visa, ka turim geriausio. O vat ka darau uz vonios duru, jas uzrakinus, tai jau mano asmeninis reikalas,"
tai jum nenaturalu jusu kunas? kuo jis negeras ? mes kalbam netik apie vonia tiesiog apie nuoguma, nuoga kuna.....jum tai nenaturalu?
Papildyta:
QUOTE(sigugu @ 2009 08 20, 18:33)
kotais nuolat kalbat apie stalo etiketa, ir stengiates pabrezti kad vaikas MOKA naudotis peiliu, susidaro toks įspūdis kad jums vos ne svarbiausia tai namuose  doh.gif ar tai pabrežiat del to kad tai jūsų supratimu ypač Didelis pasiekimas  biggrin.gif ar jusu namuose viskas apsiriboja stalo etika? ir tema jeigu ka, ne apie tai. nelabai manau cia daugumai idomus, jusu stalo pasiekimai

drinks_cheers.gif
super palyginimai peiliai ir nuogumas.....kvepia trauma.... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukas: 20 rugpjūčio 2009 - 16:37
QUOTE(sigugu @ 2009 08 20, 15:35)
ir is vis mane jau nervina cia diskutuot, nes amziais yra lyginami kazkokie krastutinumai. cia diskusija be galo be krasto.

Dalyvavimas diskusijoje nėra privalomas biggrin.gif
Turiu klausimą oponentėms biggrin.gif Kadangi dėl žalingo nuogumo poveikio vaikams ko gero nesutarsime, norėčiau užduoti klausimą kitu kampu rolleyes.gif Ar manote, kad nevaržoma galimybė vaikams matyti nuogus tėvus, taip pat ir kitus natūralius, fiziologinius reiškinius yra naudinga jūsų vaikams g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 20 rugpjūčio 2009 - 16:55
sigugu, gal skaitanciam kliuna tas, kas jam kelia problemu? mirksiukas.gif Jei tai mano litanija skaite kas is "musu barikadu puses", tai, garantuoju, neuzkliuvo jiems nei peilis, nei sakute, nei nekriuksinimas. rolleyes.gif

Ziu, pukuotukas su naujom jegom isijunge i diskusija. bigsmile.gif Ir kodel manes nestebina, kad priesininku barikadu puseje matau tuos pacius veidus, kaip ir kitose analogiskose temose. doh.gif

Klausimai apie mano kuna po mano citata skamba gana idiotiskai. Nepykit, tiesiog savikritikos daugiau reiketu, pries paleidziant i eteri tokius alogizmus.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 08 20, 17:48)
Dalyvavimas diskusijoje nėra privalomas  biggrin.gif

daugiau nieko nesumastet parasyti? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 20, 17:49)
sigugu, gal skaitanciam kliuna tas, kas jam kelia problemu?  mirksiukas.gif  Jei tai mano litanija skaite kas is "musu barikadu puses", tai, garantuoju, neuzkliuvo jiems nei peilis, nei sakute, nei nekriuksinimas.  rolleyes.gif

Ziu, pukuotukas su naujom jegom isijunge i diskusija.  bigsmile.gif Ir kodel manes nestebina, kad priesininku barikadu puseje matau tuos pacius veidus, kaip ir kitose analogiskose temose.  doh.gif

Klausimai apie mano kuna po mano citata skamba gana idiotiskai. Nepykit, tiesiog savikritikos daugiau reiketu, pries paleidziant i eteri tokius alogizmus.

turiu jus labai nuvilti, deja ir peiliu ir sakute naudojames, ir prie stalo, dengta balta staltiese elgtis moku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 20, 18:49)
sigugu, gal skaitanciam kliuna tas, kas jam kelia problemu?  mirksiukas.gif  Jei tai mano litanija skaite kas is "musu barikadu puses", tai, garantuoju, neuzkliuvo jiems nei peilis, nei sakute, nei nekriuksinimas.  rolleyes.gif

Ziu, pukuotukas su naujom jegom isijunge i diskusija.  bigsmile.gif Ir kodel manes nestebina, kad priesininku barikadu puseje matau tuos pacius veidus, kaip ir kitose analogiskose temose.  doh.gif

Klausimai apie mano kuna po mano citata skamba gana idiotiskai. Nepykit, tiesiog savikritikos daugiau reiketu, pries paleidziant i eteri tokius alogizmus.

va kur liga idiotizmas lotuliukas.gif
nustebkite jei nestebina, as jum ne priesas ir nesiruosiu juo tapti. g.gif
nelakstau po visa SM ieskodama kur jusu peiliai su sakutem prasme turi, ka pasakyti norejote as puikiai suprantu, tik tema issipletojo jau, kad vis paskaitydama nusprendziau savo nuomone pasakyti, O ji tokia: as savo kuno pries savo vaika nesigedinu, ir nedarau is to problemu, mane taip auklejo ir jauciuos pakankamai isprusus, nesispjaudau valgydama, peili ir sakute naudoti moku, rankas plaunu ir savo kuno nesigediju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukas: 20 rugpjūčio 2009 - 16:57
QUOTE(sigugu @ 2009 08 20, 17:52)
daugiau nieko nesumastet parasyti?  bigsmile.gif


Sako, kad kvėpavimo pratimai padeda nusiraminti.Be to fiziologiška bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas @ 2009 08 20, 17:25)
poster_offtopic.gif  atsiprasau , gal ne visai i tema, bet zinokite manau geriau vaikiskai aiskinti is anksto nei paskuj pavelavus "nagus graiusti "....niekas neliepia iki smulkmenu , tiesiog vaikiskai paprastai  doh.gif

Bet kodėl ,,pavėlavus,, sakote, nu paaiškinsiu pačiu laiku, kai jau artėsim prie tos ribos.
Sena niekše, tai jūs manote,kad aš dabar sūnui privalau išaiškinti, parodyti kaip tas daiktas (tamponas)veikia, kad jis žinotų ir į stiklinę paskui nedėtų. Ogi mano galva tai ne jo reikalas, tegul džiaugias, kad nereikia jam jo ir tuo viskas pasakyta. Tiesiog mano vaikui visia neįdomu kaip tie paketai veikia, na žino, kad moterys naudoja, kad yra tokios dienos, bet jau smulkių detalių tai gal tikrai nebūtina žinoti.
Aš manau, kad paketus ir tamponus į mokyklas nešiojasi tie berniukai, kurių mamos juos taip išsiauklėjo, kad jos neturi privataus stalčiuko, privačios erdvės, kur vaikui nedera kišti nosies,tai kaip tik parodo,kad vaikas visur gali kišti nosį ir imti ką nori. Juk paketų nelaikote prieškambaryje ant spintelės.

Viskas merginos, kalbam jau ne į temą visai. 4u.gif
Atsakyti