QUOTE(Fruzina @ 2009 08 20, 14:16)
Jo sutinku, kad minčių šuolis čia buvo, iš inercijos

parašiau, nes žinai oi kiti sako, va kokie vaikai, nu bet gi kai paskaitai čia šitam auklėjimo skyrelyje, kad mano vaiko negali kaimynas pamokyt, traumuos, mano vaikas geriausias, mokytojai blogi, mano vaikui viskas galima, jis indivudualybė, jis dar mažas, jis taip nori, įžeisiu, traumuosiu, nėra tokių tabu ir t.t tai paskui nu ko stebitės, kad vaikai tokius dalykus daro. Nu nėra vaikui žodžio, griežto žodžio negalima. Vaikai nebijo kaimynų, o gal kaip tik gerai, kad bijotų(ne ta baime , kad kalena dantim kai pamato), tai gal nedarytų daug blogų darbų, kai vaikai prisibijo svetimų, tai labai daug prigalvotų šunybių tik ir lieka jų galvoje, bet neįvykdomos realybėje.
Aš sakykim galvoju, kad yra tokių dalykų, kai vaikaui pasakai, kad negalima arba taip neleidžiu daryt ir visai neprivalau kažkaip jau ten super smulkiai išaiškinti kodėl, nu ne ir viskas, aišku ne visi dalykai ir ne visur. Kad ir sakykim noriu maudytis viena, kad man vaikas netrukdytų, tiesiog noriu ir taškas, kokių dar paaiškinimų reikia, ne dėl to, kad ten gėdijuosi jo, kad nenoriu, kad matytų, tiesiog turiu poreikį praustis viena. Kaip ir paketą, kodėl turiu aiškinti, kas, kaip ir kur, tai tik mano reikalas šitas dalykas,tai,kad jis pamatė, dar nereiškia, kad privalau šitą dalyką jam išaiškinti iki smulkmenų. Paaugs , bus reikalas , viską išaiškinsiu.
Nesusikalbėjimų daugiausia vyksta todėl, kad aptarinėjamos gana bendros situacijos, todėl kiekviena įsivaizduoja savaip. O tada ir prasideda skalambijimai iš savų varpinių. Juk ir tas pats sudrausminimas iš aplinkinių gali būti visoks. Aš nieko prieš, kad kažkas mano vaikui pasakys tai, ką paprastai ir aš sakau/darau. Bet kai prasideda "aš tave pasiimsiu ir išsinešiu, tuoj ateis baubas" ir pan., tada man norisi visai nekultūringai tą žmogų pasiųsti į gerą vietą
Dėl aiškinimo nesutinku. Visur, kiek įmanoma, paaiškinu vaikui, kodėl to ir ano negalima. Kaip jūs pati reaguotumėt, jei jums kažką draustų (ar atliktų kokį jums nepatinkantį veiksmą) ir nepasakytų kodėl? Kad vaikas mažas, tai nereiškia, kad nereikia su juo skaitytis. Ir greičiau jis supranta, kai žino, kodėl.
Kalbant apie nuogumą, niekada nepuolu pasakot to, ko manęs neklausia ir kam dar ne laikas. Bet jeigu paklausia, stengiuosi paaiškinti suprantama tam amžiui kalba.
QUOTE(ziedute @ 2009 08 20, 14:52)
Papildyta:
Tai jau tikrai absurdas... As turejau omenyje, kad prie 2-3-ju metu vaiko, nedera namuose tevams vaikscioti nuogiems, jo gi dar psichika normaliai nesusiformavusi, ar sunku taip suprasti mano issakyta nuomone? O kad vyras vaiksciotu namuose su trmpikem, tai man asmeniskai negrazu.. Kiek zmoniu tiek nuomoniu ir nepulkime i krastutinumus ir absurdus.
Papildyta:
Svarbiausia ne žinoti, ką reikia daryti, o daryti tai, ką žinai.
Visai į pievas grybaujat. Jei jau nevaikščiot nuogiems, tai greičiau prie paauglių, kurie jau turi gėdos jausmą, kuriems hormonų audros siaučia, aktualus seksualumo, brendimo klausimas (nepainiokit su nepilnamečių seksu

). Mažyliai iki tam tikro amžiaus neskiria lyties, o 2-3 metukų vaikui tėčio pimpaliukas ar mamos krūtys sukelia tokias pačias emocijas kaip nosis ir ranka, nes jie dar nesupranta, kokią reikšmę suaugusieji suteikia intymioms kūno vietoms.
Labai įdomu, kokiu būdu tokį vaiką galit traumuoti nuogu kūnu? Nu nebent prieš tai jam įteigsit, kad tai gėdinga ir bjauru, o po to pasidemonstruosit prieš jį.
Ir šiaip jau mums neįdomu, ką jūs asmeniškai manot apie savo vyrą ir jo trumpikes, mes čia apie
vaikus kalbam