Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų nuogumas vaikų atžvilgiu

QUOTE(sigugu @ 2009 06 30, 11:24)
va cia tai jums galiu labai papriestarauti, jei nezinojote, aplinka turi lemiama itaka. pasakyk kas tavo draugas pasakysiu kas tu! jau nuo senu laiku vyrauja toks posakis. mirksiukas.gif seima yra labai svarbu ir duoda pagrinda zmogaus asmenybes formavimuisi. bet kaip zinoma visuome ir aplinka a  gali daug ka pakeisti. jei jusu vaikas tarkime kazka prisidirbs ar kokia isdaiga iskres, turbut nesakysite, va jei va cia arba cia padariau auklejimo klaida. manau didesne tikimybe is visu tevu isgirsti - kad tarkim va kaimynu berniukas kaltas kad pamoke. va draugai tokie ir anokie.  mirksiukas.gif

o tie kaimynai sakys, kad jūsų vaikas kaltas lotuliukas.gif Atsakinga šeima, ir ji, ne draugai, daro didžiausią įtaką. lengviausia apkaltinti kitus, kas dabar yra labai madinga...
Papildyta:
QUOTE(Harienė @ 2009 06 30, 14:14)
Viskas daug paprasčiau, negu atrodo. Tereikia surašyti ant lapo vaiko dienotvarkę, sąžiningai surašyti, ką jis veikia per dieną ir bus aišku, kas jam daro  įtaką.
Vaikui iki 1 m. - be abejonės  - jo šeima; bet vėliau??
Paskaičiuokim - 5 m. vaikas "miega" 2 h. pietų miego darželyje ir apie 9-10 h namie. Išmetus iš 24 h, įtakojimui telieka 12 h., iš kurių (bent mūsiškiai) darželyje praleisdavo apie 8 h. Taip tiesioginei šeimos įtakai telikdavo apie 4 h per dieną. O kiek iš tų 4 h dar reik "išmesti" laiko, kuris neskirtas vaikams nei tiesiogiai, nei netiesiogiai?  verysad.gif

Kas yra didžiausias autoritetas, iš to vaikas ir mokosi. Manau, autoritetas yra tėvai. Pasitaiko ir taip, kad tėvai nėra autoritetai savo vaikams (paauglystėje tai normalu, bet tai neilgai tęsiasi), tai tuomet ir įtakos negali daryti. O tada ir atsiranda gatvė, draugai ir pan. O kodėl tėvai nebūna autoritetai savo vaikams, jau kitas klausimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMTE: 01 liepos 2009 - 00:31
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 30, 23:01)
Tai jus pargumentuokite,kodel nuoga vaiksciojate prie paauglio sunaus,net kaip jus sakote "netycia",tai argumentas g.gif Nejuokinkite ! schmoll.gif

blink.gif kas tau sakė, kad aš NUOGA vaikštau prie paauglio sūnaus??????????????
o tu šiaip skaityt moki? ar tarp eilučių skaitai? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 06 30, 20:40)

drinks_cheers.gif
draugai daug reiksmes turi kiekvieno vaiko gyvenime.
Ir negalime tureti grieztos nuomones..MANO VAIKAS TAIP NEPADARYTU,NEPASIELGTU,JIS KITAIP AUKLETAS....JO AUKLEJIMA,MASTYSENA FORMAVO SEIMA......niekiniai reiskiniai kai susiduriama su ...realybe 4u.gif ir tik reikia dziaugtis,kad tokiu kliuciu nebuna gyvenime,...bet tai nereiskia,kad ju isvis nebuna 4u.gif

Aš galvoju, kad jei šeimoje yra auklėjama dorai ir visaip kitaip teigiamai, tada pats vaikas tiesiog nepasirenka blogų draugų, netinkamos aplinkos, jis eina tuo keliu kurį jam parodė šeimos pavyzdys. Kartais būna ,kad tikrai na kaip iš pažiūros graži šeima , bet vaikas klystkeliais nueina, sakoma, kad va tėvai viską padarė, tokie geri , o vaikas op koks. Bet giliau pažiūrėjus turėjo ta šeima problemų, gal lepino per daug, gal tik pinigus, o ne dėmesį vaikui skyrė, gal psichologinis smurtas buvo dideleis, gal spaudimas koks.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 07 01, 07:05)
Aš galvoju, kad jei šeimoje yra auklėjama dorai ir visaip kitaip teigiamai, tada pats vaikas tiesiog nepasirenka blogų draugų, netinkamos aplinkos, jis eina tuo keliu kurį jam parodė šeimos pavyzdys. Kartais būna ,kad tikrai na kaip iš pažiūros graži šeima , bet vaikas klystkeliais nueina, sakoma, kad va tėvai viską padarė, tokie geri , o vaikas op koks. Bet giliau pažiūrėjus turėjo ta šeima problemų, gal lepino per daug, gal tik pinigus, o ne dėmesį vaikui skyrė, gal psichologinis smurtas buvo dideleis, gal spaudimas koks.

Ir sutinku, ir nelabai. Imat pavyzdį, kai gerų tėvų vaikas išsuka iš takelio. O jei paimtume situaciją, kai iš asocialios (ar beveik asocialios) šeimos vaikas prasimuša į gyvenimą. Kokia priežastis?(Kai blogų tėvų vaikas eina šunkeliais, lyg ir normalu.)

Tebūnie tai tik pasiūlymas pamąstymui, nes diskusija šiuo klausimu bus baisingas off topic'as šioje temoje.
Papildyta:
Ilgaplaukei
"geriau kaip toms "vistom" mastyti kaip jus"

Jūs pati suprantate, ką parašėte? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 07 01, 02:47)
blink.gif kas tau sakė, kad aš NUOGA vaikštau prie paauglio sūnaus??????????????
o tu šiaip skaityt moki? ar tarp eilučių skaitai? lotuliukas.gif

Na TU pati rasai,kad paauglys ieina i vonia nesibeldes,ir manai ,kad tai "nieko tokio" g.gif Mano supratimu,jis jau ne tokiu metu ,kad netycia tai darytu g.gif Ir nematai reikalo pamokinti,kad jei mama rengiasi,prausiasi...,tai kaip tai suprasti? g.gif
Tarp eiluciu?... ,kad nera ka cia skaityti! doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Harienė @ 2009 07 01, 11:53)
Ilgaplaukei
Jūs pati suprantate, ką parašėte?  g.gif

Kuo puikiausiai! mirksiukas.gif O jus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 01 liepos 2009 - 11:56

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 07 01, 12:55)
Na TU pati rasai,kad paauglys ieina i vonia nesibeldes,ir manai ,kad tai "nieko tokio" g.gif Mano supratimu,jis jau ne tokiu  metu ,kad netycia tai darytu

Gal jis koks iškrypelis unsure.gif
lotuliukas.gif Prisijuokiau nerealiai lotuliukas.gif Kaip viskas pas kai kuriuos sudėtinga doh.gif
Plikinėju ir man dzin nail.gif: Ir vaikai neišauklėti nesibeldžia eidami į vonia ir, o siaube, pirtyje nuogi maudomės fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 07 01, 11:55)
"geriau kaip toms "vistom" mastyti kaip jus"

Papildyta:

Akivaizdus skyrybos ženklų trūkumas.. Tipo: "bausti negalima pasigaileti". Jūsų nebeprašau, bet gal kitos SM man paaiškintų, ką šio sakinio autorė norėjo pasakyti. Susimilkit, prašau.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 07 01, 11:55)
Na TU pati rasai,kad paauglys ieina i vonia nesibeldes,ir manai ,kad tai "nieko tokio" g.gif Mano supratimu,jis jau ne tokiu  metu ,kad netycia tai darytu g.gif Ir nematai reikalo pamokinti,kad jei mama rengiasi,prausiasi...,tai kaip tai suprasti? g.gif
Tarp eiluciu?... ,kad nera ka cia skaityti! doh.gif

Papildyta:

kur aš parašiau, kad jo nepamokinu kaip elgtis? lotuliukas.gif
nu taip, nėra ką čia skaityti tarp eilučių. o ir pačių eilučių nėr ko perskaityt. o kam? paimi ir sugalvoji pati, kaip kiti elgiasi, gyvena, ko vaikus moko. o gal kokia aiškiaregė esi ir tau apskritai nieko skaityt nereikia lotuliukas.gif

QUOTE(Harienė @ 2009 07 01, 12:55)
Akivaizdus skyrybos ženklų trūkumas.. Tipo: "bausti negalima pasigaileti". Jūsų nebeprašau, bet gal kitos SM man paaiškintų, ką šio sakinio autorė norėjo pasakyti. Susimilkit, prašau.. 4u.gif

na man atrodo, kad šio sakinio loginė prasmė yra maždaug tokia, kad vištos turėtų išmokt mąstyt kaip mes biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 01 liepos 2009 - 14:35
QUOTE(Šelma @ 2009 07 01, 13:35)
Gal jis koks iškrypelis  unsure.gif
lotuliukas.gif Prisijuokiau nerealiai  lotuliukas.gif  Kaip viskas pas kai kuriuos sudėtinga  doh.gif
Plikinėju ir man dzin nail.gif: Ir vaikai neišauklėti nesibeldžia eidami į vonia ir, o siaube, pirtyje nuogi maudomės  fear.gif

ot iskrypimas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ir dar nepaisot kompleksuotu bobeliu pamokymu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Manau nuo pirmos dienos.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 07 01, 14:34)
nu taip, nėra ką čia skaityti tarp eilučių. o ir pačių eilučių nėr ko perskaityt. o kam? paimi ir sugalvoji pati, kaip kiti elgiasi, gyvena, ko vaikus moko. o gal kokia aiškiaregė esi ir tau apskritai nieko skaityt nereikia  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Taigis. Neskaito. Nei eilučių, nei tarp eilučių, nei po eilutėm.. Bet, sutikite, kūrybingumas personos - pavydėtinas. "I za sebia, i za togo parnia" parašo. O mandagumas - bent šioje temoje - apgailėtinas. Aš jos vaiką pagyriau, o mane višta išvadino. - Nėra teisybės šiame forume.. schmoll.gif schmoll.gif Dieve, dieve.. Jau kai pagalvoji, tai Jėzus Marija.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiza: 01 liepos 2009 - 16:46
Na nesipykit......Juk ne karo metas,kad reiktų pyktis dėl duonos....
Atsakyti