Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų nuogumas vaikų atžvilgiu

[quote=Ilgaplaukė,2009 07 10, 00:00]
[quote=kompleksija,2009 07 08, 20:26]
Tai aisku, kad butu nepatogu, gi jie nebuvo prie to pratinami. Jei butu buve pratinti, tai kitaip atroditu.
O ka reiskia "pratinusi",tai ka, jai reikejo nuogai vaikscioti,kai jis buvo mazas g.gif ,tai tada jam butu "smagu" ir "jaustusi "gerai? g.gif
Idomu... g.gif

Papildyta:
[quote=maka,2009 07 09, 14:13]
doh.gif Pritariu, cia tik smailikus ir belieka deti doh.gif Pas kai kurias ilgaplaukes turgaus bobos mentalitetas :unsure
Kai nera ka pasakyti,tai nepades ir tai!!! mirksiukas.gif

Na apie jusu intelekta geriau nesakysiu,nenusileisiu iki jusu lygio!!! doh.gif ax.gif
[/quote]
Klausyk, ponicka, as i asmeniskumus nelindau, tad ir tamsta nepradek lotuliukas.gif Apie tavo intelekta nediskutuosiu, nors tamstos tamsumas ir provincialumas per krastus verziasi doh.gif Tad buk maloni, reiksk ir toliau savo nuomone, bet be izeidinejimu ir asmeniskumu, taip pat be kitu isvaizdos, intelekto, kulturos ir t.t. aptarinejimo. Kitoms baksnoji i kulturos stoka, tai nors pavyzdi parodyk rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(maka @ 2009 07 10, 11:42)
Klausyk, ponicka, as i asmeniskumus nelindau, tad ir tamsta nepradek lotuliukas.gif Apie tavo intelekta nediskutuosiu, nors tamstos tamsumas ir provincialumas per krastus verziasi doh.gif Tad buk maloni, reiksk ir toliau savo nuomone, bet be izeidinejimu ir asmeniskumu, taip pat be kitu isvaizdos, intelekto, kulturos ir t.t. aptarinejimo. Kitoms baksnoji i kulturos stoka, tai nors pavyzdi parodyk rolleyes.gif

Na jei "turgaus boba" isvadinti zmogu ,tai jums norma,tai apie ka dar cia kalbeti doh.gif As issakiau savo nuomone ,o jus nediskutuojate ,o bandote izeidimais save isreiksti,tai kas cia provinciale...,pagaliau jums tikrai truksta kulturos,nes "atbegusi" i tema ,izeidinejate ,ka TIK TIEK sugebate? g.gif Issakykite savo pozicija! mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 07 10, 09:40)
jei kalba apie zindyma, tai "pratinti" reiskia pristatyti kudikio ir mazo vaiko maitinima krutimi kaip naturalu ir savaime suprantama dalyka (koks jis is tiesu ir yra). mano berniukams maitinimas krutimi butent toks ir atrodo, nes visi trys ne tik patys buvo zindomi pakankamai ilgai (vyresnieji iki metuku, jaunelis iki pusantru - tiesa sakant, tai tikrai ne riba smile.gif ), bet ir mate zindomus jaunesnius brolius, draugiu vaikus ir tas procesas ju nei stebina, nei trikdo.

jei kalba apskritai apie nuoga kuna, tai "pratinti", mano akimis reiskia tiesiog mokyti naturaliai priimti savo ir kito zmogaus nuoguma, suvokti intymumo ribas - kokiomis aplinkybemis leistina buti nuogiems (su artimaisiais pirtyje, maziems vaikams ir pan.), kokiomis aplinkybemis tai nedera (prie svetimu, mieste ir tt). taip pat kalbejome ir apie tai, kurias kuno vietas galima liesti vienas kitam, kas ir kada gali tai daryti, kurios intymios, kurios "viesos". mano supratimu, tai elementarus vaiku lytiskumo, savo kuno suvokimo ugdymas. tam tikrame amziuje atsirandantis kuklumas, manau, kuo normaliausias dalykas, kuris rodo, kad vaikas ima suprasti savo kuno ribas.

mano akimis, greta gana abstrakciu bendruju normu (pvz, kad viesumoje priimta rodytis su drabuziais), yra kiekvienam individualus, subtilus savojo kuklumo, savojo kuno ribu suvokimas. sitas gincas kyla butent todel, kad tas asmenines ribas breziame skirtingai. tai normalu, svarbiausia, kad vaikas ismoktu gerbti savo kuna, rupintusi svara ir sveikata - o ar jis nores eiti i pirti nuogas ir su nuoga mama, ar rinksis tik vyru draugija, ar apskritai neis i pirti nuogas, tai jau jo pasirinkimas. kuris, beje, gali keistis su amziumi.

Na su kai kuriais dalykais negaliu sutikti: juk nemaitintumete prie paauglio ,taip atvirai,juk jie kitaip mato nuoga kuna ax.gif ,bet del mazu vaiku matymo,taip,nematau tame problemu! mirksiukas.gif
Del nuogo kuno rodymo,taip su jumis sutinku,reikia mokinti asmeniskumo,privatumo mirksiukas.gif ,bet kalba "eina",kai kurios mamytes,teveliai nekreipdami jokio demesio vaiksto nesivarzydami ,savo net ir paaugliu vaiku doh.gif Ar ir tai yra norma? g.gif Nemanau,kad didesnis vaikas nejaucia diskomforto,kai ieina i vonia mama,ar jis pats g.gif Juk tam irgi yra kazkokie asmeniskumai ax.gif

Papildyta:
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 10, 10:52)
Ragnez, užgruzinsi tu mergaitę be reikalo, neturi ji jokio noro nei pamąstyti, nei išklausyti, ji greičiausiai ne per seniausiai   sulaukė pilnametystės, tai labiausiai kaifuoja nuo to, kad gali reikšti savo nuomonę.... mirksiukas.gif Bent jau toks įspūdis nuo to nepaliaujamo tarškėjimo susidaro...

Aciu,bet kai Ragnez "normaliai" bendrauja,diskutuoja,tai nematau problemu diskutuoti mirksiukas.gif O mastyti, isklausyti matyt jus nematote esmes doh.gif ,bet tai jusu pasirinkimas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 10 liepos 2009 - 12:10
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 07 10, 12:06)
Na jei "turgaus boba" isvadinti zmogu ,tai jums norma,tai apie ka dar cia kalbeti doh.gif  As issakiau savo nuomone ,o jus nediskutuojate ,o bandote izeidimais save isreiksti,tai kas cia provinciale...,pagaliau jums tikrai truksta kulturos,nes "atbegusi" i tema ,izeidinejate ,ka TIK TIEK sugebate? g.gif Issakykite savo pozicija! mirksiukas.gif

Ponicka, kai jus su kita persona uzsipuolete oponente, bobiskai puldamos aptarineti jos isvaizda avatare, kitaip issireiksti, deja, negalejau rolleyes.gif Issakyt savo pozicija sugebu, bet nematau prasmes diskutuot su tokio tipo zmonem. Galite ir toliau smulkmeniskai kandziotis, bet as visada jausiu pareiga tokiems zmonems pasakyt "nununu" tongue.gif
Atsakyti
[quote=maka,2009 07 10, 14:48]
Ponicka, kai jus su kita persona uzsipuolete oponente, bobiskai puldamos aptarineti jos isvaizda avatare, kitaip issireiksti, deja, negalejau rolleyes.gif Issakyt savo pozicija sugebu, bet nematau prasmes diskutuot su tokio tipo zmonem.

Zinote, PONICKA,man "kvepia pa-kitoniskai" ! doh.gif
Na tada gerai isiskaitykite ,ir pamatysite kas cia puldineja ir kabinejasi prie avu! mirksiukas.gif
Na va ,juk akivaizdziai izeidinejate ( "tokio tipo zmonem") ,nes manote ,kad issakyti savo nuomone,kuri neatitnka kai kuriu dalyviu nuomonei,tai jau "tipo nenormalu" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 07 10, 13:06)
nemaitintumete prie paauglio

maitinciau.
gal net ir maitinau: nes zindziau pagal poreiki, vadinasi, tekdavo krutimi maitinti ir "viesose" vietose, kur mane galejo matyti praeiviai. nematau tame nieko gedingo.

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 07 10, 13:06)
bet kalba  "eina",kai kurios mamytes,teveliai nekreipdami jokio demesio  vaiksto nesivarzydami ,savo net ir paaugliu vaiku doh.gif 

tokia kalba "neina".
ne viename poste nebuvo teigiama, kad tevai nuolat staiposi nuogi. buvo minimos atsitiktines situacijos, kai vaikai pastebi tevus neprisidengusius, ir pabreziama, kad tai nera gėda tevams ar trauma vaikui.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 07 10, 15:28)
maitinciau.
gal net ir maitinau: nes zindziau pagal poreiki, vadinasi, tekdavo krutimi maitinti ir "viesose" vietose, kur mane galejo matyti praeiviai. nematau tame nieko gedingo.tokia kalba "neina".
ne viename poste nebuvo teigiama, kad tevai nuolat staiposi nuogi. buvo minimos atsitiktines situacijos, kai vaikai pastebi tevus neprisidengusius, ir pabreziama, kad tai nera gėda tevams ar trauma vaikui.

Na negėdinga, bet man sakykim neestetiška. Juk daug fiziologinių funkcijų nedarome vien todėl, kad jos yra. Neleidžiame vaiko kakoti kai jis tik užsimanė bet kur, sisioti, pavedam į šalį, į tualetą, juk nepersirengiame viduryje parduotuvės, tam yra persirengimo kabinos, nevaikštome su maudymuku įsakykim į Sodrą tvarkytis dokumentų, nors su maudomuku puikiai jaučiamės pleže, prie ežero, noriu pasakyti, kad vien tai, kad vaikas užsimanė valgyt, juk nebūtina bet kur ir bet kaip žindyti, protinga išauklėta moteris taip pažindo, kad nei kas pastebi, nei kas supranta ką ji ten daro. Tiesiog afišuotis nereikia. Tiesiog tuos dalykus reikėtų daryti santūriau.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 07 10, 15:49)
Tiesiog afišuotis nereikia. Tiesiog tuos dalykus reikėtų daryti santūriau.

nezinau, ka reiskia "afisuotis" zindant ar daryti tai "santuriau". man maitinimas krutimi su nuogumu, seksu ar tustinimusi neturi nieko bendra. bet kuriuo atveju, si tema ne apie zindyma: apie tai pridiskutuota daugiau negu reikia specialiai tam skirtose temose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 10 liepos 2009 - 15:00
QUOTE(ragnez @ 2009 07 10, 16:28)
maitinciau.
gal net ir maitinau: nes zindziau pagal poreiki, vadinasi, tekdavo krutimi maitinti ir "viesose" vietose, kur mane galejo matyti praeiviai. nematau tame nieko gedingo.
tokia kalba "neina".

Na ,maitinti kudiki tikrai negedinga,bet manau viesose vietose vistiek reiketu atsizvelgti i kitus zmones,juk nemanau,kad jie turetu "begti" nuo tokiu vaizdu,nes pripazinkime ,kad svetimam vyrui nera malonu ir etiska stebeti tai doh.gif
Na ,matyt neskaitete nuo...iki temos,va butent kai kurios dalyves nemato poreikio persirengti( net kelnaites,liemeneli rengiasi matant vaikams...)nuejus i kitas patalpas doh.gif
Anksciau ,tarybiniais laikai, augino vaikus ,kad neduok dieve ko nepamatytu doh.gif ,o dabar - liberaliai,tegul vaikai geriau pamato namie,nei kitur ax.gif Nuo vieno krastutinumo prie kito,bet ar tai "gerai" kazkodel nesusimasto!? g.gif
Atsakyti
Kurioje gi žinutėje parašyta, kad "kai kurios mamytes,teveliai nekreipdami jokio demesio vaiksto nesivarzydami ,savo net ir paaugliu vaiku " ??? Pacituokite prašom cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 07 10, 16:24)
pripazinkime ,kad svetimam vyrui nera malonu ir etiska stebeti tai doh.gif

O kas tam svetimam vyrui darosi? Jam ta krūtis seksuali, ar šlykšti, ar kokia? Nesuprantu.. blink.gif
Jei žmogui trūksta šiuolaikiško lytinio auklėjimo, tai tokie vaizdai dar galėtų kažkiek padėti priprasti truputį prie moters kūno ir nebelaikyti jo tik sekso mašina.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -- Meeresfrau --: 10 liepos 2009 - 16:02
Dėl maitinimo prie paauglių.
Manau, kad visiškas briedas, kad va prie paauglių šiukštu maitinti negalima ir jiems tai asocijuojasi su kaži kuo nepadoriu. Viskas priklauso nuo to, koks tas vaikinas. Kai gimė pirmasis mažulis, mano broliui buvo 15-ika ir aš daug laiko praleisdavau tėvų namuose ir žindžiau kada man patogu ir prie tėčio ir prie paauglio brolio, kuris kartais pajuokaudavo, kad dirbu pieno baru biggrin.gif Manau, kad tai todėl, kad mūsų šeimoje nuogumas būdavo visai paprastas ir įprastas dalykas. Jei reikėdavo mes vieni prie kitų persirengdavom, tarkim jei būdavom prie ežero ar jūros. O va vyro šeimoje viskas kitaip. Jo tėvai išsiskyrę. Uošvio ir jo antros žmonos požiūris panašus, kaip mano tėvų. Mane ypač nustebino vyro pamotės sesers sūnus, kuriam dabar trylika metų. jo mama gydytoja ir jis dar turi du broliukus, vienam 5-eri, kitam - 3 mėn. Maitinau mažiuką sėdėdama ant sofos, o jis bežaidamas kompiuteriu manęs taip nuoširdžiai paklausė, ar nereikia atnėšti iš salono pagalvėlių, man pasiremti, kad nugarai patogiau būtų. Taip ir likau blink.gif O anytos namuose - nuogumas apsoliutus tabu. Ir kai sykį sugalvojau pažindyti prie vyro brolio, jis už mane metais jaunesnis, jam dabar 20, nepavyko blush2.gif Jis visas išraudo ir sėdėjo kaip pagalį prarijęs, tai aš nusprendžiau, kad užteks jam nabagui streso ir nuėjau į kitą kambarį. Ir kai su maudymuku vaikštau anytos sode jis taip keistai į mane žiūri ir nieko keisto, mano vyras sakė, kad nėra gyvenime matęs mamos nuogos.
O mano pupcikai dar mažiukai, jei pamirštu drabužius kambarį būdama duše, einu taip kaip Dievulis sukūrė, to nesureikšmindama ir jie visai nekreipia į mane dėmesio. Jei vyresnis berniukas įbėga į vonią kai aš maudausi ir atitraukia dušo užuolaidą ir klausiamai žiūri, kodėl aš taip keistai atrodau ramiai paaiškinu, kad mama dabar maudosi, todėl yra nuoga. Į tualetą nebesivedu, nors kažkada buvo toks laikotarpis doh.gif Tiesiog paaiškinu, kad mama šitam kambarėlyje nori pabūti viena, nes jei taip geriau ant puoduko sėdėti cool.gif Kartais mes kartu maudomės vonioje. Jei MB maudosi, jis maudosi nuogas visai, o aš su maudymosi kostiumėliu, nes man taip kažkodėl smagiau, manau dėl vaikų ir nuoga galėčiau. Man atrodo, kad visas supratimas apie nuogumą, seksualumą ir pan. ateina pamažu. Tarkim, Ugnius vis norėdavo lėkti į laiptinę tik su sauskelnėmis, bet aš jam paaiškinau, kad nei tėtė nei mamytė nuogi laiptinėje nevaikšto ir jam to pakako thumbup.gif taip pat aiškinu, kad negalima lakstyti namie be drabužiukų, kai yra svečių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puccha: 10 liepos 2009 - 15:47
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 10, 17:32)
Kurioje gi žinutėje parašyta, kad "kai kurios mamytes,teveliai nekreipdami jokio demesio  vaiksto nesivarzydami ,savo net ir paaugliu vaiku  " ??? Pacituokite prašom cool.gif
Papildyta:
O kas tam svetimam vyrui darosi? Jam ta krūtis seksuali, ar šlykšti, ar kokia? Nesuprantu.. blink.gif
Jei žmogui trūksta šiuolaikiško  lytinio auklėjimo, tai tokie vaizdai dar galėtų kažkiek  padėti priprasti truputį prie moters kūno ir nebelaikyti jo tik sekso mašina.... mirksiukas.gif

Na ,tektu daug citatu prirasyti,perverskite visa tema ir rasite "tokiu" minciu:mirksiukas:
Na paklauskite svetimo vyro,ka jis galvoja,kaip jis jaustusi tuo metu,kai salia svetima moteris maitina krutimi,ir tada nereiks uzduoti tokiu klausimu! ax.gif doh.gif
A ,tai jus taip auklejate,svieciate ,pratinate vyrus! g.gif ax.gif "geras topas"!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 07 10, 17:43)
Na ,tektu daug citatu prirasyti,perverskite visa tema ir rasite "tokiu" minciu:mirksiukas:
  Na paklauskite svetimo vyro,ka jis galvoja,kaip jis jaustusi tuo metu,kai salia svetima moteris maitina krutimi,ir tada nereiks uzduoti tokiu klausimu! ax.gif  doh.gif
A ,tai jus taip auklejate,svieciate ,pratinate vyrus! g.gif  ax.gif  "geras topas"!!! mirksiukas.gif

Netektų prirašyti, nes tokių neradau nė vienos, nedrįskit naglai meluoti.
Aš paklausiau tik ką savojo, sakė, kad jam nemaišo, jokių blogų, ar nepadorių minčių tai nesukelia, viskas yra ok.
Švietėjiška veikla aš neužsiimu, bet man rodos, jūs paranoją dėl savojo vyro turite. Bijote, kad nesusižavėtų maitinančiaja madona? mirksiukas.gif Nes kitaip aš jūsų pozicijos nesuprantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -- Meeresfrau --: 10 liepos 2009 - 16:50