Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų nuogumas vaikų atžvilgiu

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 08 04, 23:38)
Kiekvienas mes aukleti  kitaip mirksiukas.gif As esu aukleta ir savo vaika aukleju taip,kad gerbtume kiekvienas kito privatuma ax.gif Nematau nieko blogo pries ieinant ( kambari,vonia...) pasibeldziama :ax:Juk reikia gerbti ,myleti ...IR SAVO ARTIMUS ZMONES wub.gif O dar sakoma: "Vaikai - tevu veidrodis" blush2.gif

o koks skirtumas eis pasibeldes ar ne? - esme kad eis mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiekvienas mes aukleti  kitaip mirksiukas.gif As esu aukleta ir savo vaika aukleju taip,kad gerbtume kiekvienas kito privatuma ax.gif Nematau nieko blogo pries ieinant ( kambari,vonia...) pasibeldziama :ax:Juk reikia gerbti ,myleti ...IR SAVO ARTIMUS ZMONES wub.gif O dar sakoma: "Vaikai - tevu veidrodis" blush2.gif

Sutinku. Kiek viena seima gyvena savo taisiklem.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 08 05, 00:42)

Na pas mus ne tik pasibeldimas,mandagumo zenklas,bet dar ir atsakas i beldima taip pat mandagumo israiska mirksiukas.gif
Nepykite,bet jusu mastymas primityvus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 04 rugpjūčio 2009 - 23:25
QUOTE(Kriiste @ 2009 08 04, 23:42)

Skirtumo jokio. Manau čia jau net nenuogumo, o auklėjimo problema. Neisivaizduoju kokio globalinio būtinumo problema turi būti, kad vaikui būtinai reikia užeiti kai mama ar tėtis vonioje, na negi negalima palaukti, negi negalima paklausti už durų, gi tikriausiai nedvigubos vonios durys ir ne šarvuotos. Kantrumo pamokinkit.
Kažkaip tenka susidurti su žmonėmis, kurie matyt taip augę-nemokinti gerbti privatumo, nemokinti suprasti, kad žmogus turi intymių dalykų-kai klibina rankeną inirtingai, kai nesuvokia, kad reikia pasišalinti, kai nesupranta, kad žmogus tam tikrų dalykų neprivalo daryti prie jo.
Kai mama vonioje tabu vaikui turėtų būti ne dėl to, kad papus pamatys, bet todėl, kad mama prausiasi ir tai jos laikas ir jos vieta. Kaip ir tulike sėdint. Išeisiu ir paklaus ko nori ar parodys.
Dėl tos vaikų reakcijos , kai pamatė nuogus pleže, aš kažkaip pagalvojau, kad draugų vaikai reagavo normaliau negu jūsų, visi vaikai pakikena tai pamatę, kai būna nepersižiūrėję to nuogumo, argi mes nekikenom, aš tiesiog tai laikau sveika vaiko reakcija, o kai jau vaikui tai yra savaime suprantamas dalykas, tai keista.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 08 05, 08:31)
Skirtumo jokio. Manau čia jau net nenuogumo, o auklėjimo problema. Neisivaizduoju kokio globalinio būtinumo problema turi būti, kad vaikui būtinai reikia užeiti kai mama ar tėtis  vonioje, na negi negalima palaukti, negi negalima paklausti už durų, gi tikriausiai nedvigubos vonios durys ir ne šarvuotos. Kantrumo pamokinkit.
Kažkaip tenka susidurti su žmonėmis, kurie matyt taip augę-nemokinti gerbti privatumo, nemokinti suprasti, kad žmogus turi intymių dalykų-kai klibina rankeną inirtingai, kai nesuvokia, kad reikia pasišalinti, kai nesupranta, kad žmogus tam tikrų dalykų neprivalo daryti prie jo.
Kai mama vonioje tabu vaikui turėtų būti ne dėl to, kad papus pamatys, bet todėl, kad mama prausiasi ir tai jos laikas ir jos vieta. Kaip ir tulike sėdint. Išeisiu ir paklaus ko nori ar parodys.
Dėl tos vaikų reakcijos , kai pamatė nuogus pleže, aš kažkaip pagalvojau, kad draugų vaikai reagavo normaliau negu jūsų, visi vaikai pakikena tai pamatę, kai būna nepersižiūrėję to nuogumo, argi mes nekikenom, aš tiesiog tai laikau sveika vaiko reakcija, o kai jau vaikui tai yra savaime suprantamas dalykas, tai keista.

nu jums atrodo vienaip, man atrodo kitaip cool.gif
as niekad nekikenau pamaciusi nuoga zmogu, neiskojau visokiu nuogybiu paveiksliukuose, filmuose, kortose, zurnaluose - man tiesiog nebuvo tai idomu. Viska priemiau naturaliai. Mano vaikai (nu mazoji dar maza, bet dickis jau supranta daug) irgi matau nedaro is to isteriju, tragediju - ir as tuo dziaugiuos. Papludimy persirengia - nereik budeliu visokiu ( nu prisidengia ranksluosciu nuo svetimu - as padedu susitvarkyt), aisku maudomes su maudymosi kostiumeliais visi, tik pirty ne - ten reik nusipraust, o nesidangstyt blush2.gif

Manau kiekvienai eimai savo ir nesmerkiu tu, kurie elgiasi kitaip nei as mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 08 05, 09:14)
nu jums atrodo vienaip, man atrodo kitaip cool.gif
as niekad nekikenau pamaciusi nuoga zmogu, neiskojau visokiu nuogybiu paveiksliukuose, filmuose, kortose, zurnaluose - man tiesiog nebuvo tai idomu. Viska priemiau naturaliai. Mano vaikai (nu mazoji dar maza, bet dickis jau supranta daug) irgi matau nedaro is to isteriju, tragediju - ir as tuo dziaugiuos. Papludimy persirengia - nereik budeliu visokiu ( nu prisidengia ranksluosciu nuo svetimu - as padedu susitvarkyt), aisku maudomes su maudymosi kostiumeliais visi, tik pirty ne - ten reik nusipraust, o nesidangstyt blush2.gif

Manau kiekvienai eimai savo ir nesmerkiu tu, kurie elgiasi kitaip nei as mirksiukas.gif

Aš tai irgi nesmerkiu. smile.gif
Man sakykim natūralu, kai vaikai pakikena, nu jie gi vaikai. Matosi, kad nepersižiūrėję nuogybių.
O kaip tu manai kam būdelės paplūdimiuose , ar jos tiems kuriems persirengimas viešai tragedija ? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 08 05, 10:30)
Aš tai irgi nesmerkiu.  smile.gif
Man sakykim natūralu, kai vaikai pakikena, nu jie gi vaikai. Matosi, kad nepersižiūrėję nuogybių.
O kaip tu manai kam būdelės paplūdimiuose , ar jos tiems kuriems persirengimas viešai tragedija ?  g.gif

tai jei ji laisva - ir mes einam persirengt ten, ale kai buvom Palangoje ir valanda prie jos laukt eileje - kazkokia nesamone doh.gif
Atsakyti
As manau, kad mergaite su mama nuogos viena kita gali matyti visada, kad ir kokio amziaus mergaite bebutu, bet su teveliu kitaip, nemanau, kad gerai matyti nuoga ir teveli smile.gif ta pati situacija ir su berniuku, sunus su teciu nuogi gali eiti i pirti ar maudytis ar siaip rengtis vienas prie kito, bet su mama neatrodytu normalu buti nuogiems kai vaikas jau paugejes g.gif
Atsakyti

O rodyti/matyti nuogą kūną- tai jau nepagarba? g.gif
Ir prie ko čia tas posakis? Nuogas kūnas nėra blogis ir tėvai vargu, ar rodo blogą pavyzdį savo vaikams. Gi neina į gatvę nuogi ar dar kažko blogo nedaro. Viena yra įsibrauti į vonią ir pamatyti nuogą mamą, o kas kita, kai mama pati išeina iš vonios nuoga. Pirmuoju atveju tai yra privatumo negerbimas, antruoju aš to nematau.

Beje, kaip jūs reaguojate į tai, kad mamos su kūdikėliais maudosi kartu?
Ar kai susiglaudžia nuogais kūnais? (tai skatina pieno gamybą ir, be abejo, stiprina ryšį)
Arba kai 3-4 metų vaikai maitinami iš krūties? Juk jie irgi mato nuogą kūną.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 05, 18:28)
Ar kai susiglaudžia nuogais kūnais? (tai skatina pieno gamybą ir, be abejo, stiprina ryšį)

Jei tai po dusu-viskas ok, jei vonioj-tai nehigieniska schmoll.gif Paskui stebisi visi, kodel mazi kudikiai pasigauna visokia zaraza doh.gif
Zindymas iki tokio amziaus is viso jau psichologines vaiko problemos. Mamos tuo labiau. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 05, 19:28)
O rodyti/matyti nuogą kūną- tai jau nepagarba?  g.gif
Ir prie ko čia tas posakis? Nuogas kūnas nėra blogis ir tėvai vargu, ar rodo blogą pavyzdį savo vaikams. Gi neina į gatvę nuogi ar dar kažko blogo nedaro. Viena yra įsibrauti į vonią ir pamatyti nuogą mamą, o kas kita, kai mama pati išeina iš vonios nuoga. Pirmuoju atveju tai yra privatumo negerbimas, antruoju aš to nematau.

Gal paskaitykite atidziau! mirksiukas.gif
As butent sakau,kad reikia gerbti kito privatuma ir labai teisingai parase Fruzina thumbup.gif Na aplamai nekalbame apie nuoguma gatveje schmoll.gif doh.gif
Keistas klausimas ,aisku kudikius nereikia prilyginti prie didesniu ,paaugliu vaiku,ar jums tas amzius vienodas? g.gif
O prie ko cia maitinimas? Nereikia "maisyti pelu su grudais",nes jus tai bandote daryti doh.gif Na mano manymu 3-4 metuku vaikas jau per didelis ,kad butu maitinamas is kruties doh.gif ,dar suprasciau 2 m. mirksiukas.gif ,bet tai mano nuomone mirksiukas.gif
Keistai viska traktuojate:oh
Atsakyti
QUOTE(Holly- @ 2009 08 05, 11:08)
As manau, kad mergaite su mama nuogos viena kita gali matyti visada, kad ir kokio amziaus mergaite bebutu, bet su teveliu kitaip, nemanau, kad gerai matyti nuoga ir teveli  smile.gif  ta pati situacija ir su berniuku, sunus su teciu nuogi gali eiti i pirti ar maudytis ar siaip rengtis vienas prie kito, bet su mama neatrodytu normalu buti nuogiems kai vaikas jau paugejes  g.gif

jo, jo aš pilnai tam pritariu. tačiau taip sunku priprasti prie to trečio žmogaus. be jo galėjome vaikščioti nuogais (namuose aišku) ir labai gerai. o dabar blink.gif

pati turiu berniuką, mano manymu jis dar mažas ir jeigu ir pamatys mane kartą nuogą tai nieko tokio, bet jis auga ir savo senų įpročių reikia atsisakyti, o tai taip varžo huh.gif
Atsakyti