Įkraunama...
Įkraunama...

Du šunys bute

QUOTE(Agnnyte @ 2013 06 20, 10:35)
Labai geras sprendimas! Esat labai šauni moteris, kad galvojate ne tik apie save, bet ir apie gyvūną.
Manau, Pirmiausia apgalvokite, ar tikrai turėsite laiko dviems šunims su skirtingais charakteriais. Jei jau nuspręsite pirkti, pataupysit, ir palengva išsirinksit jorkšyrą su dokumentais.

Taip. Negalima vadovautis impulsais. Nors labai sunku to išvengti biggrin.gif Jei nerasiu mažo šunelio priglausti, tuomet rinksiuos šunį su dokumentais.
Beje, poster_offtopic.gif blush2.gif cane corso yra mano gyvenimo meilė. Tai buvo geriausias mano draugas, tėvai augino. Nuostabesnio šuns nėra. Jei gyvensiu name kada nors, būtinai auginsių tokį namų sargą.
Atsakyti
QUOTE(Dzy @ 2013 06 20, 10:42)
Taip. Negalima vadovautis impulsais. Nors labai sunku to išvengti  biggrin.gif Jei nerasiu mažo šunelio priglausti, tuomet rinksiuos šunį su dokumentais.
Beje, poster_offtopic.gif  blush2.gif  cane corso yra mano gyvenimo meilė. Tai buvo geriausias mano draugas, tėvai augino. Nuostabesnio šuns nėra. Jei gyvensiu name kada nors, būtinai auginsių tokį namų sargą.

Šaunu!
Maniškis CC ir dar viena mišrūnė gyvena su manim ir mano vyru dviejų kambarių bute wink.gif
Atsakyti
Aš irgi norėčiau antro šuns,bet vyras ir kiti artimieji prieš... verysad.gif Turime šiciukę ir norėtume paimti dar vieną kalytę iš prieglaudos.Gyvename gaila ne name,o 3 kambarių bute su 3 vaikais,tiesa,vyriausia dukra jau beveik suaugus ir labai pritaria mano norui,bet nežinau kaip vyrą įkalbėt...o ir visi kiti mano,kad tai beprotybė ir visaip mane šantažuoja(pvz mano mama,kuri dažnai pabūna pas mus kai vaikai serga sako,kad nebeatvažiuos unsure.gif vasarą mes kokiai savaitei nuvažiuojam pas ją pasibūt,tai manau sakys,kad su dviem šunim nepriims doh.gif ) Pati mąstau ar neiškils problemų norint nuvažiuot prie jūros g.gif (palikti šunų neturime kam)
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2015 01 27, 14:37)
Aš irgi norėčiau antro šuns,bet vyras ir kiti artimieji prieš... verysad.gif Turime šiciukę ir norėtume paimti dar vieną kalytę iš prieglaudos.Gyvename gaila ne name,o 3 kambarių bute su 3 vaikais,tiesa,vyriausia dukra jau beveik suaugus ir labai pritaria mano norui,bet nežinau kaip vyrą įkalbėt...o ir visi kiti mano,kad tai beprotybė ir visaip mane šantažuoja(pvz mano mama,kuri dažnai pabūna pas mus kai vaikai serga sako,kad nebeatvažiuos unsure.gif vasarą mes kokiai savaitei nuvažiuojam pas ją pasibūt,tai manau sakys,kad su dviem šunim nepriims  doh.gif ) Pati mąstau ar neiškils problemų norint nuvažiuot prie jūros  g.gif (palikti šunų neturime kam)

Tam, kad nebūtų pykčių, antro šuns įsigijimas turėtų būti abiejų šeimos narių bendras sprendimas. Artimieji... na, ne jie su šunimis gyvens. Ne jie turėtų ir spręsti. O kad šantažuoja... Ar tikrai tai šantažas? Gal tiesiog jie mato ir minusų tame? O gal bijo, kad Jums nesant namie, "užkrausite" tą vargą jiems? Gal jiems vargas yra vienas šuo ir jie tiesiog tą daugina iš dviejų? Labai normalu, kad yra toks požiūris - ne visi privalo mylėti šunis ir ne visiems jo laikymas turi būti svajonės išsipildymas.
Prie jūros ar atostogaujant šunis galima palikti šunų viešbuty. Dabar tam yra labai daug galimybių.
Atsakyti
na ne,šuniu rūpinuosi nuo a iki z aš viena,vedžiojam mes su dukra,taip kad tikrai neužkraunu niekam,vyras šuns nevedžioja ir nemaitina,tik pažaidžia
Atsakyti
Pritariu, kad abu šeimoje turi norėti gyvūno, šuo atima daug laiko, du šunys daugiau laiko, bet nedauginčiau iš dviejų. Mes gyvenam šiuo metu 1 kambario bute, dviese ir du šunys po ~25kg. Kai atsirado pirmas šuo irgi ko tik negirdėjom - šimtas "oi ir ai" iš giminių/draugų/ pažįstamų ir nepažįstamų. Atsirado ir vietos dideliam narvui ir niekada šuo netrukdė namuose. Po kiek laiko atsirado antras šuo - išgirdom dar daugiau "ojojoi ir ujujui", kokie mes kvaili/nieko nesuprantam ir pan., aiškino kad šunims būtinas nuosavas kiemas, arai hektarai pievu ir t.t. Galiu visiem pasakyti - NIEKO PANAŠAUS. Šunys užima vietos tiek kiek gulėti šalia, prie kojų ir pan. Viskas priklauso nuo to kaip ir kiek užsiimtite su šuniu. Jei šuo išvedžiotas, išsikroves, kokios problemos? namie jis miega, nori veiksmo vakare tai duodam graužalus, kongą, išeičių yra labai daug, viskas priklauso nuo norų.
Kiekvienoje šeimoje beabejo kitos taisyklės ir nusistatymai, bet as tikrai nebūčiau pradėjus galvoti apie antrą šunį jei vyras jo nenorėtų, ypač kai šunys reikalauja fizinės veiklos, užsiėmimo. Nes tikrai nevisada gali skirti vienas tiek dėmesio, laiko, kai esi dviese lengva paskirstyti tokius dalykus smile.gif
O ir finansinė atsakomybė, jei vyras būtų prieš, neskirtų savo dėmesio ir laiko, kaip jei reikėtų išskirti didelę sumą pvz gydymui, staiga prireikia operacijos - išlaidos 300eu ir daugiau. Manau būtų konfliktas šeimoje garantuotas, "tas kurio šuo" jaustųsi kaltas dėl tokių išlaidų nu ir t.t, manau nesmagi situacija.
Į svečius važiuojame su dviem, jei priimdavo su vienu kodėl nepriims su dviem, šunys prižiūrėti, kultūringi, nedergia, turi savo boksą, prie jo propratę, jokių problemų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2015 01 27, 14:37)
Aš irgi norėčiau antro šuns,bet vyras ir kiti artimieji prieš... verysad.gif Turime šiciukę ir norėtume paimti dar vieną kalytę iš prieglaudos.Gyvename gaila ne name,o 3 kambarių bute su 3 vaikais,tiesa,vyriausia dukra jau beveik suaugus ir labai pritaria mano norui,bet nežinau kaip vyrą įkalbėt...o ir visi kiti mano,kad tai beprotybė ir visaip mane šantažuoja

O kokie ju visu kontrargumentai? Siaip realiai objektyviai pagrindine problema turetu but padvigubeje finansai. Pajury tai ar su vienu, ar su dviem - priima arba ne. As Palangoj padariau pradzia su viena taksiuke, veliau atsirado blonde, o galiausiai pas ta pacia seimininke ir su trim kalem vaziavau...i narvukus supakuoju ir viskas bigsmile.gif
Del vyro ikalbejimo, tai ar jis pats turi kazkokiu hobiu, silpnybiu kaip kad jusu sunys?
Atsakyti
Šunys ir visa kita gyvūnija (dar turim papūgą ir akvariumą) yra tik MANO,nes tai mano hobis,išlaidos,susijusios su jais,taip pat.
O vyro tai auto ir elektronika.
Kokie argumentai tai nelabai suprantami man,maždaug 2 šunys perdaug,per mažai vietos,čia ne nuosavas namas,reiks vedžiot 2,o ne vieną,užims daugiau laiko,triukšmo bus daugiau,žemių,plaukų,keliaujant sunkiai tilps į mašiną,nieks nepriims su dviem ir pan.
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2015 01 28, 15:04)
Šunys ir visa kita gyvūnija (dar turim papūgą ir akvariumą) yra tik MANO,nes tai mano hobis,išlaidos,susijusios su jais,taip pat.
Kokie argumentai tai nelabai suprantami man,maždaug 2 šunys perdaug,per mažai vietos,čia ne nuosavas namas,reiks vedžiot 2,o ne vieną,užims daugiau laiko,triukšmo bus daugiau,žemių,plaukų,keliaujant sunkiai tilps į mašiną,nieks nepriims su dviem ir pan.

visiškai nesamoningi argumentai ir iš jų matos, kad jis gyvenime neturėjęs ir visai nesupranta, kas yra du šunys, ir iš vis kas yra šunys. Vieta yra pats kavailiausias argumentas, nes šuniui reikia ne vietos, o žmogaus, jis savo vertybes sukrauna ant gyvūno-žmogus primatas, jam svarbu erdvė, kvadratai, plotai. Šuo gaujos gyvūnas, jam svarbu jo šeimininkas ir 100 kart nelaimingesnis šuo išmestas ant penkių hektarų, nei šuo gulintis prie šeimininko kojų ir matydamas nuolat jį nors ir 10 kvadratinių metrų plote. Jam žmogaus nepakeis joks žemės lopas. Vedžioti vieną šunį ar du-jokio skirtumo. Aš vedžioju 7 (5 vokiečių aviganius ir du nedickus šuniukus), tai jokio skirtumo-du ar penki vedi. Laiko užims tiek pat du ar vienas šuo. Į mašiną netilps du šunys biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif, o jis bent žino kokio dydžio yra šuo? Galiu pasakyt Toyota avansis telpa: 5 vokiečiai ir du nedideli šuniukai, plius vaiko vežimas, vaikas mažas spec kėdutėje ir du dideli vaikai, paaugliai, dar jų daiktai kai prie jūros važiuojam smile.gif . Laisvai. Jei laisvai randu kas priima visur su 7-KOKIOS bėdos rast vietos su dviem. Tegu ieško rimtesnių argumentų......Iš vis kai paskaitau-vyras yra didžiausias gyvenimo trukdis biggrin.gif biggrin.gif , nes vat jis ir jo bumbėjimas ir kūryba iš lubų daugiau žalos daro nei 3 šunys wink.gif
Papildyta:
Ir iš vis, kodėl reikia klaust lygiaverčio žmogaus leidimo....aš kai skaitau-oi vyras neleis, oi vyras tai padarys, anaip padarys. Gyveni su mama tėčiu, ten leis neleis, po to gyvenime surandi žmmogų tokį pat kaip tu, ir tas aiškina....Sakyčiau reikia tiesiog pranešt vyrui, kad bus taip ar taip, o kadangi tai tik jūsų pasirinkimas jūs ten rūpinatės išlaidomis prižiūrint, ieškot vietų kur visi keliaujat kartu, ir jūsų atsakomybė dėl gadinimo namų ir mašinų. O jei jis gali nurodinėt kada ir kur ką turėt....aš asmeniškai niekad su tuo susitaikyt negalėjau ir atsisakydavau vyrų koki jie bebūtų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif. Man tai būtų ne tai kad pasirinkimas dėl šuns ir vyro-jokiu būdu ne, žmogus visad svarbiau, man tai mano asmeninės laisvės rinktis ir mėgautis gyvenimu pasirinkimo laisvė, niekas niekad man negali primest kaip gyvent man smagiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 28 sausio 2015 - 14:53
QUOTE(žydrynė @ 2015 01 28, 15:04)

Nu zodziu nieko konkretaus...is nuosavos patirties galiu pasakyt, kad tik zemiu bei plauku bus mazumele daugiau (nors jei siciuke nesiseria, tai gali ir zenkliai plauku su naujoke but daugiau g.gif ) Na ir tos dvigubos finansines islaidos..vedziojimas tik pradzioj nebent atskiras, kol padoraus elgesio taisykliu ismokintumet naujoke, o veliau tai ar 1 ar 2 suneliai vedziojami tiek pat, dargi jiem zymiai smagiau dviem thumbup.gif
Triuksmas..jau cia kaip pasiseks...normaliai jo turetu but tiek pat, nebent prieglaudinukas turetu yda lot.
-------------------------
As net i darba abi veduos ir daug kas stebisi kur mano sunys, kodel ju nesigirdi ar nesimato... bigsmile.gif
Atsakyti
dabar dar atkreipiau dėmesį kokio dydžio šuo, nu belmba visai jau...butas per mažas, aš 50 kvadratų bute, pemktame daugiabučio aukšte tris vokiečių aviganius laikiau, ir katė ir akvariumas ir šinšiloidas dar tilpo, ir vyrui su dviem vaikais vietos pakako. Kaimynai nei kart nessiskundė...
Atsakyti
Aš irgi manyčiau, kad svarbiausia, kiek laiko galėsit skirt, o ne vietos. Man pvz problema kol kas būtų su dviem šunimis, kadangi pati nevairuoju, tai ir taip dažnai susiduriu su problema, kaip kažkur nuvykt. Dar su vienu įsiprašau, o su dviem jau galėtų būt didesnė problema. Bet šiaip dažnai pagalvoju apie antrą. Gi jiems dviese būtų daug smagiau visą dieną, kai manęs nėra...
Atsakyti