Įkraunama...
Įkraunama...

Vairuotojo pažymėjimo keitimas

QUOTE(mirrra @ 2009 08 09, 16:58)
as turiu europines teises. ir dabar ruosiames pirkti masina cia uk. ant mano teisiu yra "-aites"pavarde. ar nekils sunkumu del to norint uzsiregistruoti masina savo vardu? :)ar as tureciau pasikeisti gal savo nauja pavarde?!!neszinau ka daryti...be to ar cia keistu jie man teises i angkiskas ir is karto gal su nauja pavarde...kaip cia yra?ar is vis nereiktu del to sukti galvos , kam teko susidurti ar ka zinote apie tai...aciu 4u.gif

baik,tu, nu kokios problemos masina iregistruojant 4u.gif ,as irgi -aite, ir teises -aitines ir masinos -aitines ir visa kita... 4u.gif
QUOTE(Elba @ 2009 08 10, 00:06)
Merginos, o ka jus vadinat europinem teisem  g.gif Kazkada turejau tas laminuotas, LT pasikeiciau cia visai neseniai i kortele rozine atrodo, panasi i angliskas,  bet kaip supratau tai dar ne galutines, kad po to jie ives tas tikras europines   g.gif O tai tos europines cai galioja, nebereiketu keisti i UK? Nelabai besuprantu as cia  ax.gif

pagal viska, tos europines reikia keisti i britiskas, po 1 metu pastovaus gyvenimo UK(na pastovus, turbut suprantat-gyvenat cia, nesvarbu,kad menesiui kokiam vaziuojat i lt ar kitur atostogu).zinau, kad atsiras kas gyncysis, bet cia zinios is policijos nuovados ir teismo apie tas EU, lietuviskas ir t.t.( pvz italas gavo bauda, kad nepasikeite teisiu savo i britiskas, nes cia gyvena jau 4 metus,o ir jei lietuviai teisiami teisme del keliu eismo pazeidimu, visada yra uzklausiama, kiek salyje gyvena, jei teises ne britiskos) vnz jei gyveni cia, tai ir teises turi buti britiskos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oplia-lia: 10 rugpjūčio 2009 - 11:19
as jau ne -aite, o teises -aite blink.gif o pasikeisti kazin galesciau jau su savo ne -aites pavarde, cia uk? smile.gif
Atsakyti
BET DAUG KAS RASO, KAD JAU NEBUTINA KEISTI TAS TEISES I BRITISKAS... blink.gif g.gif
Atsakyti
as klausiau instruktoriua pas kuri mokiuasi vairuoti, cia uk, tai jis sake kad dabar jau nereikia keisti europiniu teisiu i angliskas, jei butum is kokios kt salies, tai taip, bet mes esam is europos sajungos todel ir nereikia.. smile.gif
Atsakyti
labai nepykit bet tikrai niekur nerandu tokios informacijos pas mane problema tokia mudu su vyru ketinam isvaziiuot i anglija jis noretu vairuotojo darbo todel nusprende issilaikyt c ce ir d kategorijos teise (lietuvoje) bet db yra taip kad visi issilaike po 2008m turi dar praeiti kvalifikacinius kursus kurie kainuoja tiek pat kaip ir teises viso gautusi beveik 8000lt nezmoniski pinigai ir didziausia beda neaisku ar ta kvalifikacija galiotu anglijoje gal kas esat susidure? nes kiek skaiciau anglijoje dauguma nori kad butu teises pakeistos i angliskas na pakeisti nesunku bet kaip su ta kvalifikacija ar ji egzistuoja ir kitus ar nereiketu isnaujo laikyti ir vel moket nzn kiek... na nzn ar suprasit kokia problema turiu bet jai kas sugebetu atsakyt buciau labai dekinga... biggrin.gif
Atsakyti
na mamytes negi jusiskiai nera susiduria su tokia problema?
Atsakyti
Mano vyras Airijoje ketina laikytis sias kategorijas, tai tikrai daug daug pigiau , nezinau kaip Angliljoje, bet jauciu panasiai uzsuk i tema apie teisiu laikyma Anglijoje , gal labiau apsimoka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(griskoit @ 2010 07 01, 08:59)
labai nepykit bet tikrai niekur nerandu tokios informacijos pas mane problema tokia mudu su vyru ketinam isvaziiuot i anglija jis noretu vairuotojo darbo todel nusprende issilaikyt c ce ir d kategorijos teise (lietuvoje) bet db yra taip kad visi issilaike po 2008m turi dar praeiti kvalifikacinius kursus kurie kainuoja tiek pat kaip ir teises viso gautusi beveik 8000lt nezmoniski pinigai ir didziausia beda neaisku ar ta kvalifikacija galiotu anglijoje gal kas esat susidure? nes kiek skaiciau anglijoje dauguma nori kad butu teises pakeistos i angliskas na pakeisti nesunku bet kaip su ta kvalifikacija ar ji egzistuoja ir kitus ar nereiketu isnaujo laikyti ir vel moket nzn kiek... na nzn ar suprasit kokia problema turiu bet jai kas sugebetu atsakyt buciau labai dekinga... biggrin.gif

mano vyras turi profo teises... (ta prasme pilna komplektacija lotuliukas.gif ), tai jam nieko nereikejo UK papildomai daryti. O pasikeisti teises kainuoja tiek pat ar tik B kategorija ar visas kartu...-50 svaru+nuotrauka+jei neturi savo cekiu knygeles-pasto cekis.
Vienas pazystamas vairuoja autobusa cia miesto, tai turejo vietoje issilaikyti kazka ten, bet tikrai nekainavo daug...

Siaip visa info yra www.dvla.co.uk

tikiuosi kad kazkiek padejo... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mirrra @ 2009 08 10, 20:09)
as jau ne -aite, o teises -aite blink.gif o pasikeisti kazin galesciau jau su savo ne -aites pavarde, cia uk? smile.gif

mergytes, ar kas susidurete su tokia problemele? blush2.gif ar keicia lietuviskas teises i angliskas, bet kad ir iskarto pakeistu pavarde? as neseniai istekejau ir man reiktu pasikeisti pavarde... man LT ju nekeicia doh.gif pasake kur gyvenu ten ir turiu keistis... kadangi as issiregistravau is LT tai regitroje sako man kad turiu keistis UK g.gif net nezinau ka ir daryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Millita* @ 2010 09 04, 18:48)
mergytes, ar kas susidurete su tokia problemele? blush2.gif ar keicia lietuviskas teises i angliskas, bet kad ir iskarto pakeistu pavarde? as neseniai istekejau ir man reiktu pasikeisti pavarde... man LT ju nekeicia doh.gif pasake kur gyvenu ten ir turiu keistis... kadangi as issiregistravau is LT tai regitroje sako man kad turiu keistis UK g.gif net nezinau ka ir daryti blush2.gif

keicia, as pasiemus dabar ta forma kad teises pasikeist.taip pat del pavardes pakeitimo reik, kad paskui nieks prie manes nesikabintu kad vazineju su sena pavarde. smile.gif tai ten yra parasyta jai norit pakeist pavarde atsiust jiem kartu santuokos liudijimas (originala) 4u.gif gerai kad ,kai buvau lt issiverciau santuokos liudijima i anglu kalba ir patvirtinau notaro. nereiks cia sukt galvos kur isverst ir kur patvirtint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redusis: 11 lapkričio 2010 - 21:04
QUOTE(mirrra @ 2009 08 11, 14:29)
BET DAUG KAS RASO, KAD JAU NEBUTINA KEISTI TAS TEISES I BRITISKAS... blink.gif  g.gif

Na vakar kaip tik skaitinejau internete, gal kam pravers:

ES piliečiai vairuotojo pažymėjimo keisti neprivalo trejus metus
Lietuvišką vairuotojo pažymėjimą pakeisti į britišką nėra sunku. Tai lengvai galima padaryti pačiam užpildžius pašto skyriuose platinamą D1 blanką ir užmokėjus kelių dešimčių svarų mokestį arba patikėjus pažymėjimo keitimą imigracines paslaugas teikiančiai kompanijai. Klausimas – ar privaloma jį keisti? Pagal Jungtinės Karalystės įstatymus Lietuvos piliečiai su lietuvišku vairuotojo pažymėjimu Didžiojoje Britanijoje lengvaisiais automobiliais ir motociklais gali važinėti trejus metus nuo to momento, kai pastoviai pradėjo gyventi šioje šalyje (arba iki 70 metų, jei dar nepraėjęs minėtas trejų metų laikotarpis). Vilkikų, mikroautobusų ir autobusų vairuotojai su atitinkamų kategorijų lietuvišku vairuotojo pažymėjimu gali važinėti penkerius metus (arba iki 45 metų, jei dar nepraėjęs minėtas penkerių metų laikotarpis). Važinėti sunkvežimiais ir autobusais gali ir vyresni nei 45 metų asmenys. Jų, kaip ir jaunesnių kolegų, pažymėjimas galioja penkerius metus (arba iki 66 metų, jei dar nepraėjęs minėtas penkerių metų laikotarpis). Autobusų ir vilkikų vairuotojai savo lietuviškus vairuotojų pažymėjimus privalo užregistruoti vietinėje Vairuotojų ir transporto priemonių leidimų agentūroje (angl. DVLA).

4u.gif

Atsakyti
o galkas zinoe ar kartu su teisem turejo atsiust ir Id kortele,nes man teises siandien atsiunte o ID korteles nera g.gif
Atsakyti