štai mano išgirtasis šimtalapis
gaila, kad prapjauto nuotraukos neturiu. Beje, su naminiu sviestu tikrai skaniau
QUOTE(anela @ 2009 11 19, 13:45)
Užsimaišiau tešlą šimtalapiui pagal pirmą receptą, miltai 405 D, sudėjus 400 g. miltų tešla jau kieta ... Klausimas: kokio dydžio kiaušus dedat (M, L, XL), aš dėjau M tris, gal per mažai ?
Aš dažniausiai naudoju M dydžio. Tešlos kietumą gali reguliuot, papildomai įpildama šlakelį kitą pieno
elfė o jus pagal cipciuko recepta kepat ar turit koki savo ?
ojjjj kaip skanu, mama visada per sventes pirkdavo pas kazkokia moteriske, man tai toks dziaugsmas budavo
o kai pamaciau cia recepta, siaubas kaip uzsimaniau
megstu kepti bet man kazkaip lb cia viskas sudetinga atrodo, vis skaitau bet nelb suprantu. kad kasnors idetu nuotraukas pacios gamybos ir to deliojimo, butu fainai
bandysiu ir as kepti, dabar jau nenusiraminsiu
QUOTE(elfė @ 2009 11 18, 18:23)
štai mano išgirtasis šimtalapis
gaila, kad prapjauto nuotraukos neturiu. Beje, su naminiu sviestu tikrai skaniau 
tikrai labai gražus, džiaugiuosiu, tik pasakykite, o tas naminis sviestas, tai iš moteryčių pirktas, ar parduotuvėje, kuris vadinamas senolių ar kažkaip panašiai, kad tipo kaimiškas.
QUOTE(gitule @ 2009 11 18, 03:02)
Kepiau ir as
Skanus buvo tikrai, bet jau isvaizda
Jus tepat lapus su atsalusiu sviestu? As neturejau laukt kol atsals, tai tepiau su siltu, turbut todel man buvo labai sunku ji i skarda perkelti, toks buvo minkstas visas
Kiek laiko jau skardoj reikia kildinti? O virsaus pries kepant nereikia niekuo patepti? Nu gal ir kvaili klausimai, bet ...
Jus tepat lapus su atsalusiu sviestu? As neturejau laukt kol atsals, tai tepiau su siltu, turbut todel man buvo labai sunku ji i skarda perkelti, toks buvo minkstas visas
Kiek laiko jau skardoj reikia kildinti? O virsaus pries kepant nereikia niekuo patepti? Nu gal ir kvaili klausimai, bet ...
O as tepu siltu sviestu,perkelt gal ir minkstokas,pakildinu skardoje apie valanda,bandziau ir is karto kisti i orkaite,bet tiek neiskelia kiek turetu,tepti niekuo netepu tik daug pudros kai pravesta ir viskas
Aciu merginos uz linkejimus
QUOTE(Evelincik @ 2009 11 19, 15:11)
Pagal Cipsiuko
Aguonas perku lenkiškas, kur būna jau paruoštos. Jos su medum, todėl visą cukrų sunaudoju apibarstymui
QUOTE(jolanta.jjolanta @ 2009 11 19, 15:58)
tikrai labai gražus, džiaugiuosiu, tik pasakykite, o tas naminis sviestas, tai iš moteryčių pirktas, ar parduotuvėje, kuris vadinamas senolių ar kažkaip panašiai, kad tipo kaimiškas.
Draugė užrodė moterytę, kuri labai gerą sviestą daro. Svarbiausia, kad moteris tikrai labai švari ir tvarkinga, nes šiaip pas bet kurią turguj aš nelabai noriu pirkt kai nežinau kokiom sąlygom jinai gyvena ir gamina produktus. O iš pradžių veždavausi sviestą iš lenkų parduotuvių
Tiesą sakant, mano vyras dirbo pas vieną tetukę, kuri seniau šeimininkaudavo vestuvėse ir pilnu pajėgumu kepdavo šimtalapius. Ji davė nemažai patarimų. Tai iš jos sužinojau, kad reikia uždengt. Pasakojo, kad ji net formas specialiai turi pagamintas su dangčiais. Ir apie laistymą sviestu, kol vėsta pasakė
Na, o kadangi kepu pagal užsakymus, tai kiekvieną kartą kepdama, viską sveriu ir rašausi svorius ir pastabas, nes iš pradžių nežinojau kokio svorio bus iškepęs. Pirmą užsakymą kai gavau, prašė 3 kg, o iškepiau 3,4 kg
as ir praita savaitgali jau antra karta kepiau cipciuko simtalapi
pirma karta buvo nelabai vykes, iskepes atrode super, ale kai prapjovem, tai toks bulka ir laaaabai riebus. tai si karta jau turejau patirties, sviesto dejau kur kas maziau, miltus kokius reikia, tai visai gerai issitampe. tik susiduriau su tokiom bedom - ji kepiau apie 1val 10min, tai virsus nors ir apdengtas folija suskrudo, toks traskus gavosi, lyg norejosi minkstesnio, ar ir jums taip buna? ir saldytuve uzdengtas po poros dienu nesuminkstejo 
as simtalapi kepu karsciui atspariame inde, ir kai paruduoja pridengiu folija. o gal galeciau ji kept uzdengus normaliai dangciu
as simtalapi kepu karsciui atspariame inde, ir kai paruduoja pridengiu folija. o gal galeciau ji kept uzdengus normaliai dangciu
QUOTE(elfė @ 2009 11 19, 18:34)
Na, o kadangi kepu pagal užsakymus, tai kiekvieną kartą kepdama, viską sveriu ir rašausi svorius ir pastabas, nes iš pradžių nežinojau kokio svorio bus iškepęs. Pirmą užsakymą kai gavau, prašė 3 kg, o iškepiau 3,4 kg
laba o kokioj tu formoj kepi? ir kuo uzdengi?
beje dar klausimas: kaip tampai lapus? as tai pirma lapa istampiusi kita dedu tiesiai ant jo ir tada istampau nes atrodo kad perkelti butu sudetinga o dvieju stalu irgi neturiu kad galeciau atskirai istampyt
QUOTE(Milasa @ 2009 11 19, 14:38)
kad kasnors idetu nuotraukas pacios gamybos ir to deliojimo, butu fainai
bandysiu ir as kepti, dabar jau nenusiraminsiu 
jei nieks nesupyks įmesiu ką tik rastą nuorodą į nuotraukėles : http://www.tindirind...pic.php?id=5026
ir lekiu pati žiūrėt









