Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Povila$ @ 2009 12 04, 18:00)
Nepalaukiat kol sviestas apstings, arba per daug jau jo dedate, o galbūt aguonos nebūna pakankamai sausos? rolleyes.gif



Na manau jeigu sviesto būtų per daug,tada būtų šimtalapis riebesni,o sviestas,bet kokiu atveju susigeria...
Atsakyti
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2009 12 04, 17:25)
Na manau jeigu sviesto būtų per daug,tada būtų šimtalapis riebesni,o sviestas,bet kokiu atveju susigeria...


Mes kalbėjome apie šimtalapio vyniojimą unsure.gif
Atsakyti
Naujų minčių mano galvon sudėjot............... g.gif
QUOTE(miskouoga @ 2009 12 04, 12:53)
simtalapi dariau ant didelio svaraus rankluoscio, o paskui, kai reikejo vynioti, buvo labai lengva.

o kas tai per rankšluostis? tas parastas medvilninis kilpinis? kaip tai prei jo neprilipo tešla???? blink.gif

QUOTE(vilimute @ 2009 12 04, 15:42)
gal pati tesla per skysta g.gif ta prasme miltu per mazai,na net nezinau ka pasakyt ax.gif

bigsmile.gif gal ir skystoka nes sakau tampyt jos ten nereikėjo- patempei per sekundes dvi jau blynas yr g.gif
bet pradžioj kol minkiau dar tik tai jau tokia labai jau kietoką priminė,kad man net baugu darės kas iš jos išsitampys, bet pakilus suminkštėjo vaivai kaip.

QUOTE(Povila$ @ 2009 12 04, 17:00)
Nepalaukiat kol sviestas apstings, arba per daug jau jo dedate, o galbūt aguonos nebūna pakankamai sausos? rolleyes.gif

nu kad sviestas lyg apstingęs buvo, pro šonus nesitaškė.... g.gif
o dėl aguonų tai nelabai supratau ką omeny turėjot?? g.gif pas mane jos sausos nebuvo ir dėjau beveik į kiekvieną sluoksnį, plius razinos dar poroje sluoksnių.........
o kaip tas aguonas sausas padaryt?????????? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 12 05, 01:13)
nu kad sviestas lyg apstingęs buvo, pro šonus nesitaškė....  g.gif
o dėl aguonų tai nelabai supratau ką omeny turėjot?? g.gif pas mane jos sausos nebuvo ir dėjau beveik į kiekvieną sluoksnį, plius razinos dar poroje sluoksnių.........
o kaip tas aguonas sausas padaryt?????????? blink.gif


Sviestas turi pasidaryti tokios kremines tekstūros. Manau visa problema ir buvo aguonose lotuliukas.gif Na, jos kai išmirksta vandenyje, reikia gerai nusunkti ir tada malti. Aš jas supilu įtokį medžiaginį maišą, panašiai kaip sūrmaišis - kuo puikiausiai visas nereikalingas vanduo pasišalina. Tada jau tokias išbrinkusias, pusiau šlapias aguonas galima malti. smile.gif
Atsakyti
laba ryta kepejeles

prisiskaiciau, prisiziurejau skanumynu kad seile iki keliu nutyyyyyyyso doh.gif tai ruosiuosi ir as kepti sita geri.

bet va iskilo ir man keletas klausimu. prisipazinsiu, skaiciau daug bet tikrai ne viska, tad atsiprasau jei kur pasikartosiu blush2.gif


1. kiek laiko turetu pakilti JAU SUVYNIOTAS pyragas?

2. kiek laiko jis turetu kepti? (pirmam puslapyje recepte parasyta "1 pusantros" tai cia suprask nuo valandos iki pusantros? skaitydama komentarus supratau lyg kad apie valanda kepat. tai kaip ten yra is tikruju? nesinori perkept bet ir zalio nenoreciau istraukt doh.gif )

3. pasvarstymas apie aguonu tepima. man kazkaip irgi lyg noretusi kad aguonos butu ne vienam volelyje o kiek labiau pasiskirsciusios ir po pyraga, bet va galvoju ar nebuna taip,kad aguonas tepant tarp sluoksniu gaunasi kaip bulka o ne simtalapis? nes kazkaip man atrodo kad aguonos kiekvienam sluoksnyje trukdys pasiskirstyt dregmei ir sviestui taip kaip pasiskirsto cipciuko pyrage g.gif o jei aguonom istemt tik virsutini sluoksni ir padaryk kudesni voleli? ar susivynios pyragas? buciau bais dekinga jei kas pasidalintu patirtim aguonu isdestymo simtalapyje klausimu ax.gif 4u.gif

4. kaip teisingai paruost aguonas? cia jau buciau lepsusu pridarius jei nebuciau paskaicius siek tiek. tik va kilo vistiek neaiskumu. tai aguonas reikia siek tiek pamirkyt (kiek?) bet uzpilt verdanciu vandeniu ar paprastu?

nu ir uzdaviau cia klausimu blush2.gif bet busiu labai dekinga jei kasnors operatyviai atsakys nes ruosiuos jau si savaitgali bandyt kepti ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 12 05, 10:01)
laba ryta kepejeles
...


1. Na neturi pakilti per daug, nes tada jau gausis bulka, aš pvz. kildinu labai mažai, apie pusvalandį max.

2. Čia priklauso kokio dydžio, kokioje temperatūroje kepsi ir t.t. Bet maždaug apie valandą, man kartais ir mažiau užtenka. Daugiau nei valandą visgi nepatarčiau nes gali perkepti.

3. Aguonas aš tepu tik ant paskutinio uždėto tešlos blyno ir tada suku. Galima ir į kiekvieną sluoknį, bet tai pakankamai sunkoka. O nuo dėjimo į kiekvieną sluoksnį tai tik šlapesnis gausis, tikrai ne sausesnis. Bet pirmam kartui nepatariu aguonų dėti į kiekvieną sluoksnį.

4. Atsakiau apie aguonas viršui. Jas reikia užplikyti verdančiu vandeniu, kai išmirks - nusunkti.

Sėkmės bekepant drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 12 05, 12:34)
1. Na neturi pakilti per daug, nes tada jau gausis bulka, aš pvz. kildinu labai mažai, apie pusvalandį max.

2. Čia priklauso kokio dydžio, kokioje temperatūroje kepsi ir t.t. Bet maždaug apie valandą, man kartais ir mažiau užtenka. Daugiau nei valandą visgi nepatarčiau nes gali perkepti.

3. Aguonas aš tepu tik ant paskutinio uždėto tešlos blyno ir tada suku. Galima ir į kiekvieną sluoknį, bet tai pakankamai sunkoka. O nuo dėjimo į kiekvieną sluoksnį tai tik šlapesnis gausis, tikrai ne sausesnis. Bet pirmam kartui nepatariu aguonų dėti į kiekvieną sluoksnį.

4. Atsakiau apie aguonas viršui. Jas reikia užplikyti verdančiu vandeniu, kai išmirks - nusunkti.

Sėkmės bekepant drinks_cheers.gif


aciu labai
bandysiu siandien arba ryt kepti. apie rezultatus pasipasakosiu smile.gif
Atsakyti
nu ka, pirmasis mano gyvenimo simtalapis pasautas i orkaite wub.gif pasirodom procese ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

ax.gif kocelo ilgis beveik 40 cm. cia kad isivaizduot kokio dydzio lakstai gavosi.

siaip tiesa pasakius tikejausi kad bus sudetingiau. nors minkymas truputi prailgo doh.gif minkiau puse valandos bet spragsejimo negirdejau nes per triuksma namie net savo mintis kartais sunku girdet lotuliukas.gif bet tikiuosi uzteko. lakstai kociojosi ir tampesi tikrai gerai thumbup.gif sunkiausia dalis buvo suvynioti ir perkelti i skarda doh.gif jis toks minkstas buvo kad neisivaizduoju kaip reikia ji STANDZIAI suvyniot g.gif jauciu bus daug oro tarpu... o jau ta desra i skarda perkelt tai doh.gif nu bet kazkas gavosi, dabar kepa...seile jau iki zemes nutysus.... kaip cia reiks jo nesuvalgyt viso siandien g.gif

kai iskeps - pasirodysim kaip gavos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 12 05, 17:35)
nu ka, pirmasis mano gyvenimo simtalapis pasautas i orkaite  wub.gif pasirodom procese  ax.gif

kai iskeps - pasirodysim kaip gavos  wub.gif

bigsmile.gif nu jau labai sauniai thumbup.gif
nevalgyk siandien ir dar silto,nes bus per riebu,ir nelabai skanu tongue.gif o kai jau gerai atsala,tada thumbup.gif ir tegu susigeria sviestukas,kuris isbegs mirksiukas.gif
pagal tai ka matau,tai bus su forma nekas,nes per plati skarda,jis tau i sonus pasileis,bet skonis nuo to nenukentes..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilimute: 05 gruodžio 2009 - 18:51
[quote=Povila$,2009 12 04, 21:13]
Mes kalbėjome apie šimtalapio vyniojimą unsure.gif
[/quote

ne taip supratau g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilimute @ 2009 12 05, 18:50)
bigsmile.gif  nu jau labai sauniai thumbup.gif
nevalgyk siandien ir dar silto,nes bus per riebu,ir nelabai skanu tongue.gif o kai jau gerai atsala,tada  thumbup.gif ir tegu susigeria sviestukas,kuris isbegs mirksiukas.gif


lengva pasakyt - nevalgyk doh.gif cia gi sadomazo.... visi namai KVEEEEEEPIAAAAA.... jau mb ratus aplink virtuve tik suka, suka lotuliukas.gif

na, dabar austa, vistiek siandien bent krasciuka prpjausim paziuret ir paragaut, kitaip man miegot neleis lotuliukas.gif
Papildyta:
o jau karamele wub.gif gaila kad skarda tokia didele tai ne visas skanuelis i pyraga sugris bet mes ja ir taip suvalgysim hihihi.gif

kaip nagai niezti pjaut ir ragaut doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 12 05, 01:31)
Manau visa problema ir buvo aguonose lotuliukas.gif Na, jos kai išmirksta vandenyje, reikia gerai nusunkti ir tada malti.



QUOTE(syu @ 2009 12 05, 18:35)
siaip tiesa pasakius tikejausi kad bus sudetingiau. <.....>  lakstai kociojosi ir tampesi tikrai gerai  thumbup.gif sunkiausia dalis buvo suvynioti ir perkelti i skarda  doh.gif jis toks minkstas buvo kad neisivaizduoju kaip reikia ji STANDZIAI suvyniot  :

nu va man ir viskas buvo lengva apart to vyniojimo doh.gif
kažkur čia turėtų slėptis paslaptis..... g.gif kaip standžiai suvyniojti? unsure.gif
Atsakyti