Pagaliau gavau lenkiškų miltų ("Tortowa" 450 ) ir kepiau iš jų diiidelį šimtalapį (maždaug iš 800g miltų). Va, dabar žinau ką reiškia kai lakštai tamposi

. Nė vieno neprireikė kočiot - visus iki vieno plonučiausiai ištampiau. Tampymą patobulinau - tampiau ant didelės kaimiškos pagalvės

, užtiestos drobele (pasaka, o ne darbas

), po to perkėlinėjau ant stalo. Kepiau gilioj orkaitės skardoj, nes į mano 32cm skersmens tortinę netilpo

.
Taigi, minkymo-tampymo technologiją jau atidirbau, dabar tobulinsiu kepimą. Man atrodo, kad mano elektrinėj orkaitėj, 180C su ventiliatorium 50 min. būna per daug

Iškepusio visas vidus būna gelsvas.. O gal čia nuo to, kad naudoju kaimišką sviestą ir kiaušinius

Tešla irgi gelsvoka būna.. Bet norėtųsi man jo šviesesnio.
O lenkams už tokius nuostabius miltus