Laukiam detalaus pasakojimo
Vaizdelis tikrai
Neryte aga dejau "borteli" is kepimo popieriaus, vientisa ilga juosta sonus apdejau,bet tas nesulaike,apacion antra skarda dejau... bet dumu neisvengiau
Gal tevas padarys man auksta skarda jei tures medziagu tam tada nebegs.
QUOTE(dangiuk @ 2010 01 11, 17:50)
Žinokit, apie miltus nieko negaliu pasakyt - pirkau grūdų supirkimo punkte
ie ekstra niekada nekepiau 
Kaip idomu kas ten per miltai
QUOTE(Agniuk@s @ 2010 01 11, 18:06)
Neryte aga dejau "borteli" is kepimo popieriaus, vientisa ilga juosta sonus apdejau,bet tas nesulaike,apacion antra skarda dejau... bet dumu neisvengiau
Nu reikes ir man ka nors mislyti
QUOTE(Neryte @ 2010 01 11, 17:09)
neturiu supratimo... jie ten vietoje mala, pardavinėja paprastuose maišiukuose po 1,5lt/kg, o tešla gaunasi puiki - elastinga, pati svyra nuo savo svorio....
QUOTE(dangiuk @ 2010 01 11, 19:22)
neturiu supratimo... jie ten vietoje mala, pardavinėja paprastuose maišiukuose po 1,5lt/kg, o tešla gaunasi puiki - elastinga, pati svyra nuo savo svorio.... 
O kur cia taip mala,kokiame mieste
QUOTE(Neryte @ 2010 01 11, 18:31)
Radviliškis...
Pagaliau gavau lenkiškų miltų ("Tortowa" 450 ) ir kepiau iš jų diiidelį šimtalapį (maždaug iš 800g miltų). Va, dabar žinau ką reiškia kai lakštai tamposi
. Nė vieno neprireikė kočiot - visus iki vieno plonučiausiai ištampiau. Tampymą patobulinau - tampiau ant didelės kaimiškos pagalvės
, užtiestos drobele (pasaka, o ne darbas
), po to perkėlinėjau ant stalo. Kepiau gilioj orkaitės skardoj, nes į mano 32cm skersmens tortinę netilpo
.
Taigi, minkymo-tampymo technologiją jau atidirbau, dabar tobulinsiu kepimą. Man atrodo, kad mano elektrinėj orkaitėj, 180C su ventiliatorium 50 min. būna per daug
Iškepusio visas vidus būna gelsvas.. O gal čia nuo to, kad naudoju kaimišką sviestą ir kiaušinius
Tešla irgi gelsvoka būna.. Bet norėtųsi man jo šviesesnio.
O lenkams už tokius nuostabius miltus
Taigi, minkymo-tampymo technologiją jau atidirbau, dabar tobulinsiu kepimą. Man atrodo, kad mano elektrinėj orkaitėj, 180C su ventiliatorium 50 min. būna per daug
QUOTE(dangiuk @ 2010 01 11, 19:36)
Kita karta kai pirksi,paklausk kas ten per miltai
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 01 12, 11:13)
Pagaliau gavau lenkiškų miltų ("Tortowa" 450 ) ir kepiau iš jų diiidelį šimtalapį (maždaug iš 800g miltų). Va, dabar žinau ką reiškia kai lakštai tamposi
. Nė vieno neprireikė kočiot - visus iki vieno plonučiausiai ištampiau. Tampymą patobulinau - tampiau ant didelės kaimiškos pagalvės
, užtiestos drobele (pasaka, o ne darbas
), po to perkėlinėjau ant stalo. Kepiau gilioj orkaitės skardoj, nes į mano 32cm skersmens tortinę netilpo
.
Iškepusio visas vidus būna gelsvas.. O gal čia nuo to, kad naudoju kaimišką sviestą ir kiaušinius
Tešla irgi gelsvoka būna.. Bet norėtųsi man jo šviesesnio.

O kur nuotraukyte?
Sakyk,kur gavai tu lenkisku miltu,reiktu ir man iki ketvirtadienio susiveikti
QUOTE(Neryte @ 2010 01 12, 10:31)
jetau, vyras važiuos, tai anam nei galvoj, nei rūroj...
QUOTE(Neryte @ 2010 01 12, 10:31)
O kur nuotraukyte?
Fotografuosiu tik tada, kai man visapusiškai patiks
Miltus parvežė iš Lenkijos, pagal mano išankstinį prašymą
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 01 12, 16:53)
sakau, gal šimtalapių kepėjoms reiktų daryt bendrą užsakymą miltams pas vykstančius į Lenkiją
Visoms gi reikia..
ne pati blogiausia mintis
As irgi sakiau nufotografuosiu ir pasversiu kiek gaunasi, tai kur tu cia spesi, kai aplink neprivalgiusiu gauja
O dabar kaip noreciau as jo..