Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 5

QUOTE(Nomeda111 @ 2009 07 20, 13:28)
O ar kurios is jusu vaikas laikosi tos begliutenes - bekazeinines dietos? kaip supratau, tai pienas yra kazeinas, bet ar visi jo produktai? Pvz surelis, jogurtas ir t.t.? O kokie produktai konkreciai turi gliuteno?

Mes laikomes jau trečią savaitę, pasiodė ne taip baisu, kaip galvojau. Tikrai nemažas diapazonas "leidžiamo" maisto. Gerai tas, kad galima ožkų pieną naudoti, tai su juo verdam košes ir šiaip geriam. Kartais perkam kokių begliutenių sausainių iš spec.parduotuvės, bet šiaip visai įmanoma suktis su daržovėm ir mėsa, tuo pačiu ir savo valgiaraštį pakoreguojant. Dar galvoju ožkų pieno sūrį išbandyt, gal kas bandė, koks jo skonis?
Papildyta:
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 07 20, 14:06)
O sultys visokios pirktines pvz Kubus ar kokios kitos jokios neigiamos itakos nedaro, nes as lygtai kazkur skaiciau, kad jos irgi nelabai, bet gal del to, kad ten cukraus yra, nes cvukraus lygatai irgi nelabai galima?

Na, tos sultys tiesiog yra nenatūralios ir naudos iš jų nedaug. O cukrus, kiek žinau, provokuoja hyperaktyvumą. Na, tai greitas enegijos šaltinis, naudos mažai, o apie žalą, manau ilgai galima būtų pasakoti.
Atsakyti
Shangri La, Ritatitas gal galetumet pavardinti kokiu produktu negalima, o kokius galima? jei is tikruju galima ozku pieno, tai kur jo galima nusipirkt? O jei tikrai galima kukuruzu, grikiu, tai manau gal ir blynuka koki is ju miltu iskept iseitu mirksiukas.gif

Zodziu, mamytes, kiek galima daugiau informacijos jei galima sita tema smile.gif
Ten i rusu saita buvau ilindus, tai kazkaip daug neparasyta, reikia moket pinigus, parsisiuntinet...arba as kazko nesupratau blush2.gif

Ir dar, jei pvz koki kotletuka kepi, tai jau dziuveseliu negalima deti? Ir jei kartais koki sureli vaikui paduot ar labai jau cia didele nuodeme butu, ar tada visa dieta per ta sureli suniui ant uodegos nueitu? rolleyes.gif
Atsakyti
Nomeda, kiek žinau, dietos turi būti laikomasi nuosekliai, jokių džiuvesėlių ir sūrelių- kitaip ji paprasčiausiai netenka pasmės.
Negalima- kviečių, rugių, avižų; karvės pieno ir jo produktų, kakavos, šokolado; galima- mėsą, žuvį, visus vaisius ir daržoves, kukuruzus, grikius, ryžius, kiaušinius (jei vaikas nealegiškas; mano alergiška, tai pasirinkimas gerokai sumažėja). Manau kad gaminti tikrai yra iš ko. Na, savaime aišku, kad reikia rinktis maistą, kuriame kuo mažiau konservantų, dažiklių, saldiklių ir visokių priedų, čia ne vien mūsų vaikams, o ir mums pačioms bus tik į naudą.

Galiu papasakoti, koks maždaug yra mano dukros valgiaraštis vienai dienai:
pusryčiai- ožkos pieno ir ryžių košė su trintu persiku ir alyvuogių aliejumi. Suvalgom kartais net ne vieną lėkštę biggrin.gif
priešpiečiai- gėrimas (sumaišau ožkų pieną, valdenį, užvirinu ir įdedu truputį medaus), košė su obuoliu;
pietus- mėsos ir daržovių troškinys, dažniausiai būna suvalgoma tik mėsa;
nežinau kaip pavadinti tą maistą prieš vakarienę, bet dažniausiai dar pavalgo mėsos biggrin.gif
ir vakarienei košė, tarkim, kukuruzų, nes grikių nevalgo.
Papildyta:
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 07 20, 16:27)
Shangri La, Ritatitas gal galetumet pavardinti kokiu produktu negalima, o kokius Ir dar, jei pvz koki kotletuka kepi, tai jau dziuveseliu negalima deti? Ir jei kartais koki sureli vaikui paduot ar labai jau cia didele nuodeme butu, ar tada visa dieta per ta sureli suniui ant uodegos nueitu?  rolleyes.gif

Beje, į kotletus bandžiau dėti kukuruzų miltų, visai nieko. Vištienos krutinėlę kepiau, apvoliodavau ryžių miltuose.
Papildyta:
Dar noriai geriam kmynų arbatą, gėrimą iš naminės uogienės, naminius kompotus. Pakramsnoti kartais duodu begliutenių sausainių (perku vienoje parduotuvėlėje "Mandarine"), nors šiaip stengiames visi nuo tų pakramsnojimų atprasti, valgyti reikia tam skirtu laiku ir tam skirtoje vietoje, tada ir problemų su maistu būna mažiau.
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 07 20, 16:27)
...
Ir dar, jei pvz koki kotletuka kepi, tai jau dziuveseliu negalima deti? Ir jei kartais koki sureli vaikui paduot ar labai jau cia didele nuodeme butu, ar tada visa dieta per ta sureli suniui ant uodegos nueitu?  rolleyes.gif

Tai jau ne dieta bus. Negalima jokiu sureliu ir dziuveseliu, jokiu saldainiu, nieko skanaus negalima. biggrin.gif
O del cukraus rasoma kad irgi rekomenduojama neduot, bet as abejoju, nes smegenims isvis neliks maisto.
Dieta yra aktuali kai nori helituot vaika ir kitokius gydymo budus taikyti. O pati ji negydo. wink.gif
Jei dieta vaikui tinka tai pasimatys jau po 2 sav griezto laikimosi. Jei po menesio nepastebesi jokiu pakitimu gali drasiai grizti prie seno meniu ir nekankint vaiko.

Mums be galo sunku buvo bandyt dieta nes mano vaikas nevalgo mesos ir darzoviu. Jis buvo nuolat alkanas ir piktas.

Tiesa, galite duoti Nemateko JokiuE desreles. Jose nera gliuteno. As uzklausiau Nemateka, man vyr technologe dave atsakyma. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 20 liepos 2009 - 16:08
QUOTE(Nanuk @ 2009 07 20, 17:07)
Tai jau ne dieta bus. Negalima jokiu sureliu ir dziuveseliu, jokiu saldainiu, nieko skanaus negalima.  biggrin.gif

Skanaus galima pagaminti be galo daug, tik reikia norėti wink.gif

Aš cukraus ir medaus duodu, saikingai, bet be gliukozės vaiką palikti būtų nesąmonė.

O dešrelių mes iš principo nevalgom. Labai paprasta suviniot mėsos gabalą į foliją ir įmest į orkaitę. Tiesa, tam reikia kad vaikas valgytų mėsa, o čia jau kita kalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shangri La: 20 liepos 2009 - 16:14
Ozkos pieno tikriausiai tik turguj galima nusipirkt?
Siaip tai man ta dieta visai nebaisiai skamba, nes ir taip mano vaikas praktiskai tik grikiu kose ir ryziu kose pripazysta ( jis dar vis tik ta leliukiska " BEBI" valgo), pietums dazniausiai ka nors troskinu, piena megsta, bet gali ir apsieiti be jo, tik va gaila, kad sokolado negalima bus duoti, nes laaabai megsta rolleyes.gif
Nanuk, sakai per pora men turetu isaisketi ar jam ta dieta padeda? Na gerai, kita sav lekiam prie juros su kemperiais, tai paskui gryze bandysim pasidietint mirksiukas.gif
Papildyta:
Bet net neisivaizduoju kaip cia ta pagerejima per menesi bus galima pamatyt, argi kalbos suvokimas taip staigiai atsiras? g.gif Nes daugiau jau tu autistisku simptomu kaip ir nebelabai pastebiu (aciu dievui jie baigesi ) smile.gif
Atsakyti
Nomeda, pamiršau pridurti, kad ožkų pieną perku Maksimoje smile.gif
Pagerėjimą pamačiau po savaitės- vaikas tapo ramesnis, pradėjo neraginama ir laiku eiti miegoti (tiesa, bandau įvesti tvarkaraštį).
Atsakyti
QUOTE(Shangri La @ 2009 07 20, 19:19)
Nomeda, pamiršau pridurti, kad ožkų pieną perku Maksimoje smile.gif
Pagerėjimą pamačiau po savaitės- vaikas tapo ramesnis, pradėjo neraginama ir laiku eiti miegoti (tiesa, bandau įvesti tvarkaraštį).

paprastam pieno skyriuj blink.gif O tvarkarasti korteliu pagalba isivedinejat gal?

Dabar sedi vaikas pries mane ir sako: " as meiles gabaliukas" lotuliukas.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 07 20, 18:55)
paprastam pieno skyriuj blink.gif O tvarkarasti korteliu pagalba isivedinejat gal?

Dabar sedi vaikas pries mane ir sako: " as meiles gabaliukas" lotuliukas.gif  wub.gif

Paprastam pieno skyriuj, visose Maksimose yra, pusės litro pakeliai, lenkiškas, nupieštas ožys su barzda. Bangokas, kainuoja apie 3,5 Lt pusę litro.

Ne, jokių kortelių- tiesiog pratinames viską daryti maždaug tuo pačiu metu- eiti miegoti, keltis, valgyti, piešti, eiti į lauką ir pan. Ritualai sukuria saugumo jausmą, o saugumas veda į naujus įgudžius smile.gif

O, šaunuolis tavo vaikis, labai gražiai pasakė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 07 20, 18:07)
Bet net neisivaizduoju kaip cia ta pagerejima per menesi bus galima pamatyt, argi kalbos suvokimas taip staigiai atsiras?  g.gif  Nes daugiau jau tu autistisku simptomu kaip ir nebelabai pastebiu (aciu dievui jie baigesi ) smile.gif

tiesa, jeigu pas jūs viskas sąlyginai gerai, tai gal ir neverta itin uoliai kibti į tą dietą? Tiesiog gal kiek labiau prižiūrėti maistą, na, kad valgytų kuo natūralesnį?
Atsakyti
Gal kuri is jusu turi patirties kaip priversti vaika spalvint knygutes? Nu taip nenori jis to daryti doh.gif O man kazkaip atrodo, kad jam tai butu i nauda.
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 07 20, 18:07)
Ozkos pieno tikriausiai tik turguj galima nusipirkt?
...
Bet net neisivaizduoju kaip cia ta pagerejima per menesi bus galima pamatyt, argi kalbos suvokimas taip staigiai atsiras?  g.gif  Nes daugiau jau tu autistisku simptomu kaip ir nebelabai pastebiu (aciu dievui jie baigesi ) smile.gif

Yra nuomone, kad autistiskiems vaikams (cia ne mamu isgalvota, bet mediku) labai sveika grudai ir pieno produktai, NES gruduose gausu vitaminu B kurie CNS sveika ir pan., o piene yra npakeiciama laktoze, kuri itin svarbi smegenims. Tai va, visokiu nuomoniu yra. Bet as jusu vietoje gal neivedineciau dietos, nes kiek suprantu autistiskumo nera. Tai kam jos reik?

QUOTE(Nomeda111 @ 2009 07 20, 20:37)
Gal kuri is jusu turi patirties kaip priversti vaika spalvint knygutes? Nu taip nenori jis to daryti doh.gif  O man kazkaip atrodo, kad jam tai butu i nauda.

O kam versti?
Svarbu kad vaikas kazka kita pagal amziu darytu, pvz is plastelino lipdytu, gal jam nepatinka spalvinti... tai nereik verst manau. Pabandyk pagal amziu kitu uzsiemimu pasiulyt.
Viena mamyte man skundesi, kad jos dukrele nedelioja puzlu, tai jai ta pati pasakiau. Jos mergytei 3 metai. Sakau, svarbu kad simbolinius zaidimus zaistu, o kad puzlu nedelioja yra niekis. Gal nepatinka merginai.

Papildyta:
pora nuorodu mamytems, kurios nusivilusios:
http://video.mail.ru...ivano/6/13.html bugnu genijus
http://volga-gallery...5df456566bdd581
cia reik ziuret zemyn i skyreli: Открытие Пасхальной Благотворительной Выставки творчества детей-инвалидов. 22 апреля 2009
ten autistuku ir cerebrininku menai.
vaikai autistai. wink.gif
Atsakyti