Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 5

Nanuk o kas yra globalus autistas? ar tai kad atitinka visus diagnostikos kriterijus?
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 14, 16:48)
Nanuk o kas yra globalus autistas? ar tai kad atitinka visus diagnostikos kriterijus?

Aha jau radau ko perskaiciau visa temele oho kiek jus cia pribendravot.

Beje norejau paklausti ar kas nors girdejote apie pusu ekstrakta. Buvom pas lesinskiene sake gerai demesiui koncentruoti. gal duodat savo vaikuciams?
Atsakyti
Bundziulka, o kaip jums sekasi? Ar lankot logo užsiėmimus? Ar yra rezultatų?
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2009 07 15, 17:26)
Bundziulka, o kaip jums sekasi? Ar lankot logo užsiėmimus? Ar yra rezultatų?

Labas Rita,

jo lankom mes du kartus i savaite pas logopede kir dabar dar pradejo oas ergoterapeuta vaiksciot du kartus. tai kasdien ten parktiskai bunam.
na dirbam dirbam po truputuka ir viskas labai letai juda. musu didziausia problema demesio sukoncentravimas, jam rodo kazka tai jis i lempas ar siaip kur saudo. bet pasak logopedes gereja ir po truputeli ir paveiksliukus igiau stebi. bet su juo siaip sunku dirbti daug kam priesinasi. ir siaip keistai jis dazniausiai nori daryti priesingai nei tu jo reikalauji, tarkim isimi kaladeles is dezutes jis atgal deda, jei jas dedi i dezute jis is jos isima. pirmadieni pirma karta palikau ji viena su logopede (nors lankom nuo birzelio) tai sake neblogai sekesi nors girdejau kad jis parekavo ten. su artikuliaciniu aparatu tokiu problemu lygtais neturime kaip jus.
Na o logopede labai giria Augustina, sake kad prisileidzia ir noriai dirba ir siaip kad atkartoja nemazai ka. mums dar iki to oi kaip toli. Dar tik retsykiais ji pagaunu atkartojant kazkokius garsiazodzius.
o kada jus lankotes pas logopede kazkaip nesusitinkam siaip saunu butu pasimatyt.
O kaip jums sekesi kelione prie juros ar patiko vaikuciams? kaip jusu mazylis kaip jis bando imituoti gestus garsus.
As tai kuo tolyn tuo labiau nervuotis pradedu del mazelio. Nezinau kazkas ne taip su juo. va kad ir siandien vakare keista jo reakcija uzsidege signalizacijos pultelis o jis i dudas. Ar cia jis nepatenkintas kad pasikeite kazkas ar kazkas kita. Ir siaip kazkoks keistas zaidimas prie virtuves spinteliu stovet ir darinet. Nezinau ar tai pirmieji pozymiai kad jam autizmas sad.gif

Ir siaip mamos kokia turetu buti sveiko vaiko reakcija jam atemus zaisliuka ar kazka kita. Pamenu buvau konferencijoj geguze tai mikulenaite pristatinejo filmuka apie autistiskus vaikus ir ten ji apziuros metu ateme is vaiko metinuko kazkur zaisliuka o jis ne nesuregavo, na gal suregavo bet jokiu emociju neparode. tai ji komentuodama sita situacija pasake kad sveikas vaikas rodytu nepasitenkinima. na nezinau kiek pamenu ugniu maziuka ir dabar neduok dieve atimsi tai tokias dudas paleidzia kad ojojoi. vat ir mazelis tas pats. Tai nezinau cia normalu ar ne?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bundziulka: 15 liepos 2009 - 21:55
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 15, 23:43)
Labas Rita,

jo lankom mes du kartus i savaite pas  logopede kir dabar dar pradejo oas ergoterapeuta vaiksciot du kartus. tai kasdien ten parktiskai bunam.
na dirbam dirbam po truputuka ir viskas labai letai juda. musu didziausia problema demesio sukoncentravimas, jam rodo kazka tai jis i lempas ar siaip kur saudo. bet pasak logopedes gereja ir po truputeli ir paveiksliukus igiau stebi. bet su juo siaip sunku dirbti daug kam priesinasi. ir siaip keistai jis dazniausiai nori daryti priesingai nei tu jo reikalauji, tarkim isimi kaladeles is dezutes jis atgal deda, jei jas dedi i dezute jis is jos isima. pirmadieni pirma karta palikau ji viena su logopede (nors lankom nuo birzelio) tai sake neblogai sekesi nors girdejau kad jis parekavo ten. su artikuliaciniu aparatu tokiu problemu lygtais neturime kaip jus.
Na o logopede labai giria Augustina, sake kad prisileidzia ir noriai dirba ir siaip kad atkartoja nemazai ka. mums dar iki to oi kaip toli. Dar tik retsykiais ji pagaunu atkartojant kazkokius garsiazodzius.
o kada jus lankotes pas logopede kazkaip nesusitinkam siaip saunu butu pasimatyt.
O kaip jums sekesi kelione prie juros ar patiko vaikuciams? kaip jusu mazylis kaip jis bando imituoti gestus garsus.
As tai kuo tolyn tuo labiau nervuotis pradedu del mazelio. Nezinau kazkas ne taip su juo. va kad ir siandien vakare keista jo reakcija uzsidege signalizacijos pultelis o jis i dudas. Ar cia jis nepatenkintas kad pasikeite kazkas ar kazkas kita. Ir siaip kazkoks keistas zaidimas prie virtuves spinteliu stovet ir darinet. Nezinau ar tai pirmieji pozymiai kad jam autizmas sad.gif

Ir siaip mamos kokia turetu buti sveiko vaiko reakcija jam atemus zaisliuka ar kazka kita. Pamenu buvau konferencijoj geguze tai mikulenaite pristatinejo filmuka apie autistiskus vaikus ir ten ji apziuros metu ateme is vaiko metinuko kazkur zaisliuka o jis ne nesuregavo, na gal suregavo bet jokiu emociju neparode. tai ji komentuodama sita situacija pasake kad sveikas vaikas rodytu nepasitenkinima. na nezinau kiek pamenu ugniu maziuka ir dabar neduok dieve atimsi tai tokias dudas paleidzia kad ojojoi. vat ir mazelis tas pats. Tai nezinau cia normalu ar ne?

Nu zinai, mieloji, tu gal nepradek gadintis nervu anksciau laiko mirksiukas.gif Gal kai uzsidege pultelis vaikas paprasciausiai issigando, o, kad dureles darineja irgi manau nieko cia blogo. Nesinervuok 4u.gif
Papildyta:
Nu *****! Pasakykit man kaip daryti, kad visas tekstas nenusikopintu, o tik reikalinga pastraipa is Quit./ doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 15, 10:45)
Aha jau radau ko perskaiciau visa temele oho kiek jus cia pribendravot.

Beje norejau paklausti ar kas nors girdejote apie pusu ekstrakta. Buvom pas lesinskiene sake gerai demesiui koncentruoti. gal duodat savo vaikuciams?

O kodel mum ji nesake apie ta ekstrakta? g.gif Keista.
Geriausiai demesi koncentruoja nootropai. mirksiukas.gif Cia mano nuomone.

Kas skaitot rusiskai kloju nauja nuoroda apie genetika:
http://doctor.by/content/view/192/98/

Gal kam bus idomu.

Mus paleido namo is neurologinio, nes labai hyperaktyviai ten elgemes, trukdem visiems. lotuliukas.gif Tai islydejo.
Dar nezinome rezultatu EEG, nes aprasas bus tik pirmadieni ir EKG irig dar nera. KT neaptiko grubio organikos ir aciu Dievui. Minimali smegenu disfunkcija tai faktas yra, bet grubios nera.
Visu tyrimu rezultatus ir israsa vaziuoju antradieni pasiimt.
Tiek naujienu.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 07 16, 20:07)
O kodel mum ji nesake apie ta ekstrakta?  g.gif Keista.
Geriausiai demesi koncentruoja nootropai.  mirksiukas.gif Cia mano nuomone.

Kas skaitot rusiskai kloju nauja nuoroda apie genetika:
http://doctor.by/content/view/192/98/

Gal kam bus idomu.

Gal gali trumpai reziume padaryt kas liecia autizma ka ten raso? siaip skaitau bet letai o vaikiai malasi tai sunku prisesti toki straipsni perskaityt.
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 15, 23:43)

Na, mamyt, nenusimink - mažais žingsneliais link didelio tikslo friends.gif
Giria Augustiną? Oj, žinokit, kaip man širdį glosto jos kai kurie pasakymai. Dabar sakė, kad su juo "pereinamasis paruošiamasis" etapas baigtas ir prasideda rimtas logopedinis darbas. Jau grynai logopedinis. Na ką galiu papasakot. Tai, kas kitam atrodo didžiausia smulkmena, net dėmesio neverta - mano vaikui (puikiai mane suprasit) tai milžiniški pasiekiemai. Jis mėgdžioja, veblena, skleidžia garsus. Tyla sulaužyta ir tikiuosi ji niekada nebesugrįš į mano vaiko ir visos šeimos pasaulį. Kokybės - mažai. Labai mažai. Bet tai ir yra didysis tikslas. Manau mažais žingsniukais eisim ir toliau tik pirmyn. Užtat ir jus drąsinu labai. Viskas eis geryn. Tegul ir ne tokiu tempu, kaip norėtųs, bet tik pirmyn.
Suvokimas - vis dar skurdus. Jis vis dar nesupranta, kad nosis ir nosytė tai tas pats organas, neskiria "aš" nuo "tu", didžiają dalį komandų daro kaip buvo išdresiruotas. Taip taip, būtent išdresiruotas - žino ką išgirdus jis turi padaryti ir kokį rezultatą turi pamatyti. Visi nukrypimai nuo to - jam nesuvokiami. Nežinau, ką daryti su tuo... Logo sako, kad ir toliau reikia tiesiog mechaniškai "dresiruoti", bet dabar imti naują kryptį: vietoj "tu padaryk" sakyti "aš darau". Kad jis imtų naudotis tuo "aš". Tegul ir mechaniškai, negalvojant, bet bent jau tegu daro. Ji visgi mano, ir aš labai ja tikiu, kad didysis lūžis dar priešaky. Ir mes jo sulauksim būtinai. Šiandien ji mano vaiką pavadino "besiskleidžiančia gėlyte"... Na, argi ne miela? biggrin.gif
Sanatorijoj mes kasdien. Logo, mankštos, dabar dar ergo prisidėjo, vėliau baseinai bus... Oj doh.gif Man ta vieta tiesiog sapnuojasi doh.gif Bet neturiu teisės verkšlenti, ne man sunku jį tampyti po procedūras, tai jam sunku tiek vargo pakelti
Būnam kaip kada - kartais po pietų, kartais anksti ryte. Kaip su kuria susitarę. Rudeniop vėl keisis grafikai
Aišku su jumis būtų smagu pasimatyt, labai norėčiau. Kada jūs ten būnat?
O gal tiesiog paskviesčiau jus kurią dieną į svečius kavos/arbatos puodui? Ką manot? Susipažinsim bigsmile.gif

Dėl jūsų mažylio. Nesiūlau ir aš panikuoti anksčiau. Taip, jūs esate padidinto jautrumo grupėj. Nepykit, kad taip sakau - pati juk ten pat esu. Vis dar klausinėju žmonių su mažais vaikučiais, kada jie pradėjo kalbėt, ar dar nepradėjo ir pan. Kartais matau save, kaip stipriai narstau savo vaiką, jo raidą. Kartais iki tokios beprotybės, kad man ima vaidentis. Štai prieš porą vakarų man pasirodė, kad jo veidukas tarsi protiškai atsilikusio. Nu nors tvok su kokiu rastu sau per galvą doh.gif Negalima šitaip... Negalima tokių dalykų daryti, nes juos išties kartais galima prisišaukti. Nelaimes, ligas
Mano mažasis dar nevaikšto (jau metukus atšventė) ir šiaip jis toks fiziškai silpnesnis yra, nedidukas labai pagal svorio lenteles... Bet dabar jo mėgstamiausias atradimas - irgi virtuvės spintelės. Galiu pasakyti jums tik tiek - tiek, kiek jis man zbitkių jau padarė per pastarąjį mėnesį (ir puodelius išdaužė, ir spinteles iškraustė, bardakus daro kasdien, viską varto, plėšo, graužia, barsto), tai Augustinas nė 10 proc. per savo trumpą gyvenimą nepadarė. Nes tai vaikas, kuris nėra šio pasaulio gyventojas ir jo nedomina šio pasaulio daiktai. Tad galiu jus šimtą kartų nuraminti - džiaukitės ir plokit delnais, kad jūsų kūdikis varsto spinteles wub.gif Tegul ir toliau jis jas varsto, landžioja, verčia namus aukštyn kojom, nes tai normalu ir tai yra džiaugsmas. Aš bent jau didžiuliais kasniais "ryju" šito vaiko išdaigas, man smagu nesilaikyti idealios tvarkos, griežtų ritualų, visada norėjau, kad kasnors išverstų sriubos lėkštę, nupeštų katino kailį, ištaškytų akvarelę po sienas, išmėtytų rūbus visur. Kad į mano šypseną atsakytų šypsena. Kad mylėtų ir leistųsi mylimas. Visada norėjau kažkam šaukti iš kito kambario, kad liautųsi griovęs namus. Ir dabar tai turiu. O Augustinas... Na ką Augustinas... Aš tik einu pas jį pabūti. Nors jam su broliuku ir smagu paišdykaut, jie dabar abu ropoja. Bet... na, matau, kad vienas ropoja grindimis, o kitas... kaip čia pasakius... Tarsi šalia, bet truputį kitur ir truputį kitaip... Lyg ant kokio debesėlio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 16, 21:51)
Gal gali trumpai reziume padaryt kas liecia autizma ka ten raso? siaip skaitau bet letai o vaikiai malasi tai sunku prisesti toki straipsni perskaityt.

Ten apie autizma nieko nera. Ten yra informacijos apie tai, kad nuo tam tikru genetiniu medziagu apykaitos ligu gali buti psichologines raidos sutrikimai ir kalbos raidos sutrikimai. Del to ir norejau atkreipti autistuku mamyciu demesi. wink.gif
Nes manau, verta issitirti.
Atsakyti
Gal man galit pasakyti del tos dietos musu vaikuciams, kokiu butent produktu negalima valgyti?
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 07 17, 13:24)
Ten apie autizma nieko nera. Ten yra informacijos apie tai, kad nuo tam tikru genetiniu medziagu apykaitos ligu gali buti psichologines raidos sutrikimai ir kalbos raidos sutrikimai. Del to ir norejau atkreipti autistuku mamyciu demesi. wink.gif
Nes manau, verta issitirti.

nanuk o jus genetikos centre buvot? ka ten sake? ir tuos visus slapimo tyrimus lygtais grybo gatvej daretes ar ne?
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 17, 15:05)
nanuk o jus genetikos centre buvot? ka ten sake? ir tuos visus slapimo tyrimus lygtais grybo gatvej daretes ar ne?

Pas genetikus eisime gave israsa (ir biski atsigave nuo badymu) is Santariskiu neurologinio skyriaus. Mus jau israse bet kadangi ne visu tyrimu rezultatai yra tai israsa antradieni gausim.
Slapimo mes nesidarem. daremes kraujo genetini tyrima rizikai sirgti celiakija ir IgA. Tie tyrimai MDC. Mokami.

Papildyta:
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 07 17, 14:46)
Gal man galit pasakyti del tos dietos musu vaikuciams, kokiu butent produktu negalima valgyti?

Jei skaitai rusiskai, ivesk google БКБГ диета. (daug apie tai yra www.autismwebsite.ru)
Daug rasi infos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 17 liepos 2009 - 15:35