Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 5

QUOTE(kazačka @ 2009 07 29, 10:27)
sveikos mamytes,
kaip senai cia nebuvau. tai ka naujienos tokios, vaikinas mano jau lanko lopseli, kol kas paprasta, sekasi gerai, tik aisku vienintelis ten nekalbantis vaikas. jau bando pats valgyt su saukstu, ant puodo pasedi jau truputi. na mazias zingsneliais i prieki.
buvom vrc, musu diagnoze ivairiapusis raidos sutrikimas. autizmo lyg ner, bet pora bruoeliu yra, labai neryskiu. jau susitvarkem negalios dokus, turim vidutine.
tai va pas mane keli klausimai, tikiuosi atsakysit ir patarsit. ar kuri mamyte veda vaikuli savo i spec d ciauskutis? ka galetumet parasyt apie si darzeli, auklytes? ar gereja vaikiukam, ar mum likt paprastam? na kalba pas mus nesistumia i prieki, o vieni sako vienaip, kiti kitaip.
ir dar, mes su kita mamyte nesenai tuos dokus susitvarkem, dar zalios, pasakykit jus mum kiek salpos gaunama uz vidutine negalia vaikucio? nes vrc sako 760lyg, o va mano tai pazystamai tvarkesi sake kad tik 500lt unsure.gif
aciu uz patarimus, ir pagalba 4u.gif
Papildyta:
ir dar...man sake komisijoj neigalumo kas vezant vaika viesuoju transportu su pazymejimu man ir vyrui priklauso po 80prc nuolkaida bilietam, ar tiesa? nes kazkaip informacijos nerandu konkrecios....

kazacha parasyk man savo meila atsiusiu info apie lengvatas.
Mes uz vidutine gaunam 720 lt pati neigalumo pasalpa 540lt ir 180 uz prieziura.
del transporto viskas teisybe tik kartu turi vaziuoti ir vaikutis bet berods tik vienam lydinciams asmeniui 80 proc. nuolaida ne abiem.
Mes ciauskuti nuo rugsejo pradesim lankyti. tai tik tada galesiu kazkokiu atsiliepimu parasyti. bet jei jusu vaikuciui gerai sekasi ir paparastam manau kad super. Aisku jei ten logopede nekokia tai dirbti vistiek papaildomai su juo reikia. Mano sunelis kadangi super aktyvus ir patriuksmaujantis mun sunkiai paparastam sekesi, tuo labiau jis ir pietu nemiega.
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 29, 10:36)
kazacha parasyk man savo meila atsiusiu info apie lengvatas.
Mes uz vidutine gaunam 720 lt  pati neigalumo pasalpa 540lt ir 180 uz prieziura.
del transporto viskas teisybe  tik kartu turi vaziuoti ir vaikutis bet berods tik vienam lydinciams asmeniui 80 proc. nuolaida ne abiem.
Mes ciauskuti nuo rugsejo pradesim lankyti. tai tik tada galesiu kazkokiu atsiliepimu parasyti. bet jei jusu vaikuciui gerai sekasi ir paparastam manau kad super. Aisku jei ten logopede nekokia tai dirbti vistiek papaildomai su juo reikia. Mano sunelis kadangi super aktyvus ir patriuksmaujantis mun sunkiai paparastam sekesi, tuo labiau jis ir pietu nemiega.

aciu bundziulka 4u.gif
parasiau tau i az, savo meila.
o kaip issirupinti ta 180lt uz prieziura? nes pas mus tik vidutine neg., forminausi kauno 3, ten nieko apie prieziura net nesake. ka tu darei kad jum dave? ar mum duotu 2m vaikui, ir as grysiu i darba, t.y. po motinystes atostogu kita savaite. kur kreiptis del tu 180lt??
mes eisim i ppt rugpj pabaigoj, cia tokios eiles, as ji vest i paprata pradejau nes neturiu kitos iseities, reikia man i darba gryzt, o vaika kur det? jus eisit i lopseli ar darzeli? kad vaikutis turi kartu vaziuoti tai zinau, bet man sake ten kur isdave pazymejima, kad atseit priklauso ir man ir vyrui...
musu darzely logopede dirba su vaikais tik nuo 3m, maniskiui metai visi, iki 3, tai nenoriu laukti ir nieko nedaryt, noriu kad su juo dirbtu, tai turbut teks i logopedini, nes ir ten grupe mazesne, kol dabar vaikai atostogauja, tol ji daugiau paziuri, o kad bus rugseji kai pilna grupe prisirinks? be to nlb turesiu galimybe su vaiku pas logopede privaciai, jei paprasta lankyt, nes man arba teks imt puse etato, arba nevest, nes darbas toks, kad nei isleis nei pan.o puse etato tai nelabai. bet is kitos puses sitam darziuky jam patinka, tik kad vienintelis nekalba, ir arti namu, man aktualu, nes ciauskutis kokios 4stoteles nuo musu. man i darba ir tai su persedimu vaziuot, o jei dar i ciauskuti, tai su dviem...kokia as pasimetus!
labai gaila kad teisiu neturiu....
kol kas mano vaikas paprastam darze dideliu problemu nedaro auklytem, tik jis be logopedo pagalbos neprabils.
ka darytumet mano vietoj, i paprasta ar logopedini?
Atsakyti
QUOTE(kazačka @ 2009 07 29, 11:41)
aciu bundziulka 4u.gif
parasiau tau i az, savo meila.
o kaip issirupinti ta 180lt uz prieziura? nes pas mus tik vidutine neg., forminausi kauno 3, ten nieko apie prieziura net nesake. ka tu darei kad jum dave? ar mum duotu 2m vaikui, ir as grysiu i darba, t.y. po motinystes atostogu kita savaite. kur kreiptis del tu 180lt??
mes eisim i ppt rugpj pabaigoj, cia tokios eiles, as ji vest i paprata pradejau nes neturiu kitos iseities, reikia man i darba gryzt, o vaika kur det? jus eisit i lopseli ar darzeli? kad vaikutis turi kartu vaziuoti tai zinau, bet man sake ten kur isdave pazymejima, kad atseit priklauso ir man ir vyrui...
musu darzely logopede dirba su vaikais tik nuo 3m, maniskiui metai visi, iki 3, tai nenoriu laukti ir nieko nedaryt, noriu kad su juo dirbtu, tai turbut teks i logopedini, nes ir ten grupe mazesne, kol dabar vaikai atostogauja, tol ji daugiau paziuri, o kad bus rugseji kai pilna grupe prisirinks? be to nlb turesiu galimybe su vaiku pas logopede privaciai, jei paprasta lankyt, nes man arba teks imt puse etato, arba nevest, nes darbas toks, kad nei isleis nei pan.o puse etato tai nelabai. bet is kitos puses sitam darziuky jam patinka, tik kad vienintelis nekalba, ir arti namu, man aktualu, nes ciauskutis kokios 4stoteles nuo musu. man i darba ir tai su persedimu vaziuot, o jei dar i ciauskuti, tai su dviem...kokia as pasimetus!
labai gaila kad teisiu neturiu....
kol kas mano vaikas paprastam darze dideliu problemu nedaro auklytem, tik jis be logopedo pagalbos neprabils.
ka darytumet mano vietoj, i paprasta ar logopedini?

Del tos prieziuros mes buvom pradziai nedarbingumo ir neigalumo nustatymo komisisjoje svitrigailos gatvejo ir jus ten turejot eiti pries kauno gatve. Ten isdave tokias dvi formas ar kaip jas pavadinti nezinau viena kad paskirta vidutine negalia kita kad reikalinas vaikui soec. prieziura. Ta antraja berods visiems prie vidutines negales isduoda. kai grisiu namo tiksliai paziuresiu kaip ji vadinasi. Tada su tom formom i kauno gatve arba pagal rajona priklausanti pasalpu mokejimo skyriu. o jums svitrigailos gatveje nieko del prieziuros nesake?
mano suneliui rugpjuti jau trys tai bus darzelinukas. bet kad jis eina i paparasta darziuka nera blogai o ka VRC del to sake, nes mums kai pasakiau kad ruosiames i paparasta sake bandykit bet nera garantiju kad jam bus ten gera 50 ant 50 neva. nes jis pas mane i pasiketusia aplinka gan stipriai reaguoja balskosi nerimsta, pradziai susidomejes visur lenda o po to nerimauti pradeda.
Kadangi jus turite susitvarke visus dokumentu darzelyje logopede tureti pradeti dirbti ne iskarto o tuoj pat. mes kai lankem paparasta darzeli dar neturejom visu dokumentu bet logopede sake kad priimtu iskart kai susitvarkysime. O va kas liecia logopedo kompetencija jau dirbant su tokiais vaikuciai tai kitas klausimas. Musu atveju nepasirode kad labai zino apie tokius vaikucius kazka is vis. Todel teko ieskotis privaciai.
Na del jusu atvejo sunku ka patari aisku jei jam ten patinki ir nera jam jokiu problemu ten likti tai super. O del logopedes sakau jus pasidomekit juk VRC isvadose nurodyta kad reikalinga logopedo pagalba, todel darzelyje logopedas turetu dirbti. tik ko gero ne kasdien dirbtu. Ciauskutyje kiek zinau kasdien su logopedu dirba.
Kas liecia transporta turejau omeny jei vaziuosite trise tai priklauso vienam lydinciam asmeniui. (nors simtu procentu garantuoti negaliu nes viesuoju transportu nesinaudojame). bet ta legvata gali ir tetis ir mama naudotis.
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 07 28, 21:33)
idomu mergytes nuokada vaikas turetu liautis elgtis nenormaliai kada jie isauga , nes kartai atrodo kad mano kantrybe nebeatlaikys visokius issidirbinejimus , ka reikia sakyti ir kaip kad jis mane isgirstu  g.gif

Nenoriu gasdinti, bet buna kad ir neisauga.Kiek vaikuciui metu ir ka jis konkreciai daro? Paskaityk apie biheviorizma, ten rasoma, kad tokius kaip musu vaikus galima po truputi sutvarkyti, naudojant motyvacija, kai jie konkreciai zino, kad gaus ta ar ana kai padarys tai ko tu reikalauji. As kazkada mokinausi psihologija tai egzui kaip tik turejau si klausima, tai kai prirasiau, destytojui net akys ant kaktos ishsoko. Zinok, visko po truputi galima ismokinti ir kad jis tave isgirstu, ir kad suprastu, ir kad padarytu ko reikalaujama.
Atsakyti
QUOTE(ritatitas @ 2009 07 29, 12:55)
Nenoriu gasdinti, bet buna kad ir neisauga.Kiek vaikuciui metu ir ka jis konkreciai daro? Paskaityk apie biheviorizma, ten rasoma, kad tokius kaip musu vaikus galima po truputi sutvarkyti, naudojant motyvacija, kai jie konkreciai zino, kad gaus ta ar ana kai padarys tai ko tu reikalauji. As kazkada mokinausi psihologija tai egzui kaip tik turejau si klausima, tai kai prirasiau, destytojui net akys ant kaktos ishsoko. Zinok, visko po truputi galima ismokinti ir kad jis tave isgirstu, ir kad suprastu, ir kad padarytu ko reikalaujama.

Ritatitas tai aba tuo principu ir moko ar ne? Jus minejot kad dirbat pagal ABA o pati dirbat ir ka konkreciai mokinates? Mums kazkaip ta elgesi tvarkyt ir reikia nes kuo toliau tuo graziau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 29, 12:12)
Del tos prieziuros mes buvom pradziai nedarbingumo ir neigalumo nustatymo komisisjoje svitrigailos gatvejo ir jus ten turejot eiti pries kauno gatve. Ten isdave tokias dvi formas ar kaip jas pavadinti nezinau viena kad paskirta vidutine negalia kita kad reikalinas vaikui soec. prieziura. Ta antraja berods visiems prie vidutines negales isduoda. kai grisiu namo tiksliai paziuresiu kaip ji vadinasi. Tada su tom formom i kauno gatve arba pagal rajona priklausanti pasalpu mokejimo skyriu. o jums svitrigailos gatveje nieko del prieziuros nesake?
mano suneliui rugpjuti jau trys tai bus darzelinukas. bet kad jis eina i paparasta darziuka nera blogai o ka VRC del to sake, nes mums kai pasakiau kad ruosiames i paparasta sake bandykit bet nera garantiju kad jam bus ten gera 50 ant 50 neva. nes jis pas mane i pasiketusia aplinka gan stipriai reaguoja balskosi nerimsta, pradziai susidomejes visur lenda o po to nerimauti pradeda.
Kadangi jus turite susitvarke visus dokumentu darzelyje logopede tureti pradeti dirbti ne iskarto o tuoj pat. mes kai lankem paparasta darzeli dar neturejom visu dokumentu bet logopede sake kad priimtu iskart kai susitvarkysime. O va kas liecia logopedo kompetencija jau dirbant su tokiais vaikuciai tai kitas klausimas. Musu atveju nepasirode kad labai zino apie tokius vaikucius kazka is vis. Todel teko ieskotis privaciai.
Na del jusu atvejo sunku ka patari aisku jei jam ten patinki ir nera jam jokiu problemu ten likti tai super. O del logopedes sakau jus pasidomekit juk VRC isvadose nurodyta kad reikalinga  logopedo pagalba, todel darzelyje logopedas turetu dirbti. tik ko gero ne kasdien dirbtu. Ciauskutyje kiek zinau kasdien su logopedu dirba.
Kas liecia transporta turejau omeny jei vaziuosite trise tai priklauso vienam lydinciam asmeniui. (nors simtu procentu garantuoti negaliu nes viesuoju transportu nesinaudojame). bet ta legvata gali ir tetis ir mama naudotis.

po svirtigailos ejau i kauno 3. apie prieziura nieko nesake. gavau pazymejima, dar neigalumo lygio pazyma ir pazyma del neigalumo lygio nustatymo
ten poazymeta paskutinej pazymoj kad nustatytas neigalumo lygis ir isduodami sie dokumentai- (pazymeti varnele)
neigaliojo lygio pazyma NL-3Nr.........
neigaliojo pazymejimas NP Nr........

pas mane sitoj nera pazymeta varnele
kur parasyta spec nuolatine slauga
spec nuolatine prieziura
spec transporto islaidu kompensacijos poreikiu pazyma

taip isiena kad mes gausim 540lt? o gal kas buvot susidure, gal galima vis del to gauti ta spec prieziura?

o kodel pervedi i logopedini? jei lanke paprasta, del logopedes tam paprastam? pas mus situacija tokia, kad logopede dirba tam darziuky tik nuo 3m, tai mum metai dings. to nenoriu. manau nugalejo logopedinis ir as vesiu savo vaika i ciauskuti, juolab ten aukletojos apmokytos dirbti su vaikais turinciais spec poreikiu, grupes mazos, kai pagalvoju kad rudeni ateis i grupe peprasto 25vaikai, tai mano mazius gi ten nejaukiai jausis...nei aukletojos gales priziuret labiau nei ka. regresuos, o kur dar kalba. juk be logopedo gal ir neprades kalbeti....manau ir as vesiu i ciauskuti, arciausiai musu. o kaip tu i ji isirasei? keik skambinu, niekas nekelia ragelio. ar darzelis neuzdarytas vasaros atostogom, kaip dauguma?
mes irgi trise kai vaziuojam tai su masina, tik vyras teises turi, tai va galvoju jei i miesta vaziuot ar pas senelius tai jei dviem kompensuoja gimdytojam vezantiem neigalu vaika, labiau apsimoketu vaziuoti su autobusu.
aciu tau labai uz atsakymus. kol kas nesigaudau dar, bet jau kazka pradesu 4u.gif

Papildyta:
bundziulka aciu didelis uz laiskus, kiek informacijos 4u.gif !!!
Papildyta:
Kompensacijos mokėjimo ypatumai: vaikams, kuriems nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis, priežiūros (pagalbos) išlaidų kompensacija skiriama nepaisant to ar jiems nustatytas specialus poreikis ar ne.
Išmoka nemokama paguldytiems ar apgyvendintiems stacionariose slaugos arba socialinės globos ar auklėjimo įstaigose, kurios yra visiškai finansuojamos ir valstybės ir (ar) savivaldybės biudžeto lėšų.

as kai suprantu darzelis spec nera itraukiamas i si sarasa?
o gal yra kokia neigaliuju organizacija, kur galeciau pasikonsultuoti del tu 180lt ir kaip juos prisiteist?
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 29, 14:31)
Ritatitas tai aba tuo principu ir moko ar ne? Jus minejot kad dirbat pagal ABA o pati dirbat ir ka konkreciai mokinates? Mums kazkaip ta elgesi tvarkyt ir reikia nes kuo toliau tuo graziau sad.gif

Taip AB mokymas paremtas tuo principu, bet ir shiaip kasdienineje veikloje as tap daru, na tipo susitvarkyk zaislus, tai gausi sausaini, ar eisim i lauka, bet tos maotyvacijos pamazu reikia vis maziau, kazkaip tai tampa suprantamu dalyku, as net nezinau nuo ko pradeti tamstai aiskinti , o kiek vaikui metu?
Atsakyti
QUOTE(kazačka @ 2009 07 29, 14:47)
po svirtigailos ejau i kauno 3. apie prieziura nieko nesake. gavau pazymejima, dar neigalumo lygio pazyma ir pazyma del neigalumo lygio nustatymo
ten poazymeta paskutinej pazymoj kad nustatytas neigalumo lygis ir isduodami sie dokumentai- (pazymeti varnele)
neigaliojo lygio pazyma NL-3Nr.........
neigaliojo pazymejimas NP Nr........

pas mane sitoj nera pazymeta varnele
kur parasyta spec nuolatine slauga
spec nuolatine prieziura
spec transporto islaidu kompensacijos poreikiu pazyma

taip isiena kad mes gausim 540lt? o gal kas buvot susidure, gal galima vis del to gauti ta spec prieziura?

o kodel pervedi i logopedini? jei lanke paprasta, del logopedes tam paprastam? pas mus situacija tokia, kad logopede dirba tam darziuky tik nuo 3m, tai mum metai dings. to nenoriu. manau nugalejo logopedinis ir as vesiu savo vaika i ciauskuti, juolab ten aukletojos apmokytos dirbti su vaikais turinciais spec poreikiu, grupes mazos, kai pagalvoju kad rudeni ateis i grupe peprasto 25vaikai, tai mano mazius gi ten nejaukiai jausis...nei aukletojos gales priziuret labiau nei ka. regresuos, o kur dar kalba. juk be logopedo gal ir neprades kalbeti....manau ir as vesiu i ciauskuti, arciausiai musu. o kaip tu i ji isirasei? keik skambinu, niekas nekelia ragelio. ar darzelis neuzdarytas vasaros atostogom, kaip dauguma?
mes irgi trise kai vaziuojam tai su masina, tik vyras teises turi, tai va galvoju jei i miesta vaziuot ar pas senelius tai jei dviem kompensuoja gimdytojam vezantiem neigalu vaika, labiau apsimoketu vaziuoti su autobusu.
aciu tau labai uz atsakymus. kol kas nesigaudau dar, bet jau kazka pradesu 4u.gif

Papildyta:
bundziulka aciu didelis uz laiskus, kiek informacijos 4u.gif !!!

Na nezinai kiek teko girdeti prie vidutines negalios duoda ir spe. nuolatine prieziura. pabandykit i svitrigailos gatve pasiskambinti del to.
Pereinam i logopedini nes paprastam sunkiai sekesi ri siaip aukletoju ir direktores toks poziuris kad mums cia ne vieta. Na aiku maniskiui daug ir demesio reikia ir nemiega dienom o ten grupe visai nepritaikyta tam.
na o del edimo i ciauskuti vargu ar papulsit nuo rugsejo jei dabar rasysit mes eileje beveik metus laukem. O liepa berods jie visi atostogauja darzelis nedirba.
del to kompensavimo ksip minejau atrodo vienam kompensuoja ne dviem. bet nesu simta procentu tikra.
Papildyta:
QUOTE(ritatitas @ 2009 07 29, 14:57)
Taip AB mokymas paremtas tuo principu, bet ir shiaip kasdienineje veikloje as tap daru, na tipo susitvarkyk zaislus, tai gausi sausaini, ar eisim i lauka, bet tos maotyvacijos pamazu reikia vis maziau, kazkaip tai tampa suprantamu dalyku, as net nezinau nuo ko pradeti tamstai aiskinti , o kiek vaikui metu?

Manos suneliui tuoj trys metukai. Na kaip tas elgesys koreguojamas nes vargu ar jis suprastu kai paparasyciau susitvarkyti zaislus o uz tai kazka duosiu. Ir aplamai pas ji veikla isvis tokia chaotiska viska ciumpa trumpam meta ima kita.Susikoncentruoti ilgam nelabai iseina ar aba moko ir demesio koncentravimo. nors kiek teko skaitinetis ten pritaikoma viskas ir kalbos suvokimo lavinimas ir elgesio ech. tik nuo ko cia pradeti.
Papildyta:
QUOTE(kazačka @ 2009 07 29, 14:55)

as kai suprantu darzelis spec nera itraukiamas i si sarasa?
o gal yra kokia neigaliuju organizacija, kur galeciau pasikonsultuoti del tu 180lt ir kaip juos prisiteist?

Ne spec. darzelis neitruakimas nebent leistum i savaitine grupe. ten kur persiunciau laika apacioje yra telefonas berods sutrikusio intelekto bendrijos "Viltis" teisininkes. Pabandyk jai paskambinti tikrai pakonsultuos.
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 29, 15:12)
Na nezinai kiek teko girdeti prie vidutines negalios duoda ir spe. nuolatine prieziura. pabandykit i svitrigailos gatve pasiskambinti del to.
Pereinam i logopedini nes paprastam sunkiai sekesi ri siaip aukletoju ir direktores toks poziuris kad mums cia ne vieta.  Na aiku maniskiui daug ir demesio reikia ir nemiega dienom o ten grupe visai nepritaikyta tam.
na o del edimo i ciauskuti vargu ar papulsit nuo rugsejo jei dabar rasysit mes eileje beveik metus laukem. O liepa berods jie visi atostogauja darzelis nedirba.
del to kompensavimo ksip minejau atrodo vienam kompensuoja ne dviem. bet nesu simta procentu tikra.

nusprende krizes metu pataupyt ant mano vaiko, nes tikrai negavau jokios prieziuros... unsure.gif
reiks skambintis i ta svitrigailos...
isivazduoju kaip sunku buvo su ju tokiu paoziuriu jums. manau tikria geriau bus logopediniam jums. ir mums. tik va nezinia ar ir mum reikes laukti metus eilej, gal i lopseli ne? na kita savaite reikes skambinti ir skausti, nes jau i ppt rugpjucio 24d...maniskis nors miega darzely ir tt bet va logopedas.nezinau, na laikas viska sustatys, jei nepriims siais metais i logopedini, tuomet teks kazkaip sunktis is situacijos.kazkaip atsiras ir iseitis. neprapulsim...
va as ir bijau kad grupej atsiradus daugiau vaiku, maniskiui negalima bus tiek demesio skirti kiek jam reikai. as nesu butelaiti, tai aukletoja biski nuolaidziau ziuri. nors turiu prisipazinti, darzelyje nezino kad vaikas turi neigaluma. pabijojau sakyt, kad neziuretu kaip i marsieti.pasakiau kad veluoja raida. nezinau ar blogai padariau, bet metau kad i mano vaika ziuri normaliai, kad tie buteliaciai padeda...
aciu kad uzvedei ant kelio, skaiciau kiek daug nezinojau, labai naudinga info 4u.gif
p.s.: ar yra organizacija ginanti neigaliuju teises, teikianti info tevam auginantiem neigaliukus,?
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 07 29, 15:19)

Manos suneliui tuoj trys metukai. Na kaip tas elgesys koreguojamas  nes vargu ar jis suprastu kai paparasyciau susitvarkyti zaislus o uz tai kazka duosiu. Ir aplamai pas ji veikla isvis tokia chaotiska viska ciumpa trumpam meta ima kita.Susikoncentruoti ilgam nelabai iseina ar aba moko ir demesio koncentravimo. nors kiek teko skaitinetis ten pritaikoma viskas ir kalbos suvokimo lavinimas ir elgesio ech. tik nuo ko cia pradeti.
Papildyta:

Tai ir mano Titas is pradziu nesuprato, bet ten mokoma ne, ne parodyk taisykle. PVZ., paduok sauksta, nieko nedaro, arba ne tai paduoda tu sakai lengvu ramiu tonu, NE, dar karta ir tada imi su jo ranka ir sakai paduok sauksta, jis tau su tavo ranka paduoda ir tu sakai jo vArda, ir pagiri, KAIP AS SAKAU tITAI TU SHAUNUOLIS, ARBA PUIKU TITAI IR T.T.Na jei jis isvis nesikoncentruoja reikia pradeti nuo lengvesniu dalykeliu, parasyk man i skaipa alienasss, arba alan.varkulys
Atsakyti
Kazačka, ar tu jau gavai pinigiukus? Jei ne, tai gausi visus. Mums nepaskirta priežiūra, bet gaunam 720, kai neši dokumentus dėl pinigėlių tvarkytis, ten paskiria - turėsi tokią formą užpildyti.

Viešuoju transportu lengvata vienam lydinčiam asmeniui pritaikoma.
Atsakyti
QUOTE(kazačka @ 2009 07 29, 15:28)
va as ir bijau kad grupej atsiradus daugiau vaiku, maniskiui negalima bus tiek demesio skirti kiek jam reikai. as nesu butelaiti, tai aukletoja biski nuolaidziau ziuri. nors turiu prisipazinti, darzelyje nezino kad vaikas turi neigaluma. pabijojau sakyt, kad neziuretu kaip i marsieti.pasakiau kad veluoja raida. nezinau ar blogai padariau, bet metau kad i mano vaika ziuri normaliai, kad tie buteliaciai padeda...
aciu kad uzvedei ant kelio, skaiciau kiek daug nezinojau, labai naudinga info 4u.gif
p.s.: ar yra organizacija ginanti neigaliuju teises, teikianti info tevam auginantiem neigaliukus,?

Siaip tai nesvarbu ,kokiame tu darzelyje, jei vrc isvadose parasyta, kad reikalingas logopedas tai jie tau turi ji skirti tik tada reikes pasakyti, kad vaikas turi negalia, tada daug kas priklauso ir mankstosir psichologas, na zodziu. mANO titas kai pirmais metais ejo i darzeli, jam tada buvo trys buvo labai didelis regresas, sdedavo kampe ir griauzdavo nagus, viename pirste skyle pragrauze bego kraujas fontanais, pradejo valgyti rankomis, liudnas pasidare ir t.t. tada buvo apie 15 vaiku grupeje, o antrais metai padare 7 vaikus, tai geriau jam as matau, ir nera baisios tos spec.grupes, aukletojos atlaidziau i viska ziuri, na tik gaila, kad pirmais metai turejo pana, kuri ji shefavo, visur vedziojo, renge ir t.t., ji buvo 2 metais vyresne ir isglobos namu tai tokia faina mergaiciuke, as jai dar per Kaledas barbe nupirkau, na ji labai dziaugesi, na tos prarstos panos tai gaila unsure.gif
Atsakyti