Įkraunama...
Įkraunama...

Hiacintai

Sveiki. Sakykit, o kada jūs juos iškasat, jei lauke auginat? Aš buvau pasodinusi gal prieš 3 metus. Praeitais metais išaugino net 3 žiedus. Kai peržydėjo, laukiau kol nudžius lapai, kad galėčiau iškasti ir išskaidyti, bet tie lapai gal tik rugpjūčio mėn pradėjo džiūti. Taip ir neišskaidžiau. Ir kai iškasat svogūnėlius, ką su jais daryti, ar iškart išskaidyti ir sodinti, ar laikyti iki rudens?
Atsakyti
Aš Nieko nedarau!
Atsakyti
radau SODO SPALVOSE:
Nusipirkau žydintį hiacintą, jau nužydėjo, ir nežinau ką toliau su juo daryti. Ar pavasarį galiu pasodinti sode? Ir kaip toliau su juo elgtis?
Hiacintą auginkite kambaryje, kol pradės gelsti ir džiūti lapai. Jei norite užauginti gerą svogūnėlį – persodinkite į didesnį vazoną, palaistykite trąšų tirpalu. Nudžiūvus lapams laikykite sausai (su vazonėliu arba išimkite iš vazonėlio) iki rugsėjo mėnesio. Tada hiacintą sodinkite į žemę sode. Žydės kitą pavasarį.

Beje, maniškiai sode jau galvytes iškišę wub.gif Kokius 2 cm jau thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Mano irgi lauke jau visai nemažai išlindę.
Atsakyti
O aš dėl savo šito baltuko nusiminus, nes kai tos šaknys nulūžo įsodinau, bet matyt per mažai ir jis iš paskutinių pradėjo skleist tuos žiedukus, nors net iš lapų neišlindęs žiedynas, spaudžias vargšiukas. Iš nevilties bandžiau giliai po laiptais kuo tamsiau pakišt kad nors kiek pasistiebtų, bet per 3dienas vistiek nekyla, bando skleist..
Atsakyti
QUOTE(Melynakrauje @ 2010 03 29, 12:27)
O aš dėl savo šito baltuko nusiminus, nes kai tos šaknys nulūžo įsodinau, bet matyt per mažai ir jis iš paskutinių pradėjo skleist tuos žiedukus, nors net iš lapų neišlindęs žiedynas, spaudžias vargšiukas. Iš nevilties bandžiau giliai po laiptais kuo tamsiau pakišt  kad nors kiek pasistiebtų, bet per 3dienas vistiek nekyla, bando skleist..

siltu vandeniu palaistykit, tada kotelius turėtų paauginti. ir siaip, greiciau auga, kai sitlu vandeniu palaistoma. bigsmile.gif
Atsakyti
Naa tada jisišpaskutinių staigiai visus žiedukus skleis.. Jau nieko nebepadarysi, karvė nešt atsargiau reikėjo blush2.gif Na vistiek svogųnas bus. O lauke kažkaip nematau, ar neišsilaikė, ar pamiršau kur buvo..
Atsakyti
lelija R, kiek žinau geriausia svogūnines persodinėt kas du metus,kai lapai nugelsta aš iškasu svogūnus ir palaikau kur nors pavėsy kol apdžiūsta gerai, o rudenį sukišu į žemę mirksiukas.gif
Atsakyti
kaip suprantu, kai pradeda geltonuoti lapeliai (auga dabar vazone) - laistyti reikia mažiau ir netręšti? g.gif
Atsakyti
Gėlyne mano hiacintai auga iš karto su mažyčiais žiedpumpuriais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2010 03 31, 08:17)

Mano irgi taip pat. thumbup.gif Kitais metais pirma lapai, paskui tik žiedai.
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2010 03 31, 07:17)

QUOTE(staselė @ 2010 03 31, 17:25)
Mano irgi taip pat.  thumbup.gif Kitais metais pirma lapai, paskui tik žiedai.

vakar apziurejau,maniskiai irgi kisa ziedus wub.gif kartu su lapais thumbup.gif
Atsakyti